Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rexdemon
aktív tag
Raist epic
Nekem a legelső fantasy könyvem egy 59ft-ért megvásárolt Conan gyűjtemény volt (ált.isk-ben vettem, egy BP-i osztálykiránduláson) ahol első körben nem is értettem,h mi a fene ez, nem is ez volt a filmben 
Íme, a könyv borítója: http://www.konyvkolonia.hu/img/olvasokor/kep_1261917294.jpg

-
Rexdemon
aktív tag
válasz
Realradical
üzenetére
Ez a legszebb a könyvekben, mindenki azt olvassa ami tetszik
Pl. WH40k is szeretem, bár az egészen más ^^ Nem az nem tetszik,h van benne szerelmi szál, hanem a kivitelézése, pl a Spine of the Worldben a Cattie-brie és Wulfgar konfliktusa hátborzongatóan primitíven ábrázolt és mondvacsinálni, lehet,h még egy Barátok Közt-ben sem állja meg a helyét. (ezt nem mondhatom biztosra, nem néztem Barátok Köztöt) Salvatore-nál sokszor van az érzésem,h filmet akar írni és nagyon nagyon pontosan azt akarja láttatni az olvasóval,amit ő pontról-pontra elképzel, ezért zavaró nekem a részletes harcleírás (ami szintén nagyon egysíkú és ismétlődő).Wies-Hickman: nem volt rossz, de ott is az Őszi alkony/Téli éj/Tavaszi hajnal könyvek után erősen csökken az élvezhetőség.
George R.R. Martint direkt nem írtam, nehogy divatfantasy-snake kiáltsanatok ki, pedig még azt is akkor olvastam, amikor első kiadásban megjelent és nem volt trend

PS: IMÁDOM,h könyvekről lehet vitatkozni itt
/hug Gogogogo olvasás

-
Rexdemon
aktív tag
Elismerem, éltem a költői túlzás eszközével
Viszont ua az a baja az öregnek, mint anno John Caldwellnek (aka Nemes István) ahol iszonyú hosszú harcleírások vannak. A Dark Elf trilógia volt az első amit olvastam tőle, (még a Walhalla kiadásában) mit mondjak meghatározó fantasy élmény volt, viszont feltűnő, hogy semmiben sem változott a stílusa, gyak szinte semmit nem fejlődött, mint író. (oké, nem vagyok műfordító sem, nem értek hozzá ofc) Azt tudom, hogy már valahol a Legacy of Drow vagy a Paths of Darkness sorozatok közben azt vettem észre,h szörnyen untat amit olvasok, a cselekmény még csak-csak, de dialógusok... Amikor pedig érzelmi/szerelmi szálat akar beleerőszakolni (ez vmi amcsi szokás lehet,h minden sztoriba muszáj,h legyen szerelmi szál vagy aranyos kutya/macska/majom/démon) az valami borzalmasan gyermeteg módon kerül kivitelezésre. Sztem a Hunter's Blade trilógia gyak már az olvashatóság szintjét is alig (vagy sehogy sem) üti meg. Megkerülhetetlen a fószer, de számos fantasy író van, akik sokkal-sokkal jobb írók. (David Gemmel, Glenn Cook, Nathan Long pl vagy az "újak közül" Patrick Rothfuss)
Asszem' nem ugatok többet, látszik így is,h mennyire szeretem a fantasy könyveket és gyak végtelenítve tudnék róluk diskurálni
Btw: hajrá Neverwinter, imádtam

-
Rexdemon
aktív tag
Aztajóédes
de szép is lenne vmi rendes rpg
& amíg Salvatore nem akar érzelmi/szerelmi szálat írni vagy 20+ oldalas "jobbrabalravágok"-stílusú harcleírásokat, addig remek lesz. Kb az a fickó, akinek iszonyat jó ötletei/karaterei vannak, de a megvalósításukban finoman fogalmazva sem No.1 kategóriás író. (és nem, nem a fordítók rontják le, tényleg ilyen)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- Napelem
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- weiss: Autó költségek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nekem a legelső fantasy könyvem egy 59ft-ért megvásárolt Conan gyűjtemény volt (ált.isk-ben vettem, egy BP-i osztálykiránduláson) ahol első körben nem is értettem,h mi a fene ez, nem is ez volt a filmben 
/hug Gogogogo olvasás
Viszont ua az a baja az öregnek, mint anno John Caldwellnek (aka Nemes István) ahol iszonyú hosszú harcleírások vannak. A Dark Elf trilógia volt az első amit olvastam tőle, (még a Walhalla kiadásában) mit mondjak meghatározó fantasy élmény volt, viszont feltűnő, hogy semmiben sem változott a stílusa, gyak szinte semmit nem fejlődött, mint író. (oké, nem vagyok műfordító sem, nem értek hozzá ofc) Azt tudom, hogy már valahol a Legacy of Drow vagy a Paths of Darkness sorozatok közben azt vettem észre,h szörnyen untat amit olvasok, a cselekmény még csak-csak, de dialógusok... Amikor pedig érzelmi/szerelmi szálat akar beleerőszakolni (ez vmi amcsi szokás lehet,h minden sztoriba muszáj,h legyen szerelmi szál vagy aranyos kutya/macska/majom/démon) az valami borzalmasan gyermeteg módon kerül kivitelezésre. Sztem a Hunter's Blade trilógia gyak már az olvashatóság szintjét is alig (vagy sehogy sem) üti meg. Megkerülhetetlen a fószer, de számos fantasy író van, akik sokkal-sokkal jobb írók. (David Gemmel, Glenn Cook, Nathan Long pl vagy az "újak közül" Patrick Rothfuss)