Új hozzászólás Aktív témák
-
FlashLed
senior tag
Szokasos intel parodia. Atnevezett Z370 ez igen
The Mechanic
-
s.bala31
őstag
Az is elképzelhető, hogy az új 8 magos CL menni fog Z-370-es lapban is de az is lehet, hogy csak Z-390-ben, kb ennyit lehet "tudni" vagy inkább feltételezni. Szóval elég mókás amikor itt páran kész tényként kezelnek olyan infókat amelyeket még nem erősítettek meg hivatalosan és elkezdik magukat hergelni
-
DraXoN
addikt
Várd ki a végét.. elvileg a zen első generációja részben "félkész", bár a mostani "feles" 2xxx chippeknél kicsit csiszoltak, de ez csak a kezdete az architektúrának (egy stabil pont).
A zen2-t elvileg eléggé kigyúrják és kb mindenben jobb lesz a jelenleginél, már az Ice Lake architektúrák ellen tervezik kezdetektől fogva egy "legrosszabb esetet" figyelembe véve, ha intelnek minden tökéletesen sikerült volna a terveik szerint (bár egyenlőre nem úgy néz ki részükről). A magszám egy dolog... jöjjön csak, majd legalább előbb-utóbb kihasználják a (játék)programok..
de ahogy hallgattam egy beszámolót az amd belsősöknek adott zen2 ismertetőjéről... elvileg minimum akkorát tervezik, hogy szóljon mint a zen amikor megjelent.. (-hibák?)... teljesítményben is kb. azonosat akarnak ugrani (arányaiban!).. én 12mag, 24szálas cpukat várnék magasabb órajelen... de ha igaz a beszámolóból az "ugrás" rész.. végül lehet 16magos asztali szörnyeket kapunk... persze.. lehet IPC javul némít és csak az óraelnövekedés is elegendő... de ha javul az ipc, órajel nagyobb, és a 16mag jönne (én ezt tekinteném "legrosszabb eshetőségnek" intellel szemben)... a "vicc", hogy elfér 7nm-en kb. azonos lapkaméretbe a 16mag , már ha nem pakolnak be sok mást, esetleg erősebb AVX512 egységet (bár utóbbi nem feltétlen érdeke amdnek)..egyébként ahogy telik az idő, és egyre több szálat használnak majd a játékok (pl. kihasználják a most még sokszor "szunnyadó" maradék magot is a 8magos zenekben), kb. egy szintre is kerülhet a 6magos intel és jelenlegi 8magos zen... optimalizációval lehet be is előz...
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
jedis
senior tag
válasz Raysen623 #33 üzenetére
"Kissé úgy tűnik csak nem akar kijönni a fiók aljából az új technológia"
Azért nem jön, mert nincs ! Az Intel nem kicsit elhájasodott az elmúlt 10 évben, most ennek isszák a levét. Sokan szidják az AMD-t, hogy mindig előre rohan a technológiával, és a jövőre tervez, nem a jelenre. Ők már rég látták, hogy a csíkszélesség csökkentés nem mehet a végletekig, és a vége felé be fog lassulni nem kicsit, és itt már a monolitikus felépítésnek is lesznek korlátai. Ezért kezdett már rég dolgozni a Core Complex felépítésen. Igaz ennek is meg vannak a hátrányai ( magok közti kommunikáció pl. ) , de sokkal több előnye van, mint hátránya. Egy ilyen új architektúrát kifejleszteni, meg nem egy-két év, még ha az Intelről is van szó.
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
őstag
Ideje lenne valamelyik bérgyártót felkérni.
Reméljük a Samsung 7nm-en hamarosan majd villant akkorát, hogy elgondolkozzanak.
Habár vannak remények, mert a ceo-t leváltották: [link], valami indiai fószer lesz az utódja. Reméljük nem úgy mint a m$-nál a satnya indiai, aki beígérte fűnek-fának hogy mostantól aztán user központúak lesznek, meg odafigyelnek a visszajelzésekre, aztán a win10 egy bugos romhalmaz minden nagy frissítés után.
De mindent összevetve, ez után a ceo után csak jobb jöhet, főleg eme cikkből okulva, amiből az is kiderül hogy nem volt valami egyenes fazon, mondhatni egy tulok: [link][ Szerkesztve ]
izé
-
Raysen623
addikt
Kissé úgy tűnik csak nem akar kijönni a fiók aljából az új technológia Intel oldalról, pedig már annyian hirdették itt fennhangon a messiást hogy csak na.
Másrészről számomra is érthetetlen amit Intelék csinálnak és képtelen vagyok felfogni, hogy úgy ugranak bele egy csíkszélesség csökkentésbe mintha előtte nem tesztelték volna eléggé a dolgot. Ráadásul éveken át ők mentek elöl a 14nm-el...
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Segal
veterán
lábat kell összekötni a prociba meg mókolni a biossal a az alaplapon.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
SaGaIn
senior tag
Erről van konkrét infód? Van egy Z170-es lapom a 6/12-es i7 hogy menne a lapomban?
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
janeszgol
félisten
válasz Petykemano #9 üzenetére
Nem hogy 10-en, még 14-en sem fogják, ez a cikk lényege. A 10 nm eddig gatya, a 14nm gyártósor meg zsúfolt. Szóval úgy néz ki, marad a 22nm.
-
MSI.Navi
tag
-
őstag
válasz Petykemano #25 üzenetére
Egyszerűen és röviden: ahogy a 14nm-es gyártósorok is kapacitásgondokkal küzdenek, úgy a 10nm-es sorok is. Ezért mégha meg is lehetne oldani a 10nm-re való áttervezést, akkor sem tudnák hol gyártani, mert azok kellenek a prociknak.
-
Petykemano
veterán
válasz #65675776 #22 üzenetére
Cannon lake.
Sokat fogyaszt és sok a selejt. Világos. Egy vezérlőhíd nagyobb, mint egy mobil i3 proci? Ha ez se jön ki, tényleg nagy a baj. Mert hogy többet fogyaszt, mint 14nm-en fogyasztana az kb senkit nem érdekelne egy 95+W-os csoda mellett.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
sb
veterán
Ez eddig is szánalmas volt, de most már túltesznek mindenen. Én legalábbis ennél többet már nem tudnék kitalálni... talán Simpsonék...
Lassan egy új és régi lap csak abban különbözik, hogy a régiben "letiltanak" valami támogatást. Innováció.
-
törölt tag
Mondjuk mert szokás szerint a csúcskategória adja a megrendelések legkisebb hányadát. Nyilvánvaló, hogy annak adnak előnyt, amelyikből több kell.
Petykemano: Örülnek, hogy azt a pár Coffe Lake-et le tudják gyártani úgyahogy működőképesen 10 nm-en. Ezért is van túlterhelve a 14-es node. A 10-es még nem működik rendesen.
-
Tidus
addikt
Sok szeretettel várjuk, más nem az érdekesség kedvéért.
Aztán szó szerint vegye meg az akinek kell. -
XuChi
addikt
Hát ez az, és még mindig az intelt istenítik a kék vérűek.
Én már ezerszer megbántam, hogy intelt raktam össze nem rég. Tökéletesen működik, de megint ezt a szarházi céget gazdagítottam
Inkább egy Ryzen 2500X és AM4 alaplapot kellett volna vennem
Bár most már nem fogom eladni, és átállni, de legszívesebben azt tenném!
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
AZ ÚJ ( felesleges ) TERMÉKEK
szánalom gyár
-
-
törölt tag
válasz Petykemano #9 üzenetére
profit
-
Tyrel
őstag
Csak nekem fura hogy a Ryzen sikere mellett ezt még mindig megengedhetik maguknak?
Azt vártam volna hogy felveszik a konkurencia hozzáállását, mi szerint megy az új processzor a régebbi cihpsettel is, csak bizonyos kompromisszumok mellett. Ezt simán megtehetnék ők is, legalább is technikai akadálya gyanúsan nincs a dolognak... Elég gáz hogy még akkor is így állnak a vásárlókhoz amikor már kicsit szorul a nyakukon a hurok.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
XuChi
addikt
válasz HELLAFLUSH #1 üzenetére
Jajj dehogy fognak menni te kis butus. Igaz, hogy még a Z170-ben is megy a 8400, de az már házi barkács. Alapból nem fog menni, tessék szépen új lapot venni. Micsoda dolog ez, hogy nem cserélsz lapot a CPU cserénél. Azonnal szégyeld össze magadat !!!! )
-
Petykemano
veterán
miért nem gyártják a Z390-et 10nm-en?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Watchdog
aktív tag
Ha egy gyártósoron lehet olcsó H310-et és drága Z390-et is gyártani, akkor mi indokolja a H310 elsőbbségét? Rakják csak azt vissza a "teljesen elfogadható" 22 nm-esre, és nevezzék át H322-re...
-
opr
nagyúr
A kerdesedre az Intel valaszol. Azt kell mondjam, kovetik a szokasos pozitiv, ugyfelbarat politikajukat.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
félisten
Anno azt nyilatkozta anno , hogy a Z370 támogatja a teljes Coffe lake garnitúrát. Ha jól tudom az érkező is CL CPU lesz.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Male
nagyúr
...vagy bugos a backdoor a tervezett Z390-ben, így meg nem adják ki
HELLAFLUSH: Ahogy a Z270-ben sem ment a Coffee, itt is megoldják...
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Dehogy fognak, vegyél új lapot.
De még a Z390 sem fogja tudni azt, ami a H-310-ben benne van, csak plusz pénzért az Asmedia csipp, ami miatt még drágább lesz a Z390 lap. Hát nem csodás? Az intel is jól jár, az alaplap gyártó is. Mindenki jól jár!
Ja nem, a user megszívja
...Szeretem leracsniztatni...
-
shteer
titán
-
Dealer95
őstag
Nevetséges...
-
HELLAFLUSH
őstag
jólértem, ha most van egy Z370-em akkor lehet menni fognak benne az új procik?
[ Szerkesztve ]