- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
Gadgetfan_ #13 üzenetére
"Nem tudom mennyi lesz"
Ott a kickstarter oldal, $65 + $19 postakoltseg USA-n kivuli szallitasnal.
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
vadászcsiga #11 üzenetére
Nem tudom mennyi lesz, nekem mondjuk még kb. 30ezret (100€) megérne gondolkodás nélkül, afelett már gondolkodnék erőssen.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Gadgetfan_ #10 üzenetére
A foldio1 is 50-60$
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Gadgetfan_ #10 üzenetére
Attól tartok irreális ára lesz
-
Gadgetfan_
senior tag
Ez baromi jó, pont ilyesmire lenne szükségem ételfotózáshoz. Figyelni fogom, amint kapható lesz, én veszek egyet.
-
Stauffenberg
nagyúr
Kár, hogy nem derül ki sem innen, sem a Kickstarter leírásból semmi lényeges a LED világításra vonatkozóan (még egy megközelítő CRI index sem), mert azért már vannak olyan High-CRI LED-ek amiknek a spektrális eloszlása sokkal kiegyenlítettebb és broadcast környezetben vagy még akár spektrofotométerekben is helyt tudnak állni (hogy milyen sikerrel, arról nem sokat tudok, de a kollégám nem panaszkodik az X-Rite műszerére).
De én arra tippelnék, hogy a 65 dolláros hajtogatható dobozba nem ilyen kerül és majd lehet jókat vihorászni mikor 480 nm hullámhossz körül egyszerűen kilyukad a fotó.
De ne legyünk szigorúak, ez nem profi felhasználásra van, hanem pontosan arra amivel a Kickstarteren is kampányolnak: Nyisd ki, kapcsold be, tedd bele az eladni kívánt plüssmacidat, kattintsd le az okostelefonoddal és rögtön töltheted fel az eBay-re a terméket.
-
hue2000
tag
Hasznos
-
copass
veterán
válasz
macilaci78 #3 üzenetére
a bútorlap nem igazán a fényáteresztéséről híres...ikeás szennyestartó állvány!
árnyékot fog vetni.
-
ROBOTER
addikt
válasz
macilaci78 #5 üzenetére
Én inkább erre gondoltam.
A ciánban van egy lyuk. Ha egy ilyen színű tárgyat szeretnél fotózni, és a színe szaturált (élénk színű), akkor az nagyon sötét lesz. Ez természetesen minden összetett textúrára is vonatkozik, pl. egy nyomtatott terület (hiszen a színes nyomtatók használnak cián festéket) teljesen máshogyan néz ki fehér LED megvilágítással, mint halogénnel vagy xenon vakuval.
-
-
ROBOTER
addikt
válasz
macilaci78 #3 üzenetére
Viszont ha nem áttetszőek az oldalak, elveszed a lehetőségét, hogy külső fényforrással rásegíts. És a LED "lyukacsos" színképe nem fog minden esetben megfelelni. Egy vaku (xenon) vagy egy halogén fényforrás folytonos színképére szükség lehet néha.
-
macilaci78
nagyúr
Most van rendelés alatt 60×60 centis LED panelünk, 20k-ból meg is jön számlásan. Kapna még 5db fehér bútorlapot csapokkal és annyi.
Nyilván a súlya, csomagolt mérete más lenne, de azért a tartóssága is.
-
kcsa
veterán
PH/MA szerkesztőségbe is jól jöhetne
-
Ez klassz. Sokszor nem használnám, de tegnapelőtt pl. nagyon jól jött volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Tárgyasztal és fénysátor is egyben a Foldio 2, amely beépített háttértartóval és fényforrással is rendelkezik.
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest