Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IamMenyus
tag
Ezeket a termékeket szerintem a marketingesek találják ki, mert értelmük nincs sok.
Akinek van helye és anyagi kerete moziszobára, az nem ezt a vízipisztoly kategóriát veszi meg oda, aki meg nappaliba veszi, annak minek a 10.2?
Csak egy agglegénynek lehet esélye 12 hangfalat bevinni a nappalibaDedikált szobába az Onkyo-nak is van (sokkal) komolyabb ajánlata, a PR-SC sorozathoz nekem is volt szerencsém otthon, köröket ver mindenben az ilyen integrált vackokra már sztereóban is.
Egy jó projektor viszont egy a nappaliban is tud jó lenni ha az embernek nincs lehetősége külön moziszobára, 3m feletti képátlóval is mesés képet lehet csinálni akár fehér mennyezettel is...
-
HalasKYO
aktív tag
Lehet az onkyo helyett mégis inkébb CA mellett döntök.
[link]
Olcsóbb igaz kevesebb bemenet de jó kis AB osztályú végfok.
Vélemény? -
Munyos
csendes tag
Amiket felsoroltál mind top kategória, de azért egy Onkyoval nem kell szégyenkezni ezek mellett, elhiheted. A másik meg csak nagyon kevés ember mondhatja el magáról hogy van viszonyítási alapja a felsorolt márkák közül. Van egy ismerősöm van egy 1,5 milliós sony komplett rendszere , hát mitagadás elég jól szól a kicsike de egy Onkyoval nem merném kihívni. Szerintem egy bizonyos összeg felett már ízlés dolga hogy az ember melyiket veszi meg, mert ember legyen a talpán aki kihallja a különbséget közöttük.
-
törölt tag
Azért én sorolnék párat az említetteken kívül is: Myryad, Lexicon, Primare, NAD....
Ja hogy ezekről nem hallottál: ezek High-End termékek,nem az Onkyoval vannak egy ligában, hanem jóval feljebb.
Félre ne érts: az Onkyo is jó a maga nemében... Denon, Pioneer, Marantz Yamaha mellett... -
törölt tag
-
törölt tag
Több zóna kezelésére és talán kettős erősítésre is képes a szerkezet, így akár a 10.2-nek is lehet értelme. Meg persze ott vannak a mátrixok, pl. a DPL IIz, tehát el lehet játszani vele, ha valaki érez rá affinitást.
A HDMI jelenleg - ahogy előttem is írták - max. 8 csatornát kezel.
Szerencsére ez az erősítő is elég szögletes és sallangmentes ahhoz, hogy pofára is elnyerje a tetszésem: az újabb szériáival már az Onkyo is a "szemmel tartandó" listámon van, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.
-
zsigus
őstag
Sztem a HDMI sem nagyon tud 8 csatornánál többet (ahogy eddig olvastam), szóval valószínűleg 10.2-es anyag nincs.
Viszont gondolom, hogy a 4k bevezetésével (majd egyszer) a hangcsatornák számát is növelni fogják (elvileg a DTS-HD már veszteségmentes, tehát mást nem nagyon tudnak "fejleszteni" a hangon), de ez még odébb van.
-
O_L_I
őstag
Aki fordította a cikket nem nagyon jártas a témában. Vagy csak simán reklámot olvashattunk.
-
callmeakos
veterán
Ez igen. Szép a hátulja. Valahogy jobban bejön mint az eleje
-
HalasKYO
aktív tag
A 809 esnek van 7,1 bemenete ami szerintem nem hátrány. Egy X-fi tudtommal nem tud HDMI-n felkevert hangot kiküldeni , vagy rosszul tudom ?
-
Zanik
addikt
válasz
eclipse006 #25 üzenetére
Pláne!
De elég a flame-ből. Szerintem nem a mi feladatunk eldönteni, hogy melyik a legnagyobb név, a legjobb márka, sőt, a sok szubjektív szempontot figyelembe véve, talán nem is lehetséges. -
zsigus
őstag
Én a beállításról nem szóltam, csak azt mondtam, hogy már egy jó ideje léteznek 2 mélynyomót is kezelni tudó AV erősítők.
Nekem egyébként egyelőre nincs komolyabb szettem itthon, most gondolkozom rajta, hogy a nemrég vásárolt TV mellé ideje lenne majd beújítani egyet.
Egyébként csak kíváncsiságból melyek azok a prémium márkák amik a legjobb minőséget képviselik az erősítőknél? Valószínűleg meg fogom bánni, hogy megkérdeztem, mert a kommersz márkák áraitól is dobok néha egy hátast, mostanában pedig nézegettem egy-két high-end hangdoboz árát (KEF, Focal), és sok embernek (sajnos) a háza sem ér ennyit mint a reference sorozatból 1 db állósugárzó.
-
tdd587
őstag
Azért nagyon gyorsan tegyük hozzá, hogy egy mélynyomót beállítani is elég nehéz, na most kettőt meg sokkkal nehezebb. Az nem úgy megy, hogy letesszük úgy oda, ahol nem lesz útban, szól, és akkor már jó is.
Az pedig megmosolyogtató, hogy az onkyo-nál ne lenne jobb, hiszen ez csak egy kommersz márka, hol van ez a prémium márkáktól és minőségtől? Ha megnézed a hátulját sima 1 forintos csatlakozók mindenhol, egybeintegrált valami az egész, sima hajtogatott alu lemez házban a cucc, szóval van még ettől sokkal feljebb is. Nem rosszindulatból, de tényleg. A media marktban persze ettől még lehet ez a király.
-
zsigus
őstag
-
sixpak
nagyúr
Elég nehéz eldönteni, hogy melyik a legjobb márka. Nekem volt Onkyo erõsítõm, de már jó pár éve Denon-t használok és nem érzek késztetést másik márkára való váltásra. A cikkben szereplõ modell viszont fantasztikus és a szolgáltatásaihoz mérten az ára is kifejezetten barátságos.
-
FishAir
senior tag
Szétlőtték a hátát kartácságyúval!
-
ALBY
senior tag
válasz
eclipse006 #7 üzenetére
Hiszen a házimozi erősítő ma már multimedia központ.
erre gyúrnak mostanában minden cégnél. Kivétel ahol nem.
Aztán kérdés hogy mi az amit ebből a sokmindenből tényleg az erősítőre kell bízni.
Jó kis gép ez, ez már kemény vas.más: kis alternetívkodás
A felskálázásban lapul egy olyan lehetőség is, ami a "helyiek szemszögéből" is érdekes lehet,
hogyha már arra képes erősítője van az embernek és azon megy át a kép is tv felé,
le lehet venni egy kis terhet a videokártya válláról adott esetben.
Mikor kezd kifogyni a szusszból a vga az új játékkal, 720p-re visszaveszi az ember a felbontást és nem kell megpakolni sok élsimítással, mert a utána beszáll az erősítő is és a 720p- kicsit kisimítja, majd 1080p-ként mehet a TV-re tovább. -
Móci
addikt
Gyönyörű a hátulja... Nagyon tetszik az erősítő, bár sajna nem nekem készült.
-
arpeen2
senior tag
válasz
macilaci78 #9 üzenetére
Úgy látom földelt csatlakozója van. (Sztereó azért elég kevés lenne filmet nézni, még nekem, igénytelennek is.
)
-
zsigus
őstag
A 7.2-nél van hátsó sub is ha jól tudom. A 10.2-nél pedig oldalra tesznek egy-egy sub-ot (plusz a 10.2-nél van két "felső front" és a hátsó center is).
Nem ez az első házi-mozi erősítő egyébként ami 2 subot is meg tud hajtani, ha jól emlékszem a Pioneer-nek már 2-3 évvel ezelőtt is volt 10.2-es AV erősítője, bár ahogy írtam nem teljesen ugyanaz a rendszer a sub-okkal kapcsolatban.
Dagidög: A drágább lejátszóknál úgy hallottam, hogy óriási különbségek vannak az SD felskálázást illetően gyanítom, hogy egy ilyen árkategóriájú erősítőnél is azért nem véletlenül írják oda a specifikációkba az ilyen dolgokat.
-
Dagidög
senior tag
Az életben nem volt még ilyen kategóriás erősítőm, de valaki megmondaná, hogy ez a felskálázás mennyire látványos? Vagy ez is csak parasztvakítás és csak ugyanaz történik, mintha fognám az SD anyagot és felkonvertálnám Full HD-ra (semmi)?
-
eclipse006
őstag
Szinte már nem is házimozi erősítő, hanem egy multimédia központ.
-
arpeen2
senior tag
A 7.1-et még értem is, de mi az hogy 7.2 ? 2db subbal vagy mi ?
-
Black Dragon
addikt
Wow, ilyet se lát minden nap az ember, meseszép nézni azt a sok ki és bemenetet a hátulján. Bár otthoni felhasználásra azért ez szerintem több mint túlzás.
-
imibogyo
veterán
A hátulja gyönyörű.....
Mondjuk mindig is nagy Onkyo párti voltam, szeretem a filozófiát amit vallanak, vagyis hogy minél többet-minél kevesebbért / még bővel elfogadható minőségben. Persze vannak nekik is preémium termékeik, de az alsóbb ársávban is nagyon jó ár/érték arányú eszközeik vannak, lehet talán a szolgáltatás/ár arány jobb szóhasználat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A THX tanúsítvánnyal rendelkező termék többek között a hangzás tökéletes koncentrációját biztosító Audyssey féle kalibrációs technológiát is megkapta.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest