- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
laposonly11
senior tag
válasz
Vincent_ #500 üzenetére
Igen, nyílt világú játéknál mint a GTA V, látványos frame esést produkált a 2GB de csak 1600p ben, míg Full HD ban még bőven elég, de akkor a Just Cause nál miért nincs ilyen, bár tény az grafikailag gyengébb eresztés. Ezt így még simán lehetne magyarázni memória kezelési hibának/programozói hanyagságnak, de
az ilyen tesztekhez, több ilyen nyílt világú (pl. Mafia III), és egy csomó autóverseny kellene, ahol gyorsan váltakozik a táj. -
laposonly11
senior tag
Pont ezt mondtam én is, a felbontás növelése mindössze a kép élességét növeli, érdemi változás nélkül!
Egy mai játék 4K futtatásához nevetségesen drága hardver kell, de a felsőkategóriás vga-k piaca mindig is arról szólt, hogy aki megteheti az megveszi!A textúrák nézegetését közelről, meg ráhagyom azokra akik keresik a bolha szőrén a bolhát...
Néha azon agyalok, hogy komolyan beszerzek egy régebbi plazma monitort 1024x600p felbontásban, minimális hardver kell hozzá, laptopot rákötöm és brutális szín/kontraszt/fekete-fehér hűség mellett fogom nyomni.
-
laposonly11
senior tag
válasz
kolopele #483 üzenetére
Én meg nem is szoktam egy asztalnál ülni olyan üzeletemberekkel akik félmillió forintért vásárolnak 2x1080 as kártyát + 200 ért 4K monitort, csak mert megtehetik hogy ne agyaljanak az ár/érték/teljesítmény arányokon, de ettől függetlenül sem látom értelmét polygonokból, textúrákból és egy két por/köd effektből álló képi világ alá a 4K-t, amikor 720p ben is ugyanannyi részlet látható, sőt mehetnénk lejjebb is, a 4K-nak csak video és fényképnél látom értelmét!
-
laposonly11
senior tag
válasz
attila9988 #476 üzenetére
Hát igen, egyedül a 4K monitoros-s lükegyerekek profitálhatnak valamit, bár őket nem értem, mert a játékok motorjainak a LOD értéke a mai napig olyan hogy max. 5-10 méterig mutatják a részletes modellt-texturát stb., miközben 30-50 m távolságon túl meg csak elnagyolt valamiket látsz, és a 4K felbontás, ezt felnagyítva csak ront az összképen, de ugye a "placebo", az kell.
Ugyanez a helyzet a vram zabáló élsimítások és kiegészítő társaival, hiába magyarázom egyeseknek hogyha használ hagyományos AA-t, akkor a fenének mellé az ilyen post (ál)AA, hiszen a kettő együtt csak ront a kép élességén, de ugye neki kell az Ultra beállítás, mert hogy néz az ki hogy vissza kell venni a beállításokból!Van olyen pl. a Star Wars Battlefrontnál, hogy szándékosan letiltották az 1gb vramos kártyák tulajdonosait, és a játék nem hajlandó elindulni csak ha min. 2gb vramot lát. Ezt persze meg lehet kerülni.
-
laposonly11
senior tag
válasz
attila9988 #472 üzenetére
Nem mindegy hogy 2GB os vga ból használ 1,5 et és a ramból szedi ki a pálya többi elemeit, vagy helyben gazdálkodhat pl. 6gb rammal, hiszen így talán az újabb adat írása gyorsabb mint a felülírás, bár szerintem ez is csak addig fáj amíg a felhasználó megússza egy mikrolaggal, komolyab frame esés helyett, de itt tudni kellene, hogy a programozók mit hogyan csináltak. Emékszem egy szélsőséges esetre, a Draconis c. [link] játékban, Dreamcast konzolra, hatalmas terepen lehetett mozogni 360 fokban, töltőképernyő nélkül!
Ezt a programozók csak úgy tudták megoldani hogy beleférjen a 16Mb+8Mb vram ba(2000 es évek, amikor a PC-kben a 16vram, 128mb ram alap volt!!!) , hogy folyamatosan töltött a játék a DVD-ről, ami ugye így az olvasó fej folyamatos rángatását eredményezte, és ha sokáig játszottál vele kinyírhattad a konzolt.
-
laposonly11
senior tag
válasz
#20691712 #390 üzenetére
Láttál te már egy ASUS rogot élőben, se hang se hő!
Vegyünk egy régebbi példányt:
CPU: i7-4700HQ (4x3,4GHz) - 47W
VGA: Nvidia GT850M - 45W
Füles, ramok, alaplap, monitor 50% fényerővel, vinyó stb. legyen 50W
Összesen max.: 142W
És közepes beállításokkal a legtöbb AA cím röpül 768p ben, élsimitásokkal:
- Rainbow Six Siege 70+ frame
- Star Wars Battlefront 60+ fps
- Fallout 4 40+ fps
- Call of Duty: Black Ops 3 50+ fps
- Far Cry 4 60 fps
stb.:
[link] -
laposonly11
senior tag
válasz
Franticfox #384 üzenetére
Valahol én is okoskodtam anno az BF4 topicban, hogy márpedig én csak laptopon vagyok hajlandó játszani 768p vel Full HD helyett, bizonyos képjavítók nélkül, közepes grafikával, mert az rohadtul nem mindegy nekem hogy így 120W on egy játék ugyanazt azt az fps értéket produkálja mint egy asztali, FULL HD + Ultra garaffal, miközben a mai játékok grafikája már közepes beállításokkal is lélegzetelállító, csak ugye ilyenkor 550+ W ot zabál az asztali + még a szobámat is melegíti nyáron, hogy egy 40 cm es venti kell a PC mellé, hogy ne süljek le... ami szintén + 45 W.
Azóta ha tehetem inkább laptopba fektetek, azokat cserélgetem, azokkal se hő, se zaj, illetve ezekkel az értékekkel számolva (az asztali ventit be nem számolva) napi 5 óra játék mellett, nem mindegy hogy az évvégi villanyszámla az +10000ft vagy +50000, illetve a laptop simán elfér egy hátizsákban.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest