Olyan AMD-s lapot hozott az ASRock, ami Intelhez tervezett hűtőkkel kompatibilis

Az X570 Phantom Gaming biztosan beírja magát a bizarr megoldások történelemkönyvébe.

Alaplapokból manapság rengeteg készül, de tulajdonképpen az egyes gyártók fejlesztései között olyan hatalmas különbség azért nincs. Időről-időre azonban felbukkannak olyan megoldások, amelyekre azért felkapják az emberek a fejüket, nem feltétlenül azért mert annyira jók, hanem sokkal inkább különcök.

Hirdetés

Ilyen az ASRock X570 Phantom Gaming-ITX/TB3, amely Mini-ITX-es megoldás a legújabb X570-es vezérlőre építve, és bizony nem könnyű ám ekkora helyre bezsúfolni a manapság megszokott felszereltséget. A Mini-ITX formátumban megszokott csatolók mellett ugyanis van Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, Thunderbolt 3, illetve még M.2 is.


[+]

Ha jobban belegondolunk, akkor ez nem is sikerült az ASRocknak úgy, hogy a normál, Socket AM4-es hűtőlefogatókat használták volna, egyszerűen nem fértek volna el, így az Intel konfigurációjához nyúltak. Ez konkrétan azt jelenti, hogy bizonyos, Intel LGA1151-es foglalathoz tervezett lefogatókkal szerelhető fel az adott hűtő a Ryzen processzorokra, de azért ez mégsem ilyen egyszerű, ugyanis nem minden keret kompatibilis ám. Az ASRock emiatt létrehozott egy listát, amelyben taglalják, hogy milyen processzorhűtők alkalmazhatók. A felsorolás egyébként később még bővülhet, de a nagyon egyedi dizájn miatt azt ajánlja a cég, hogy csak a kijelölt hűtők közül válogasson a felhasználó.

Az biztos, hogy az ASRock X570 Phantom Gaming-ITX/TB3 nem mindennapi alaplap, amelynek a szállítását már megkezdte a cég, az ára pedig 250 dollár körül lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés