- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Miért, kitől idézzek?
Végül is egy egész iparág igazolja amit állítok, csak pár bányaló nem hajlandó ezt megérteni, mert nem lát tovább a szemellenzőjénél

-
Parallaxis
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére

-
Parallaxis
addikt
válasz
fateless
üzenetére
Természetesen továbbra is várnám az észrevételedet annak kapcsán, hogy ha a termék gyártója úgy aposztrofálja az érzékelők által elfoglalt területet, mint egy, a kijelző területébe belógó egységet, akkor mi alapján kellene nekünk mégis meggyőződéssel kiállnunk a véleményed mellett
Mondjuk azért mert ez nem az én véleményem, hanem pont a gyártóké?
„Pei egyébként ugyanazt az egyébként logikus magyarázatot adta, mint más, miszerint igazából nem kiharap a szenzorsziget, hanem a két oldalán hozzátesz a hagyományos kijelzőhöz, oda szánva az állapotsáv elemeit, több képernyőfelületet hagyva alatta.”
Idézet Bone123-tól az OnePlus-os cikkből. De nyugodtan vitázz a Mobilaréna cikkíróival, a gyártókkal, meg mindenki mással, de ettől még nem lesz igazad.
Ugyancsak tőle:
„Persze nyilván voltak a villanykörtének is ellenzői a gázlánggal szemben, amivel nem azt akarjuk mondani, hogy a szenzorsziget korszakos találmány. Egyszerűen arról van szó, hogy ez is el fog terjedni, és ezt el kell fogadni.” -
Parallaxis
addikt
válasz
fateless
üzenetére
Catan telepesei
De ezt már írtam isKépernyőkép?
én a válaszod várnám
Megírtam, de lejárt az időkeret a szerkesztésre és elveszett

A lényeg, hogy egy sima kijelzőnél ott a 16:9-es képarányú lejátszási lehetőséged, a 18:9-nél az, hogy széthúzhatod, vagy simán lejátszod, míg a szigetes 19,5:9-es képaránynál ott a lehetőség, hogy 16:9-ben, 18:9-ben (a sziget kitakarása nélkül) és teljes képernyőn 19,5:9-ben játsszad le az adott videót. Szóval ez csak a TE DÖNTÉSED. Vagyis pl. az S9-hez képest van PLUSZ képernyőterületed, amit felhasználhatsz, ha akarsz.
Az Androidos készülékeknél (ez a cikk egyébként is ezekről szólt főleg), meg eleve ott a lehetőség, hogy a szigetet körülvegye, vagy sem az alkalmazás. Szóval minden esetben a te döntésed, hogy kihasználod-e a PLUSZ területet, vagy sem.--
Mellesleg belinkelhetnéd, hogy az Apple hol állított olyat, hogy a sziget belóg a képbe

-
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Nem találtam hozzá kérdőívet, de én és 18:9 vagy nagyobb arányú telefonnal rendelkező ismerőseim mind "belenagyítanak".
Ezek után tényleg nem értem mi a gondjuk a notch-al mikor az alig takar ki valamit egy ehhez képest és még azt is csak a széléből

És igen, ezesetben a notch a legnagyobb problémád ahogyan azt be is mutattam egy korábbi AutoCAD-es rajzon:
Azt nem értem, hogy a rajzoddal pont engem igazolsz és mégsem akarod elismerni

Tekintve, hogy a rajzon is kiválóan megmutatod, hogy a notch-os kijelzőn pont ugyanaz látszik, mint a simán, csak van egy plusz területe is.
Mondjuk azt kihagytad, hogy 16:9-es aránynál a lejátszó ki tudja úgy is tölteni a képet, hogy a szigetet figyelmen kívül hagyja, szóval semmi hátrány nem ér.Ezt kérlek magyarázd meg, mi értelme lenne pont arányosan két félre bontani, hadd nevessünk közösen!
Minek fejtsem ki? Itt a cikkírók már párszor kifejtették..
-
Parallaxis
addikt
válasz
Reinhardt
üzenetére
Szoval az problema, hogy a 16:9-es video teteje meg alja le van vagva ha az ember kiteszi teljes kepernyore, de azzal nincs gond, ha a notch takarja ki...
Mert mondjuk a notch minimális területet takar ki és azt is a széléből, ahol soha nincs releváns tartalom, míg ha kinagyítod, akkor jó 20-25% megy a levesbe.
Es hagyjuk mar ezt, hogy youtube videok nagy resze 16:9. Rengeteg video van font ami ennel szelesebb keparanyu
Én még nem nagyon találkoztam Youtube-on mással.
es egyre tobb lesz
Aminek semmi értelme, mivel a TV-k, projektorok és a monitorok zöme és mostanáig a telefonok is mind a 16:9-et támogatják.
-
Parallaxis
addikt
válasz
fateless
üzenetére
ugyanakkor kénytelen vagyok az ő véleményével szemben a gyártó által adott hivatalos adatokat figyelembe venni
A kijelző teljes képaránya 19,5:9-ös ami nem szabványos (a 18:9-es azért lett kitalálva, hogy fektetve pont arányosan két félre lehessen bontani). A képi tartalom viszont 18:9-es képarányon jelenik meg álló nézetben, fektetve meg addig amíg nem nagyítasz bele.
Annak meg nem értem, hogy mi köze a képi megjelenítéshez, hogy a kijelző fizikai kiterjedését megadja a gyártó?
ahogy például a Samsung S8 kijelzője is nagyobb lenne, ha kiterítenénk a kijelző széleire hajló kijelzőt
Tévedés. Ha kiterítenéd, akkor lenne meg a valós képarány, ehhez elég, ha megnézel egy screenshoot-ot.
Kísérletképp kipróbáltam, hogy milyen megnézni egy rövid youtube videót a telefonon. Számomra sajnos folyamatosan vonzotta a tekintetemet a notch körüli rész
Miért nagyítottad ki? A Youtube-on a legtöbb videó 16:9-es, ami normál esetben pont ugyanúgy néz ki az X-en, mint bármelyik hagyományos kávás készüléken. Ha meg belenagyítasz, akkor az a te döntésed és nem a notch a legnagyobb problémád, hanem az, hogy alul/felül levág a képből jelentős részt.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére
Ez amit írsz, tökéletes példa rátok.
Én csak olyasmit állítok, ami fizikailag bizonyítható tény.

A notch két szélén lévő információs terület a 18,5:9-es képarányú kijelzőterületen felüli plusz terület.
Én ennyit állítok és ez fizikai tény.. Ti ezt próbáljátok cáfolni.. -
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Döbbenet, hogy változatlan formában, változatlan szóhasználattal és változatlan "érvekkel" hadonászott onnantól kezdve egészen 1000+ kommentig
Tekintve, hogy semmilyen épkézláb érvet nem tudott senki ez ellen felhozni, miért is módosítottam volna a véleményemen?
Mellesleg majd egy teljes iparág igazolja az állításom, innentől magasról tojok pár hater hadonászására
-
Parallaxis
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
Láttad a szavazást?
..és?
Szavazott itt pár ezer ember, 40-50 millió meg elégedetten használja. Arányok?
Te milyen alternaítv valóságban élsz?
Azért ugye tudod, hogy egy ilyen tech fórum látogatóinak száma nagyjából statisztikai hibahatár ahhoz képest, hogy mekkora piacról van szó.
Szóval akkor ki is él alternatív valóságban?
-
Parallaxis
addikt
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére
azt ugye tudod, hogy pont te beszélsz az ízlésről, aki egy ízléstelen dizájnról (noccs) áradozik, hogy mennyire szuper...
- nem ízléstelen, max. pár emberke divatból fikázik, vagy esetleg nem tetszik neki
- az említett home screen sem ízléstelen igazából, hanem inkább igénytelen (vizuális környezetszennyezés
) és nehezen tudom elképzelni, hogy valakinek az ide írók közül tetszett volna, vagy szívesen viszontlátná a saját készüléke kezdőképernyőjeként- nem áradozok róla, csak elismerem, hogy vannak előnyei, amit itt képtelenek páran elfogadni, mert akkor visszább kéne venni a divatból köpködésből
--
Mellesleg nekem sem azzal van gondom, hogy ilyen a kezdőképernyője valakinek, hisz mindenki olyat használ, amit nem szégyell. De engedtessék meg, hogy ha ez tetszik neki, akkor ne kelljen komolyan vennem a véleményét ilyen témában.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Logikáddal élve: ahol az S9 esetén az edge panel lenyúlik szinte teljesen a készülék széléig, ott az iX-en egy 2,5 mm vastag káva van.
Nem, mert az S9 az edge felülettel együtt adja ki a 18,5:9-es képarányt, ezt meg az iX hiánytalanul mutatja.
(Ha nem hiszed nézz meg egy screenshoot-ot.)A Samsungoknak még mindig nagyobb felületét foglalja el a kijelző az alul-felül kávákkal együtt, mint az iX-nek
Cserébe nagyobbak (hosszabbak) fizikailag a készülékek.
3) A vita továbbra sem
- A kávák eltüntetése nem hasznos, hanem felhasználói igény (szerintem konkrétan marhaság). Ennek ellenére szerintem az Apple oldotta ezt meg legjobban jelenleg a technológia jelenlegi állása alapján.
- A notch kényszermegoldás, ezt is leírtam már többször is (mint ahogy azt is, hogy valószínű mi lesz a megoldás rá.
- A felülethez (mivel az Apple a jelenleg kvázi szabványként elfogadott képernyőarányon felül használta a szigetet) hozzáad. Érdektelen, hogy ki mit mond, ez konkrétan tény.
Bár, ha valaki meggyőz, hogy a normál képterület nem 18,5:9-es képarányú, mint az S9, S8, G6 stb. készülékek esetében és a sziget nem ezen felüli felület...
-
Parallaxis
addikt
A nagyobb gond, hogy amennyit a mellé érő kijelzőfelület ad az hiába bír funkcióval a megjelenített ikonokat illetően ha használat közben így is kiesik. Tehát összességében haszontalan az egész.
Miért esik ki használat közben?
az lenne a legjobb megoldás ha mellette úgy funkcionálna szoftveresen az a kijelző sáv mintha önálló másodlagos "passzív" értesítési kijelző lenne
Konkrétan ezt teszi most is.
így pl egy videó egy része ránagyítva sem mehetne a notch mellé, mert csak az "aktív" kijelzőfelületet kezelné.
Már bocsi, de ez szoftver kérdése most is. Ha olyan lejátszót használsz, akkor te döntöd el, hogy meddig nagyítasz bele a videóba. Ha akarod, akkor a sziget nem lóg bele a képbe, de a videó kitölti a helyet és pont annyit látsz belőle, mint mondjuk egy S9-nél. Ez egész konkrétan a felhasználó döntése, hogy mivel játssza le a videót és mennyire akar belenagyítani.
márpedig a kávából is faraghatna még az iX és a notch is lehetne szűkebb talán.
A használat rovására menne a kisebb káva, épp elég szívás néha az edge, nem kéne, hogy az Apple is elmenjen ebbe az idióta irányba.
A notch meg éppen elég kicsi így is, tekintve, hogy arra a kis területre mit zsúfoltak be. -
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
addig lazán elsiklott amellett a tény mellett, hogy az iX-nél nem a notch miatt nem kávamentes a telefon.
Mondjuk az S9-nél sem sokkal kisebb az a káva, ha eltekintünk attól, hogy optikailag elrejtik, mert az edge miatt ráhajtják a készülékházra (és ezzel jóval sérülékenyebbé is teszik).

-
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Ugyanis amikor a notch-ról van szó, akkor 18,5:9 a vitaalap, amihez a notch hozzáad, míg amikor más készülékről van szó, akkor 19,5:9 a vitaalap, amiből a kávák elveszik a hasznos felületet.
Félrebeszélsz.
Arról van szó, hogy 18,5:9-es az alap képaránya a jelenlegi készülékeknek (S8, S9, LG G6 stb.).
Az iPhone X-nek is pontosan ugyanilyen 18,5:9-es képarányú a normál tartalmat megjelenítő képernyőfelülete.
Ezen felül van a két felső rész, ami ehhez a mondjuk úgy kvázi szabványos képarányú területhez ad hozzá plusz területet.Az S9 esetén azért írtam tréfásan, hogy a káva elveszi a területet, mert ott ahol az iX-nél egy információs felület van (notch), ott a többi készüléknél konkrétan a semmire nem jó káva leledzik.

A vicc az, hogy még le is rajzoltátok ezt, de elfogadni képtelenek vagytok, mert kiderülne, hogy 800 hozzászólás arról szólt, hogy egy alapvetően egyszerű dolgot nem vagytok képesek (nem akartok) felfogni.
De mint írtam, ennek csak egyetlen oka van, hogy ezt a megoldást nem a Samsung mutatta be, mert akkor máris esztétikus és hasznos dolog lenne, pont, mint az edge.
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Nem arról van szó, hogy kit mi zavar, hanem arról, hogy elvesz a hasznos felületből, nem pedig hozzáad.
Értem, akkor a Samsung meg szintén elvesz a hasznos felületből, csak nem egy szigetnyit, hanem egy egész káványit!
Amit állítasz ez konkrétan ez.
Már én is kérdeztem párszor. Melyik telefonnál lesz kitakarva a képernyő felső része teljes képernyős használatnál? Aminél van notch, vagy aminél nincs?
Aminél notch van, ott csak a notch területén van a kitakarás, ahol nincs, ott egy teljes káványi kitakarás van ugyanott. Tekintve, hogy a notch a normál 18,5:9-es képarányú kijelző felett van.
Nem én rajzoltam, de elég egyértelművé teszi a dolgot: [link]
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Tehát a papíron 5,8-as telefonod még 5,5 sincs.
..és zavar ez téged?
Sokaknak ez pont, hogy előny, tekintve, hogy egy keskenyebb, jobban kézbe illő és könnyebben kezelhető készülékről van szó, amit a gyártó nem butít le, ahogy ezt a Samsung teszi a kisebb készülékeinél.De a notch nem elvesz, hanem hozzáad.
Már kérdeztem, hogy melyik készüléken látsz több infót: S9, vagy S9 plusz?
Ja, hogy ugyanazt a tartalmat látod, pedig jóval nagyobb az utóbbi kijelzője?
Ja, hogy nem a fizikai méret határozza első sorban meg a látott tartalmat?Hagyjuk.. reménytelen...
-
Parallaxis
addikt
Ez semmit nem von le abból a következtetésből, hogy ezen területek érintésérzékenyek és képet jelenítenek meg. No meg lényegesen hasznosabbak, mint az edge, ami szimplán csak egy design elem, ami több hátránnyal jár, mint előnnyel (konkrétan semmi előnye nincs, mert a rá épülő funkciókhoz valójában nincs is rá szükség).
-
Parallaxis
addikt
A sziget, az a betüremkedés, aminek egyik oldala sem érintésérzékeny.
Olvass már vissza légy szíves... én mindenhol úgy írtam, hogy a sziget két oldalán lévő rész, sehol nem a szigetről írtam.
A linkelt videóról pont a fektetett nézetű kitöltés hiányzik. Gondolom azért, mert az iPhone ilyet csak médiatartalom (képek, videók) esetén csinál.
A 7 és 8 plus esetében elfordul a home screen, szóval ez csak a kisebb készülékek sajátossága iOS-nél.
A széles képarány miatt egyébként az X-nél elfordulva sem lenne jobb a TV-s mirroring. -
Parallaxis
addikt
Az edge a teljes felületén érintésérzékeny.
Mert a sziget két oldala ugye nem?
Tehát utasításokat tud fogadni, és tartalmat tud megjeleníteni.
A sziget két oldala is.
Mondjuk az edge nem tud tartalmat megjeleníteni, mert arra nincs felülete.
Tartalmat lehet behúzni a normál felületre, erre jó, másra nem, de ezt edge nélkül is meg lehet tenni, szóval gyakorlatilag semmi haszna.Az egyik, mint korábban írtam, a home fordulásnál az asztal elemeinek átrendeződése.
A home képernyő szerintem nem fordul el.
(Mondjuk ez engem nem izgat, mert droidon is letiltom a home screen forgolódását.)
Az alkalmazások meg lekezelik ezt gond nélkül.Arra egyébként kíváncsi lennék, hogy iX -en screen mirroringnál mi jelenik meg a monitoron?
Kipakolja egyben az egész képet. Elég béna a képarány miatt állva és fekve is.
-
Parallaxis
addikt
Az edge -nek semmi köze a notch -hoz. Az egy olyan kijelző felület, ami önálló funkciókkal is bírhat. Sőt! A Samsung nyílt API -kat publikált hozzá, így bárki fejleszthet tartalmat az edge felületre.
A notch egy olyan kijelző felület, ami önálló funkciókkal is bírhat.
Az Apple-t nem tudom, de Google biztosan fog nyílt API-t publikálni hozzá.Szóval hol a különbség?
-
Parallaxis
addikt
de esztétikailag csak hozzáad valamit a képernyőhöz, nem elvesz
Némi színtorzítás az amit hozzáad, semmi más

(Nem véletlen, hogy igyekszik az alkalmazásaiban akkora margót hagyni a Samsung, hogy még véletlenül se legyen releváns tartalom az edge széleken.)de egyébként bármelyik grafikus/designer azt mondja rá, hogy olyan ronda és oda nem illő, hogy hihetetlen.
Ez persze nem igaz, de jól hangzik

-
Parallaxis
addikt
Innentől fogva gondolom ez egy jó és logikus megoldás lesz számukra.
Lásd pl. edge

"Mennyire más az S6 edge, mint bármelyik eddig nálunk járt mobil? Nos, a legtöbb ismerősömnek elakadt a szava, amikor a kezébe nyomtam, és az ívelt képernyőt bekapcsoltam, az egyikük meg is jegyzete, hogy a Super AMOLED kijelző olyan, mintha egy matricát ragasztottak volna az üveglapra. Az S6 edge szemre és fogásra is a szűk felső elit tagja, a kissé éles, ám masszív fém oldalkeret, az elöl-hátul edzett Gorilla Glass 4-es üveglap és a finoman csiszolt ívek nagyszerűen harmonizálnak"
"Nos, a néhány extrán felül az S6 edge hi-tech erődemonstráció és mutatós mobil, az eddigi visszajelzések alapján pedig a közönség harap az ívekre."
Idézet az S6 tesztjéből.
Ha a szigetet a Samsung mutatta volna be, akkor hasonló teszteket olvashattunk volna erről is
-
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
16:9-es filmezéskor jobb az iX?
- Nem, mert a kép egyötödét vágja le teljes képernyős módban. Ha nincs teljes képernyős módban, akkor pedig a notch melletti (szerinted extra) részek feleslegesek.Felesleges, vagy sem, ott van és a videó pont úgy látszik, mint bármelyik másik hasonló képarányú készüléken, ergo nincs probléma. Ha meg teljesen belenagyítasz, akkor a te döntésed és elfogadod, hogy belóg a notch.
Álló formátumban meg plusz infó terület. Tetszik vagy sem, ez van.
Szöveg olvasásra jobb az iX?
- Nem, mert ugyanazt (vagy a ppi és a képernyőméret eltérés miatt) kevesebbet mutat, mint a Galaxy-k.A Galaxy S9-en van státusz sor és az alsó vezérlő gombok. Ha ugyanazt a szabad felületet akarod elérni, mint ami az X-nél alapból a rendelkezésedre áll, akkor ezeket el kell tüntetned. Ergo ha mással nem is, de egy státusz sorral kevesebbet fogsz rajta látni.
Az más kérdés, hogy a két eszköz teljesen máshogy rendereli le a képet, mert míg az iOS natív DPI-vel jeleníti meg az UI-t, addig a Samsung lényegesen visszább veszi azt. Szóval a vicc az, hogy az X által megjelenített kép jóval nagyobb DPI-vel van renderelve.Játékra jobb az iX?
- Nem, mert a játék képébe vagy belenyúlik a notchNem jobb, de nem is rosszabb.
Mivel itt a fejlesztőknek erre oda kell figyelniük, így semmi nem lóg ki a képernyő területről a sziget miatt. Egy ilyen teljes képernyős kialakítás esetén amúgy is meg kell fogni valahogy a készüléket, így max a hüvelykujjad takarja a szigetet
Értesítésekben jobb az iX?
Nem jobb, de a többség számára nem is problémás.
A legfontosabb infók kint vannak, az meg, hogy 65%, vagy 68% az aksi töltöttsége, az a valóságban nem sokakat érdekel (a lényegi infók így is láthatók és biza 10-15 évig senkit nem zavart, hogy nem lát %-ot, gondolom most sem okoz komoly traumát).18:9-es tartalomban jobb az iX?
Igen, mert minden bűvészkedés nélkül elérhető ez, míg mondjuk az S9-nél el kell valamit tüntetni hozzá (státusz bar, vagy vezérlők).
De hiszen az Apple azt mondja, hogy a képernyő széleit tolták fel, ezzel adva extra tartalmat!?
Ezt nem csak az Apple mondja, hanem bárki, aki logikusan gondolkodik.
Az alap a 18,5:9-es képarányú kijelző, ha nem lenne a sziget, akkor is ez lenne az arány és a szigettel együtt is ez az alap. Ehhez ad hozzá a felső káva terhére két információs sávot pluszban a szigetes elrendezés.
Ennyi.
Lehet arról vitázni, hogy ez tetszik-e valakinek, vagy sem, hasznos, vagy sem, de ezt vitatni szerintem marhaság.Na már most ez a technológia korlátai miatt nem jött össze, így kellett a FaceID, így kellett a több szenzor és így kellett a nagyobb hely mindezeknek. Így hát behozták a notch-ot a képernyő tetejére.
Itt nincs vitánk, ezt én is leírtam már és szerintem erre megoldás a szintén Samsung által fejlesztési stádiumban lévő átlátszó kijelző lesz. Azzal megoldható, hogy szükség esetén a szenzorok és a kamera előtt átlátszóvá lehessen tenni a kijelzőt. A hangszórónak elég egy vékony kivágás, ami a jelenlegi kávavastagságban elfér (ennél vékonyabb káva úgyis már a használhatóság rovására menne szerintem).
-
Parallaxis
addikt
válasz
Reinhardt
üzenetére
Bocsi, de éppen, hogy nem cáfolt semmit, hanem ábrázolta azt, amit már a kezdetektől állítok, de semmi gond

mert ha mindkét telefonon úgy tologatod a tartalmat, hogy csak a notch melletti részen jelenjen meg, akkor csak az iX-en lesz megjelenített tartalom.
no comment.... ez már tényleg a fájdalmas kategória....
-
Parallaxis
addikt
válasz
Juhaszatti
üzenetére
igen, mert mindegyiknél 18,5:9 a normál képarány, csak mindig lefelejtem ezt a 0,5-öt

-
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
A kitöltésnél kihagytad azt a lehetőséget, hogy az iX-nél csak a 18,5:9-es arányt tölti ki és nem fut ki a szigetre a tartalom. Ebben az esetben a képtartalom teljesen megegyezik az S9-ével.
--
Érdekes, hogy lassan 800 hozzászóláson keresztül cáfolja mindenki, hogy a sziget plusz terület a normál kijelzőterület felett, erre te pont így ábrázolod az S9-hez képest.
Vajon miért?
--
Ha nem nagyítasz bele, akkor minek az extra hely?
A nagyítgatás a te döntésed, de itt arról volt szó, hogy az S9-en mivel nagyobb a kijelző, több tartalom fér el. Nos ezt szépen ábrázoltad, hogy nem igaz. Mint ahogy azt is, amit már az elejétől állítok, hogy a notch nem más, mint a normál képernyőterület (18,5:9) feletti plusz információs sáv és az nem belóg a képtartalomba, hanem azt plusz területtel megnöveli.. Köszönöm.
-
Parallaxis
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Bocsi, de nem tudom értelmezni mit írsz.
Szerintem fuss neki még egyszer, hogy miről is volt szó.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Én úgy írtam, hogy nem nagyítasz, hanem csak nézed a teljes tartalmat, de írhattam volna egy 18:9-es képarányú fotót, amit nem nagyítasz. Ilyenkor mindkét készüléken ugyanazt fogod látni, de ha belenagyítasz, akkor a sziget két oldalán lévő plusz területtel többet fogsz látni (landscape), ha meg álló helyzetben teszed, akkor a két tartalom teljesen azonos lesz, csak az iX-en lesz egy plusz státuszsornyi plusz felületed.
Igen, ez az alapbeállítás, FHD+ a neve és takarékossági okokból ez a default, ugyanis normál használatban nincs különbség QHD+-hoz képest. Ez nem fedi el a tényt, hogy QHD+ kijelzőről van szó 570ppi sűrűséggel, amire és amiről két kattintással lehet váltani.
Két malomban őrlünk. A DPI, amiről én beszélek, az az amihez az UI- van belőve. Állíthatod QHD-re, attól az még nem fog semmit változni. (Egyébként valóban tudod állítani a fejlesztői eszközök között, de nem érdemes, mert nagyon apró lesz minden, ha beállítod a natív DPI-t.)
Nem képet, hanem folyószöveget kéne itt összehasonlítani, ahogyan azt többször meg is tettük/tették itt a topikban és mindannyiszor bebizonyosodott, hogy az S9/S8 több tartalmat jelenít meg azonosan jól olvasható módon a nagyobb mérete miatt.
S9 és S9 Plus esetén tök mindegy mit raksz ki, azonos lesz a tartalom, mert így van beállítva.
S9 és iX között meg az utóbbin fér el több, ez itt is bebizonyosodott, olvass vissza, vannak screenshootok is.S9/S8 több tartalmat jelenít meg azonosan jól olvasható módon a nagyobb mérete miatt.
A fizikai méretkülönbség nem annyira számottevő, hogy ezt befolyásolná.
De volt itt képernyőmentés ahol az iX-en befért a fejléc és több sorba is tördelte azt, amit az S9 csak egybe, mégis közel ugyanaz látszott. Teljes képernyős megjelenítésnél és azonos betűméretnél és tördelésnél 8-9 sorral többet jelenített volna meg, mint az S9. -
Parallaxis
addikt
Hogy tud több tartalmat megjeleníteni az iX kijelzője, mint az s9, miközben utóbbi fizikailag is nagyobb
Vonatkoztassunk el a szigetektől.
Az S9 Plusz több infót tud megjeleníteni, mint az S9?
Ja nem, mert ugyanazt látod rajta, csak nagyobb méretben.Egyébként ugye tudod, hogy a Samsung nem a natív DPI-n hajtja meg a kijelzőit?
(Az S9 411 DPI-re, az S9 Plus 366-ra van belőve.)Lehet, hogy csak korán van még, de ezt egyszerűen nem értem...
Kirakok egy FHD-s 16:9-es filmet mindkét kijelzőre, látsz majd eltérést?
(Fizikailag persze, hogy lesz minimális eltérés, de tartalomban semmit.)A notch meg a sima 18:9-es felületen felül van, szóval az S9 csak ezzel a felülettel tud gazdálkodni, míg az iX-nek ott van pluszban az információs két fülecske.
-
Parallaxis
addikt
A statusbar sokkal informatívabb droidon.
Ja, sok felesleges marhaságot kipakol folyamatosan.
Hagyjuk már még alapvető akksi töltöttséget sem tud kijelezni.
Alapvetőt tud, a felesleges %-os kijelzéshez meg le kell húzni a rolót. Mily nagy probléma, hogy ránézésre nem tudod, hogy 75, vagy 78% a töltöttség

--
Egyébként a vicc az, hogy egyikőtöknek sincs még fingja sem, hogy a Google ezt miként fogja megoldani, de már előre fújjoltok ész nélkül.
mert itt több gyártó is képviseli magát és itt ha nem jön be valamelyik húzása akkor váltunk márkát.
Háát, akit zavar a notch, annak egyre fogynak a lehetőségei, hogy milyen készüléket vegyen

De az hogy több márka beállt a másolósdiba és feladták ezzel a saját dizájn elveiket az rohadtul idegesítő.
Ugyan már, milyen dizájnelvekről beszélsz?
Mindegyik droidos gyártó másol, ki innen, ki onnan. A Samsung és talán a Sony, amelyik az utóbb pár évben elkezdett valami saját arculatot felépíteni, a többi gyártó ezt meg sem próbálta.Mellesleg Androidon a dizájnelveket a Google diktálná, csak a gyártók zöme sz@rik rá és saját felülettel elcseszi azt már alapból.
Nála az esztétika és a szimmetria mindennél fontosabb volt.
A sziget legalább annyira szimmetrikus, mint a Home gomb volt

----
Egyébként az Apple jól csinálja, akit zavar a notch, az megveheti az i8-at, ugyanaz a vas hagyományos kijelzővel. Aki konzervatív, az is ki van szolgálva.
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Ha nem elvesz, hanem hozzáad, akkor hogy tud belelógni a videóba?
16:9-es videóba sehogy (és teszik, vagy sem, ma még a videók 99%-a ilyen, tekintve, hogy a TV-k ezt az arányt használják).
mivel épp előtted néhány sorral linkelték be az eredeti, valamint a széthúzott képet is. Mekkorát torzult, nem?
Nem 16:9-es képarányú videót húzott szét, szóval köze nincs ahhoz, amit én írtam.
Meg lett már mutatva pár napja az is, hogy még csak több tartalom se fér ki rá. Sőt, kevesebb.
Az a kevesebb tartalom kissé fura, mert egy fejléccel több fért el, meg legalább 6 sorral több infó, mivel az X-en több sorba tördelte a böngésző azt, amit a Samsung csak 1-be. Szóval ha teljesen megegyező lett volna a tördelés és a betűméret és szintén teljes képernyős böngésző futott volna, akkor 8-10 szövegsorral több látszott volna.
Ha megy a matek, akkor a képernyő felületéből is elvesz, mert így kisebb lesz, mint egy notch nélküli telefonnál.
A notch nélküli telefon 18:9-es képernyőjére pont ugyanannyi infó férhet el, mint bármilyen másik 18:9-es képernyőre, amin felül PLUSZBAN van egy sziget.
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Nem bele nagyítok, hanem képernyőhöz igazítok.
A legprosztóbb megoldás.. Kitöltöd ugyan a képet, csak szétnyújtod a francba..
Ilyet max. a 80 éves nyugdíjas csinál az unoka által megvett laposTV-n, mert nem ért hozzá és olyan igénytelen, hogy nem zavarja, hogy minden szét van lapítva.
Lehet, hogy alapból 16:9-es, de mindenféle észrevehető torzulás nélkül ki lehet húzni 18:9-re.
Ha te nem veszed észre a torzulást, akkor menj el szemészhez mihamarabb.. és ezt most komolyan gondolom..
--
Ne haragudj, de ilyen erőltetett, izzadtságszagú érvelés már rég hallottam

-
Parallaxis
addikt
válasz
üzenetére
Kijött az i8. Csalódást okozott. Óriási várakozás volt az iX felé. Szintén csalódás, az ár és a kinézet miatt egyaránt. És csodálkoznak, hogy nem fogy?
Ugye tudod, hogy nem csak bevételben volt rekord az utolsó negyedév, hanem az eladott darabszámban is beelőzték a Samsungot?
Vagyis, ha az iPhone nem fogy, akkor a Samsung mit szóljon?

Státusz-szimbólum miatt venni telefont az idiotizmus szinonimája is lehetne.
Ugye tudod, hogy csak itthon számít annak?
Tőlünk nyugatabbra egy gyerek megveszi a zsebpénzéből és még fagyira is marad
(vagy apu ingyen megkapja a családi flottás kedvezményéhez a szolgáltatójától).Csak itthon ilyen ostobák az emberek, hogy egy telefon alapján akarnak kitűnni, de kis ország vagyunk és még csak nem is célpiaca az Apple-nek, így az itthoni idiótákból levonni globális következtetéseket 40-50 milliós
negyedéves eladások mellett eléggé vicces dolog. -
Parallaxis
addikt
Mondok jobbat: az autó szélvédőin a visszapillantó mögött van egy "notch", oda teszi ka szenzorokat... a te szavaiddal érve akkor az nem elvesz a szélvédőből, a kilátásból, hanem a notch két oldalán lévő maradék terület tesz hozzá
Téves, akkor lenne Apple féle notch, ha a szélvédő felhúzódna két oldalon a tetőre egy darabon. Ahogy az iPhone X-en így ott is a nem használt területet használná pluszban.
-
Parallaxis
addikt
Azt ugye tudod hogy jelenleg is kávamentesebb a samu mint az x?
Azt ugye tudod, hogy ez csak optikai csalás eredménye, mert az oldalsó kávát, ami nem sokkal vékonyabb, mint az X-é, lehajtják az edge-el oldalra? A felső/alsó kávát meg hát nem mondanám kicsinek

viszont van jó pár 100 millió aki viszont nem adta le
Majd ők is le fogják, mikor megveszik a notch-os Androidos készüléküket

-
Parallaxis
addikt
Az hogy a cikk írónak tetszik az csak 1 ember véleménye, az hogy neked is az 2 ember véleménye
Az a 30-40 millió vásárló aki már leadta a szavazatát a pénztárnál ugye nem számít?

Mondjuk kíváncsi lennék, hogy számszerűen az itteni szavazás hogy alakul, vagyis nem százalék, hanem konkrét számok alapján.
-
Parallaxis
addikt
válasz
neoforce
üzenetére
Kevesebb gyàrtó nem majmol ez a baj egyenlöre csak a Samu ilyen.
Tekintve, hogy a Samsungnak jövőre meg kell újulnia, mert a 10-ik Galaxy-nak el kell térnie az eddigi készülékeiktől és a kávamentesítés már elvárás és azt egy éven belül nem fogják tudni megoldani máshogy megbízhatóan, borítékolom, hogy ők is ilyet fognak jövőre kiadni. Persze az már teljesen elfogadott lesz és itt is dicsérő cikkeket fogunk erről olvasni

-
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Ha valamelyik nagyobb android gyártó jött volna elő ezzel a remekművel, akkor is mindenki szidná
Ha a Samsung hozta volna ki, akkor az oldalon tuti dicsőítő cikkek lennének és bár páran kijelentenék, hogy ronda és haszontalan, de a többségnek tetszene (pont mint az edge).
De egyébként ezt nem is kell találgatni, ott az Essential Phone, van sziget és van batár káva is alul. A hozzá tartozó topikban, bár van aki nemtetszését fejezte ki, de összességében pozitív volt a fogadtatás. Ugyebár nem Apple termék, így 122 hozzászólás után elhalt a topik és nem is gyűltek oda a vérpistike haterek köpködni.
Rajtuk kívül itt senki nem csinál hitvitát ebből.
Ó dehogynem, végül is alig 500 hozzászólás győzködik arról, hogy nincs igazam és mekkora gáz ez a dolog

Ha ehhez nem kell vak hit, akkor mihez? Én mindenesetre jól szórakoztam
-
Parallaxis
addikt
Na pont ezért megy itt a flamelés, mert úgy állítod be a mondandódat, mint valamiféle egyetemes igazság
Tekintve, hogy biza az.
Mutass jobb technológiát, ami ezt a kérdést megoldja (az Apex nem az, mert a vibrációs hangkeltés már bizonyítottan szar megoldás, mint ahogy a mechanikusan előugró kamera és a béta állapotban lévő kijelző alatti ujjlenyomat érzékelés is). Ha tudsz mutatni, akkor megcáfoltál.
Cáfold meg, hogy az iX 19,5:8-ös képarányú kijelzőjének nem 18:5-ös arányú a notch alatti része és azt, hogy a szigetet az Apple elsősorban nem státuszinformációk megjelenítésére használja, amivel kiegészíti az alap képernyőterületet.
A tények addig tények, amíg meg nem cáfolják őket.. eddig ez nem történt meg.
-
Parallaxis
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Értelmetlen, mert abban a kávában elférne minden, amit egyébként a szigeten helyeznek el.
-
Parallaxis
addikt
Nem tudom feltűnt-e, hogy nem az apple a hate tárgya, hanem az apple által eszközölt kényszermegoldás.
A gond az, hogy egyedül az Apple megoldása az, aminek van értelme, a többi értelem nélküli másolás (a sziget egy vastag alsó káva mellett értelmét veszti).
csak aztán elindult a háború, aminek szerintem az oka az volt, hogy páran megpróbálták megmagyarázni, hogy miért is zseniális megoldás ez.
Szerintem senki nem mondta, hogy zseniális megoldás. Én is csak azt állítom, hogy a technológia jelenlegi állása mellett a szigetes kialakítás az egyetlen értékelhető megoldás a kávamentes (vagy, ha úgy tetszik, minimális kávás) megjelenéshez. No meg azt az egyébként teljesen egyértelmű dolgot fejtettem ki, hogy a iX szigete, az alap 18:9-es képarányú alap képernyőterülethez ad hozzá plusz információs területet.
Vicces, hogy ezek tények, de mégis sokan képesek ezt vitatni.
Ahogy itt írta valaki, ha az Apple kéket mond, akkor ha az kék, akkor is pirost mond vérpistike, mert nehogy már...
-
Parallaxis
addikt
Már bocsánat lehet, hogy csak nekem de ez egy eléggé clickbait és köpködő cikk lett.
A burkolt Samsung reklám külön tetszik, mikor szemrevalónak és szimmetrikusnak jellemzi az S9-et, mikor milyen designbaleset az, hogy nem szimmetrikus a kialakítása (a felső káva vastagabb mint az alsó és az alsó részen lassan már 4 éve képtelenek egy vonalban elhelyezni a csatlakozókat, hangszórót és mikrofont).
Arról nem beszélve, hogy bár az edge elrejti az oldalsó kávákat, de biza ez csak optikai tuning, a valóságban alig vékonyabb, mint az X kávája (nem véletlen, hogy minden reklámfotón sötétebb hátteret és képernyőtartalmat mutatnak, így ez ott nem látszik).
Ha az Apple edge-re tervezte volna a készüléket, akkor pont úgy néznének ki a kávák, mint az S9-en, csak éppen törékenyebb lenne a készülék és nehezebben kezelhető. -
Parallaxis
addikt
válasz
Juhaszatti
üzenetére
-
-
Parallaxis
addikt
válasz
Reinhardt
üzenetére
Erdekes en nativ modban hasznalom az S8+-omat,
Nem felbontásról, hanem az UI DPI-jéről beszéltünk (ezt a fejlesztői beállítások alatt találod és szabadon tudod állítani is, de ha natívra állítod akkor hangyapöcsnyi lesz minden
).A felbontást valami display élettartam optimalizálás miatt állítják be gyárilag FHD-re, de én is natívan használom.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Továbbra sincs érvelési alapod oldalszélességhez viszonyítani
Könyörgöm, tegye be ezt a fórumot teljes szélességet kitöltve egy full screen browser-be egy S9 és egy iX user és rögtön látszik, hogy az utóbbi esetben több sor fog látszani. Ennyiről szól a vita és ezzel le is lehetne zárni.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Itt viszont szólni kíván a képpontsűrűség érve.
570ppi vs 479ppi
Nincs jelentősége, mert a Samsung nem használja ki.
Ha van itt S8/S9 tulaj az beírhatná, hogy a készüléke UI-ja gyárilag hány DPI-re van belőve (Fejlesztői beállítások alatt van). Az én S7 Edge-m 410-re egyébként.300 DPI felett nincs értelme ezt nézegetni, mert szabad szemmel nem fogsz különbséget látni (főleg nem 20-30 cm-ről, amilyen távolságról általában nézzük a készülékeket).
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Teljesen mindegy, mennyivel nagyobb. Ha nagyobb, akkor nagyobb a felület.
Ja ugyanazt a tartalmat látod nagyobban, viszont nem több tartalmat.
Még jó, hogy ki lehet tenni azokat a videókat teljes képre is. Ez sem űrtechnika. Viszonylag régóta használható.
Ja 4:3-as TV-n is ki lehet rakni a 16:9-es filmet teljes képernyőre

ja csak elveszi némi képi infó, de hát ez nem gond, mert lehet ész nélkül érvelni vele. -
Parallaxis
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Szuper a képed, de akkor ezek szerint az S9+ még nagyobb hasznos felülettel bír, mert fizikailag jóval nagyobb? Ja nem, mert tök azonos a képtartalom.
-
Parallaxis
addikt
Ok, hagyjuk, feladom.
Bár képernyőmentésekkel egyértelműen látszik, hogy mi a helyzet, de ennek ellenére mondjátok a sületlenségeket.
Tényleg értem, óriási botrány, hogy ezt nem a Samsung találta ki, így kötelesség ostobaságokat írni róla.
Az egyetlen értelmes ellenérvnek én azt tudom elfogadni, ha valakinek nem tetszik, mert ez egyéni döntés kérdése.De értelmes embernek ettől elvonatkoztatva fel kéne fogni, hogy ha van egy adott és sajnos elfogadott képarány (18:9) és ha ezen felül van bármennyi és bármilyen képernyőtartalom, akkor az plusz felület. Ennyi.
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Lassan akkor ott tartunk, hogy pont olyan jó egy 4"-os telefonon olvasgatni, meg videót nézni, mint egy 6"-oson.
Ha ekkora lenne a különbség (S9/iX), akkor igazat is adnék, de nem így van (0,2 col az eltérés).
Mondjuk videónál a notch tényleg plusz tartalmat ad, mert notch nélkül nincs fekete bevágás.
Még mindig 16:9-es a legtöbb lejátszott videó, de semmi gond.

-
Parallaxis
addikt
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Notch nélkül megmarad mind az 5,8 coll 18:9-en, a notch alatt már csak ~5,6 coll.
Kit érdekel a képátló, ha a képarány és a tartalom azonos (tegyük fel, hogy mindkét készüléken egy full screen böngésző van nyitva a Mobilaréna fórumával)???
Az S9 és S9+ esetén tök ugyanaz a képtartalom és minden képi információ, holott a képátló eltér.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére
Fizikailag nem, de ezt senki nem is mondta.
De a képernyőn lazán több infó fér el a telefon esetében (Ha futtattál volna már TeamViewer-t mobilon, akkor ez a hozzászólásod meg sem született volna). -
Parallaxis
addikt
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére
A szélesség érdektelen, a képarány számít.
Vagy szerinted egy 6"-os kijelzőn több infó látszik, mint egy 4,5"-oson azonos képarány és tartalom esetén? -
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Végre megértette, hogy az extra szélesség egy plusz terület
Sajna a Samsung ezt máshogy gondolja, mert az Edge miatt jókora margókat használ, így a teljes szélességet a legtöbbször nem tudod kihasználni (a böngésző pont olyan ahol igen, de ott engem kifejezetten zavar a kép enyhe torzulása).
Na ugye, hogy ugye, hogy zavaró az a notch ott az Alma tetején?
Igen, a 18,5:9 a te elképzelésed szerint továbbra is nagyobb felület, mint a 19,5:9.
Nincs több kérdés...
-
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Ha szélességhez igazítjuk, akkor az Apple magasabb. Ja, de a nyert magasság 2/3-át kitakarja a notch!
Hihetetlen

Végre megértette, hogy a notch egy plusz terület, ami normál 18:9-es felületen kívül van.
Vagyis foglaljuk össze:
A notch plusz felület, aminek egyetlen haszna, hogy felkerül oda a státuszsor, így az nem foglal helyet a normál képernyő területből. Így a teljes 18:9-es képernyő használható úgy, hogy nem kell az alkalmazásokat teljes képernyős módban futtatni, kezelőgombokat rejtegetni és egyéb felesleges műveletet végezni.
Nagyjából ezt már a topic elején leírtam, de végül is kellett 340 hozzászólás, hogy értelmezni tudja egy-két droid fan

-
Parallaxis
addikt
Kár, hogy az áttekinthető ergonomikus képernyőtervezés tőled távol áll, de biztos, hogy a Samsung féle összehányt/zsúfolt megoldás jobban bejön

A kedvencem a jegyzetek, ahol még az iOS 6-ból visszamaradt szkeuomorf háttérre
Igaz, hogy csak iPad-em van, de fingom sincs róla, hogy mire gondolsz.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Az S9-es shoot szélesebb, légyszi arányosítsd, hogy azonos legyen a szélesség és máris elvesztesz egy egész centit

Egyébként ha Safariban scrollozott volna, akkor eltűnnek az alsó vezérlők és a felső is összébb húzódik, szóval nem egészen sportszerű így az összevetés.
De ha sportszerűek akartok lenni, akkor mindkét platformon használjatok Chrome-ot, azonos oldallal és arról küldjetek screenshoot-ot (vagy iOS-en kéne szintén fullscreen-es böngészőt shootolni). -
Parallaxis
addikt
válasz
Johnny_vT
üzenetére
Hát már hogy a viharba ne lenne szimmetrikus?
Hát pont úgy, ahogy a képen is látszik, tekintve, hogy a felső káva vastagabb, mint az alsó

De szintén lassan 4 éve képtelenek megoldani, hogy alul egy vonalban legyen az USB/fülescsati/hangszóró/mikrofon és ne eltolva.
Ha még nem láttál élőben S8-at vagy S9-et, akkor szólok, hogy a virtuális gombok kikapcsolhatók
S9-es topikban akkor miért is panaszkodnak, hogy a virtuális gombok nem tüntethetők el?
De azt is megnézem, hogy miként tünteted el pl. Chrome esetén a státusz sort.
-
Parallaxis
addikt
válasz
<Lacy85>
üzenetére
Akkor most ugyanezt próbáld ki úgy, hogy samsungnál is böngészőt screenshot-olsz. Meg fogsz lepődni a hasznos tartalom arányán.
Min lepődnék meg?
Az S9 képaránya kisebb, mert pont a notch általi plusz területtel kevesebb.
Mondjuk azon meglepődtem, hogy van aki olyan mazochista, hogy inverzben nézi a webet
-
Parallaxis
addikt
No kérem.
Vettem -secret- által beillesztett screenshoot-ot és ráillesztettem egy S9 screenshoot-ot. Ennél egyszerűbben nem lehet prezentálni a különbséget..
Aki ezek után is azt mondja, hogy a notch elvesz a képből és nem hozzáad, az nyugodtan dugja továbbra is a fejét a homokba, de nem lesz igaza

Szóval lehet, hogy százalékosan több a kijelző aránya a készülék méretéhez képest az S9-nél, de a látott tartalom biza elmarad az iX-hez viszonyítva.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére
A Samsung szerintem simán csak nem akarta eltüntetni alul a kávát.
Ők eléggé törekednek a (lehetőség szerint) harmonikus dizájnra, és erre a legjobb eszköz a szimmetria.Azért nem szimmetrikus sem a káva, sem az alsó rész??

Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Óvodások homokozója
- Bestbuy játékok
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- 3D nyomtatás
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 14 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi