Hirdetés
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Vezetékes FEJhallgatók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- eGPU tapasztalatok
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunfi
őstag
-
Turcsika
tag
milyen forrás szerint született a cikk, mer mint kiderült nem is a játék készítő tehet róla,ők biztos nem mondtak ilyet hogy készítenek frissítést, mint ma kiderült az amd ad ki bios frissítést a proci hibára
-
TESCO-Zsömle
titán
Nézd, ha Ryzen-t használsz, akkor már legalább egy tucat kiskapu van, ami téged nem érint. Nyilván Intel-nél is vannak kockázatcsökkentő frissítések, de ahhoz ugye naprakésznek kell lennie a rendszernek, ami mondjuk egy 5+ éves CPU esetén nem biztos, hogy megtörténik...
-
TESCO-Zsömle
titán
Ami megint egy hatalmas tévhit, mert mindenki azt hiszi, hogy a támadás közvetlen és személyre irányuló, pedig nem!
A támaedások az esetek 99%-ában nem tudatosak. Nem emberek ülnek gépek előtt és támadják a célpontot, hanem bot-programok futnak általában brute-forca-szal, ha találnak egy nyitott/törhető kaput, akkor jelentik/bemennek.
Nem kell neked gyárigazgatónak lenned ahhoz, hogy feltörjék a géped, sőt, nem is biztos, hogy észre fogod venni, elég ha csak kölcsönveszik az IP-det egy kicsit és a gépeden keresztül támadnak meg másokat, vagy a háttérben bányásznak, mikor a gép IDLE, stb.
Mindenki olyan könnyelmű, ha kibertámadásokról és sebezhetőségekről van szó, pedig valójában ez egy roppant összetett és sokrétű jelenség, ugyanakkor hihetetlen mennyiségű bizalmas adatot tárolunk a számítógépeken, legyen az egy klasszikuis értelemben vett PC egy asztal mellett, egy laptop a hátunkon vagy épp a telefon a kezünkben.
-
Vartanus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Erre sokszor az a válasz hogy úgy sem a kis emberek i5/i7/i9 prociait támadják.
-
TESCO-Zsömle
titán
Számomra az az érdekes, hogy a rettenetsok biztonságiréstől meg nem parázik senki, ami a túloldalt sújtja az elmúlt 2 évben... Köztük voltak olyanok is, amik már az első generáció óta benne vannak a "Core i" családban. Számomra ez sokkal félelmetesebb, mint a ténby, hogy megjelenés után pár alkalmazás HW-felismerő és validáló algoritmusát frissíteni kell...
-
Ragnar_
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Úgy átlagban játékokban. De nem most lesz amikor ilyen szinten skálázódnak a játékok.
-
ABee
tag
Ha nem is 14 de 8 fázis tenyleg alapnak tűnik a lapoknál .ez alapján is (itt van csak a táblázat)
Engem is meglepett milyen drágák az új deszkák de ha azt vesszük, hogy az előző genben gyakran a fázisok fele kamu volt és összehasonlítjuk a táblázatban hasonlónak megjelölt tudású 470-es és 570-es lapok árát már árnyaltabb a helyzet.
-
törölt tag
De legalább utyanazst a processzojt pele tutom tenni 4 éfen keresztül egy mázsik alaplapba
Vagy ugyanabba azs alaplapba egy ujabb prozsezzsort.#justamdthings
BEZZEG AZ INTEL a jo ... anyjukat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A sokat szidott ME Andromeda pl. gyönyörűen kihasználta a 12 szálat. Már az is nagy ugrás volt a játék számára, mikor a Phenom2 procimat cseréltem 8 szálas FX-re, szép egyenletesen eloszlott a terhelés. Ryzennél ugyanez volt.
Ragnar_: én boldog vagyok, nekem csak régi Ryzen ki, új Ryzen be és kész is az upgrade.

-
Ragnar_
addikt
Ez is igaz. Azért 2-3 éve még inkább a 4/4 és a 4/8 volt az átlag gamer proci. De lehet már olvasni ilyen 32 szálig skálázódó engine terveket, de kérdés, hogy mikor várható a debut és gyakorlatilag mit jelent a többszál optimális engine. Az új konzoloknál is ugye 8/16 lesz összesen talán valamivel jobb szálkihasználtság várható majd idővel.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
turbokappa
üzenetére
Már a 2600-as procik is bestbuy kategória voltak, különösen az akkori Inteles árakhoz mérten. A céges 8700K procis gépem kicsivel tud csak többet, mint a 4GHz-en járó 2600-as otthon, miközben tavaly ilyenkor még valami 120k környékén vették a 8700K-t, és akkor az Inteles drága alaplapot nem is számoltam...
-
válasz
turbokappa
üzenetére
miért kellene kettéhugyoznia? (csodák nincsenek...)
jobb ár/teljesítmény miért nem elég neked? -
Apollyon
Korrektor
válasz
turbokappa
üzenetére
Az intel most ott tart, hogy örülünk, ha versenyképes marad a jövőben, különben a desktop cpu kínálata még olcsón is rossz választás lesz.
-
-
Ismét jöhet a szokásos duma, majd a drájverekkel megoldják

-
Vartanus
őstag
Eddig azt sem tudtam létezik ilyen játék

Szerintem ez egy jó kis
negatívreklám a játéknak xDD -
A'doma
csendes tag
.
-
Yutani
nagyúr
válasz
turbokappa
üzenetére
LOL, te biztos egy párhuzamos dimenzióból írogatsz, ahol a zintel már 3 éve 10 nanométeren van.

-
-
leviske
veterán
válasz
antikomcsi
üzenetére
Ez szerintem nem teljesen fair megállapítás. Korábban a legjobb AM4 lapokon is max 8 fázis volt, a X470 érában pedig úgy rémlik eleve az 5+2 volt talán a menő. Ehhez képest a 65k-ért dobált X570 lapokon 8+2 fázisos vrm van.
Egyelőre egyetlen ITX lap van, amin csak 8 fázis van, a legtöbb X570 lapon pedig 14 fázis kapott helyet. Szóval itt azért valamifajta minőségbeli ugrás is megfigyelhető, mégha a design sokszor lesajnálóra is sikerült.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Programozói szemmel is. Ugyanakkor elég nagy kihívás a szálak számával jól skálázódó program írása. Az előző pár évben meg a Ryzenek eljöveteléig 2..4 szálas procik voltak többségben, így rá se igen voltak kényszerülve a programozók.
turbokappa: akár csak érvekkel alátámasztani amit írsz. Majd legközelebb talán.

-
Ragnar_
addikt
"Valahol láttam már linkelve, ott azt írták, hogy egy cpu optimalizáció van rosszul megírva a játékban. Majd javítják."
Sok ilyen játék van, csak azok elindulnak.
Arra gondolok, mikor a 6/6 i5 egy ligában játszik a 12/24-es Ryzennel az minden, csak nem optimalizált. Mármint így laikus szemmel. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
antikomcsi
üzenetére
Szerintem Intel oldalon sokkal szarabb volt amikor jött a 300as chipset és a 10e-res cpu-hoz is 40e feletti lapot tudtál csak rakni. Most amd-nél azért bőven van választék, ha a pci-e 4.0 nem lényeg.
-
hombre[EU]
nagyúr
válasz
antikomcsi
üzenetére
Berobbant mivel mindenhol out of stock
nézz körül twitteren, új ryzen buildek,sorok a boltok elōtt szerte a világon...
Ha tényleg érdekel akkor aszalsza ha minden igaz ma tölti újra a készletet... -
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi
üzenetére
hát, ezzel jár a pci e 4.0.. felár....

-
fanti
addikt
Ez számomra sem hír.
Még hogy egy fostenger kódot nem futtat....hú ez szörnyű.....
Meg hogy nem lehet kapni?!
Basszus, tán csak kibírja mindenki azt az egy hetet, ameddig a hazai nagykerek is feltöltődnek?!
Meg ez az alaplapi kérdés is már annyira kötözködés....az én B450-esembe is berakhatok egy 3900X-et akár, és a PCI-E 4-et bukom csak....és? amúgy sem használnám ki semmivel.....Azon csodálkozom csak, hogy kolopele meg bmw nincsenek itt kárálni, hogy jaj de szar az áemdé....mert nekünk 9900kánk van, ésazalegjobb
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
turbokappa
üzenetére
Még mindig nem a termék a hibás, hanem a kód rossz. Ennyiről szól ez az egész hír, nem többről.
antikomcsi: szerintem a világ túléli, ha nem másnapra jön meg az új proci.

Akula: más oldalak is lehozták, gondolom ezért.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
turbokappa
üzenetére
Mar vartalak hogy betolsz valami jo amd hater hsz-t. Sajnalom hogy nem tesztelték le az osszes piacon levő windows programmal, igazan elvarhato lett volna. Tedd tul magad inkabb a gyaszon lassan...
-
turbokappa
senior tag
Alig jelent meg a polcokon , de már ilyen probléma adódott. Tényleg szerverekbe szánták őket.
-
Shing
őstag
Durva, hogy ilyen hiba lehetséges. Akkor mi a helyzet egy olyan játéknál ahol nincs support?
-
wihay
tag
Annyi magot bele zsúfoltak a chipbe, de még a memória vezérlőt és átalakították hogy nem csodálom..

Plusz még a 7nm és az új architektúra ne csodálkozunk..
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
antikomcsi
üzenetére
-
Akula
őstag
Most mi lesz? Azért csak van valami fény az alagút végén, nem? Vagy kihal most az emberiség?
Mióta eszemet tudom ilyen ez, HW, SW kéz a kézben jár. Ha az egyik modernebb, mint a másik, akkor jönnek a frissítések. Nem? -
antikomcsi
veterán
Tedd, egészségedre!
Már a titokzatos év eleji bejelentés óta, amikor bejelentették, hogy majd nyáron bejelentik várjuk a terméket.
Nem életszerű, de ha a mostani pocid valamiért elfüstölt volna vasárnap, akkor ma bele tudnál rakni egy 3700-at?
Vagy aki régebbi rendszerről akar váltani, AM3-ról mondjuk és már nagyon várta, hogy a spórolt pénzét elköltse, az meg tudta venni? Megrendelni meg tudta, és most várhatja.
Persze nem kell 500-as lapot venni, mert drága, elmegy az 450-ben is, de ilyenkor azért keserű marad egy kicsit a szája a vevőnek. Embere válogatja, hogy kinek mennyire.
De probléma az nincs, csak szerintem ez a rajt így nem igazán berobbanás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
antikomcsi
üzenetére
Hol itt a probléma? Én is be fogom tenni a 3000-es Ryzent a B350 lapomba, ami került anno 22e forintba.

-
arn
félisten
Nem kell elsietni a vasarlast

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
antikomcsi
üzenetére
Nem kell x570 lapot venni...

Aki meg bamba es nem vesz elore ramot amig olcso az magara vessen...
-
Yutani
nagyúr
válasz
antikomcsi
üzenetére
Tegnap rendeltem 3400G-t, elvileg pénteken vagy hétfőn meg is kapom.
-
antikomcsi
veterán
Ühüm, berobbant a piacra. És mikor? Vasárnap, amikor kell.
Elég régóta várja már a jó nép, és arra gondolhatott volna az ember, hogy a nagy napra 07.07.-re mindenhová sikerül szállítani és feltölteni a raktárakat. Ezzel szemben úgy berobbant a piacra, hogy úgy kell keresni nagyítóval, javarészt csak a sima 3600 kapható, rendelhető, de az sem mindenhol. 3700X, 3800X meg mutatóban sincs. Van viszont 65-70K-ért olyan fapados x570 deszka, ha még kevesebb alkatrész lenne rajta simán tükörnek is elmenne, régen ezekért 35K-nál többet nem vol képük elkérni a gyártóknak.
Szóval berobbant!
Végre lenne valami jó, és ilyesmivel elcseszik az egészet. Venné a nép, de nincs. A memória ár most még kedvező, úgyhogy kompenzálni kell a drága lappal. Valami azt súgja, hogy a ram árak sem lesznek sokáig ennyire lent. Hozzá nem értőként nagyon elcseszettnek tartom ezt a rajtot is.
-
Televan74
nagyúr
Destiny 2 a Ryzen gyilkos.
A Bungie már foglalkozik vele. 
De nekem egyikkel sincs problémám,nincs még Ryzen 2 -m és és Destiny 2 -vel sem játszom! -
AxBattler
félisten
És az MSI Afterburner-t szereti már a Destiny 2?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valahol láttam már linkelve, ott azt írták, hogy egy cpu optimalizáció van rosszul megírva a játékban. Majd javítják.
A lentebb említett SystemD-s hiba is csak annyi, hogy egy cpu utasítást rosszul kezeltek. Mindkettő javítható egy sima patch keretében, nagyobb baj ne legyen... -
Bounti
aktív tag
Ez a vég kedves cousin, ez a vég!

-
Puma K
nagyúr
Az ilyenek és ehhez hasonlók miatt parázok egy kicsit az újabb AMD CPU-któl...
Még a 2 magos éra kezdete előtt kezdtem el használni egy tőlük származó CPU-t, az utódjának egy 3700+ 2,2GHz/1MB L2 E6-ot néztem ki, majd az X2-es időkben gondoltam váltok egy X2 3800 vagy X2 4000-re. De olyan áruk volt, hogy akkor inkább hagytam a gépfejlesztést.
Most igen erősen megcéloznék egy Ryzen 9 3900X-et, de nem fogok azonnal rohanni érte... hagyok időt úgy őszig-télig a történetnek, hogy az ilyen és ehhez hasonló helyzetek kiderüljenek és orvosolják azokat. Mert hogy remélem meg fogják tudni oldani ezeket egytől egyig.
A hiba okáról semmit sem lehet tudni?
Csak annyit, hogy a felhasználók ráböknek az .exe-re és nem indul a hírben szereplő játék? -
Viktor677
csendes tag
Na és van aki, vagy ami szereti a Destiny 2-őt ?
-
ATi GAMES
tag
Hát ez elég érdekes és nem túl biztató kezdet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- BestBuy topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OTP Bank topic
- Energiaital topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Arra gondolok, mikor a 6/6 i5 egy ligában játszik a 12/24-es Ryzennel az minden, csak nem optimalizált. Mármint így laikus szemmel.