- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Parallaxis #1080 üzenetére
Annak meg nem értem, hogy mi köze a képi megjelenítéshez, hogy a kijelző fizikai kiterjedését megadja a gyártó?
Óóó b*szod, kezdődik
A képi megjelenítéshez csak annyi köze van, hogy a gyártó szerint is igazoltan a notch belóg a képernyőbe és nem a fülek nyúlnak túl rajta, mint ahogy 1000+ komment óta magyarázod. Ennél fogva pedig a notch csökkenti a hivatalosan megadott 19,5:9-es méretű kijelző hasznos megjelenített felületét. Mert vágod ugye, hogy ha nem lenne ott notch (mint a korai koncepciórajzok esetében), akkor az a bazi vastag status bar sem úgy nézne ki, hanem rendesen, több információval.Ha meg belenagyítasz, akkor az a te döntésed és nem a notch a legnagyobb problémád, hanem az, hogy alul/felül levág a képből jelentős részt.
Erre már korábban is kontráztam, de nem vetted a fáradságot, hogy kitalálj a válaszomra épkézláb (??
) érveket.
Tehát. Kifizetsz 380 ezer vagy 250 ezer vagy 200 ezer forintot egy ultraszuperkirály telefonra, aminek csodálatos kijelzője van, ami befedi szinte a teljes előlapot. Ezek után te:
a) 16:9-ben fogyasztod rajta a tartalmat, mint a Chinaphone X9 tulajok vagy
b) kihasználod azt a technológiát amiért kifizettél három havi nettó minimálbért és kiteszed teljes képernyőreGalaxy S7 tulajnak mondod magad, ami pech, hiszen azon még 16:9-es a képernyő. Így fogalmad sincs miről érvelsz ezzel a 16:9-es f***sággal (lásd: a) válasz). Ez nem így van. A valóságban nem igaz amit kijelentesz. Nem találtam hozzá kérdőívet, de én és 18:9 vagy nagyobb arányú telefonnal rendelkező ismerőseim mind "belenagyítanak". Aztán ha feliratos a következő videó akkor visszapöccintik két ujjal. Because you can.
És igen, ezesetben a notch a legnagyobb problémád ahogyan azt be is mutattam egy korábbi AutoCAD-es rajzon:a 18:9-es azért lett kitalálva, hogy fektetve pont arányosan két félre lehessen bontani
Ezt kérlek magyarázd meg, mi értelme lenne pont arányosan két félre bontani, hadd nevessünk közösen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest