Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
válasz stevelawyer #45 üzenetére
Azt irják kizárólag az ő szerverükre rögzít... azért ez eléggé terhelheti az ember internet kapcsolatát. Meg ugye megint kérdés a reakcióidő.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
TechRobot
aktív tag
-
stevelawyer
csendes tag
Véleményem szerint ez egy fokkal jobban hangzik. Már csak az árát is tekintve.
-
Orlin
addikt
Kültéren szeretnék kamerát én is,de akkor ez nem lesz megfelelő rá.
Hasonlóan egyszerű kamera rendszert akár wifiset tudna valaki ajánlani amit kint is lehet használni?Privátban i szívesen fogadnám,ha itt reklám lenne.
Nagyon köszönöm!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
félisten
válasz E.Kaufmann #40 üzenetére
128 MByte flash a bázisállomáson van, nem a videókamerában. A videókamera pontos felépítését nem részletezik, ezért mondom, hogy abba csak feltehetően a kódoló / vezérlő SoC és annak (lehet hogy integrált) memóriája áll rendelkezésre...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz E.Kaufmann #38 üzenetére
Minden betörés más, függően a helyszíntől, a védelemtől, a megszerezni kívánt értékektől, a felkészültségtől, helyismerettől, az elkövetőktől és még számos tényezőtől.
Jellemző, hogy pár perc alatt történik minden, viszonylag ötletszerűen -- tehát lehet éppen hasznos is egy kártyára rögzítő kamera.
A gond az, hogy a rádiós blokkolás nagyon egyszerű, nagyon olcsó és nagyon elterjedt megoldás. A közepesen felkészült gazemberek számára pedig lehetőséget jelent arra, hogy a rögzítőtől elszigetelt kamerákból pár mozdulattal kivegyék a kártyát.
Ennek megfelelően egy ilyen wifis rendszer is sokkal több a semminél, viszont kevesebb is egy vezetékesnél.Gond szerintem továbbá a jellegzetes, dizájnos forma -- ezt fel lehet ismerni, ránézésre ordít róla a típusa (amíg pesze nincs belőle drótos fajta). Ha minden kamera egyforma lenne -- na, az fejfájást okozna a szemétládáknak.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz E.Kaufmann #38 üzenetére
Memória van benne, de háttértár nincs. Szvsz a memória is csak bufferként szolgál, túl sok szabad memó nincs.
Szóval akár úgy is működhetne, de nem úgy működik...
-
E.Kaufmann
veterán
Elvileg történhetne rögzítés, hisz van bennük saját processzor, memória, igaz a fogyasztás az ami korlátozza, de pl ilyenkor nyugodtan lehetne a belső memóriába rögzíteni mondjuk 10 másodpercenként fekete fehér állóképeket, amit , ha visszatér egy kis időre a wifi, akkor át tud gyorsan paszírozni a központi egységnek. Persze, ha hatásos a blokkolás és van idő, akkor úgy is be lehet gyűjteni és ártalmatlanítani a kamerákat.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
félisten
Alapvetően így van, a Wifi-re épülő biztonságtechnikai rendszerek legalábbis megkérdőjelezhetőek ilyen szempontból.
Persze onnan is meg lehet közelíteni, hogy ahol olyan érték van, amelynél valóban célszerű komolyabb biztonságtechnikai rendszer, ott nem egy ilyen rendszert fognak felszerelni, hanem egy komolyabb, normálisabb rendszert. Szigorúan kábeles alapon...
@E.Kaufmann: A kamerarendszer alapvetően utólagos védelem - ha megtörtént a károkozás / betörés, akkor rögzítve van az elkövetés és remélhetőleg az elkövető is. Ebből fakadóan persze van egy elrettentő hatása, de csak akkor, ha nem készül fel rá az elkövető.
Ha zavarják a kamera és a központi egység közötti kapcsolatot, akkor nem történik rögzítés, tehát csak azt fogod tudni, hogy valaki jól felkészülve követte el azt...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nagyon nem mindegy, hogy oda kell-e menni a kamerával szembe, dobálni kell-e -- mindezt ráadásul kameránként -- vagy simán csak zsebre vágja a féreg a jammert, és nem kell foglalkoznia többé a kamerákkal.
Filléres tétel a minden lényeges frekvenciát blokkoló, zsebben elférő eszköz, és sajnos használják is.
MaCS
-
X Factor
addikt
Őszintén szólva előbb világÍtanak bele egy infra-val, vagy led-es lámpával azt cső...
De most komolyan ez kb olyan, mintha azt Írtad volna, h. ledobják egy téglával Így ha a vezetékes nincs körül véve egy fém kalitkával akkor nem ér semmit...
Mint korábban írták az out of box usage-nek ezaz ára... Neked sok, sokak meg zokszó nélkül kifizetik.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
félisten
Nagyon nagyot tévedek, ha azt feltételezem, hogy a wifit túl könnyű zavarni ahhoz, hogy biztonságtechnikai célokra alkalmas legyen?
A jelen szett ára pedig nevetséges.
MaCS
-
Locutus
veterán
válasz TechRobot #29 üzenetére
És mozgásra azonnal?
Nekem volt egy dlink-em pl, annak olyan reakcióideje volt, hogy ha valaki esétált a kamera előtt, akkor a felvételen pont csak annyi látszott, hogy kiment a képből...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
TechRobot
aktív tag
Viszont sajnos nem tud folyamatos felvételt csinálni mondjuk 1 órásat vagy nagyobbat. 2 perc a max amit egyben tud rögzíteni és azt is csak mozgásra kezdi el.
Dikk egy százas...
-
fehér_ember
addikt
válasz E.Kaufmann #12 üzenetére
Mindig furán nézek ha a jelenlegi időkben pl. csak 720p-t látok. Ilyenkor azt gondolom, le vannak maradva legalább vagy 6-7 évvel --> akkor meg mit szeretnének vele elérni
[ Szerkesztve ]
-
TechRobot
aktív tag
válasz #16939776 #24 üzenetére
Áramszünet esetén a központi egység rögtön lekapcsol tehát a kamera nem tud hova rögzíteni, illetve mivel kommunikálni sem tud. Az infra csak akkor kapcsol fel ha mozgást érzékel vagy live felmegyek.
Viszont a pro külső usb eszközre is tud rögzíteni és azt megtámogatva egy szüntementessel még fantázia is van benne.
Dikk egy százas...
-
FIREBLADE78
addikt
Arlo pro már érdekesebb jószág. Azt betudod dugni 220-ba,van hangfelvétel is.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
törölt tag
-
TechRobot
aktív tag
Csak a gyári központi egységgel működik mert az nem egy router. (Bár wifi alapon működik a kamerákkal, de nem a hagyományos értelemben vett router)
Nekem egy olyan helyen kellett üzembe állítani ahol nincs net így elé tettem egy TP Link Archer MR200at mobil nettel kb 1-3GB/nap, 2 kamerával az átlagos adatfelhasználás, motion detection módban.Egyéb észre vétel. Ha LIVE kapcsolaton keresztül nézed a kamerák képét magától nem kezd rögzíteni soha még akkor sem ha van mozgás a kamera előtt, ilyenkor kézzel kell elinditani a felvételt a REC. gombal.
Hogy miért drága? Erre egyszerű a válasz; szakértelem nélkül bruttó 10perc az üzembe helyezés.
Ha van kérdésed szívesen válaszolok ha tudok.
[ Szerkesztve ]
Dikk egy százas...
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez miért ilyen iszonyat drága? Az elemes működés miatt?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
gezatata
aktív tag
válasz TechRobot #19 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat.
az én fantáziámat is nagyon csiklandozza egy ilyen rendszer használata.
ha több tapasztalatod lesz a továbbiakban, kérlek oszd meg velünk is. Lehet még egy Logout cikk is össze jön.
Menyibe került neked a 2 kamerás verzió?
Lehet-e a kamerát idegen routerhez csatlakoztatni vagy csak a sajátjával hajlandó müködni?nekem is két kamerás kellene, egy otthonra egy meg az munkahelyre. de két külön rendszerbe nem lenne szívem befektetni.
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
poli27
veterán
Sztem ez xart se ér.... amikor kéne mindig akkor lesz lemerülve... de cserébe jó drága is...
[ Szerkesztve ]
-
TechRobot
aktív tag
Én ma voltam egy ilyen készletért de csak 2 kamerás verzió! tényleg nagyon jó és okos. Központi egységtől kb 1 emeletnyire távolodtam el vele és jó volt bár kicsit pixelesedett néha.
Tápellátás elemekkel 4DB CR123A és ha ez kibír 3-6 hónapot mint a leírásban akkor megeszem a kalapomat!! ugyanis már 80%on vannak az ujonan betett elemek amik betétel után 96%ot mutattak!
Szóval kíváncsi leszek. Bár Best qualityban rögzítek és nem eco módban, de az eco módós felvétel valami rossz 640*480 as felbontás és használhatatlan még az optimal m ód is rossz. Szóval marad a max felbontás.Engem az érdekelne, hogy miért van a hátán 2DB USB port.. és nem találgatások érdekelnének ezzel kapcsolatban hanem konkrét információ. Ugyanis az Arlo pro tud külső eszközre is rögzíteni, de ebben nem találtam rá opciót!
a CR123A típusú elemnek darabja 1000ft körül van tehát 4000ft egy szett elem.
Kapható a gyártó által javasolt tölthető akku is 4db 9000ft körüli áron így ez sokkal költséghatékonyabb.(#16) gezatata
Automatikusan tölti fel felhőbe csak a netgear saját rendszerébe amihez kapsz némi tárhelyet.
És a 4 amit mondassz (3-6) hó nyilván nem folyamatos működés de írják is, hogy csak motion detection módban.[ Szerkesztve ]
Dikk egy százas...
-
gezatata
aktív tag
a 4 hónap üzemidőt folyamatos működésre értik?
érzékelt mozgás esetén a felvételt/képet fel tudja tölteni pl: a Google Drive-ra?
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
MongolZ
addikt
Brutális ára van.
-
Sinisi
senior tag
Az ára... hogy is mondjam... lehetne barátibb?
-
lalakov
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
-
E.Kaufmann
veterán
Nem olvastam a cikket, de asszem Techmoan ezt tesztelte fél éve: [link]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
félisten
Mivel Wifi alapon működik, így függ attól, milyen környezetbe használod. A cikkben is benne van a honlapja a terméknek, ahol 300 láb, vagyis ~91 méter a megadott távolság, ha közvetlen rálátás van a központi egységtől a kamerára. Nyilván ez pár tíz méterre csökken egy-két téglafal esetén, és szélsőséges esetben (vastag vasbeton fal / födém, zsúfolt 2,4Ghz-es frekitartomány) pár méter is lehet mindössze.
-
lalakov
senior tag
Milyen messze lehetnek a központi egységtől a kamerák?
Megnéztem Youtube-on a beüzemelési videót. A hsz-eknél az első arról szól, hogy kinn, hidegben egy hétig bírja. Ez így használhatatlan kültéren.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Köszönjük a részletes bemutatót, de ahogy a videós bemutatók kapcsán már jeleztük páran, ez annyira nem buli, hogy csak videóbemutató van, írott semmi.
Ez a jövőben is így lesz (tehát vagy videó vagy szöveges)?
DonElvis: Szerintem nem elírás. Gyártó honlapja. Az egy kamerás rendszer 180 dollár (~52e Ft, a Lantel honlapján 87e Ft áron lehet kapni itthon), a három kamerás rendszer 450 dollár (~131e Ft, a Lantelnél ez ~171e Ft).
[ Szerkesztve ]
-
Góliát
őstag
Köszönöm ezt a részletes bemutatót!
Becsület-Tisztesség-Szeretet
-
modd3r
őstag
Tápellátás milyen módon történik a kameráknál?
-
DonElvis
aktív tag
Az ár (160K) nem elírás véletlenűl?
Ami nem számít, az nem érdekel
-
alevan
őstag
Arra lennék kíváncsi, hogy 1től 10es skálán mennyire megfelelő e kamera egy botnet számára?
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest