Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vesa

veterán

válasz dabadab #78 üzenetére

Nem flame indítónak szántam a véleményemet, nyilván lehetnek előnyei a lego-val szemben. Bár az általad felsoroltak közül számos esetben nem értek egyet az előnyökkel, különös tekintettel a "nem kell vacakolni az összerakással" részre. Szerintem a lego legnagyobb előnye -akár ezzel szemben is-, hogy a kitűzött célok, problémák megoldásához egyedi robotok építhetők, ezzel jelentősen kitolva egyrészt a lehetséges problémák körét, másrészt a kreativitást is. Ezzel szemben a Codi egy fix eszköz, ami lényegesen korlátoltabb felhasználást tesz csak lehetővé.

Valójában a programozási részen is hibázik a koncepció, mivel ezen a módon nem tanul meg programozni a gyerek. Ugye azzal, hogy slidereket huzigál egy telefonon, még nem lesz fogalma a változókról, algoritmusokról, ciklusokról, stb. Ezért én ezt az egészet egy telefonnal távirányítható játéknak látom, ami persze lényegesen több egy sima távirányítós játéknál, de digitális írástudást ilyen módon nem fog oktatni. Legalább is, a megismert formában nem hiszem...

Új hozzászólás Aktív témák