- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Apple asztali gépek
- Google Home/Nest
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jégtörő
aktív tag
Egy ilyenre elcserélném a Logitech diNovo billentyűzetemet, de előbb azt kell eladnom, hogy legyen rá pénzem.
-
stirlicz
csendes tag
Sziasztok!
Van már valakinek ilyen billentyűzete?
Lenne néhány kérdésem:
A billentyűzeten vannak plusz programozható gombok? Az M1-M5 gombok csak makrózhatóak vagy azok beállíthatóak külön plusz gombokként? És a T1-T3 gombok mit tudnak? Összesen hány programozható plusz gomb van rajta?
Tehát úgy értem, hogy játékokban mondjuk rá tudom-e állítani külön a fegyvereket például.Köszi
-
Prof
addikt
nem tűnik rossznak,
nagy enter magyar kiosztás, bár drága sztem -
SylarHUN
senior tag
Első magyar kiosztású gamer billentyűzet!
Sokan azért is ódzkodtak eddig a komolyabb Gamer billentyűzetetek beszerzésén, mert a jól megszokott magyar billentyűkiosztást nélkülözniük kellett volna, azonban ezek az idők hamarosan feledésbe merülhetnek.
A Roccat lesz a terület úttörője, mégpedig az ISKU névre keresztelt klaviatúrájával. Napvilágot látott a billentyűzet első látványterve a karakterkiosztásról:A klaviatúra főbb technikai adatai:
Illuminated keyboard with 123 keys
Enhanced anti-ghosting capability
3 programmable Thumbster Keys (T1-T3)
5 programmable Macro Keys (M1-M5)
20 additional Macro Keys (EasyZone)
5 Profile-Status LEDs
3 Status LEDs (Caps Lock, EasyShift[+], Num Lock)
1000Hz polling rate, 1ms response time
2m USB cablePSN: Xbox:
-
Egon
nagyúr
Miért nem csinálnak olyat, ami:
-magyar kiosztású
-egyszerre bírja 5 gomb lenyomását
-slim
-háttérvilágítással ellátott
-csendes
-3 év teljes körű cseregaranciát adnak hozzá
(-magyar átlagfizetéshez igazított )Van ilyen, bár az utolsó két kitételednek nem felel meg (az uolsó előttinek csak részben felel meg; az utolsónak pedig egyáltalán nem...).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Prison85
senior tag
Nekem a ventilátor nem jön be. 6.000RPM? Egy kemény hétvége után irány az ügyeleti orvoshoz ínhüvejgyulladás miatt Mindezek ellenére jelenleg nálam a TT a befutó a kialakítása miatt, csak gépépítés közben máshova kell a keret. Tetszik a Merc™ Stealt, csak annyira tág határok között mozognának a kezeim, hogy kényelmetlen lenne.
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
Locutus
veterán
Ja, hát ez lenne az optimális, de ilyen nincs.
Mondjuk ha kihúzod a magyar kiosztást, akkor talán vanThermaltake-eket még nem is nézegettem. A challenger ultimate érdekesen néz ki, bár nekem nem jön be, hogy a gombok között világít. Meg az ára se annyira...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Prison85
senior tag
Az XL3 már jobbnak tűnik, a 2-es egy f*s volt (remélem nem sértettem meg senkit). Trust LED egész szépnek tűnik. Speedlink Alternonak a kialakítása egész kényelmes, de a festék minőségével bizony vannak gondok.
Jelenleg a Thermaltake billentyűzetekkel szemezgetek. Lapos billentyűk, állítólag csendes és működik az anti-ghost (nem mint razeréknél). A háttérvilágítás pedig természetes Tetszett ez a RoccaNt is, de amikor megláttam a magas gombokat, akkor ki is ábrándultam belőle. Pedig hogy megörültem, amikor láttam, hogy "gémer" billentyűzet érkezik magyar kiosztással, háttérvilágítással...
Miért nem csinálnak olyat, ami:
-magyar kiosztású
-egyszerre bírja 5 gomb lenyomását
-slim
-háttérvilágítással ellátott
-csendes
-3 év teljes körű cseregaranciát adnak hozzá
(-magyar átlagfizetéshez igazított )BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
Locutus
veterán
Te próbáltál már Revoltec világítósat? Na annál nagyobb szemetet a piac nem látott még
Kössük ki szerintem, hogy csak a betűk világíthatnak, mert a többi szvsz ocsmány, és zavaró is...Ne feledd, hogy itt slim megoldásról van szó, finom halk leütéssel. A logi nagyon nem ilyen, és még drága is
Ezekből szerintem két alternatíva van, a KB910, és a 309EL. A többinek vagy ocsmány a világítása, vagy nem slim, vagy eleve dzsunka az egész. Nekem volt már perixx billentyűzetem, és egy éven át használtam elégedetten, pedig az csak 3k-s kategória volt. Kicsit ragadni kezdtek a gombjai, azért cseréltem le, de egész addig tökéletes volt.
Cégnél meg van 2 féle Fujitsu is a munkaállomásokhoz. Egy fekete egyszerű slim, ez nagyon halk, és meglepően kényelmes gépelni rajta. Pozitivan csalódtam benne. Illetve egy fehér slim fajta, multimédiás, ez viszont csak eleinte volt halk...(a magyar kiosztás nekem kb az utolsó szempont, úgyis ugyanott van rajta minden, bár lehet hogy aki nézi mire nyom, azt zavarná a más feliratozás )
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Prison85
senior tag
Ajánlani akartam a Logi G110-et, de ahogy nézem piszkosul felnyomták az árát. Fujitsu pedig az én szememben semmivel sem minőségibb darab, mint a Trust vagy a Revoltec és ezek 6-7k körül beszerezhetőek (garanciával, magyar kiosztással). Ettől függetlenül nagyon szép ez a KB910
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
Locutus
veterán
Na, közben kiderítettem, hogy a Fujitsu KB910 bizony tudja a 3 billentyű kombinációt is
Német kiosztásos nem érdekel valakit? Ugyanaz a layout mint a magyar,de magyar ugye nincs belőle... itthon tervben sincs a forgalmazása...
Szürkén 30 euroért lenne több is, de gar max próba, vagy teljesen hivatalosan rendes garral 40-ért ... ha összeállunk páran, tudnám intézni a beszerzést.
Bár a periboard 309EL is bassza még a fantáziámat, a zöld touch rész miatt... de az 43-45 eurora jönne ki kb, mire ideér... és szerintem minőségben nem jobb.
-
agrian1
csendes tag
Ez a legjobb billentyűzet jelenleg szerintem Magyarországon.
Hogy miért? 1, magyar billentyűzetkiosztású
2, világít az egész billentyűzet
3, Van "thumbster keys"-e ami egyedül ennek meg az Arvo-nak van. Ez nagyon hasznos bizonyos sokbillentyűs fps- game-eknél.
A macro csak hab a tortán.
Ez a 3 teszi a tökéletes választássá számomra.
Már alig várom hogy kapható legyen boltokban[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Szerintem a wireless verzión nem blokkolták.
Az Ipon-nál van egy fórum a billentyűzethez, ott írják, hogy nemrég vettek magyar kiosztással, és bírja a több billentyű lenyomását.
Amúgy én sem értem, hogy mi van (hacsak nem szándékos lejáratás)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
banhammer
veterán
Nem túl zavaró az a kék fény?
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Locutus
veterán
Találtam ehhez egy szép idézetet:
Doch Vorsicht! Logitech betreibt hier meiner Ansicht nach eine Täuschung des Kunden vom allerfeinsten. Für Leute die ab und häufiger spielen ist die Tastatur nicht geeignet, da man nicht "W" + "Shift" + "Leertaste" gleichzeitig drücken kann, was man in Ego-Shootern bspw. häufig braucht, um u.a. weit zu springen. Diese Tastenkombination wird geblockt. Nun Key-Blocking ist nichts ungewöhnliches, schließlich ist es keine Gaming-Tastatur. Diese Kombination funktioniert aber auf jeder billigen Tastatur wunderbar. Das ist aber von Logitech offenbar so gewollt. Diese Tastenkombination wurde scheinbar absichtlich geblockt, damit Logitech seine teureren Gaming-Tastaturen verkaufen kann. Natürlich findet sich in der Produktbeschreibung kein Hinweis darauf. Aber der Hammer kommt noch. Die ersten Exemplare (erste Produktnummern 8x) beherrschten diese Tastenkombination noch. Ab einer bestimmten Produktnummer (P/N) wurde das offensichtlich absichtlich eingebaut. Andere Hersteller verhindern das extra und Logitech baut es ein. Es gibt viele Forumsdiskussionen zu diesem Thema.
A lényeget lefordítva: Az első példányokon még ment a shift+w+space, de a későbbiekben ezt szándékosan blokkolta a Logitech... gondolom túl nagy konkurencia lenne a méregdrága G szériának.
-
DummyBoy
senior tag
Kiváncsian várom a dolgot ...
Bár elég dizájnos lett meg mindent, elég régen várom már, hogy legyen a piacon programozható billentyűzet, háttérvilágítással és magyar nyelvvel, ráadásul normális billentyűkkel (Nem slim és társai ...) ...
(USB-s cuccost én is próbáltam, egész jó is volt, de nem az igazi ...)
Sajnos Logitól és Razertől hiába várjuk a magyar nyelvet , ez a Roccat megfogott ...
Főleg mivel pont egérvásárlás előtt álltam, beruháztam egy Kone [+]-ba, kiváncsi vagyok hogy mennek majd együtt
Nem vagyok nagy progémer, nekem sima billentyűzet is megfelelt volna hasonló tudással, de sajna olyan nem volt ...
Én sem bánnám, ha olcsóbb lenne, de ez van ... őszintén szólva drágábbra számítottam
Life is shor...
-
Prison85
senior tag
-
kerelo
aktív tag
nagyon jól néz ki.Mondjuk az ára eléggé borsos.
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
Egon
nagyúr
Ráadásul ennél biztosan lehet tudni, hogy nem tudja pl a shift+w+space kombót. A harmadik billentyűt már nem érzékeli, szal játékhoz nem a legfaszább
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Locutus
veterán
Általában ezen tesztelik, hogy jó e játékhoz... pl FPS-ben futás közben ugrás.
Nem azt mondom, hogy létfontosságú, de azért ha már jóval egyszerűbb billentyűzeteknél meg tudják úgy oldani a key mappingot, hogy legalább ezek a gyakoriak nem akadnak össze, akkor egy prémium terméknél miért nem?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Locutus
veterán
válasz Don't Panic #22 üzenetére
Ja... csak 75 euróért? Tudodmikor... nyomogattam mediamarktban, de nem győzött meg annyira. Ráadásul ennél biztosan lehet tudni, hogy nem tudja pl a shift+w+space kombót. A harmadik billentyűt már nem érzékeli, szal játékhoz nem a legfaszább. (pedig ezt sokkal olcsóbb cuccok is tudják)
(A KB910 csak 35 euro kb. De lehet, hogy az se tudja.)
-
nagyúr
válasz Don't Panic #22 üzenetére
Érdemes hármat venni belőle olyan olcsón adják.
-
Locutus
veterán
Én valami flat megoldást keresek, nem szeretem az ilyen magas gombokat.
És szolid háttérvilágítással. Ilyen miért nincs semmi értelmes a piacon? Csupa fasságot lehet csak kapni, ezeknek a gaming billentyűzeteknek meg úgy klaffog a többsége, hogy csak na.Mostanában a Fujitsu KB910-et nézegettem, ami szép is, lapos is, halk, és finom fehér betűvilágítása van. Csak sehol egy darab review nincs róla. Nem tudom például, hogy milyen kombinációkban enged 2-nél több billentyűt, pl shift+w+space megy e... Nincs konkrét infó róla sehol. Raktáron se tart senki...
-
Don't Panic
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
ndavid
tag
Jajjj, a szuper videójukat meg elfelejtettem berakni... pótolva.
Don't panic!
-
wrox
őstag
válasz Olajbogyesz #15 üzenetére
Huu, ez tetszik.
A másik kritériumom a SLIM (notebook) design volt. Először rákerestem a kugliban, és kidobott egy full kéken világító valamit, na, gondoltam ez sem lesz az én bill.-em.
Megyek is, adok fel egy hirdetést, hogy Revoltec Lightboard XL3 nem keresi-e véletlenül új gazdáját.mod: közben látom, az XL2 világit mindenhol
[ Szerkesztve ]
-
Youri
veterán
-
Olajbogyesz
tag
Ha csak a háttérvilágítás kell : Revoltec LightBoard XL3 Az árát is beveszi a gyomrom. Kérdés valóban van e belőle, nem csak webshopos árlistán létezik. Az Iskut én is nézegettem már... a kék háttérvilágítás és az ár riaszt el tőle.
-
wrox
őstag
válasz Svájcinéger #13 üzenetére
Én konkrétan egy USB Led lámpát használok. Azt a hajlékony fajtát. De az is igaz, hogy kurvára szeretnék egy kivilágított bill.-t, de sajnálom rá a pénzt.
-
Svájcinéger
őstag
Lámpa fel ? Bár ha kiszámoljuk a villanyköltséget.
Én már nagyon megszoktam a G15-nél, hogy ki vannak világítva a billentyűk. Nem hülyeség.
[ Szerkesztve ]
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
mghltm
addikt
(#9) 7600 GS
(#10) KaiotEchwannabe gamereknek kotelezo beruhazas
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
7600 GS
addikt
-
peter9228
aktív tag
És van magyar kiosztásban! Csak az ára nagyon nem az az összeg amit én hajlandó vagyok kiadni egy ilyenért Pedig régóta keresek világítós, magyar kiosztásút, de nem találok normálisat.
-
Svájcinéger
őstag
Jól néz ki, tetszenek a szögletes vonalai, bár a Logitech G15-öm nem biztos, hogy elcserélném erre. Reméljük Roccaték itt jobban figyeltek a minőségre és az összeszerelésre, mint a Kave fülesüknél.
[ Szerkesztve ]
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
MZperX75
addikt
Nekem annyira nem tetszik,persze jobban néz ki ,mimt a mostani billentyüzetem.
de az egy 2004-ben vett vezetéknélküli logitech! semmi baja.......
biztos számít,de azért annyit nem ,játék közben.
Szimulátort joy-al,kormánnyal vagy PSX kontroler-el használnék,FPS-nél az egér számít,de annak is csak a görgő+súly meg min laser 1600Dpi
(bill.mondjuk jó ,hogy világít)
80Euro?[ Szerkesztve ]
-
7600 GS
addikt
Lehet hogy megvan az Arvo utódja nálam? Azzal is megvagyok elégedve, de ez valami brutál.
-
Fücsök007
őstag
Ez profi játékosoknak lett kitalálva, de egyébként tetszik.
-
Youri
veterán
Szép darab
RTX ON
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest