- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Fujifilm X
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Everest / AIDA64 topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Galahed
senior tag
válasz
Kvazár #10492 üzenetére
Egyáltalán nem láma kérdés, a dolog összetett.
Régen a Nokia Kommunikátoros időben 2 dolog kellett hozzá:1. hardver: ez adott volt, a Nokia Kommunikátor rendelkezett beépitett faxmodemmel.
2. Szolgáltató: Elő kellett fizetni a fax szolgáltatásra (westel900) ami egy új fax hívószámot rendelt a SIM kártyához. Pár évvel késöbb ez már csak akkor kellett ha fogadni akartál, a fax küldéshez nem kellett.A dolog (megintcsak késöbb) működött kommunikátor nélkül is, mégpedig úgy, hogy egy speciális fax postafiokot nyitottak neked, és onnan tudtad lekérni a fax üzeneteidet, az általad megadott faxszámra.
Az hogy manapság van-e ilyen nem tudom, nálam okafogyottá vált a fax.
-
Galahed
senior tag
igen, nagyon remek készülék, bár rendszeresen csurom víz mire befejezem a futást, eddig semmi baja sincs. Stabilan ül az ember fején, csak sportra használom, máshol nincs szükségem rá. Néha bejön egy két hivás mikor sportolok, jó szolgálatott tett, jól érthető és engem is jól értenek rajta keresztül. Meglepően sokáig birja az akksija, kevesebbet vártam tőle.
-
-
Galahed
senior tag
Nem hiszem. ebbe normális ember nem köt bele. Minden telefonál létezik jobb és mindenkinek mások az igényei. Jómagam nem vagyok márkafüggő, jelenleg is van iPhone 4, N900, N8, stb. De nekem most más igényeim vannak, és ebben a telefonban nem találtam meg amit keresek. Röviden ennyi.
-
Galahed
senior tag
válasz
Wartburg #9443 üzenetére
nekem se jott, be hamarosan valtok valamilyen androidra, valszeg : Se Arc, Samu S2, avagy Nexus S-re, esetleg HTC-re...( iPhone 4 rol jottem ide.)
jo, jo de valahogy nem az igazi... meg mindig keresek hozza valuta arfolyam widgetet, (valaki itt azt mondta van, de tobbszori kerdesemre se mondta meg hol van, pedig felturtam a netet erte) es meg van nehany dolog amiert elmegyek szomszedolni...
Nekem kicsi a kijelzo, hiaba a szemem se a regi.. -
Galahed
senior tag
válasz
djbahool #7636 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond. Ugy kapod meg hogy: hasznalt, 0 perces, igy maris nincs rajta AFA.
Igy siman lesz egy magyar piacra szant, Nokia gyari garis keszuleked, kulonbozeti adozas alapjan kiallitott szamlaval.Eleg sok ceg csinalja igy, en eddig 2x vettem ezen a modon telefont.
-
Galahed
senior tag
-
Galahed
senior tag
válasz
Coyote2000 #6912 üzenetére
Legjobban teszed ha megtapogatsz egyet, mert minden szubjektiv. Amig nem tettem fel az Euro3 ast nekem nagyon stabil volt, de erre sem mondanam, hogy instabil. Egyszeruen egy tema gorenykedett, (szerintem) es nullazta le magat. De majd meglatjuk hosszzabb tavon. Szoval probald ki, (pl egy boltban) szvsz sok jo tulajdonsaga van.
-
-
Galahed
senior tag
válasz
Coyote2000 #6895 üzenetére
1 ev iPhone 3GS, es jelenleg van iPhone 4 es is. Ezek utan hasznalom az N8-at.
Osszefoglalva es ez erosen szubjektiv, mivel nem mindenki egyforma:
A felhasznaloi elmeny nagyobb az iPhone-on. Gordulekenyebb, az szoftverek baratsagosak es nagyon jol egyuttmukodnek az op. rendszerrel. Rengeteg olyan programot hianyolok, ami volt az iPhone-on, itt sajna nincs meg. pl: Currency widget, Runkeeper a sporthoz, Shopshop-egy sima bevasarlolista ami sajna jobb mint a Symbianon levo stb stb tudnam folytatni, sok dologban szamomra jobb az iPhone mint az N8.De:
Ellenben mivel meguntam, igy most N8 -at hasznalok,probalom kihozni belole a maximumot, sajna nem sikerul ugy, ahogy az az iOS alatt.
Ennek ellenere jol elvagyok vele, bar nem a legjobb az Euro 3-as FW amit a hetvegen feltettem (mivel elotte sohasem torolte a widgetjeimet, ma reggel megtette magatol..)
Es:
Szeretem, hogy inkabb telefon mint az iPhone, de ez is megszokas kerdese. Szeretem a hardvert, nagyon szep, szerintem szebb mint az i4-es, Szeretem, hogy tovabb birja az akksi, ugyanolyan hasznalat mellett. Szeretem, hogy jobb a kameraja, mint az i4-ese, igy nem kell kompakt fenykepezot is cipelnem, szeretem, hogy ott az offline OVImaps a letoltott terkepekkel, Szeretem, hogy ott az SD kartya. stb stb
Amit irtam az a sajat szubjektiv velemenyem, es nem all szandekomba vitat generalni, hogy melyik jobb telo. Mindketto nagyon jo. Csak maskepp. Pont.
-
Galahed
senior tag
-
Galahed
senior tag
Itt a lista, hogy a PR1.1 melyik Product Code (N8) -ra van mar kiadva es melyik van keszuloben.
http://discussions.europe.nokia.com/discussions/attachments/discussions/swupdate/84934/2/N8%20PR1.1%20Status%20(140211).xls
Az in creation az azt jelenti, hogy a 7. het vegere meglesz. Az elvileg most hetvege...
-
-
Galahed
senior tag
Ez messze nem igy van, közhely amit mondasz... Egyszerűen más kultúra, más igényei vannak egy átlag amerikainak. elég sokáig éltem kint ahhoz , hogy nyugodtan mondjam, egy átlag amerikai bőven van olyan okos mint egy átlag európai.. Sőt...
Egy rövid, nem idevaló példa: Amikor elé tettem egy vak térképet, hogy légyszi rajzolja be nekem Európa országait, simán megtette, majdnem pontosan, igen, a miniállamokat is, lásd Luxemburg, Lichtenstein stb... Aztán ő kért meg arra, hogy akkor most én tegyem ugyanezt Amerikával... izzadtam rendesen, míg berajzoltam, illetve berajzoltuk, mi "okos" európaiak...
Szóval ha szabad kérnem, akkor ne fikázzuk őket, mert engem zavar. Meg gondolom nem vagyok egyedül vele...
Egyszerűen, az ő társadalmukban nincs igény sem a manuális váltóra, sem a 82 lépéses menürendszerben kotorászásra. Nem akar. Pont.
-
Galahed
senior tag
válasz
TheDragon007 #6687 üzenetére
MOD: a fülhallgatója laptopra dugva elég visszhangos meg fura, a telón még nem próbáltam. Régi samsung g600ashoz kapott agybadugós viszont szól ahogy kell, mondjuk azon nincs gombos rész...
Az volt az elso, hogy kidobtam, nalam annyira vacakul szolt, hogy nem eltettem, hanem szo szerint a kukaba vegezte. Mgdobbentoen tragya a minosege (annak amit en kaptam, de a masik Nokia fules sem jobb (N900-ase)
Kerestem egy Sennheiser-t, igy most tokeletes. -
Galahed
senior tag
válasz
szucsisti76 #6570 üzenetére
Semmi gond. Nekem is fuggetlen van. Az enyemre sem jott ki meg az uj. Mindig jon ki ujabb es ujabb PC kodokra frissites, majd egyszer eljutnak a mienkig.
-
Galahed
senior tag
-
Galahed
senior tag
válasz
philoxenia #5412 üzenetére
Ez egy telefon topikja, ha mindenképp le szeretnétek írni, hogy a transzmitter mely készülékekkel kompatibilis, írjatok rádiótípust.....
a lejobb szandekom ellenere sem tudok radiotipust irni, mert bar atolvastam a kocsi teljes manualjat, sajnos nem talaltam meg benne. Hangszorot azt igen. Az uj kocsik tobbsege sajna ilyen, pl nalam is egybe van epitve a kozepkonzollal, kezelogombjai szetszorva kozepen, a terkep, homerseklet , klima, kamera, gombok kozott...
-
Galahed
senior tag
-
Galahed
senior tag
-
Galahed
senior tag
válasz
csokoládé13 #3677 üzenetére
Az ARM architektúra (korábban Advanced RISC Machine, azelőtt Acorn RISC Machine) egy 32-bites, az ARM Limited fejlesztette RISC CPU architektúra, amely több beágyazott rendszerben található meg. Energiatakarékosságuk miatt az ARM architektúrájú CPU-k a vezetők a hordozható elektronikai piacon, ahol az alacsony energiafogyasztás fontos tervezési szempont. Ez a világ egyik legelterjedtebb 32-bites architektúrája.
Az ARM architektúra a következő RISC képességekkel rendelkezik:
Load/store architektúra
Csak illesztett (aligned) memória elérés az ARMv6-ig
Ortogonális utasítás-készlet
Nagy, 16*32 bit regiszer-készlet
Egységes, 32 bites utasítások (egyszerűbb dekódolás és pipelining, csökkentett kódsűrűség)
Többnyire egy-ciklusos végrehajtás
Az egyszerűbb felépítés kompenzálására, néhány egyedi jellemzőt is hozzáadtak:
A legtöbb utasításhoz feltételes végrehajtás, így csökkentve az elágazás idejét és kompenzálva az elágazás predikátor hiányát.
Az aritmetikai utasítások a feltételes kód regisztert csak kérésre módosítják
32-bites léptető, amellyel teljesítmény-veszteség nélkül lehet aritmetikai és cím-számolásokat végezni
Erőteljes indexelt címzési módok
Egyszerű, de gyors, két prioritási szintű megszakítás-alrendszer cserélt regiszer-készlettelErre gondoltál?
-
Galahed
senior tag
Reszben igazad van, csak hogy ezt meg nem bizonyitottak. Van aki meg a szogeket, csavarokat is kiveszi az agyabol, mivel nehogy mar vmilyen indukcios ter generalodjon, es csakis kizarolag termeszetes anyagokat enged be a haloszobaba, ahol femnek helye nincs...
A masik oldal: A tudosok azt is bizonyitottak, hogy a telefonok sugarzasa jotekony hatassal van az emberi agyra, nem hagyja eltunyulni. Igy mikor hasonlo frekiju sugarzassal stimulaltak 2 hetig egy kontrolcsoportot ejjel nappal, azok jobb eredmenyt produkaltak mint akiket nem. (es nem bizonyitott az alvasra karos hatasa)
Ennek ellenere osztom a nezetedet, es szeretnek en is olyan hazreszt ahol nincs semmilyen, meg a szomszedbol atjovo WIFI, avagy foldi TV ado sugarzasa sem, de ilyen nincs.
Amig a telefon gyengebb (max 2watt) mint a szomszed wifije a fal mogott, addig szvsz mindegy hol van a telefon.... -
Galahed
senior tag
-
Galahed
senior tag
válasz
Realmen #3294 üzenetére
Nekem MM100-as van, igy nem teljesen mervado. De mivel mas is kerdezte a MM100 kontra nokia N8 basszus atvitelet, igy hat leirom:
Tegnap volt a fobrobaja a keszuleknek, elmentem sportolni masfel orat vele:
Jo ez a nem fulbe dugos kialakitas, kulonosen annak aki nem szereti az agybadugos modszert. (engem nagyon zavar, bantja a fulem, egy ido mulva szinte faj..)
Viszont igy sok zaj beszurodik ami pl egy zsufolt konditeremben, ahol melletted van meg 20 fitnessgep, es mindegyiket hasznaljak, mar mar zavaro. Persze ez korrigalhato a hangerovel. (a hangosat meg en nem szeretem) Ugyanez viszont jol jon utcai sportnal, mert hallod a "kozlekedest" pl kerekparozas kozben.Nagyon szep a hangja kozep es felso tartomanyban is, de van rajta boven basszus, sot, nekem kicsit sok is.
De az N8 EQ-ja ezen segithet, van nehany eloregyartott hangkep beallitasi lehetoseg. (rock, pp, jaz stb) igy meg lehet talani a megfelelot.Amugy nagyon szepen mukodik, a bejovo hivasokat jol kezeli, az alap hogy folytatja az zenet a beszelgetes utan, a BT kapcsolat stabil, es a viselete is eszrevehetetlen. Fekvenyomas kozben kicsit utban lehet a hatso pant, ha nem figyelsz ra.
Egyszoval eddig nagyon elegedett vagyok vele.
-
Galahed
senior tag
Megerkezett a Sennheiser MM100-as BT fules (sztereo) az N8-am hoz.
Roviden: Hatalmas a kulonbseg a gyari Nokia es e kozott.
Szepen hozza a magas hangokat, nincs olyan doboz hangja mint a Nokia-nak.
Kb 10 metert tud tavolsagra, viselete nagyon kenyelmes, nem agyba-dugos, igy lehet hasznalni kulteri sporthoz is. (beszurodik az utcazaj ami fontos lehet pl kerekparnal)Biztonsagosan hasznalhato, nem esik le hiaba ugraltam vele. Szepen egyuttdolgozik a telefonnal is.
A fulesrol vezerelheto a hivas fogadas (van benne mikrofon is), a hangero, a pillanat allj, a leptetes elore hatra.Eddig minden ok, vele.
-
Galahed
senior tag
válasz
Arthuro_Adam #2940 üzenetére
Nekem benne van az N8- ban a kamera hang ki. (es mukodik is)
Kamera be utana alul:
/options/settings/capture tone/ 1,2,3,OFF -
Galahed
senior tag
megjelent a skype kliens N8 hoz. (www.skype.com/m a készülék böngészőjén beirva)
-
Galahed
senior tag
Hat nem tudom, tegnap kiprobaltam, mert kedvem tamadt sportolni..
Az valami gyalazatos. Olyan volt, komolyan mondom, mint valami kazettas magno, ami huzza a szalagot... Eloszor azt hittem, hogy az N8 vacak, aztan kiprobaltam az N900 asom headsetjet az is rossz volt. Vegul az iPhone-ne mellett maradtam, mivel egyszeruen a nokia-e elvezhetetlen volt.
(Mellesleg beletuszkoltam az iPhone 4 be is, ott is borzadaly volt a Nokia...)
Lehet, hogy beszedre jo, de tenyleg szornyu. Komolyan mondom annyira sokkolt, hogy nem terek napirendre felette. Azert is jottem ide most reggel hogy tanacsot kerjek, szeretnek venni valamilyen headset-et az N8 hoz.Lehetoleg sztereo BT-s legyen, ha tud valaki jo minosegut, please ossza meg velem az infot.
Elore is koszi.
-
Galahed
senior tag
igazad van, de mondanivalom lenyeget tekintve tokmindegy...
szamos olyan oldal van ahol nem dicserik a C6 -01 kamerajat sem, pl gsmarena szerint tul eles, es a phone arena sincs megelegedve vele stb stb...http://www.phonearena.com/reviews/Nokia-C6-01-Review_id2593/page/3
szoval ahanyan tesztelik annyifele eredmenyt talalunk. Szvsz barki tud hozni mindenfele peldakat a netrol. De ha az ember raszan par orat akkor azt tapasztalja, hogy atlagban az N8 kameraja bizony jelenleg jobb mint a tobbi mobile. Aztan lehet hogy majd 1 honap mulva mar kijon vmi mas ami jobb lesz ennel.
-
Galahed
senior tag
Ezen az oldalon, meg egy nagyon alap (basic) kameranak "becezik" a C6 kamerajat, a kepeket nezve, valoban messze jobb kepeket csinal az N8 mint ez.
http://zomgitscj.com/2010/09/02/nokia-c6-review-camera-samples/
Szoval ezzel azt akarom mondani, hogy sokminden fugg a keszito szemelyetol, az oldal hitelessegetol, esetleg az adott peldany (keszulek) nincs rendesen osszerakva, rosszak az N8 avagy C6 beallitasai stb stb...
-
Galahed
senior tag
igen azon a kepen igy van.... de nagyon kivancsi lennek az eredeti kepre, annak sajna nem talalom a forrasat. Kivancsi lennek az exif tartalomra is.
Amugy tegnap raszantam fel orat a forumozok tobbsege a nagyvilagban jobbnak latja az N8 kameraval keszitett kepeket. Ez kb olyan eset lehet, mint itt korabban egy kedves topiktarsunk altal linkelt kepek... azok tenyleg nem voltak a toppon. A masik forumtarsunke meg tueles ragyogo kepek voltak.
-
Galahed
senior tag
Hát nem is gondolom...
nem furcsa, hogy az N8 állitólag 720p videóját csak 240p -vel lehet lejátszani? Ha a képeket is igy csinálták akkor nem ér semmit az egész...
szerk:
nah néha előkerül a 720 p is, úgy már azért sokkal szebb..megnéztem a két videót (n8 C6 - 720p) szvsz szebb az N8.
-
Galahed
senior tag
Egyébként iPhone-on "profilválasztó" alkalmazást nem is lehetne írni, meg semmit, ami a rendszerhez nyúl. Mégis a legsikeresebb platform. Hogy is van ez?
Csak a pontossag kedveert: Mar hogyne lehetne. Persze JB kell hozza. Anelkul valoban nem. (hasznaltam profile progit, mar meg nem mondom a nevet, idore kapcsolta ki es be a megadott profiltokat az iPhone-on. Asszem myprofile-nak hivtak....)
-
Galahed
senior tag
Az Iphone egy túlspilázott cucc Magyarországon használati feltételei egyenlő a nullával olyan áron meg pénzkidobás...lehet lehurrogni érte...
Szerintem messze nem igy van, vagy nemigazan ertem mire gondolsz, ------ de nem akarok flame-t.... plane hogy ez OFF itt ebben a topikban.
-
Galahed
senior tag
Azt tettem fel amit mondtál. Elindul, a hívás, néha kimegy néha nem. Ha kimegy akkor sem tart tovább pár másodpercnél.
Amúgy a fórumokon is mindenki panaszkodik rá és várják a hivatalos verziót. (még a skype lapján is)
Sajna ez van.
Eddig te vagy az egyetlen aki azt mondja, hogy megy. Irigykedem érte, mert nekem nagy szükségem lenne rá....Amit próbáltam skype - skype hivás, skype- vezetékes hivás. A chat-et azt nem próbáltam.
-
Galahed
senior tag
sajna nekem nem gyorsabb. Mig kiválasztom, hogy egyáltalán feljöjjön az ékezetsorokat tartalmazó kis ablak, majd arra bökve kiválasztom, hogy melyik sorban van az én ékezetem, azután feljön még egy ablak 44 különböző é betűvel majd arra is rábökni.... szóval ez nekem sajna nem gyorsabb. Az iPhone -nál ha az i re böktem akkor felugrott a hosszú í.
pont, vége, készen vagyok.szóval nekem ez gyorsabb, ezért keresek rá ilyen megoldást.
-
Galahed
senior tag
Jut eszembe, már régen meg akartam kérdezni: Nincs az N8 hoz olyan billentyűzet (letölthető) ahol a magánhangzókon jön fel az ékezetes karakter? (ne kelljen már kerülőutat bejárni minden egyes ékezetnél...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megjött végre a várva várt Nokia zászlóshajó, de vajon a megújult Symbian fel tudja-e venni a versenyt az egyre erősödő konkurenciával?
- eBay
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest