- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen egeret válasszak?
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Projektor topic
- Powerbank topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
keopsz
HÁZIGAZDA
most hirtelen kellett erről a cuccról infó, de a pontos méretét a belkinnél se találtam..
aztán máshol mégis:
Fan
1x 70mm Fan, 22 dBaDimensions (WxHxD)
11.3 x 1.2 x 11.4" (28.7 x 3 x 29 cm)egyébként nem mai a cucc:
http://www.everythingusb.com/belkin_laptop_cooling_pad_13845.html :? -
Kaksi
csendes tag
Lehet ilyet kapni itthon valahol?
Lehet beneveznék egyre. -
nike_
addikt
Thermaltake-nek is van ilyen megoldása, Tai - Chi M néven.
Testvéremnek olyan van. Soha nem pörög fel a noti ventije.
-
[CS]Blade2
addikt
Nekem az nem vált be, mert ivettem az aksit, és ott most nincs semmi, azt nem fogja meg...
Amugy leteszteltem:
Ha nem egyenes felületen van, a HDD nem lassul, viszont a DVD olvasás piszkosul... 4,8MB/s -ről 0,6MB/s-re esett egy 10°-os döntéstől a DVD-ről másolás, persze nem másolás közbe, hanem előszőr egyenesen majd döntve probáltam...
A HDD-t nem zavarta a döntött állapot.
-
Hunter2
addikt
válasz
[CS]Blade2 #29 üzenetére
Nekem ugyanezt a célt egy cd-tok szolgálja.
-
[CS]Blade2
addikt
Nekem kelleneni fog vmi a GX710 alá, de nem az az amik keresek...
ettől jobbam van most... két kis fa téglalap a két hátsó sarokhoz azt kész..
-
simonzé
addikt
Ahogy az oldalról készül képen is látszik, ez a kütyü nagyon megváltoztatja a laptop billentyűzetek alaból rossz dőlésszögét, és nagyon meg is emeli az egészet. Biztosan fárasztó ezen nyomogatni a gombokat. Nem hinném, hogy ez az a megoldás amire várunk.
-
Rossi
addikt
válasz
Macilaci457 #16 üzenetére
A TVR autómárka, igen jó kocsikat csinálnak.
-
Rossi
addikt
Inkább el kellene felejteni az ál-gémer noti konfigokat, és nem asztali PC-be szánt alkatrészeket rakni a notikba. Ha így megy tovább, akkor viszont lassan nem kell világítás a billentyűknek, mert átvilágít majd rajtuk az izzó VGA, HDD vagy CPU.
-
.mf
veterán
Az vicces, hogy ez már nagyobb, mint maga a laptop...
Én már rég megoldottam ezt, másképp:
a hátsó két láb alá berakok 1-1 kis ~1.5cm magas középen lyukas henger alakú gumilábat, így gépeléshez is kényelmesebb pozícióban van, és a noti alja több levegőt kap, mintha az asztallap síkjára simulna. Darabja kb 10 gramm, elfoglal kemény 15×40×40mm helyet, és filléres tétel. Egy gamer/dtr notihoz már kevés lenne, de sima int. grafos irodai notinak kiváló. -
Chrys_
addikt
Gamer notinak meg különbenis csak akkor van értelme, ha sokat kell cipelni. 1-2 Lanparty miatt tök felesleges lenne ennyi pénzt kiadni érte (mármint a notiért), de ekkor már megint csak cipelni kellene ezt a cuccot. Ha meg nem lényeg a játék, akkor maradnak az olcsóbb gépek, azokhoz meg nem kell ilyen cucc. Az én FuSi-m is elvan ezek nélkül, max. az asztalon kell tartani és nem ölben
És igaza van shtml-nek (#7), inkább a belső hűtést tennék tisztességesebbé... -
shtml
őstag
válasz
VaniliásRönk #11 üzenetére
Az antik notiknak vannak kihajtható lábai.
Azok a mostaniakban a mutatós adatok áldozatául estek. A kihajtható lábnak is kell egy kis hely, ha nem süllyesztik a házba, akkor meg pár milliméterrel vastagabb lesz a notebook - az meg hát hogy mutat az adatlapon?
-
k.
őstag
Huh jól jönne egy ilyen.Nekem a notim egy integrált vga-s szimpla gép.De néha ugy melegszik hogy komolyan fontolgatom egy ilyen vásárlását. Egyébként nekem is vaiom van mint a legalsó képen lévő noti.
-
Ste
addikt
válasz
Macilaci457 #10 üzenetére
nekem erre volt egy edzett, savmaratott üveglapom, amin még az egér is elfért
és nem volt 10 euró sea szellőnek biztos van valami jótékony hatása, de azon túl sok értelmüket nem lelem (tudom, már megint nem vagyok célszemély, vagy csoport)
-
Macilaci457
őstag
Ilyen gondom nem volt. 29 fok van a lakásban, 54 fokos a processzor (800Mhz-en). De kis fordulatszámon megy a ventillátor. A nappali zajban ez nem gond, de éjjel ez is tud zavarni.
Sajnos elég kebvés a hely a gépben levegőnek a DVD író is csak 9,5 mm-es, nem a hagyományos 12mm-es notebook odd. -
bugger
tag
válasz
Macilaci457 #12 üzenetére
Ilyet még nem tapasztaltam, nekem teljesen jól ment, épp-amíg-kell ideig kis/nagyfordulatszámos venti, aztán vissza passzívba...
NHC előtt viszont találkoztam ezzel, annak volt a folyamánya, hogy xp ha bedugtam a tápot, nem volt hajlandó levenni a feszt/órajelet a prociból, és be volt állítva fixen, hogy hány foknál (54) kapcsol ki a nagyfordulatszámú ventillátor... persze bekapcsolni csak úgy 80-85 között kapcsol be, és a 60-70 fok meg se kottyan neki, ergo szar volt picit a bios-ban a beállítás.
-
Macilaci457
őstag
válasz
VaniliásRönk #15 üzenetére
Köszi. Amúgy mi a f€n€ az a DTR meg TVR?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Macilaci457 #14 üzenetére
Nálam úgy működik a dolog, hogy az őskövület notimat nem érdekli mi van beledugva, direktben ráküldi a feszt és kész.
De gondolom vannak újabb megoldások, amiket felkészítettek erre, valószínűleg picit drágábban.
#16 Macilaci457:
DTR: desktop replacement
TVR: television replacement (ez új kategória, de lehet hogy a kici-occó notikhoz hasonló sikertörténet lenne)
-
Macilaci457
őstag
válasz
CardBus ventillátort hol lehet venni? Érdekesen hangzik.
Bár azt olvastam, hogy az új gépek csak akkor adnak tápot a PCMCIA-nak, ha van adatforgalom, és így nem kapcsol be. Nálad hogy van ez? -
Macilaci457
őstag
válasz
Már nem nevezném magam kezdő felhasználónak
, de még mindig jobb filmet nézni a kanapén, mint az íróasztalnál. Nem feltétlenül ölben van a gép, csak az ágyon. Különben meg minek notebook, ha otthon csak az íróasztalon ül?
Mobil az itthon is, nem csak a táskában.
-
Macilaci457
őstag
NHC-vel az a bajom, hogy nem mérte folyamatosan a hőmérsékleteket, így megvárta míg felforrt a processzor, aztán 100%-on felpörgött, lehűtötte, mikor már 3 perce tök hideg volt, rájött hogy nem kell, és kikapcsolta... ez így használhatatlan volt. Nem tudtam sehogy megoldani az újabb verzióval, pedig volt direkt a gépemhez való beállítás.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Macilaci457 #10 üzenetére
Sosem értettem miért jó ölben tartani a gépet ha nem muszáj, ez ált. csak az újdonsült notebook-felhasználóknak mániája, valami perverz élvezet nekik ágyban számítógépezni.
Ez nekem is hiányzik, viszont valószínűleg jelentősen lecsökkenne a csapágy élettartama, na az nem hiányozna, inkább "lefojtom" a CPU-t mikor nem kell a kraft. Plusz ugye az említett CardBusba csúsztatható hűtő csodákra képes.
Az antik notiknak vannak kihajtható lábai.
#13 Macilaci457: Hát ha nem csak DTR, hanem TVR is...
#14 Macilaci457: Ezt passzolom, én vagy 3 éve vettem egyet egy notebook "szaküzletben".
-
Macilaci457
őstag
Én nem úgy gondolkodo, hogy ez csak hűtő. Ha szeretsz netezni az ágyban, fotelban, stb, akkor kell valami merev alátét, hogy tudjon szellőzni a gép. Erre pont jó.
A notbook hűtésével sokat nem lehet kezdeni, bár én hiányolok egy extra lassú ventillátor fokozatot, ami hangmentesen tudna folyamatosan menni, akkor nem kellene időnként jobban megpörgetni, máskor meg áll.
Nekem az asztalon egy léc emeli meg a noti hátulját, hogy jobban tudjon szívni a ventillátor.
-
bugger
tag
Én meg házi módra bedobtam két 3,5 külső alu rack keretet a noti alá, feltettem NHC-t.... és így csak akkor kell a beépített venti, ha nagyon szivatom, egyébként full passzív, simán elfogadható hőmérsékleti tartományokban... és nem került 30 EUR-ba...
(bár valszleg segít az is, hogy pár nagyságrenddel jobban meg van tervezve az ASUS M68Ne hűtése, ellentétben az átlag 150k-s olcsó-húsnak-híg-a-leve notival, ami annyira dívik.)
-
yakuza.tora
addikt
De mi kerül ezen 30 euróba???
-
shtml
őstag
Talán mégis inkább a gép saját hűtését kellene tisztességesen megoldani. Méretben is biztos kedvezőbb lenne.
-
Macilaci457
őstag
Ajánlani tudom. Nekem egy kisértetiesen hasonló van, amit iTray-nek hívnak. [link] Csak abban nincs ventillátor. Már vagy 2 éve használom.
Nyugodtan, biztonságosan lehet vele ágyban DVD-t nézni, vagy bárhogy, ami nem az asztalhoz közöttséget jelenti. (a fenti linken vannak illusztrációk, hőfénykép, miegymás)Azt azért ne vegyétek komolyan, hogy nem kapcsol be a noti ventillátora, mert itt a szellőzést biztosítod, az pedig a processzormag hőmérsékletétől függően kapcsol be. Viszont hatékonyabban hűti, így talán rovidebb ideig kell bekapcsolnia.
-
Pipó
őstag
Nagyon jó kütyük ezek, sokkal halkabbak, mint a beépített gyári venti, ami így be sem kapcsol. Ez éjszakára letölteni otthagyott gépnél azért jól jön.
-
Chrys_
addikt
Akkor most már a gép mellett az állványt is cipelni kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ez a hasznos kiegészítő különösen nyáron teljesíthet jó szolgálatot.
- Tudományos Pandémia Klub
- SSD kibeszélő
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jövedelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest