- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PLaci58
addikt
A miskolci nagy tescoban (Szentpéteri kapu) még láttam ma délután 20-30 darabot.
A dobozok nincsenek leragasztva, ami van az is csak fehér szigszalaggal. Az enyém ilyen szalaggal volt leragasztva, de teljesen új volt. Nem hiszem, hogy visszavett példányok (azért el tudom képzelni, hogy van közte!!!). Pár hónapja érdeklődtem, akkor azt mondták van vagy 1200 darab a raktárban.
-
ToniSoprano
addikt
Egyébként ez a Open Dott is elég gyors, csak arra kell vigyázni, hogy nagyon sok a hibás program még a Googleplayen is, ami látszólag jól fut, de a háttérben összeakadhat, vagy betárolódik, vagy feleslegesen erőforrás igényes pl. a google szoftverek egy része is ilyen régen facebook, gmail ilyen volt, vagy Chrome ilyen. De helyette szerencsére androidon mindig van sokkal jobb alternatíva.
Több Windowsos tableteket próbáltam a medimarkban az Ipad-ok mellett, nekem sokkal gyorsabbnak tűntek, pl. netezés közben és mindennapi használatban, de szerintem a baromira idegesítő és lassú IOS áttűnési animációk miatt volt ez. Pl. ezzel hasonlítottam össze az MM-ben az Ipadpokat, sebességben gyorsabbnak tűntek nekem: [link]. Meg az Ipadokánál is igaz, hogy a 16 GB hosszú kicsit beetetés, inkább minimum 32 GB kell, de az 25-30 rugóval drágább, szóval igazán 130-140-től kezdődnek, ami kicsit genyóság
.
A windowsos tabletek nagy előnye, ha van rajta HDMI kimenet, akkor ráteszel vezeték-nélküli egeret, billentyűt akkor 45-50 ezerből van egy 4 magos számítógéped , amin teljes értékű 8.1/10-es windows fut és ami plusz hogy nem is zúg működés közben (de nekem plusz számítógépre nem volt szükségem most.) Cserébe nem annyira optimalizált a tabletes működés 8.1-en, bár elég jól megszokható, mindent ki kell tenni csempébe és minden asztali program fut, megszokott a környezet. (Azért nem vettem végül windwosos tabletet, mert ott érdekes módon a 4:3-as képarányú tablet alig van, gyakorlatilag ezt a Lenovo Mii3-at találtam, Mo-i forgalmazással, de kicsit nehéz volt 380 grammjával és a kijelzője is minőségű rosszabb volt a Tescos tabletnél, plusz 45 rugóért azért elvártam volna HDMI kimenetet is.)
-
ToniSoprano
addikt
Azért próbálj ki egy IPAD AIR-t, próbáld meg megakasztani a két magon is nagyon fluid az egész, nem érzed a magok hiányát, ami sok mindenen múlik pl. flash memória sebességén, minőségén. (Lásd egy 4-5 éves laptopba beleteszel egy jobb SSD-t csodára lesz képes.) No mindegy én sem vagyok Apple fan sőt.., de ha 100 körül szánnék tabletre az vennék elsősorban azért mert nekem a 4:3-as képarány az ideális, meg a minőség meg az értéktartás, eladhatóság miatt. Hollandiában használtam sokat nővérem 100 ezres Samsung 10,1 colos komolyabb tabletjét, ez az: [link], de a 16:9-es képarány miatt elég fura, kényelmetlen volt a böngészésre a használata, nem szerettem, érdekes igazán ők sem nagyon használják egyébként, nem tudom miért. Pedig a 10,1 colosok között nagyon könnyű is csak 470 gramm, mégsem volt igazán jó, kényelmes a használata. 8 magos, de én nem voltam elájulva a sebességtől sem, nem volt igazán fluid teljesen, nem dobtam hátast a sebességtől, de lehet ez a droid miatt is van.
Én egyébként az TESCOS open dott megvétele előtt ilyet rendeltem 37 rugó volt a 220volt.hu-n akkor még: [link]
Mindenhol agyondicsért darab és eléggé erőgép: 4 magos intel proci ami alapon 1,33 hz-de 1,8 Ghz-ig felmegy, 2GB ra 32 GB flash HD felbontás. (+dual boot amivel tényleg egy gombnyomással lehetett váltani, ez tényleg érdekes volt). Mégis visszavittem, mert a kijelző fényereje katasztófális volt 185 nit színek fakók, kevés kontraszt volt, tükrözőfött mint a állat. Pl. ennek a sokak által Tescos tabletnek 357 nit a fényere, hiába a rosszabb felbontás sokkal élesebb a képe, sokkal szebbek élénkebbek a színei, ég és föld a két kijelző+ az anyag haszánálat is sokkal jobb + 4:3-as a kijelző!!!. Mondjuk másik tableten szinte teljesen asztali windows 8.1 ment, ami tényleg elég jó és gyors, sokkal gyorsabb, fludiabb mint a droid, de tableten kicsit fura volt használni.
PLaci58: csak azt furcsállom, hogy eléggé melegszik töltés közben de ezek szerint nem baj
-
ToniSoprano
addikt
Köszi szépen, ez akkor gyári dolog, tök jó, hogy a particionálást, javították, így kb. mennyi marad?
Van leírás valahol hogy kell ezt a partícionálós frissítést feltenni? Simán letöltöm és Beállítások- rendszerfrissítések->local updettel felmegy? Persze előtte gyűri visszaállítás.
Én sd telepítésre ezt találtam, de nekem bonyolultnak tűnik egyelőre nem akarom rootolni.
[link]Mindekihez:
Én tegnap vettem 24 rugóért a fogarasi Tescoban, nekm idáig nagyon tetszik.Sok tabletet megnéztem, ár érték arányban veri az összeset, mondjuk én 8 colos és 4:3-as kategóriát néztem elsősorban, mert szerintem ez a képerány használható legjobban böngészésre, a 16:9-esnél pl. fektetve a billentyű és a navigációs sáv szinte kitakarja az egész képernyőt, állítva meg igazán nem is használható. A 16:9 inkább filmnézésre jó csak saját tapasztalat szerint.
A +++, hogy ennek azért eléggé a jobbak között van a kijelző minősége, pl. néztem windowsos Lenovo miix3-as tabletet ami 45 körül, de annak rosszabb, életlenebb volt a kijelzője, és nehezebb és vastagabb volt . Rendeltem egy kínai dual bootos fórumon ajánlottat, de katasztrófa volt a kijelzője 160-170 nit körül, visszavittem. 34-ért volt még Modecom de 220-250 nit körül volt a kijelzőjének erőssége. Ennek tescos tabletnek 350 nit körül van a teszt szerint, ami egyátalán nem rossz és az élesség is rendben van. Hosszú távon a kijelző az egyik legfontosabb paraméter.Jó az alumínium hátap, vékonyág, könnyűség 2 év gari, elogadható sebesség akku, szerintem a fehér-bronz nagyon elegáns, nekem nagyon tetszik. Önmagában szerintem 24-ért sincs nagyon alternatívája ennek a tabletnek, ha az alapdolgokkal megelégszünk pl. böngszés, videó, email, kisebbnem extra erőforrásigényes játékok.
-
Degeczi
nagyúr
Persze, és ha meg is lenne hozzá a kellően finom PPI, a kis kijelzőméret miatt egyébként is csak a legjobb szeműek tudnák elolvasni az apróbetűt nagyítás nélkül.
A fő előnye a táblagépnek abban van, hogy ilyenkor belenagyíthatsz a PDF-be, és a gyors kijelző miatt egyszerűen görgetheted. A nagyságrenddel lassabb, fél mp-et közelítő frissítési idejű e-ink kijelzőn ugyanakkor képtelenség a korrekt görgetés (+ott persze színek sincsenek)
Szöveges könyvhöz viszont az e-ink ideális.
-
poczabence
tag
Ha így kapom vissza én is a készülékemet, akkor eléggé mérges leszek.
Nekem egyébként ma van 30 napja, hogy szervizben a készülékem. Van lehetőségem a 30 napra hivatkozva bármit is elérni? Ha jól tudom, akkor már nincs ilyen törvény, de hátha valaki okosabb, mint én. Egyébként ilyenkor azt a dátumot kell nézni, amikor leadtam a Tescoban, vagy azt amikor megérkezett a szervizbe? Már beszéltem a szervizzel is kétszer. Először elhajtottak, hogy 4 hét legalább a javítási idő, ma pedig azt mondták, hogy a héten remélik kész lesz. Meg, hogy elvileg a már javított készülékek is javítás alatti címkével rendelkeznek a rendszerükben. (lol, na persze) Én amúgy csináltam róla képeket mielőtt bevittem a Tescoba, de ahogy írjátok, a képekkel nem érek semmit, de hátha... Fólia is van (volt?) rajta, arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy megvan-e még. Már arra is tudok gondolni, hogy azért tart eddig a szerviz, mert ez enyémet ez a kedves 'Józsi' még ennél is jobban szétbarmolta.
Szerk.:
Nekem is megrepedt az usb csatinál az a műanyag burkolat, pedig eléggé vigyázok a dolgaimra, szóval ez tuti valami szériahiba lesz. -
Süvi
őstag
Érdekes módon a kártyaolvasó működik, eddig még nem volt beolvasási probléma, viszont a normálistól valahogy beljebb van, nehéz ki és betenni a kártyát.
Alapvetően nagyon érzékeny vagyok minden egyes karcra, és óvom a készülékeimet, ahogy tudom. (Apukám azt hitte amikor nekiadtam a 2,5 éves telómat, hogy újat vettem neki, hogy új, mert mikrokarcmentes volt).
Azonban ez a készülék nem az enyém (helyette intézkedtem, mert engem zavart, hogy rossz), és ismerem a tulaját. Sajnos ő nem tud vigyázni a dolgaira, neki a karcmentesség nem érték, egyébként nagyon rendes, de ezen a területen valahogy , ilyen
, neki az a lényeg, hogy működjön.
A gyári tok egyébként tökéletesen eltakarja.A fenti tényezők mérlegelése után döntöttem úgy, hogy az én szerepem itt véget ér.
-
Lpeet01
csendes tag
Tanulságként nem csak Süvi forumtársnak: ma adtam el 2db használt, pendrivét még adatok is voltak rajta... Nem voltak régiek, csak nekem már nem kellettek,gyorsabbat akarok venni. A lényeg a vevők NAVosok voltak... Nem adtam nyugtát /hiába vagyok magánszemély/ és a nagyobb bibi, hogy nem tudtam igazolni az eredetét, nem volt Artisjust hologrammal ellátott eredeti csomagolás, ezért szabálysértés, jegyzőkönyv, lefoglalták mindkettőt és várhato pénzbirság is, hiába, hogy tiz ezres tételről beszélünk... Ugyhogy aki ebben utazik és átQr másokat annak szerintem nem nehéz elcsúszni a "vékony jégen"....
-
-
RVR400
veterán
-
tiki
tag
A HD lejátszást igen .Az hogy gép gép kapcsolat útján kiadja e a Hdmi jelet a micro USB re az mondjuk lejátszó programtól is függ , tehát app. De egyébként igen .Van a beállításoknál egy olyan , hogy Megjelenítés ott pedig az , hogy Képernyő tartalmának átküldése .Ott fogja keresni a másik eszközt , ha megtalálja , ha nem hozzá kell állítani.
-
-
-
fater01
tag
http://prohardver.hu/dl/upc/2015-01/13/421563_eirwlb6qug77lbkh_img_20150113_131913.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2015-01/13/421563_kbnr68pesgop4neg_img_20150113_131952_2.jpg62dkg tabbal együtt.
Én mikor becsukom, kihúzom a billentyűzetet. Így nem aktiválódik a kijelző. Nem vettem észre lényeges különbséget a fogyasztásban.
Alapértelmezett billentyűzetnek external keyboardot kell kijelölni, nem a googlit.
-
RoundRobin
aktív tag
-Ezzel elmegy a garancia?
Nem tudom, valószinűleg igen. Én nem görcsölök a garin. 15 ropi volt a cucc.
-Ha lesznek frissítsek fel tudom tenni?
Hogyne, de nem ajánlanám, hogy frissítsd. Nem sok értelme van és ha nand hibás a géped, amire jó esély van, akkor esetleg beledöglik a masina.
Fontos!
Frissíteni akkor szoktunk, ha valami nem működik megfelelően. Amivel nincs gond, azt NEM KELL frissíteni, mert a patch lehet, hogy a korábban még hibátlan gépet is megfekteti.
-
szervezkedő
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- VR topik
- Építő/felújító topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest