Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nexplo
őstag
-
paulie093
csendes tag
Tipikus ASPhosh.
-
Lt.Glove
csendes tag
Ilyet is csak az ASRock-ból nézek ki.
-
-
opr
nagyúr
válasz
Synthwave #46 üzenetére
Ugy legyen!
Annyira meghozta ez a beszelgetes a kedvem a dologhoz, hogy szerintem megint meg fogok probalni szervezni egyet, aztan hatha. Jo kis igazi asszonymentes kockulos egymason rohogos voros fejjel rohogve uvoltos LAN-olas szerintem tobbet erne faradt goz kieresztesnek, mint egy koktelozos tengerparti nyaralas.
-
Igen, a gép tudott csúnyán korlátokat szabni. Szerencsére én PII 333 + 128 MB + Voodoo 2-vel találkoztam az NFS: HS-sel és szépen ment.
LAN-ok: Ez az időszak itt általános iskola felső tagozatában kezdődött ('95-től), órák után a gépteremben. Mindig összejött 4-8 ember, akár különböző osztályokból / évfolyamokból, aztán had szóljon. Először DOOM shareware, majd Quake shareware, eleinte még keyboard only. Ezutóbbival igen sokat nyomtuk - és már itt sejteni lehetett, hogy majd pubkiürítő állat leszek.
Aztán 2000-2001-ben effektíve törzstagok voltunk egy diósdi LAN klubban, szinte minden nap lejártunk. Quake 2 (The Edge ofc), CS 5.0 beta, UT, Carmageddon, Rouge Spear, SC. Régi szép idők..
Évekkel később sok 2-3 playeres LAN-t szerveztünk nálam. SC: BW, Warcraft III: TFT pörgött főleg. Egyik spanommal még a Baldur's Gate első részét is kinyomtuk 2 player only. Az a game nem csak single-ben ütős (AMD 5x86 PR100-ról váltottam akkoriban). Fallout: Tactics kóstoló is volt, de sajna az (az univerzum) csak az én szüvem csücske volt. Majd egy (mára elhunyt, R.I.P. bro ;___; ) barátommal volt ~4 évig helyenként 1v1 LAN. Kvéjk, S.T.A.L.K.E.R., Far Cry 2, Warhammer 40K, ez-az. Egyszer-egyszer a bátyja is becsatlakozott harmadiknak.
Aztán egy másik, gyerekkori jóbarátom rakott otthon össze gyakorlatilag egy LAN termet; 8-10-12 gép helyben, aki akarta, az hozta a perifériáit (vagy akár a komplett vasát), aztán hadd szóljon. Egyértelműen a Warcraft III TFT és CS 1.6 ment a legtöbbet, de néha ez-az becsúszott melléjük (pl. NFS III, Re-Volt - egyszer még Kvékezni is megpróbáltunk a srácokkal, de nagyon hamar kiderült, hogy az égvilágon semmi, de semmi értelme
). Ezek a nagy - általában legalább 6, de gyakrabban 8 vagy még több fős - LAN-ok évekig mentek, 3 hetente, igény szerint ottalvósra megrendezve, grillpartival egybekötve, miegymás.
Aztán a barátomnak gyereke született, szépen lassan elkezdtek ritkulni az összeröffenések, majd a második gyerek (2016) óta szünet van. Én azért nem adtam fel, és pl. 2016 nyarán kb. minden másnap volt egy 2-3 gépes "LAN" nálunk. A kétgépes verzióban egy jó cimborámmal Heroes III Complete-eztünk (ennek tényleg az egyik varázsa, hogy mellette lehet mást is csinálni), a háromgépesnél meg ZDoom-ot nyomtunk, saját mapon (elkezdtem szöszölni Doom Builder 2-vel - hogy ez MEKKORA királyság), közben beficcent némi sütögetés, akármi. Meg bekerült a repertorába a Call of Duty: World at War kooperatív zombi modja; ezt is vagy egy-másfél évig, szinte napi rendszerességgel nyomtuk a pinyóban esténként. Ketten, hárman, négyen, mikor hogy.
Most kb. 1 éve hiatus van, de visszatérnek még a LAN idők.
LAN 4 lyfe, bruh.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz
Synthwave #37 üzenetére
Nagyon egyszeru, nalunk az volt a modi, hogy lett egy eros kozepkategorias gep, aztan ahhoz ~6 evig nem volt nyulva. Namost ez pont ugy jott ki, hogy az NFS III volt az utolso, ami meg szepen elfutott, amik utana jottek, egeszen az underground 2-ig, azokkal nem tudtunk jatszani, ugyhogy maradt az. Es igen, teljesen egyetertek, underground 2-vel meg mi is nyomtuk, ami utana jott, azok max fel lettek telepitve egyszer, 15p utan uninstall es vissza se neztunk soha tobbet.
Igy a high stakes-t nem is probaltam, ugyhogy nem tudtam, hogy ilyen, de ha ilyen, akkor persze, siman.Amugy, mai napig a legjobb lanparty elmeny az volt, amikor egy letezo legnagyobb heroes III mapot beraktunk 8 playerre, reggeltol kora delutanig elvittuk addig, hogy mar mindenki fel orat pocsolt a korevel, aztan osszekotottuk egy bogracsozos pingpongozos kertipartyval, ahova viszont jott meg egy raklap masik arc is, nem csak a kockak. Amikor jott a korod, szepen eltuntel, lenyomogattad, aztan jott a kovetkezo, kozben a kertben fott a gulyas, nagy garazsban ment a ping-pong, meg folyt a mindenfele alkohol, mintha koteleze lenne.
Na, egy olyanert a fel karomat odaadnam (meg azert a hazert
).
-
törölt tag
Duron-ról váltó amd-sek az S462 es lefogatónak sokkal jobban örültek volna.
-
-
De mé a III (LAN-ozgattunk vele egy keveset)?
A High Stakes gyakorlatilag egy Hot Pursuit 2.0 - szebb, jobb, gyorsabb, több. Összes NFS III-as map (és cops) megvan benne. Meg az audio trackek... főleg Rom di Prisco és Saki Kaskas. Egy más világba kerül az ember, már csak a menüben matatva is.
Amúgy mi is nyomtuk anno multiba; floppyn cserélgettük a ghost carokat. Volt egy-két brutál időm McLaren F1-gyel + billentyűzettel.
Nyilván, ha a kettő közül először az NFS III-on szocializálódtál, közbevág a nosztalgia feel személyes része.
A Porsche Unleashed meg...az utolsó IGAZI NFS (Az UG 1-2-vel még elég sokat játszottam, mert jók voltak - de már nem NFS. Ami meg utána jött, az a teljes érdektelenség kplsthxEA.). Külön bejön, hogy kicsit szimulátorosabb, nehezebb az irányítás. A Porschék meg... szó szerint babakorom óta a szüvem csücskei. 930 Turbo & 959, mmm...
A legszebb amúgy az egészben, hogy a mai napig tudod mindkettőt játszani online az IPlonunge nevezetű progi segítségével. A gémek felpatchelve simán mennek Win10 alatt, de célszerű felkészülni some hard competitionre.
[ Szerkesztve ]
-
-
Reménykedve olvastam végig a cikket, hogy nem lesz benne 2 nél több " ám "
-
tibaimp
nagyúr
Ez a márka tud mindig meglepni. Annó nekik volt kb. mindenféle hibrid lapjuk, AGP/PCIexpress, DDR ilyen olyan ramos, szerintem még amd/intel is volt.
-
VIC20
őstag
Hát, ezt kár volt erőltetni.
-
Dr. Akula
félisten
Sztem ez valami raktárkisöprés lehet, volt pár felesleges Intel kompatibilis lyukuk, és azt rakták rá a deszkára.
-
Locutus
veterán
Buildzoid már jól meg is nézte az alaplapot
TL;DR: A VRM része jókora overkill, míg a RAM implementáció (és így a QVL lista is) meglehetősen szar.
-
Már nagyon vártam a piacra még egy ilyen AM4 itx lapot, amit itthon 90K környékén vehetünk majd meg!
-
-
opr
nagyúr
válasz
Synthwave #22 üzenetére
Sokszor probaltam mar szervezni, egy ilyen egeszseges hosszuhetvegeset olyan jatekokkal, mint:
- Quake3
- UT2004
- StarCraft: Brood War
- Heroes III
- Empire Earth
- AoE II
- C&C GeneralsEzek ma mar egy mosogepen is elfutnak, nagyreszebol van GoG-os, szoval minden adott lenne, azt kiveve, hogy gyakorlatilag lehetetlen osszehozni 6-8 embert, aki mind raer ugyanakkor.
De a remeny hal meg utoljara, elobb-utobb sikerulni fog.
[ Szerkesztve ]
-
-
GodGamer5
addikt
Nagyon fullos alaplap, az ITX-es szívem most nagyon megdobbant, főleg, hogy még a hangkártya is extra jó lett rajta.
Mondjuk azért lehetne olcsóbb, de így is szuperjó.
-
Lacok
őstag
válasz
Steve_Brown #11 üzenetére
"és bizony nem könnyű ám ekkora helyre bezsúfolni a manapság megszokott felszereltséget. A Mini-ITX formátumban megszokott csatolók mellett ugyanis van Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, Thunderbolt 3, illetve még M.2 is.
Ha jobban belegondolunk, akkor ez nem is sikerült az ASRocknak úgy, hogy a normál, Socket AM4-es hűtőlefogatókat használták volna, egyszerűen nem fértek volna el, " -
törölt tag
A kép alapján van légkavaró a "bordában", és a kábele is látszik. Amúgy tippre azért lett intel furat, mert így több hely maradt a komponenseknek, viszonylag sok helyet foglalna el az AM4 hűtőkeret. Cserébe lett hely 10 fázisnak, ami bőven vállalható kompromisszumnak néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
Blasku
tag
Ti láttok rajta aktív chipset-hűtést? Ha passzív lenne, akkor azt hiszem megtaláltam a következő lapomat
Noctua NH-D15S ha még rámenne jól, az lenne az igazi...
-
ilor14
tag
Hogy került bele amúgy thunderbolt? Az nem egy intel szabvány? Ezelőtt egy AMD lapban sem láttam, hogy lenne.
-
Steve_Brown
senior tag
De hát a legtöbb mai hűtőnek van am4-es lefogató kerete...
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Teljesen jónak tűnik, csak drága. Az mITX-es
B450-esem csak 35k. -
monguz82
tag
csak bizonyos hűtőkkel kompatibilis: link
-
törölt tag
Intel lan, intel wifi, TB3, intel lefogató... Azokat érintheti meg, akik intel-ről jönnek, de nem szeretik a kockázatot.
Az ára folyamatosan javul, 30 euróval több volt megjelenéskor.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ASRock: Back 2 de Roots.
-
Ha esetleg mostanában váltanál..
-
Taranti
senior tag
Azért elképzelem, hogy mondjuk Bacsis beizzítja ezt a lapot egy 3700X + Celeron hűtővel...
-
Locutus
veterán
Bár dícséretes, hogy sikerült nekik még rendes hangot is integrálni rá, és a toslink se maradt le, azért az, hogy a hátlapon van az m.2 nem túl sok jót sejtet hűtés szempontjából.
-
250 dollár plusz ami rájön még itt, akkor 85k körül lesz egy ilyan lap?! Az szép...
Még jó hogy megvettem egy régi b450-es lapot a mini itx rendszerhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az X570 Phantom Gaming biztosan beírja magát a bizarr megoldások történelemkönyvébe.
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Interactive Brokers társalgó
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- 2x 16 GB Kingston Fury DDR5-ös RAM leárazás!!!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Msi Z170A GAMING PRO CARBON
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest