- Apple asztali gépek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Memóriakártya topic
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
westcoastog #28699 üzenetére
Koszi, megnyugodtam!
-
Hali!
Asszem este lefrissitem a telot az uj rendszerre. Lehet hulye kerdes, de mi van akkor ha kozben hivnak? Vagy abban a fazisban amugy sem tudnak hivni? Vagy inkabb vegyem ki a simet?
Koszonom!
-
törölt tag
A PfD-vel nem a Cyan-t kapja meg az ember, hanem a még ki nem adott MS-féle frissítéseket, ami jelenleg a 8.1.1 (az lesz majd a Denim a Nokiától). Ha az MS kiadja, akkor a Nokia belenyúl valamennyire, majd az jön a nem-PfD-s telefonokra.
galervin93: Nálam ilyen szerencsére nem volt, egyszer fordult elő, hogy csak hangosítani engedett, de egy zárolás+feloldás azt is megoldotta. A kezelőgombok is működnek. Nem lehet, hogy csak egy számot kezdtél lejátszani?
mikersz1: Nekem pont ilyen volt PfD alatt is (8.1.1), sőt, most a fényerőt sem veszi le takarékos módban
Nem foglalkoztam vele, majd megnézem, hátha egy beállítás az oka. Ráadásul Cyan alatt már találtam egy oldalt, amin a beágyazott YT videó elfeketíti a képet, PfD mellett ez megoldódott, legalábbis úgy gondolom. Nem tudom biztosra, mert azt az oldalt azon nem teszteltem. De ezt leszámítva tényleg mindenben ugyanaz
-
monosgeri21
tag
-
galervin93
addikt
Zenehallgatás közben többször előfordul, hogy nem működnek az előre és hátra gombok a lejátszóban (Zene). Az előre egyáltalán nem (nem ugrik a következő számra, nem teker bele az aktuálisba), a hátra is csak annyira, hogy az aktuális szám elejére ugrik, de az előző számra már nem. Képernyő lezárása/feloldása nem oldja meg, csak ha kilépek a programból. Tapasztalt már alaki ilyet?
8.1 + Cyan -
törölt tag
válasz
mikersz1 #28688 üzenetére
Semmi gond, nem azért írtam, én sem értem miért nem jön 520-ra a frissítés. Mondjuk nekem semmi pluszt nem adott a Cyan, szóval ha emiatt várod nagyon, akkor szerintem felesleges
Hunork: Persze, sőt, ha rendesen boltból veszed, akkor van rá esély, hogy alapból 8.1 lesz rajta. De amúgy simán megy a frissítés magától.
A gyári füles elég gyenge, jobb fülessel nem panaszkodnak a telefonra különösképpen, bár hangszínszabályzó az nincs. Vannak komolyabb eszközök erre a célra, ez tény. Nekem megfelel.
Strapabíró, de egy pofára ejtést nem fog szeretni, pókhálós lesz az üveg, szóval azért kell rá vigyázni, egy bújtatós tok ajánlott legalább. De elég rugalmas műanyagból készült, szóval nem olyan gyenge, szépen szétugrik ha leesik. -
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Még hezitálok, elvileg hamarosan egy ilyen teló lesz birtokomban.
Három kérdésem lenne:
1. Gyárilag a Win 8-al jön, ezt lehet frissíteni 8.1-re? Mennyi ideig tart, ha igen?
2. Zene terén mik a tapasztalatok? Fentihez kapcsolódva, a 8.1-nél úgy olvastam, sokkal fejlettebb a zene szoftveres támogatása (hangszín...stb)
3. Maga a készülék a tesztek és a hsz-ek alapján valóban strapabíró?Válaszokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
mikersz1 #28685 üzenetére
Én többször is írtam, hogy de, jön PfD-re Cyan, be is másoltam Belfiore tweetjeit, meg már kijött pár magasabb kategóriájú telefonra. Egyelőre még nem jön 520-ra, pedig állításuk szerint a Bitlocker-gond már régen megszűnt, ami ráadásul nem is érintette ezt a telefont. De jönni fog.
-
lum520
csendes tag
válasz
Namelesske #28663 üzenetére
Köszönöm az infókat.
-
miqlas
őstag
válasz
Namelesske #28668 üzenetére
... mi a 3.14csa 20 MB ezen?
-
Namelesske
addikt
-
kyd
tag
Üdv!
Tv-re akarom használni a képernyő kivetítését, de csak a fényképeket látja, a videókat meg a zenéket nem, vki tudja mi lehet a gond? -
válasz
pitius #28644 üzenetére
A telomat kb masfel honapja vettem bontatlanul es fuggetlenul, gondolom akkor erre is van mar 8.1. Ha igen, akkor erdemes frissiteni ra? En csak telefonalasra, sms-re, neha netezes es skype hasznalom. No es amiert kerdezem, en egyaltalan nem ertek hozza es ez nem azert van, mert agyilag keves vagyok hozza (persze sokan erre eskusznek
), egesz egyszeruen nem erdekel a tema. Se a telefon, se az oprendszer ami rajt van, engem kiszolgaljon amire kell nekem es kesz. Szoval ha frissitek az lefut nekem ugy, hogy nem kell hozzanyulnom? Mert nem tudom hova nyuljak ha baj van. Koszonom!
-
Namelesske
addikt
válasz
lum520 #28638 üzenetére
Korábban írtam DW-on(520 módosított verzió):
A töltő, meg úgy az összes tápegység, köztük a bazinagy tafó a sarkon sem úgy működik, hogy rávan írva 1 amper akkor azt “ráküldi” a dolgokra.
A cuccokban az elektronika úgy van megalkotva, hogy minnél gyorsabban töltse az akkut. Az akkuknak van egy belső ellenállása, ettől lesz meleg amikor merül, vagy amikor töltődik. Nem szabad összetéveszteni azzal a hővel, amit a vezérlőelektronika generál az teljesen mástészta abban is van egy szándékos ellenállás, az ahhoz kell hogy a megfelelő feszültséget kapja az akkumulátor.
Ha a tudásom helyes, akkor mindig annyit fog felvenni, amennyit csak lehetséges, és amennyit csak elbír az elektronika. Ezért van az, hogy magát a töltőt is korlátozzák egy adott maximális teljesítményre, ezzel biztosítva a hosszabb élettartamot.
Magyarul, ha "több amperből gazdálkodhatsz" ő fel is fogja venni, jobban fog melegedni, és roncsolja az akkumulátort ha tartósan 40fok fölött van a töltés miatt.
Lumia 520 estében kb leszarom kategória, mert 2700 forint hozzá egy gyári akku a Speedshopban.
1-2 évente kibír ennyit az ember, és a telefonja se töltődik másfélóráig, ráadásul maga a Nokia is szolgáltat hozzá 1 amperes autós gyorstöltőt meg a zsebbe dughatós akkuja is KB ennyit képes leadni, szóval bírnia kellene. De ha tényleg az élettartam fontos, akkor maradjon az 500-750 mA-es töltő.
-
mdraco
őstag
Cyan-al képet se csinál jobbat? Régen mintha azt olvastam volna, hogy javul a képminőség és 630-hoz hasonló lesz.
-
KunEmber
senior tag
Nokia Care-től kaptam egy új kijelzőt is az új hangerőgomb-ragasztások mellé, az eddigi fényes kék helyett lett a bevilágítós, sárga.
,
Mondjuk fehér témával használom, így nem is érdekel. Csak hát ez a sárga kijelző, sokkal szebb volt a kékes-fehér.Apropó: itt van energiafelhasználásbeli különbség a fekete és a fehér témák között? (Többet fogyaszt-e a fehér?)
-
mdraco
őstag
Sziasztok,
Valaki tömören összefoglalná a lényeget, hogy mi újdonság augusztus 5 óta?
Annyit tudok hogy van végleges Cyan.
Ennyit nem akarok átolvasni
Köszönöm! -
lum520
csendes tag
válasz
Namelesske #28632 üzenetére
Köszönöm, minden ugyan annyi kivéve persze a mA-t. Abból dupláját adja le a gyors töltő. Szerintetek tényleg nem ajánlott tartósan a használata?
Szerk.:
asound: Ez gonosz volt.Miért gondolod ezt?
-
válasz
Namelesske #28634 üzenetére
Koszi!
-
Azt hol tudom megnezni a teloban, hogy xy-nal mennyit beszeltem? Az megvan, hogy mikor, de az idotartamot nem talalom.
-
Namelesske
addikt
válasz
lum520 #28629 üzenetére
Brand : Nokia
Model : AC-20
Type : Mobile Charger
Mobile Charger Features
Charging Source Type : USB & Wall
Charging Interface : microUSB
Body Material : Plastic
Colour : Black
No. of Charging Jacks : 1
Compatible Devices : All Smartphones
Power Details
Input Voltage : 100 - 240 V
Output Voltage : 5 V DC 750mA
Physical Measurements
Weight : 37 g -
lum520
csendes tag
Ööö... Nektek is melegszik a teló internetes olvasgatás alatt is? A kamera környékén jelentkezik ez az ismerősöm szerint. Azt mondja 20-30 perc után meleg.
Szerk.: Köszönöm a választ, akkor ez nem egyedi eset és hiba.
-
lum520
csendes tag
Srácok én nagyon szerencsés vagyok, mert semmi baja a kijelzőmnek... Szerintem észrevenném, ha lenne, mert elég kényes vagyok az ilyesmire.
Az rendben van, hogy éjféltől kb. reggel 6:30-ig 9%-ot merült az aksi? Nem voltam sem mobilneten, sem wifin csak a telefonhálózaton vagy hogy mondjam. Nem voltam repcsi módban.
Így már azért reálisan össze lehet hasonlítani, mert értem, hogy mások a felhasználói szokások.Valaki leírná nekem az eredeti töltő adatait? Előre is köszönöm.
-
Namelesske
addikt
Összeszedtem néhány appot ami kimaradt az előző bejegyzésből. Remélem segít az újaknak.
Windows Phone: Hasznos alkalmazások
Windows Phone: Hasznos alkalmazások II. -
Hali skacok!
Valami jo kis beledugos, vagy masmilyen tokot ajanlanatok nekem, a lenyeg, hogy ne magneses legyen!
Koszi szepen!
-
miqlas
őstag
„nem használt készülékről van szó. arukereso.hu-n nézelődtem, ott írják 20 800 Ft-tól. árukeresőn úgy tudom semmilyen használt cucc nincs fent.”
... ahogy te azt hiszed! Az egyik haverom mikor megjelent a Samu S3 vett egyet barterban egy cégnél, aminek szállított számítógép-alkatrészeket. Ezt kérte fizetség gyanánt. A cég be is szerezte a telót. Egy év múlva valami meghibásodott a samuban, a srác gondolta, hogy nem molyol, hanem érvényesíti a garit. A készüléket el is küldték a megfelelõ szakszervizbe, ahonnét 3 hét múlva vissza küldték a telefont, „javítva” felfrissítve a legfrissebb rávaló rommal. Ez a rom egy német t-mobile rom volt, ugyanis a nagyker, aki beszerezte a pécsi cégnek a telefont, simán vett egy használt telót, amit ügyesen függetlenítettek és magyar romot tettek rá. Gondolom a szerviz az imei alapján be tudta azonosítani, honnan is származik eredetileg a samu ...
-
zsiz
őstag
köszönöm a válaszokat, egy posztban válaszolnék mindegyikőtöknek
@westcoastog: vennék, de ott már 33-35k egy ilyen, ami egyrészről sok. másrészről pedig még a 20k is sok ahhoz képest hogy én mennyire használnám a telefont.. értsd úgy, hogy előfordul olyan is hogy napokig nem tudom hol is raktam le otthon a telefont..
ezért kár annyit kiadnom érte. viszont 20k-t még rászánnék..
@Lacus_84: 1 év forgalmazói garancia van rá. mennyire jellemző ezeknél a telefonoknál olyan meghibásodás, aminél jól jönne a gyártói gari?
@Pikkolo^^: neked is azt tudom írni, hogy annyiért viszont már nem vennék telefont mert számomra felesleges
@Namelesske: nem használt készülékről van szó. arukereso.hu-n nézelődtem, ott írják 20 800 Ft-tól. árukeresőn úgy tudom semmilyen használt cucc nincs fent. itt nézelődtem: http://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/nokia/lumia-520-p154519081/
-
Namelesske
addikt
Garanciát elfelejtheted, valószínűleg aki eladta tudta hogy szar a kijelző vagy valami más nyűgje van. Szóval nagyon nagyon óvatosan.
USB az szabvány mikrousb.
Fülhallgató is szabvány 3.5mm
Nokia Care Suite segítségével simán felrakhatod rá (még) a középeurópai független magyar szoftvert is. -
Pikkolo^^
addikt
8.1-ew lehet frissíteni, indításkor ki tudod választani a nyelvet a sok közül, nem lesz vele gond. Én nem ajánlom a sufnigsm-et, bármi gondod van elhajtanak a francba és nem tartják a max 15 napot sem. Keress valakit aki számlára tud neked venni és az edigitálban 33 a rendes 2 év Nokia garis készülék.
-
zsiz
őstag
Sziasztok. Gondolkozom egy 520-as vásárlásán. Egyes GSM boltokban ~21k-ért lehet kapni, ennyit még szánnék is rá. (Nem érdekes ha nincs hozzá adatkábel, füles, stb... csak töltő meg teló legyen. Gondolom az adatkábel úgyis vmi szabvány usb... vagy nem?)
Viszont lenne pár kérdésem. Valaki vett már így, ennyiért ilyen telefont? Több helyen azt írják, német nyelvű. Ez nem úgy van mint androidon, hogy benne van csomó nyelv és első indításkor kiválasztod melyiket használod?
Ha alapból nincs benne, itthon házilag lehet frissíteni magyar nyelvűre? És 8.1-re?
-
rob210
nagyúr
Kéne egy gyors válasz melyik média player játsza le az mkv.-t ami nem fizetős?
-
kutga
félisten
válasz
lum520 #28603 üzenetére
Miért kell gyorstöltő? A gyári is kb egy óra alatt feltölt.
Akkuval kapcsolatban ne legyenek illúzióid, ha az okos funkciókat használod pár óra alatt lemerül, nekem 8.1-gyel otthon, folyamatos wifin mellett kb nyolc óra volt az üzemidő. Ezen persze lehet javítani ha okosan használod, ha visszafogom magam egy nap azért megvan vele.
De megint csak magamat ismétlem, nincs értelme összehasonlítani az üzemidőt mert én teljesen másra használom a telót mint te, vagy bárki más a fórumon.
-
törölt tag
válasz
lum520 #28603 üzenetére
A gyorstöltőt nekem soha sehol nem javasolták tartós használatra, az autónál sem (pl. ha folyton gyorstöltővel töltöd az akkut a kocsiban, akkor sokkal hamarabb tönkremegy, mintha a hozzá igazított generátor töltené).
Az Ice age adventures kicsit jobban meríti az akksit, ez Androidon is tapasztalható, szóval ha amiatt merül a telefon, az normális.
A 24 óra körüli üzemidő szintén átlagos, afölött már valószínűleg mindennel spórolni kell.Hogy mitől könnyebb az akksi, azt nem tudom, de valószínűnek tartom, hogy akkor valahogy mégsem pont ugyanaz
-
rob210
nagyúr
válasz
lum520 #28603 üzenetére
A gyors töltővel töltött akkumulátor soha nem fogja annyi ideig bírni mint ha feltöltöd a hozzá gyárilag kapott töltővel.
Én ezt fényképező gépnél tapasztaltam.
Ha gyors töltővel nyomtam fel az aksit akkor 70-80 képnél kakukk, ha a saját töltőjével akkor 120 körül kakukkolt le. -
lum520
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném valahogyan kideríteni mennyire jó a telefonom aksiideje, érdemes-e új akut vennem vagy nem.
Tegnap kb. 2 órát játszottam vele az ice age adventures nevű játékkal úgy, hogy közben repülő módban volt a telefon. Ma egy kis olvasgatással a neten (kb. 20 perc) 100%-ról, 86%-ra merült a telefon. Azt vettem észre, ha töltés után még rajtahagyom a töltőn 20-30 percig, akkor valamivel jobb az aksiidő. Bár ilyenkor 100%-on van sokáig, még használat közben is, utána pedig gyorsabban csökken, de érezhetően tovább bírja.
A fényerőm kicsi-automatikusra van állítva, fut egy viber és óránként csekkolja a gmailem. Ennyi ami netet igényel. Az is érdekes, hogy legutóbb megnézve az aksihasználati statisztikát a "kapcsolatok" messze a legtöbbet ette az aksit. A csíkja vagy 5x olyan volt, mint a 2. alkalmazásnak. Ez mitől lehet?
Az akut 3-4 hónapja vettem egy nokia üzletben, bár nem bontatlan volt, hanem egy alig használtat okos árban... A készülékem pedig kéztől vásároltam, ráadásul az az aksi amivel megvettem egy sráctól érezhetően nehezebb kézben fogva, mint a nokia üzletben vásárolt.Na ez mitől lehet? Pedig ugyan az a típus, ugyan az az 1350mAh teljesítmény (BL-5J).
Lehet köze az aksi szeszélyeinek ahhoz, hogy gyorstöltővel töltöm a telefont (5V, 1,3A)? Ezt bontatlanul vásároltam a Nokia üzletben, az eladó szerint nem árthat a telefonnak és az aksinak csak hamarabb feltölti.Köszönöm a válaszokat. (Ja, lemaradt, hogy 8.1-el használom és a pekingi kiadást. Gyári visszaállítás után kézzel kell a régiót magyarra állítani, mert amúgy halandzsa.
Nem tudom ez mennyire számít...)
-
old rocker
veterán
válasz
westcoastog #28600 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legkedvezőbb árú WP8-as finn okostelefon már most is a Lumia 520, és akkor még a szolgáltatói akciókba be sem került. És majdnem mindent tud.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Apple asztali gépek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen TV-t vegyek?
- Yettel topik
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest