Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali médialejátszót?
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
#06658560 #45 üzenetére
A RAID0 fölötti változatok redundánsak. Vagy a hiba észlelésére, vagy javítására is képesek. A gyakorlatban az 1 (tükör) és paritással (XOR használata) 5-6-7 változatok kerültek szélesebb körben használatba. A 7-es kevés helyen.
Cerebellum: [link] , [link] , [link]
Wiki: [link]
Részletesen az összes alap variációval: [link] (implementációkból ezeknek többszöröse létezik)
-
Hun'reeth
őstag
Már bocs de ez: "akinek van lóvéja SSD-vel modernizálni a gépét vagy notiját, az kétlem, hogy a lecsupaszított XP-kkel akar variálni" ez marhaság.
Mi köze lenne ahhoz az ember anyagi helyzetének, hogy mennyire lecsupaszított oprendszert használ vagy sem? Ez az egyéni igényeken meg leginkább a hozzáértésen múlik.A hírhez meg annyit, hogy erdoke-nek igaza van abban, hogy egy 32Gigás már elég egy netbookba vagy hasonlóba szerintem is. xp mellett persze.
-
erdoke
titán
-
wwenigma
Jómunkásember
Szerintetek ez igaz? [link]
Biztonsag kedveert a kosaramban van.
-
Hunter2
addikt
kiváncsi lennék egy ilyentől mennyivel lenne gyorsabba boot.kb árat írhattak volna.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
navégre.
mert vegyük ezeket az alig-van-benne-anyag netbookokat: alig van bennük anyag
, és amikor az ember mondjuk a térdére ülteti pl. a windet, a cucc az elqrt súlypont miatt (aksi hátul..) folyton hanyatt akar dőlni, amint nem tartasz ellent a billentyűzetén, amin ha ellent tartasz, a kezeden érzed a 2.5"os vinyó vibrációit, ami ölég idegesítő..
ha windet vennék, csak ilyennel. (mlc, olcsó. samsung, gyors.
)
-
twollah
nagyúr
Annyira nem is veszes a kisebb verziok irasi sebessege.
-
Devid_81
félisten
"Mindhárom meghajtó olvasási sebessége 90 MB/s, írási sebességük viszont eltérő: a 32 GB-os 70 MB/s-mal, a 16 GB-os 45 MB/s-mal, a 8 GB-os pedig már csak 25 MB/s-mal képes az adatok rögzítésére."
Ezek még messze nem fognak semmit leváltani ilyen paraméterekkel!
Talán az első verzió, rúghatna labdába, csak épp nem ártana kapacitás sem! -
Depression
veterán
A méretcsökkentés szerintem jó dolog. Miért ne lehetne egy SSD kisebb, mint a hagyományos tányéros.
-
Morden24
nagyúr
Pontosan a kapacitás határolja be az alkalmazási területet, szerintem fordítva gondolkodsz.
Nem is az, hogy fordítva gondolkodom, simán csak vágyakozom, van egy nem kielégített piaci igényem
Samuból a 64-es nemhogy százezer, de leginkább 140K körül van. Nem mondanám, hogy ez olyan olcsóbb fajta. Én a 32-esüket is 60K fölött láttam, ami nálam afféle egyekutya-lélektani ár lenne, csak éppen a 64-esért -
liksoft
nagyúr
Reméltem, hogy a 4 chip egymás után helyezkedik majd el a tárolási területben, így egy halálakor a három másikon tárolt adat menthető. De a sebességek egyértelműen jelzik, a bit (byte) szintű párhuzamosítást. Mivel max. 4 chip van benne, és mindegyiket mindegyikkel összeköti adattartalom szerint, így egy halálával a másik háromé használhatatlan lesz.
Vagyis a "wear leveling" vagy mindenható, vagy a meghibásodási lehetőségeknél 6 chip-pel kell számolni (4 flash, 1 cache, 1 controller). Ez igencsak jól hangzik. Biztos, hogy ez a jövő útja? Ja, az kifürkészhetetlen!
-
erdoke
titán
Ha van piaci igény, rövidesen elérhető lesz. Pl. a Samsung kínálatában már vannak is olcsóbb SSD-k 2,5" méretben.
"Egyébként sem látom sehol, hogy "kizárólag netbookokba""
Pontosan a kapacitás határolja be az alkalmazási területet, szerintem fordítva gondolkodsz.A hír első sorában is említik, hogy hová pozícionálhatja az adott termékcsoportot a gyártó.
-
-
erdoke
titán
"n azt mondtam, hogy a pici méret behatárolja a lehetőségeit, mert rendszervinyónak kicsi, tárhelynek meg ugye főleg."
Én meg azt mondtam, hogy ne mondd ezt. Azért ne, mert netbookban rendszervinyónak és tárhelynek is elég lehet. A filmjeit meg rakhatja egy miniatűr 8 GB-os pendrive-ra is a delikvens, ha mégse elég a fennmaradó 8-24 GB tárhely. Az a gyanúm, hogy aki netbookot vesz, tisztában van a korlátaival.
"én nem csak noti-irányban gondolkodom, hanem desktopban is"
Akkor miért a netbookokba szánt mini flash drive témájában keresgélsz? -
Morden24
nagyúr
Én sem használok Nero-t, mert szar.
Sőt, még fotóboltot sem használok, mert nem munkakörömEllenben használok Vistát, és ezer más dolgot a gépemen, és sem szorongani nem szeretnék, sem visszatérni egy 7 éves operációs rendszerhez (nem azért fejlesztek ugye hardvert, hogy downgrade-eljem a szoftvert).
A 64Gb egy remek, kompromisszummentes megoldás lenne egy rendszer+apps vinyónak, és még hely is maradna rajta.
erdoke: Senki nem hőbörög, legalábbis én tuti nem. Én azt mondtam, hogy a pici méret behatárolja a lehetőségeit, mert rendszervinyónak kicsi, tárhelynek meg ugye főleg. Arról nem is beszélve, hogy én nem csak noti-irányban gondolkodom, hanem desktopban is.
-
erdoke
titán
Nem értem, miért hőbörögtök, vegyetek 256 GB-os SSD-t a notitokba. Ez egy olcsóbb megoldás netbookokba, eleinte max. 32 GB tárhellyel. Jelen pillanatban lényegesen lassabb, ráadaásul főleg 4-16 GB méretű megoldásokat implementálnak.
Ennyi, nem értem a vita tárgyát."A 64-es méret lenne a tökéletes"
Van olyan méretű SSD is, "akinek van lóvéja SSD-vel modernizálni a gépét vagy notiját". -
mai napig 10g az xp particiom, programokkal, swappal és hibernácios fájlal, 1-2 giga szabad hellyel - nem csupaszított, gyári windows cd-t használva.
igazad van, nem használok fotosoppot, sem pedig 2 gigát felpakoló NERO-t. ahogyan az átlagfelhasználók sem ... vagy legalábbis nem kéne ;)
vistámnak viszont kell a 20 giga
-
Morden24
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #19 üzenetére
Európai bekerülési árra gondoltam.
Az OCZ 64-esre 300 dollárt mondanak. Mire az hozzánk ér, a rárakódó költségek után 80-90 alatt nem indul szerintem, de ne legyen igazam. Annyit meg nem ér meg.
Ha boltban, trükközéstől mentesen, garival tudnék venni egy OCZ 64-est 51K-ért (~300 dodó), akkor oké. -
Morden24
nagyúr
Még 6 évvel ezelőtt az XP-s laposomon is szűk volt a 18Gb hely, ma meg a jelenlegi bloatware szarokkal főleg kevés. Arról nem is beszélve, hogy akinek van lóvéja SSD-vel modernizálni a gépét vagy notiját, az kétlem, hogy a lecsupaszított XP-kkel akar variálni.
A 64-es méret lenne a tökéletes, rendszer+programok vinyónak zseniális lenne egy maximum 50-60K-s kezdőárért.
-
Muton
addikt
tök jó pici
ezzel már minden laptopban ki lehetne alakítani egy táras (1 ssd rendszer, 1 hdd adattár) rendszert, anélkül, h dtr méretűre kellene csinálni -
törölt tag
eme meretek mellett felotlott bennem a pendriveok merete, es valahogy mintha ez oriasi lenne ahhoz kepest...Akkor mi a kismeretu benne? Miert kell ekkora nagy bohom ize?
Ha valaki sokallja a win meretet ilyenen, dobjon ra linuxot, es lesz hol tarolnia adatokat.
Aki mindenfele kiegeszitokkel, kulso egysegekkel oldana meg: ez ha jol ovlastam leginkabb a netbook kategoriaba van szanva, azt meg nem igazan akarja senki muindenfele fuggokkel, libbentyukkel megpakolni, hogy karacsonyfa leyen belole. Viszotn elofordulhat, hogy vinne par kepet a rokonsagnak mutogatni. Amibol mondjuk mo-n kivuli terreszen a globalizacionak eselye,s hogy evi parezer is letrejon. De akar egy film megnezese is sanszos, ami hirtelen noveli a tarhelyigenyt, meg normal verzioban is, nem kell feltetlen HD-re gondolni.
-
Male
nagyúr
Azért azt is vedd figyelembe, hogy milyen könnyű ez... eléggé földhöz kell vágni a notit, hogy probléma lehessen a rögzítés hiánya.
Amúgy simán elképzelhető egy "fél notivinyó" méretű ház neki, amivel máris lehet csavarozni a szokásos keretbe. (ahogy a képen van, szerintem úgy nem fogják árulni, valami burkolat lesz azért... bár ki tudja mennyire akarnak költséget csökkenteni)
-
erdoke
titán
A "simán megfogná" és egy átlagos strapabíró subnoti stabilitása között azért látok némi különbséget. Annyira biztosan nem lesz olcsó, hogy egy NYÁK törést megkockáztassak.
Integra,
8-10 GB-on elfér az XP és a programok. Marad 8-24 GB mp3-aknak és képeknek. Szerintem az nem olyan kevés, és külső tárolóval is bővíthető. -
azbest
félisten
57%os piacnövekedés? Jó dolog a statisztika... ha eddig eladtak 10-et, akkor most már 16ot is el tudnak adni... amíg alacsony a részesedése tárolók közt, addig többszöröződni illene a piacnak szerintem.
Vajon hány centtel olcsóbb, hogy kisebb nyákja van? Nem hinném, hogy számottevő lenne a gyártási költség különbség... bár a nyákok ígyis úgyis pár centesek lehetnek... (persze meg kell fizetni a fejlesztést is)
-
^Clown
addikt
Egy 32-esre mehet fel a Windows, meg a szükséges programok, a többi cuccnak pedig egy 750gigás vinyó. Máris kész a gyorsan bootoló gépecske
Persze kérdés, hogy a Samsung mit ért olcsó alatt...
-
Skynet258
veterán
Otthoni gépnél még el is tudom képzelni a dolgot, de laptopnál... Ott ugyebár nem tárol az ember általában nagyobb méretű anyagot, viszont azért a 32Gb meg kevés. Felteszem a Vistát, a megszokott progikat, aztán lőttek is a helynek.
Ezért lenne jó már valami normálisabb méret.
Le merném fogadni, hogy a technológia készen áll, lehetne akár 120-asat is csinálni, dehát ugye ismét le kell húzni az újdonságról pár bőrt, mire eljutunk ide.
Sebaj, addig kerregjen a vinyó, időm végül is vanerdőke: miért fityegne? A Sata csatlakozó simán megfogná, ha van laptopod, akkor tudod, hogy ott nem kábelre kötöd a vinyót...
-
erdoke
titán
Ha egy kissé lecsupaszított XP-s netbookot nézünk, még a 16 GB is jkényelmesen elég lehet net+mail+office használatra. A 90/45 MB/s se rossz, írásban a jobb 5400 rpm-es notivinyókat simán hozza, míg a 32 GB-os talán még a 7200-asakat is veri.
Laptopos kommenteket nem értem, ennek nincs kialakított hely. Vagy csak ott fityegne a 2,5" HDD helyén?
-
freeapro
senior tag
csak eggyel kene nagyobbat gyartaniuk: 64GB
sokaknak van 60-80-as merevlemezuk
ha jol lesz az ara siman cserelnenek -
Hani
aktív tag
"Samsung did not say a word about prices so far, but the drives should be "low priced"."
Szóval egyelőre nem mondták az árát, de alacsony lesz.A méret: számomra ez a 8-16-32 GB már egész jó, használható. Nyilván nem lenne egyedül a jószág, beraknék mellé adattárolásra (akár külső házba) pl. egy 750-es samsungot, ma már fillérekért kapható.
Aki viszont csak SSD-kkel akarja megoldani az adattárolást, annak ma még mélyen a zsebébe kell nyúlnia, bármelyik gyártó esetén. -
Integra
titán
hihetetlen hogy mindig újra végig kell játszani ezt a 8-16-32 gigás homokozót...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali médialejátszót?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Micron, kifogástalan, szinte új állapotú 480gb SSD! Már csak pár darab maradt!
- NVME PCIe (B key) és SATA (M key) SSD külső ház kábellel eladó, új, full alu ház
- HP Proliant 3.5" merevlemez KERET - HDD Caddy - ProLiant DL ML G5 G6 G7
- AKCIÓ 500GB KÜLSŐ MOBIL WINCHESTER USB 3.0 AKCIÓ TÖBB DARAB! 6.990Ft
- Western Digital Raid Edition 3 WD2502ABYS 250 GB SATA
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával