- Forrmell.enn
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fujifilm X
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr.geeZ
aktív tag
-
vtechun
veterán
Sziasztok. 3 jack aljzatot latok ezeken a lapokon. Megoldhato ezekkel, hogy analogon jojjon ki az 5.1-es hang?
Analog 5.1-es rendszerem van ezert lenne fontos, hogy mukodjon a fent emlitett modszerrel. Egy ilyen alapu letolto/HTPC gepen gondolkodom XBMC szoftveres tamogatasaval.
-
g85
csendes tag
Tudom, de mivel házat ígyis-úgyis vennem kellett, ez gazdaságosabb volt.
A 43W szerintem teljesen elfogadható fogyasztás.
Annyi a bánat, hogy a Spire tápventi elég zajos.Hűtésre: Bátyám is szintén ezt vásárolta, és neki valamiért túlmelegedett ugyanabban a házban (ez 90 fok fölötti értéket jelent). Vett rá egy 12cm-es slim ventit 18 db-set, és azóta kb 60 fok. Elég rendesen meghűtötte, főleg hogy nagy a borda.
Én oldalról fogom megfújni az egészet 11db-s 8cm-es silenx ventivel. Ha megérkezett esetleg képet rakok fel róla. -
dabadab
titán
válasz
chikasszo #176 üzenetére
Tulajdonkeppen mennek ezek full passzivan is, foleg jol szellozo hazban - mondjuk nem lesznek hidegek, olyan hetvenpar fokig azert felmaszik a GPU.
Viszont egy abszolut minimumra (vagyis olyan kis feszultsegre, amin meg eppen elindul) lehuzott 8 centis venti is mar teljesen jol lehuti oket, ha erre vagyik az ember.
g85: a tapos verziot kellett volna venni
-
LakiTomi
tag
Nekem [Pegatron ipx7a-ion] lap is tetszik.
Valakinek tapasztalata ? Van rajta PCI-E ... -
g85
csendes tag
válasz
chikasszo #176 üzenetére
Ez a változat van:
http://www.zotac.com/index.php?option=com_wrapper&Itemid=483Sima ATX táppal van meghajtva.
Spire PowerCube házban van.
300W-os gyári táp.Plusz ventik nincsenek, csak a táp ventije van a borda fölött.
Az elszív valamennyit, de korábban passzívan ment egy másik házban, 85 fok volt az üzemi hőmérséklet.A fogyit 2db WD GreenPower vinyos és 1 db notebook vinyo is nyomja.
-
g85
csendes tag
Sziasztok!
Egy kicsit megkésve, de rátaláltam erre a cikkre.
Én már 1 hónapja boldog ION tulajdonos vagyok.
Folyamatosan meg a gép, 3 vinyoval, folyamatos fogyasztás 43WNAS és HTPC feladatokat lát el.
Maximális processzor bámilyen video esetén 15%
DTS és AC3 esetén 3%AMD-s és Inteles chipkészleteknek lehet versenyezni.
Ja, a varázsszó: VDPAU
Szép napot mindenkinek!
-
chikasszo
csendes tag
Tisztelt fLeSs!
Összességében jó a cikk. Köszönet érte!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a régebben tesztelt Intel D201GLY2 lap teljesítményéhez képest érdemes lenne lecserélnem? A netezés + hangtalanság lenne a szempont!
Most kőkorszaki XP fut nálam, design nélkül.
Tudom, hogy nem lehetséges összehasonlítani az oprendszer erőforrás szükségessége miatt:
Firefox 3.5 + Peacekeeper Kb: 700 pont
Firefox 3.5 + Powerbench kb: 1400 pont"ciripelő alaplap" mit jelent pontosan?
A ciripelés fennáll a AC-DC táppal rendelkező változatnál is?Köszönettel: chikasszo
-
Red Rebcs
tag
Hello Mindenkinek
Elkezdtem én is az 50 w ot fogyasztó gép megalkotását
eddig 60-65 w a komplett fogyasztás
gép és 19 tft samsung moncsi konnektorból mérve müsszerrel
az eredmény úgy lett hogy az AMD LE-1250 cpu 1 GHz megy
1 v magfeszültségenmég esetleg le lehetne vinni a magfeszültséget
de a kisgép 1 Ghz nem igazán kapkod
Ennyi
-
szuper-t
őstag
megint egy felesleges fejlesztés.
nem ?
-
kretenallat
senior tag
Counter Strike Source 1.6
ez milyen allat? 1.6 v source? (inkabb az elobbire tippelnek de ugyis mindig tevedek)
ui tovabbolvasva ott volt h 1.6. akkor nem source, lehet h a steam helyett le odairva (akkor az 1.6 felesleges)
-
Red Rebcs
tag
Ha neked kis fogyasztású gép kell
mit szenvedsz 4 magos cpu valaz intel 4 magosak 65 w az leterhelve 100 w
a 90 w meg terhelve 130 W
ha a vga meg plussz tápos több mint 75 w terhelveha tudsz számolni ez alapból 175 w lenne
+ pár winyó meg vga nem éri be ennyivel
halott ügy
200 w os tápod ha még le is kapcsol túlterheléstől védve a gépet
az is furcsa lenne ha nem induláskor fosná el magát a hirtelen
áramfelvételtőla hybrid lapok kint vannak és alap és közép vga kategóriával mennek
-
sirály12
őstag
Hát nekem volt picopsu a gépemben, az atomban. Jó az, de az bíz kisgépekbe való. Egszer szaladjon meg az áramfelvétel és pápá picopsu, mert elég mint a karácsonyi csillagszóró. Nem erre lett kitalálvan, hogy egy normál 4 magos gépet hajtson normál videókarival.
Gondold végig, a gépet ha teljesen kiterheled, akkor 1xx wattot enne, ez 12 vagy 24 V-on már nagyon sok amper. A picopsu is csak 120W-os, de azt nem képes leadni állandóan, az csak a csúcsterhelés, amit kis ideig elvisel.
-
sirály12
őstag
válasz
TomBoy1986 #125 üzenetére
Neked van tv otthol? Erről ennyit, az nem ehhez veszed, ezt veszed a tv-hez.
Nekem már van atomos gépem, még amikor kijöttek, akkor vetem egy gigabyte-ot. Először xp-vel használtam, amíg meg nem vettem a mostani nagy gépem. Mindenre elég volt, pedig még nem is ion. Progiztam rajta, filmet néztem, közben ment a böngésző, utorrent, vírusírtó + apróságok. Kb. két hónapig használtam élesben, utána lett szerver. Teljesen meg voltam vele elégedve. Csak a fullhd-s filmet nem lehetett vele nézni és a virtuális gépeket nem tudtam futtatni rajta.
Jelenleg linux van rajta, + 1 hálókarival, kiváltotta a routert, és a következő funkciókat látja el:
- ftp (ftpd)
- Torrent (torrentflux)
- tűzfal
- webszerver (apache)
- mysql szerver
+ apróságok
Kezelni webes felületen lehet mindent. (webmin)
Ha ott nem tudok valamit megoldani, akkor Putty.
A gép élőadatait (hőfokok, venti fordulatszám, agyéb adatok) munin-al nézem.
Monitor csak a telepítés idejére volt rajta.A lapot 19k-ér vettem, memória 3k. A háza ingyen volt, a táp egy 160W-os régebbi minőségi táp, ha jól emléxem olyan 2-3k-ért vettem, + egy 80-as notivinyó 8k-ért.
Így 33 k körül volt az egész.Képek a lapomon: [Klikk ide!]
És a fogyasztása pedig kb 25-30W!!! Így mindennel együtt.
De mivel kiváltotta a routert, azt kivonhatjuk ugye, ami kb 10W. -
dabadab
titán
"megenekeltetek, hogy az i945G mennyire elavult gyartastechnologiaval keszul, es nagy fogyasztasu, de ezek szerint a kisebb csikszelessegu, modernebb Ion meg tobbet zabal."
Tényleg meglepett, hogy az ION, amiben (per has) tízszer annyi tranzisztor van, mint az i945-ben, többet is fogyaszt?...
Egyébként máshol, ahol a saját tápjával mérték a Zotac alaplapot, ott a kétmagos max fogyasztása 30W táján volt.
-
nyunyu
félisten
Tul sok zagyvasagot hordasz ossze.
Vinyora meg mindig fenntartom, hogy nem a masfel evnyi 24/7-tol hangosodott a vinyom, hanem az elmult 4-5 honapban napi 3-4-5 felporgestol.
Vga kapcsolgatas: Megszakitom a vga tapjanak az ereit. Nem csak elkepzeltem, hanem kiprobaltam. Mukodik.
Ez nem jelent semmit.
7900GTO is mukodik extra tapcsati nelkul, amig netezek.
Csak akkor akad ki, ha 3D cuccot inditanek.Vagy a PCI-E slot tapvezetekeit is atvagtad?
(PCI-E 1.0-nal 75W, 2.0-nal 150W veheto ki az alaplapbol.)Tomshardware teszt szerint
Azt a szponzorok altal kilora megvett vicclapot mar 10 eve nem tartom szamon.
(Kb. akkor lehettek a csucson, amikor Old Man a PC Guru tuningrovat cimszoval havonta netrol osszelopott anyagahoz TH kalapacsos logos kepet rakott illusztracionak
)
En gyengebb alaplappal, de jobb hatasfoku tappal szamolok.
Azzal ne szamolj, ilyen kicsi terhelesnel alig lesz kulonbseg.
Plane, hogy fogalmad sincs rola, mekkora 10% terhelesnel a tap tenyleges hatasfoka, ugyanis a 80/82/85/87+ minosites errol konkretan nem arul el semmit -
Red Rebcs
tag
"Vga kapcsolgatas: Megszakitom a vga tapjanak az ereit. Nem csak elkepzeltem, hanem kiprobaltam. Mukodik." Enszuke
Te jézus atyaúristen, hogy ilyenek szabadon mászkálnak
Garanciával mellesleg mi van?Nos a legtöbb teszt által leírt eredményt azért illik némi fenntartással kezelni
éd egy gyengébb alaplap miért enne jellentősen kevesebbet
mikor a fő fogyasztó a chipszet és az általábban úgyan az a felszereltebb alaplapoknál isAzért hajrá
Ha netán füstölne a cucc arról is számolj be
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Retro ASRock P4VM800 Socket 478 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX Z790-F GAMING WIFI II Alaplap
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest