Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Macika66

    addikt

    válasz dl650 #3894 üzenetére

    Köszönöm mindkettőtöknek.

    Early Birdként majdnem 100e-rel olcsóbban tudtam hozzájutni, de így is sokkoló az 1.899€-s ár, ami ráadásul csak Magyarországnak és néhány más EU-s országnak annyi, a többiek 100€-val olcsóbban kaphatják meg, 1.799-ért.

    Mondjuk ezen nem akarok fennakadni, nyilván nem lesz egy széles körben elterjedt modell az ára miatt, hiszen 700e Ft-ért autót vesz az ember, nem telefont.

    Nincs saját témája még, gondolom, a tesztékszülékek is mostanában mennek ki, azért nem foglalkozott még egy magyar oldal sem a modellel.

    Ezért ide írom a tapasztalatokat.

    ------------------

    Ma egy hete van meg, van pár dolog, amit szokni kell.

    Az első, hogy be vagyok f.sva, hogy elejtem...
    Gyakorlatilag védelem alig van rá, adnak hozzá egy kis semmi tokot, de a szétnyithatóság miatt igazán nem védhető ez a készülék. Csak a kínos figyelem marad és a kapkodás mellőzése.
    A bal oldalon teljes hosszban lévő zsanér nagyon szép, de teljesen védhetetlen, az első lesz, ami gyűjteni fogja a karcokat sajnos...(érdekes módon nincs még rajta egy mikrokarc sem.)

    A szétnyitása sokkal nehezebb, mint gondoltam, komoly ellenállással nyíílik, ami jó tulajdonképpen, remélem így is marad.
    Szétnyitva, végigsimítva a kijelzőt ennél is érződik a hajtás miatti gyűrődés középen végig, de hát a fizika az fizika. Látszani a képen viszont SEMMI nem látszik!!!
    Azt hiszem, ebben egyedülálló a piacon!

    A becsukás még nagyon odafigyelős, nem szabad úgy becsukni, hogy közben a kijelző közepét megnyomod hüvelykujjal (pedig úgy lenne a legkézenfekvőbb). Ehelyett a keretet kell megnyomni, hogy ott induljon el az összecsukódás.
    De hát valamit valamiért...

    A készülék maga ugyanolyan, mint egy 11-es, a szoftvere ugyanaz, 13.2-es.
    Ami hatalmas dolog, hogy nagyon jól van kihasználva a szétnyitott dupla kijelző adta lehetőség, levelek mellékletének megtekintése, weboldalak megtekintése, képek nézegetése, mind-mind zseniális!
    Én arra nem izgulok rá, hogy 2 vagy akár 4 ablakban is lehet futtatni egyszerre több alkalmazást, dde biztosan lesz, akinek bepárásodik a szeme, hogy ezt is bírja a rendszer.

    A kijelző BOE, nagyon komoly fejlesztések vannak a kínai gyártónál, teljesen felveszi a versenyt a Samsung OLED panelekkel, ha nem jobb náluk.
    Tetszik a bekapcsológombba épített ujjlenyomatolvasó, ami azért lássuk be sok-sokszorosan gyorsabb, mint a kijelző alatti kamerás megoldás.
    Nagyon jó, hogy van némító-csúszka, mindig is használtam. Szokni kell, hogy a hangerőszabályzó átkerült jobb oldalra (mint a P30Pro-nál volt), a zsanér miatt ott nem lehet semmilyen kezelőszerv.

    Videonézésnél fantasztikusak a térhatású hangok, a hangszórók parányi mérete ellenére még némi mély hang is feltűnik...

    Nagyon jó benne az eSIM-lehetőség, ha esetleg elhagyod vagy ellopják, nem lehet kidobni belőle a kártyát, ha bekapcsolják feljelentkezik a hálózatra, követhető. Rögtön első este szereztem is eSIM-et hozzá.

    Az akkumulátorai nagyon jók (kettő van benne, mindkét felében 1-1, az egyik nagyobb, a másik kisebb), hihetetlenül nagyot dolgoztak az optimalizáláson, simán hozza a 48 órát, ráadásul MELLETTE 8 óra körüli képernyőidőt IS!!!
    A gyorstöltés nem változott számottevően a 9 Pro-hoz képest, olyan 40 perc körül nyomja tele, wireless töltő nincs, van viszont drótos forított töltési lehetőség. Csak egy 30 centis Type-C - Type-C kábel kell hozzá (de jó a 9 Pro kicsiről kicsire kábele is) és lehet tölteni a telefonról pl. az órát, a saját töltőjébe dugva az OnePlus töltőkábelt.

    Végére hagytam a kamerákat.

    Oneplusban sosem volt még periszkopikus kamera, de a P30pro-mból, és a (nekem hatalmas bukás) Xiaomi Mi 11 Ultrából jól ismerem.
    NAGYON szép képeket csinál, az élesség ultragyors és preciz, pedig nincs infralézeres rásegítés, mint a 9Pro-nál. A főkamera képe talán az eddigi legjobb minőségű képeket csinálja, a makró szenzációs, a 6x-os hibrid zoom is zseniális, igaz, az már 5 éve a P30pro-ban is az volt. Csak itt a képérzékelő jobb az abba berakottnál, 5 év alatt hatalmasat fejlődtek az érzékelőlapkák...

    Két előlapi kamerát is kapunk, nagyjából azonos képességekkel, bár kinyitva még nem próbáltam videotelefonálni vele, azért biztosan működik az is...

    ------------------------------------

    Hirtelen ennyi, ha valami érdekel még valakit, nagyon szívesen válaszolok!

Új hozzászólás Aktív témák