Új hozzászólás Aktív témák
-
vinibali
őstag
nem a GK110 van a Titanban?
-
haddent
addikt
Igen, tudom, hogy sarkított példa, ez is volt a cél. De azzal már akár fel is léphetne valaki, hogy legújabb vga, legdrágább vga majd megkérdezi, hogy mégis minek a legújabb technológia, felesleges.. Na mert az amúgy leg-leg az nem felesleges?
Nagyon nagy ellentmondás van a dologban...
-
Twinsen2
tag
Azért ez nem ilyen egyszerű, mert a DX 11.1-nek az -átlak gamer számára- semmi látható előnye nincs a DX 11-hez képest. DX9-hez képest meg ég és a föld a látvány. Meg a minek játszani is elég sarkított példa.
BTW az azért igaz hogy egy friss és ilyen drága kártyától elvárható lenne.
-
haddent
addikt
Ez a hozzáállás a kedvencem. "mihez van szükség ...-re?" "mégis minek az a .... ?". Megintcsak azt tudom mondani, hogy mihez van szükség DX11 -re? Ott a DX9, tökéletes. Vagy minek 3D játék? Vagy minek játék? Minek next-gen konzol? Egyik sem létszükséglet. Azért, mert meg tudjuk csinálni, és azért mert ez viszi előre a dolgokat...
Senki nem azt állította, hogy használhatatlan a Titan vagy a 780, mert nincs DX11.1 és DX11.2 támogatás benne. Csak annyit, hogy egy olyan kártyától ez talán elvárható lenne, amelyik kb 2x annyiba kerül mint a 7970 GHz, és ~30% -al hoz többet és akkor sokat mondtam. -
Petyyyyy
addikt
válasz
Rypejakten #7 üzenetére
Egyelőre csak W8-nál van előnye a Dx11.1-nek, de mégiscsak kényelmesebb a tudat, hogy tudja a kártyád. Ha már két olyan Dx-xet is elfogadtak amit a zöldek nem tudnak, én azért aggódnék. Nem viccből bólintottak rá, gyanítom lesz is alkalmazás ami majd használja. Ha már MS a saját oprendszerében használja, akkor szvsz. nem fog kihalni.
Na erre kíváncsi leszek, de szerintem ezt most nem fogják elsütni. -
törölt tag
válasz
huskydog17 #5 üzenetére
Haveromnak volt is belőle, egy X6800-zal. Ne tudd meg, mennyi időbe telt kitalálni, hogy a memória miatt nem indul be a cucc...
És még csak nem is az, hanem mire végigverte a kiskeren, kb. egy havi minimálbért értéktelenedett a gépe. "Régi szép idők."
Ez a mostani két GPU-s izé meg... oké, lehet, lesz ilyen. Ugorjunk.
-
Sinesol
veterán
Nemrégiben volt egy nyilatkozata az nvidia igazgatonak hogy meg ös is meglepöfött azon hogy a titan-t vittek mint a cukrot es alig tudtak eleget gyartani. Szerintem emiatt fordult meg a fejükben egy ilyen kartya terve, mert meg nekik is erthetetlen , de ilyen horror árakon is viszik ezeket a kartyakat és hat kiszolgalnak egy reteget.....habar ez a reteg most töltötte fel magat titanokkal és nembiztos hogy rögtön uj vga-ba ruhaznak be a 7990-t is kevesen vették..akkora a titan learatta a celközönseg pénzét, most emiatt lehet buko ez is..habar kitudja
-
BlackSoft
addikt
De egy tesztben úgy állítanak be mindent, hogy az mindenki igényeinek megfeleljen.
Egy autót sem úgy tesztelnek, hogy mennyi a végsebessége, hogy kiszedik az üléseket, meg csak 1 litert öntenek bele hogy könnyű legyen
Amúgy ha nem teszed fel a legmagasabb MSAA-ra, csak FXAA-ra, akkor sem lesz nagy különbség 4K-ban sajnos.
Én személy szerint ezért tettem le a dologról, mert youtube-on van pár ember aki letesztelte mi is kell a 4K-hoz, és 3 Titan a minimum, de a 4-way adja csak meg a folyamatos 60fps stabilitást mindenhol. 780 ott meg már nem pálya, mert kell a 6GB vram, mert megeszik sokminden olyan felbontásnál 4,5-5GB-ot
-
BlackSoft
addikt
Semmi előnye, csak ha már az NV-nek van 6GB-os Titan-ja, akkor nem maradhat le az AMD se.
4K? Felejtsd el...6GB elég neki az igaz....csak kevesebb, mint 4 GPU már nem igazán, feltéve hogy játszani akarsz 4K-ban, és nem fézbúkozni
Nézz utána a 4K játékteszteknek. 3 Titan-t megöl egy BF3 is, de úgy, hogy 45fps fölé nem nagyon megy.
-
zolee5016
őstag
Számomra megdöbbentő,hogy évekig az asztali szegmens,ezen belül leginkább a Gpu,vagy inkább a VGA eladás csökkenése volt probléma Ez most megállni látszik.
A közép,és felsőkategóriában látják a jövőt....érthetó hiszen APU/IGP az alsó szegmenst ellátja .A folyamatot,hogy növekedjen a Vga -piac,maguk a gyártók is kétségbe vonják,hiszen az integráció felé mozdulnak és ezt is hangoztatják
Fentiek ellenére mégis csak megéri/megérheti ilyen VGA gyártása,forgalmazása,holott horror eladási árral lehet számolni,még ha csak fikcióként is létezik a kártya..
Kicsit ellentmondásosnak érzem a dolgot.... -
huskydog17
addikt
válasz
Psychopeti #18 üzenetére
Jaja, az is, ott is két külön NYÁK-on volt a két GPU.
-
CoDWaW07
őstag
válasz
Psychopeti #20 üzenetére
Nem bizony, csak ne legyen dupla annyi az ára
-
CoDWaW07
őstag
El tudnék képzelni egy GTX Titan/ 780-ast 2 GPU-s GTX 295 féle kivitelben
Vajon az új generációs AMDknél is lehetséges lesz a feloldásos módszer mint pl. a HD 6950 esetében?
adamssss: szép is lenne, bár ki tudja, én inkább a 4 gigásra tippelnék, bár lehet a sok kis low-profile kártyákat is telepakolják ennyi VRAM-mal (vagy többel) parasztvakításnak -
Psychopeti
senior tag
válasz
huskydog17 #5 üzenetére
A Geforce 9800GX2-őt is ide lehet sorolni?
-
Ez tényleg igaz, hogy az új AMD Hawai 6GB GDDR5-el jön? Ennek lesz is valami előnye? Vagy ez már a 4K előkészítése?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért? A 780 jó lett? 12-16%-kal gyorsabb, mint a HD 7970 GHz Edition és ezért 80%-kal több pénz kérnek. Technikailag pedig nincs 64 UAV slot, DX alatt csak pixel és compute shaderrel van UAV, illetve nincs tier2-es TR funkció. Én ezt nem látom valami jövőbiztos dolognak, annak fényében, hogy a konzolokon ezek a fícsőrök mind megvannak, sőt, az UAV slotok száma végtelen.
Nem én töröltem a hsz-eidet, ne velem boxold le ezt, én nem moderálok kényes eseteket, arra ott vannak a moderátorok. Én csak hsz-duplázásokat szoktam törölni. Ha bármi sérelmed van, akkor ne nálam kopogtass, mert én nem tudok neked segíteni.
A dupla hsz pedig most is felesleges volt, de majd jön egy moderátor és cselekszik belátása szerint.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha megmarad az órajel, akkor nyilván a több feldolgozó a nyerő, de ez esetleg aránytalanul nagy többletfogyasztást jelent, az egy extra SMX-szel nyert +4%-os sebességhez képest. Ezért érdemes van letiltva az egy SMX a Titánban, mert ugyanakkora fogyasztáshoz kisebb órajel kell, ami az órajel hatására gyengébb front-end és back-end teljesítmény miatt teljesítményvesztést is eredményezhet. Nem sok változásról van szó a tempóban, de kétségtelen, hogy ha már kialakítják a speckót, akkor érdemes a legjobb arányokat használni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Végiggondoltam. Azért írtam le. Szerintem miért nincs még olyan GK110-es GeForce, amiben mindegyik részegység aktív? Nem a kihozatal a gond, mert a 28 nm-ről van már tapasztalat bőven. A fő szempont, hogy ne legyen alacsony a magórajel, mert az befolyásolja a front- és a back-end sebességét, ami jelen lapkánál jobban számít, mint az ALU kapacitás. Az extra órajellel pedig csak kicsi fogyasztásnövekedés lesz.
-
LBandi
aktív tag
válasz
Rypejakten #7 üzenetére
e-rekcióhoz
-
haddent
addikt
Akkor most lesz egy "GTX 790", ami két darab GK110 -re épül, ami már magában is túl sokat fogyaszt, mivel csak egy leselejtezett nagyobb kártyáról beszélünk. Továbbra sem lesz DX11.1 & DX11.2. Éééértem.. logikus.. Nem a Maxwell -t kéne nyomatni..
-
huskydog17
addikt
"Hasonlót már láttunk a GeForce GTX 295 esetében, így el lehet képzelni, hogy milyen megoldásról lehet szó."
Sőt mi több, még a GTX 295 előtt is láthattunk hasonlót GeForce 7950 GX2 néven. Akkoriban ez a szörnyeteg 1.200 euróba került.
-
BlackSoft
addikt
GTX 790
-
Radványi
aktív tag
Biztos velem van a baj de csak a hir utolso bekezdese volt erdekes szamomra, ahol a Radeon rol esett szo
-
TomiLi
addikt
Egy Nvidia hírben több hasznos információ van az AMD-ről.....
-
TTomax
félisten
Ez a vga máris megbukott...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte GT 640 OC 2 GB PCI-E videokártya
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 2x GIGABYTE GTX 460 OC Rev. 1.0.
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest