Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
nord_
veterán
válasz
Zoli bácsi #54 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz
philoxenia #56 üzenetére
Nem
Úgy értettem, hogy az általam írt vázak mellé lenne ez a gép másodgépnek. -
Mercutio_
félisten
válasz
Zoli bácsi #54 üzenetére
Tegyél a K200D-re egy Limited-pogácsát
Aki megvette tőlem a 35/2.8 macro-t nagyon meg van vele elégedve.
philoxenia: Vagy egy E-3/E-30 és akkor az obipark is lehet közös
-
Zoli bácsi
őstag
Elolvastam a Pixinfon a tesztet, megnéztem a tesztképeket. Ha nem ennyi lenne az ára, simán bevállalnám. Lehet most kiröhögtök, de nekem a DSRL a képminőség miatt kellett. Ha lenne hozzá valami retro nyakba akasztható bőrtok, király lenne. Remélem más gyártók is elindulnak ezen az úton, és hamarosan lehet kis gépeket venni "nagy" képminőséggel.
Azthiszem a fix obi sem lenne gond, nem használok olyan régóta zoom obit, hogy ne szoknám újra meg a gyalogzoomot. Tetszik. A külső vaku meg emlékeztet azokra az időkre, mikor Szmena Szimból lógott a nyakamba, a vaku meg a zsebemben volt. A gond az volt, hogy a vaku jóval nehezebb, sőt, még talán nagyobb is volt, mint a f.gép. -
philoxenia
MODERÁTOR
Akkor jól jönne.....
Aki ezt a gépet megengedheti magának második gépként, annak az első gépe, mondjuk... -
j.bravo
addikt
Ez egy kicsit hasonló sztereotípia, mint hogy a 4/3 rendszer összes gépe zajos lenne
Mind déötvenjúzer, a moiré-t nemigen tapasztaltam (a d70 óta faragtak azon az AA szűrőn), ellenben a piros csatorna... hát igen.
A dpreview-s képek nekem amúgy minőségre abszolút megfelelnének, sőt. Kpróbálnék egy ilyen gépet szívesen. -
Ijk
nagyúr
Én sok DP1 képet láttam a neten, de szerintem meg pont hogy porba alázza az összes kompaktot ha képminőségről van szó. Még bele sem kell nagyítanom, az összes kompaktnak "műanyag" képe van. Sőt a D50-nél jobb képeket csinál jó fényviszonyok között. Persze iso400 fölött már gyengén produkál, kevés fényben még a lassú fókusz miatt is elvérzik. Viszont ilyen helyzetre van a tükrös gépem. Kistáskába második gépnek, hogy mindig nálam legyen, ill. nyaraláson amikor verőfényes napsütés van akkor jól jön, mivel nem szeretem mindig cipelni a 3 kilós táskámat. Sajnos jelenleg nem engedhetek meg magamnak egy második gépet.
-
adik
őstag
inkább a DP1-et venném.
Két hétig volt nálam egy példány - szerintem szar. Talán még a Powershot G szériának is jobb képe van - feleennyiért, überdesign, sokkal komolyabb tudással. Amitől sokat vártam, a nagyobb érzékenységgel készült képek - no ott ugyanúgy elvérzett, mint bármelyik kompakt a töredékakkora szenzorával.
E-P1 viszont nagyon durván jól néz ki, és szerintem a képe is teljesen rendben van. Kíváncsi leszek a hivatalos, mo-i árára.
-
Zsolto
őstag
válasz
Dare2Live #41 üzenetére
Baromira tetszik a gép és a koncepció is.
A DpReview-t meg ezekért a mintafotókért (is) szeretem (itt a Fototrenden hiába próbálom elérni, hogy készüljenek hasonlók
) -- egyrészt jó nézni őket, másrészt minden kiderül belőlük. Ennél a DpReview-tesztnél is királyság a sok modern épületfotó, prímán kiderül a torzítás és a sarkok nyúlása, életlensége (ez esetben inkább ezek hiánya). Szépek a vonalak, élesek a sarkok, ez egy nagyon jó gép és a kis zoom egy nagyon finom üveg, ráadásul bejövős a retró dizájn.
Kéne
-
Ijk
nagyúr
Nem rosszak a mintaképek, de azért van ilyen minőségű produktuma a d50-emnek, sőt. Pedig az nem egy mai kölök. Leginkább néhány helyen a beégés piszkálja a szemem, ill. kissé lágynak tűnik nekem. Na azért nem akarom lehúzni, szőrszálhasogatás.
Viszont dslr mellé valahogy most is inkább a DP1-et venném. -
Dare2Live
félisten
végén samples!
-
brumesz
aktív tag
nekem nagyon tetszik, de elsődleges gépnek nem venném. viszont ha sok pénzem lenne, a dslr mellé "kompaktnak" ezt venném
-
adnoctum18
senior tag
Úhhh de szép!
Kellene! -
Mercutio_
félisten
Kiba jól néz ki és ötletes
Jövőre, ha lemegy az ára kap egyet az asszony, bár ha erős napfényben használhatatlan az LCD lehet nem kell neki -
madgie
titán
Nem. Úgy értettem, hogy a DSLR érában az Oly "sunnyogta el" az AF visszajelzést, aminek ugye semmi hardveres akadálya nem lett volna (főleg, hogy a két Pana 4/3 DSLR visszajelzett bármivel). Most meg megfordult ez a tendencia, ki érti ezt? (mindenesetre örülök, hogy az Oly megoldotta, remélem a Panának is sikerül majd)
-
A 4/3 (és a m4/3 is) egy szabványrendszer, amit bárki használhat. De az, hogy hogyan oldják meg a technikai részleteket azon belül, az már nem. Például a szenzor is lehetne az Oly-éban 8 megapixeles kodak gyártmány, attól még m4/3 lenne, a mérete miatt.
Olyan, mintha lenne a négyütemű motorra egy szabvány, hogy szív-sűrít-robban-kipufog, de hogy ezt hogyan valósítják meg (alumínium vagy vas blokk, hány köbcentis stb.stb.) az az adott gyártó dolga-ügye-titka...
-
Ijk
nagyúr
A dpr cikk szerint a Pana nem adta oda az Oly-nak a saját fókuszrendszerét. Nyilván ebből az okból nem került bele. Viszont azt nem értem, hogy elvileg az olympus ötlete volt a m4/3, a pana ugye akkor átvette, mint közös fejlesztés, most pedig becsapták az ajtót? Nem értem az egészet.
"For the G1 and GH1 Panasonic developed an incredibly fast new imager AF system and has been praised for getting contrast detect AF speeds up to near those offered by entry-level phase detect focus systems (as used on all SLRs). Unfortunately Panasonic didn't share that technology with Olympus, and the E-P1 uses essentially the same focus system as cameras such as the E-620, meaning that it feels sluggish even compared to most compacts" -
-
Degeczi
nagyúr
a Pana G1-en nincsen fókuszvisszajelzés!
nem egyszerű az ilyesmi, hiszen a kontrasztdetektáló rendszernek fogalma sincsen róla, kézi állítás esetén hol van az optimális helyzet, lehet-e a jelenleginél még egy kicsit jobb továbbtekerve, legföljebb egy bizonyos kontrasztarányt elérve füttyenthet elégedetten, h "ez már nem rossz!" - de ez aligha lehet minden körülmények között használható, megbízható módszer
-
Ijk
nagyúr
Jó lenne még néhány m4/3-as fix: 12 f4.0, 50 f2.8. Tudom sokan szeretnének nagyobb fényerőt, de vékony fixeket tekintve talán így van realitása.
Remélem berobban a piacra, és rákényszeríti a többi gyártót is hasonló megoldásokra.
Még beledobnának egy távmérős keresőt és perfekt -
FEDman
addikt
Erősen vegyes érzéseim vannak.
Alapvetően egy nagyon finom kis gép lesz ez és szerintem még az ára se rugaszkodott el annyira. Persze így is drága, de lesz ez még olcsóbb is.
Ugyan akkor egy két területen csalódnom kellett. Elsősorban itt arra gondolok, hogy azt hittem a Pana és az Oly azért ennél szorosabban együtt dolgozik.
Együtt nagyot tudnának dobni, de így.. :/Miért nem kapta meg az új váz a Pana AF rendszerét?
Miért nem kapta meg a Pana GH1 változtatható képarányú szenzorát??Érthetetlen számomra!
Pontosabban értem a miértjét, de nagy barmok hogy így állnak hozzá.Szeretnék egy Oly vázat Pana 20/1,7 obival, Oly színekkel, Pana EVF-el, Oly féle sensor stabival, Pana féle AF-el és GH1-es képarány váltással.
Attól félek ezt sose kapom meg.
-
Darkness1
aktív tag
Nekem is nagyon tetszik. Kicsit tényleg drága, bár ha belegondolok, hogy a hasonló méretű, de ennél messze gyengébb gépeket is képesek 60-80-100e Ft körül adni, akkor ez annyira nem is drága. Nem is beszélve a Sigma DP1 - helytől függő - 120-180e Ft-os áráról.
Én is szívesen vennék egyet, de nekem a zoom optika megfelelne. Jó gép ez, minden hibája ellenére.
-
Ijk
nagyúr
Nagyon jó kis gép ez. Ha lenne rá keret, rohannék venni egyet. Berakom a kistáskámba a tárca mellé, onnan akármikor előhúzhatom. Persze csakis a 17mm-es obival kellene.
-
Dare2Live
félisten
-
rudi
nagyúr
Jaja, nekem is elmagyarázhatnátok. OK, hogy kisebb mint az alap dSLR-ek, de milyen áron... Szívesen olvasnék egy Fototrend blogot micro 4/3 témában. Hogy ez miért jó, miért nem, hogy az ára csak a kezdeti hájp miatt annyi amennyi stb.
Mert egyébként filóztam már párszor azon, hogy a D40 is kicsit nagy nekem túrára, bicajra, Computexre, CeBIT-re cipelni (a minden más mellett). De a micro 4/3 árak láttán máris picinek és könnyűnek érzem a Nikont
-
Degeczi
nagyúr
nem nagyobb méretű (a 3" bőven elég), nagyobb fölbontású!
230e szubpixel manapság tényleg nagyon kevés, különösen, ha nincs EVF (mert a Pana G1-en annak jó fölbontása és erős napfényben is jó láthatósága teszi könnyűvé a kézi fókuszálást)így hiába lehet adapterrel mindenféle obit fölrakni, ha napfényben nehéz lesz a kézi fókuszálás
egy ilyen gépnél egy ennél kisebb TFT, és Pana féle EVF,
vagy nagy fölbontású és napfényben is tökéletesen látható (nem baj, ha olyankor nem színhelyes) TFT kellene -
edward2
addikt
uhh. a pana G1 és GH1 lett fikázva. na akkor ez mi? ár röhejes kb élből. most ez mi akar lenni egy kompakt vázban profibb szenzor vagy mi a fakk? valaki magyarázza már el pls.
-
rumos14
nagyúr
a kereső hiánya azért eléggé mellbevágó. a kijelző lehetne nagyobb felbontású. na megyek elolvasom a dpreview cikket.
-
Azért remélem lesz valami azokból a beharangozott (urban legend?) fényerős m4/3 obikból is, mert ez elég vérszegény...
A váz viszont szimpatikus. -
levy1983
aktív tag
Másodváznak szerintem ideális választás, persze ha lejjebb megy az ára...Kicsi, hordozható és remélhetőleg minőségi képeket készít majd...
-
(az egyre inkább elektronizálódó dolgok világában amúgy nekem az az irány is szimpatikus, ami felé a pentax k-7 mozdult: ferdeséget automatikusan korrigáló szenzor, illetve shiftelhető szenzor stb. elég sok ügyességet lehetne még csinálni ezen a téren, főleg az oly-nak, aki első volt a szenzorrázogatásban és -mozgatásban, stabilizálásban. ezek csak halványan, de hiányoznak az e-p1-ből, mert így nem "csak" azt tudná mondani, hogy kicsi, hanem komoly, egyedi feature-ei is lennének.)
-
dpreview-n fent van a preview.
- kár, hogy nincs benne a gh1-es multi-aspect szenzor
- kár, hogy nem kapták meg a panától az af-modult
- kár, hogy kis felbontású az lcd
minden más viszont pazar!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Itt a micro 4/3-os gép az Olympustól is, mely a régi Pen F gépek legerőteljesebb génjeit hordozza.
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest