- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Riasztó topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
KÉRLEK, OLVASD EL A TÉMA TUDNIVALÓKAT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcanis
aktív tag
Arcanis - Dragon priest, Nahkriin, The Elder Scrolls, Skyrim - játék
-
Arcanis
aktív tag
UP! Nehogy már ez az utolsó 4 kifogjon rajtunk : )
Hajrá emberek -
Arcanis
aktív tag
válasz
Neurotoxin #552 üzenetére
Pont, hogy Ndruu a design-felelős, így neki kell az email cím
Ndruu: Ahh köszi
Le is töltöttem gyorsan kb 90 féle ICQ-s képet (130 px magas formában)
Egyébként azért kérdeztem, mert előbb utóbb (évek kérdése is lehet) a megjelenítők DPI-jének rohamos növekedése miatt nagyobb képekre lesz szükség. (Gyanítom, hogy már most is sokan FHD megjelenítő előtt konstans 125-150%-os nagyításban nézik az oldalt, és már akkor romlik az avatarok minősége - nem is beszélve az 1080p 4.5-5"-os mobilokról ás 1600p tabletekről) -
Arcanis
aktív tag
A stock arcképeket ki rajzolta? (Most néztem, hogy van vagy 200 darab)
-
Arcanis
aktív tag
Apukám, mire kész lesz az oldal igazi CSS grand-master leszel
Nagyon jók lettek a gombok, talán fix szélességgel kicsit elegánsabb, de egyébként nagyon királyság!
Csak kíváncsiságból hozzáadnád ezeket a topbutton stílusdefiniciójához? (Kedvenc attribútumom)
-webkit-transition: all 0.2s ease-out;
-moz-transition: all 0.2s ease-out;
-ms-transition: all 0.2s ease-out;
-o-transition: all 0.2s ease-out;
transition: all 0.2s ease-out; -
Arcanis
aktív tag
válasz
Neil Watts #537 üzenetére
Igen
Csak még van getFullYear getMonth és getDate is az év, hónap, nap lekéréséhez. Plusz vannak még leading zero-k is. -
Arcanis
aktív tag
válasz
Neil Watts #532 üzenetére
Elvileg Németországban van, a festői szépségű Gemünden városától kicsit északkeletre, a Borkeni halastavaktól nyugatra
85.114.141.138 ra vagy www.wbh.hu-ra keresve ezen: [link] -
Arcanis
aktív tag
válasz
Neil Watts #523 üzenetére
Azért kapod ezt szerintem, mert a users.atw.hu az összes atw-s oldal fődomainjeként van bejegyezve, így az összes ott található hulladék website bűne hozzárendelődik a címhez.
Normál esetben meg nem találkozol a users aldomainnel.
Ettől függetlenül az a felső hirdetés frame beleköp a levesbe, mert a frameset már egy eléggé elavult dolog, emiatt lehet a bug a chrome fejlesztői változatában -
Arcanis
aktív tag
válasz
Neil Watts #518 üzenetére
Felső keret nélkül is megmarad a bug?
http://users.atw.hu/pharckep -
Arcanis
aktív tag
válasz
Neil Watts #515 üzenetére
Ezt a görgetéses hibát nem értem. (Főleg ezt: "a gomb lenyomásakor kijön a nyíl, s odaszegeződik a képernyőre, csak a resize segít." - milyen gomb?
) Kifejtenéd jobban? Köszi
-
Arcanis
aktív tag
Lehetne
"21 avatart található, melyek megfelelnek a keresésnek"
"21 avatar felel meg a megadott szűrési / keresési kritériumnak"
Vagy még valami személyesre / viccesre is cserélhetnénk:
"21 avatart találtunk"
"21 avatar mászott elő az adatbázisból a megadott szavak hallatán"
"21 avatart kerestünk elő az adatbázis mélyéről, csak neked"Most még az jutott eszembe, hogy lehetne:
"Random avatar" oldal és még
"Avatar quiz" oldal is(feleletválasztós lenne, kategórián belül összeszedne 10 tag-et, melyből 1 jó)
oszt' lehetne játszani napestig -
Arcanis
aktív tag
Igen, itt a "rekord" = adatbázis egy sora. Szerintem nincs baj a többes számmal, sok helyen előfordul (most hirtelen magyar wikipédia 1, és 2, plusz számos mysql / access leírás / oktatóanyagban)
Inkább az a baj, hogy ritkán használatos szó. Jobb lenne "eredmények száma", "találatok száma" vagy valami emberközelibb -
Arcanis
aktív tag
Nagyon állat ez az erősítő
. Egyébként a design 100%-ban Ndruu érdeme, én csak a mögöttes php/html részben segítettem.
(#499) Ndruu: Akkor ha lesz időm, előterjesztek majd egy verziót kattintható névvel és változtatható listamérettel. Aztán lehet majd tesztelgetni.
A fix elemeket is megnézem, de belegondolva, az vele a baj, hogy megtöri az oldalt. Nem egy kerek egész lesz, hanem az oldal + a lebegő navigációs gombok. -
Arcanis
aktív tag
CptMisi: Ndruu ezt te csináltad, egyébként katona, kapitány, az eredeti kép neve D Winters -> Richard D. Winters II. VH. amerikai veterán, nem tudom, hogy végül az lett-e.
Gyuri27: szamuráj, samurai, Jag készítette
Integra: Ez szerintem egy kínai / japán sárkány, olyasmi mint ezek [link] [link] [link] a bajsza miatt inkább japán stílusra tippelnék.
khalox: ??? zsákutca
lorcsi: sapkás kérdőjel arcú ember. Yaye készítette, ???
mefistofeles: Ezt Wyll készítette, de azon kívül, hogy ördög, nem sikerült rájönnöm, hogy mi.
SipiBcs: smile, napszemüveg, fejhallgató, zene [link] eredeti: [link]
spawn21: zöld vírus / baktérium (???), az alábbi képről: [link] | egyéb
vakondka: Vakond, munkavédelmi sisak, | állat, rajzfilm
vendingo: Angol bulldog, bullterrier, | állat [link] -
Arcanis
aktív tag
Nekem a jobb oldali tetszene jobban, ha fent nem csak úgy véget érne a világos sáv, hanem lenne egy olyan keret mint lent. (És abban lenne benne a 4 gomb).
A "oldal tetejére" gomb helye viszont jobban tetszik a jobb oldali verzióban.
Az jutott eszembe, hogy az "avatar", "felhasználó" és "kategóriák" oszlopok szélességét talán fixálni kellene. (Az avatar oszlopét mindenképp, illetve középre igazítani benne a képet).
Egyéb lehetséges fejlesztések:
- felhasználónév kattintható legyen és mutasson a PH! adatlapra
- a navigációs eszközök (jobbra, balra, fel) az ablakhoz (nem pedig a tartalomhoz) lennének rögzítve (tehát nem kellene legörgetni, mindig fix helyen oldalt / alul látszanának).
- oldalméret is kirakható / változtatható lehet (legördülő menü) ugyanúgy mint itt PH-n
- esetleg lehetne egy olyan nézet (amolyan arcképcsarnok), ahol minden arckép egy oldalon van és a részletek nem látszanak (vagy csak akkor, ha az egeret egy arckép fölé viszed)
Ezek persze megvitatandó kérdések, nem feltétlenül növelik tovább a használhatóságot. -
Arcanis
aktív tag
Ha az arcképszerkesztő topik 1. hsz-ában már a friss van (márpedig ott ugyebár az van), akkor szerintem mentsd le a teljes honlapot böngészővel. (Így az összes képet elmenti a ...html_elemei mappába, ahonnan válogatás nélkül mehet fel a szerverre akár mind, felülírva a régieket)
-
Arcanis
aktív tag
Na ez nagyon nagy "find"
, azokhoz oda lehetne írni, hogy "planetcreation, generált"
Most néztem pár avatar generátort és úgy látom, hogy pl
hemaka avatarja a [faceyourmanga] generátor eredménye.
venember83 avatarja pedig a [south park avatar] generátorral készült.Egyébként UP!, hajrá, már nem sok maradt
-
Arcanis
aktív tag
UP!
Emberek mindjárt "belépünk" az utolsó 50-en belülre! Hajrá, hajrá!
Ndruu: jó lett az oldal tetejére nyilacska! -
Arcanis
aktív tag
Én oldalra raknám az "ugrás felülre" gombot. (Pl. középen a lapozó, jobb szélen pedig az ugrás gomb).
Közben azonosítottam egyet:
Xpod: Kimba a fehér oroszlán, white lion // rajzfilm, állat.
Legalábbis szerintem. Csak valamiért szürkés a színe. De nézzétek ezeket a képeket: [link] [link] Más oroszlánnak nincs fekete füle. -
Arcanis
aktív tag
válasz
westcoastog #435 üzenetére
-
Arcanis
aktív tag
Most mé'? Nem lett jó?
-
-
Arcanis
aktív tag
Hát én azt csinálnám, hogy a header.php-ba (amit ugye mindig include-olunk) raknám az egész fejlécet, a div megnyitásával kezdve
<div id="bgTopDiv">
<br>
<br>
<br>
<h2><a href="index.php">PH Avatar kereső - Béta</a></h2>
<form action="search.php" method="get">
...
...
</form><p>A teljes adatbázis: </p>
De nem zárnám le a div-et ott, hanem minden egyes php fájlban a táblázat kiechozása előtt. Valahogy így:
index.php:
echo "<p>Rekordok száma: ".mysql_num_rows($result)." (Ebből címke nélküli: ".mysql_num_rows($result2)." <a href=\"empty.php\">[mutasd ezeket]</a>) <a href=\"free.php\">[szabad avatarok]</a></p>";
echo "</div>";
echo "<table>";
echo "<tr><th>Avatar</th><th>Felhasználónév</th .....Persze lehet, hogy nem ez a legelegánsabb megoldás... : )
Ja igen, a tanulság az, hogy nyugodtan írj html-t a php kóddal
-
Arcanis
aktív tag
Nem semmi lett az új fejléc a keresőn! Nagyon állat
!
[ Módosította: 7 ]
-
Arcanis
aktív tag
Közben már átköltözött Ndruu oldalára a kereső (pharckep.atw.hu/PHAV). Az enyémen (gyebro.atw.hu) amolyan "experimental feature"-ök tesztelése folyik.
Például az is eszembe jutott, hogy jó lenne-e ha minden címke kattintható lenne (a táblázatban), és ha rákattintasz, akkor rákeres az adott címkére.
Egyébként a címre kattintva vissza lehet jutni a főoldalra. -
Arcanis
aktív tag
Pl. így?
Ehhez át kell állni post-ról get-re. Ndruu: header.php-ben method="post" helyett method="get" és search.php-ban $_POST-ok cseréje $_GET-re.Ja és még valami: BigBlackDog egyszemélyben megtestesíti a kutya kategóriát
ezt még szerintem én írtam el, majd javítsuk állatra.
-
Arcanis
aktív tag
A főoldalon ott van az a rész, hogy "Rekordok száma: 1089 (Ebből címke nélküli: 271 [mutasd ezeket])" ahol a kiemelt rész egy link a megnevezendő listára.
Egyébként nem tudom, hogy mit szeretne Ndruu, én csak belekontárkodtam a projektbe... (nomeg az egész oldal még kissé kiforratlan) -
Arcanis
aktív tag
Beírtam az újakat is, meg még néhány régebbit. [link]
-
Arcanis
aktív tag
Frissítettem idáig a saját oldalamon: http://gyebro.atw.hu/
Csak, hogy ne dolgozzatok feleslegesen (újra és újra megnevezve azt ami már megvan) -
Arcanis
aktív tag
Átpakoltam ide is, mert a másik szerver eléggé messze van. (Most pl alig érhető el)
-
Arcanis
aktív tag
Beraktam a többi rekordot is a december 13-i excel táblázatból, lehet tesztelgetni
http://hadigi.orgfree.com/phavatars/
Kategóriát csak az első tizen valahányhoz adtam meg.
Ndruu, ha ebbe az excel-be dolgozol tovább, akkor automatikusan frissíthető az oldal az új adatokkal bármikor. -
Arcanis
aktív tag
Volt egy szabad órám: Eredmény
A MySQL táblát egy ilyen formátumú xls táblázatból mentett txt-vel lehet feltölteni, plusz a képeket külön gifként egy mappába ki kell menteni (ID-nek megfelelő névvel) -
Arcanis
aktív tag
Szerintem a kulcsszavakon (tag-eken) kívül kellene kategóriaként megadni azt, hogy filmből, rajzfilmből, stb-ből van-e az adott arcékép. Tehát lenne egy kulcsszavas kereső + kategória filter.
Plusz én nem a felhasználónevet használnám az adott arckép ID-je ként, hanem az is csak egy metadata lenne (aktuális felhasználó), így akár a szabad képek is mehetnének a rendszerbe. Vagy látszana, hogy XY régen Batman volt, most meg már más.(#258) Ndruu: A gépnek háttal ülve szoktál dolgozni?
-
Arcanis
aktív tag
Igen az ilyenek, hogy, "rózsaszínű nyuszi", meg "ló"
Egyébként van még viszonylag sok olyan, ami valamelyik gyári avatar felpimpelve...Obi-1: Obi-Wan Kenobi, jedi lovag, Star Wars, Csillagok Háborúja, ember
Ndruu: Én ezen gondolkoztam egy csomót, és csak azért sem jöttem rá...
Szerintem valamilyen Cartoon Networkos rajzfilmben volt anno...
-
Arcanis
aktív tag
Kombat: Harlequin, UT 2003, Unreal Tournament, Homo Sapiens Medusae, Nightmare
LordVader80: Aayla Secura, Twi'lek, jedi lovag, nő, kék, Star Wars, Csillagok Háborúja
luw2win: Raj, indiai elefánt, Camp Lazlo, László Tábor, Cartoon Network
Olcsi: Kit Cloudkicker, barna, kölyökmedve, Balu Kapitány c. rajzfilmből
Speed(R): Bullet Bill, rakéta, töltény, fekete, Super MarioMás: Nagyon jó Star Wars karakter enciklopédia:
Van egy tonna jó rajzfilmszerű forráskép. Pl1, Pl2 -
Arcanis
aktív tag
-
Arcanis
aktív tag
tuskooo: Twitchy a mókus, pörög, kávé, Pirosszka (Hoodwinked!) c. filmből
Ripper03: songoku, linux, pingvin, tux, Dragon Ball
picur220: linux, pingvin, tux, lángoló, égő
ntomka: linux, pingvin, tux, hibbant, széles mosoly
No-kia: Bender, piros, gonosz, ördög, evil, Futurama c. rajzfilmből
8nemesis8: Dagobert McCsip, Dagobert bácsi, Kacsamesék, DuckTales c. rajzfilmből
Narxis: Arnold, Hey Arnold c. rajzfilmből, szőke, futball fej, fiú
lcee79: Bane, Batman, The Dark Knight Rises, A sötét lovag - Felemelkedés c. filmből, DC Comics
Laraxior: Mortal Kombat, Scorpion, nindzsa, sárga
Lalll: Terence Hill, olasz színész, Bud Spencer és Terence Hill filmek
KicsiUbul: linux, pingvin, tux, Ubul a kutya ruhában, Garfield
Intruder2k5: linux, pingvin, tux, paradicsom jelmezben, piros
dbius: linux, pingvin, tux, detektív jelmezben, Sherlock HolmesPár hiányos (?!)
ssolitude: linux, pingvin, tux, valamiféle exoskeleton páncélban
laca026: linux, pingvin, tux, (legalábbis abból lett) csőr nélkül, nevet, bukósisakkal
FefeeX: linux, pingvin, tux, kidülledt szemek, nagy fejhallgatóu.i: Bővítettem a listázót, minden avatar mellett ott van két ikon, mellyel két ismert képkeresőre lehet ugrani. (Persze a találatok általában nem sokat érnek, de esetenként az arcképszerkesztőben meg lehet találni az avatar készítésekor készült hozzászólásokat)
-
Arcanis
aktív tag
Kicsit próbálok lefaragni az S-betűsökből:
simonzé: Ugyanaz, mint a gyári zöld ufófej, csak kékben, ufó
Sipi: Superman ruha, pingvin, linux, tux
superecneB: Malzahar, the Prophet of the Void, League of Legends stratégiai játék karaktere
sto1911: Ranger, katona, a Quake főszereplője, illetve a Quaqe III Arena egyik karaktereRaZroX: RayMan, videójáték karakter, UbiSoft
-
Arcanis
aktív tag
Frissítettem az oldalt én is. (Javascript szerint 521 ember van a listán)
Később megpróbálok olyan scriptet írni, amely erről az oldalról olvassa be a névlistát. (Vagy, ha van lehetőséged, hosztolhatnád te is ezt az egyetlen html fájlt, amit viszonylag könnyű aktualizálni: var names = [
"_ak_","alibaba78","AMD_ok" ... ] részt kell csak frissíteni) -
Arcanis
aktív tag
bluechip: BlueChip logó
BonFire: Gino Saji vagy Ginosaji, démon, kiskanál, a "The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon" c. rövidfilmből
B1T3: The Doodler, a Doodle Jump nevű játékból, négylábú teremtmény
Bubee82: barna tehén, közönséges szarvasmarha
C4mp3r: Anubisz, Anubis, isten, ókori Egyiptom,
Darth_Revan: Darth Nihilus, Csillagok Háborúja, Star Wars, sith, Knights of the Old Republic II - The Sith Lords
DeusHun: Vault Boy, a Vault-Tec cég kabalája a Fallout világban, kalapos figura
dfdfdf: Monkey D. Luffy, One Piece c. japán manga, animációs rajzfilm sorozatból.
dodopek: Darth Sidious, Palpatine, Sith Nagyúr, Star Wars, Csillagok Háborúja
Dyno: Rocko, Rocko modern élete c. rajzfilmből, Nickelodeon, kenguru, wallaby
fatalerror: Wolverine, X-Men, Marvel, képregény, Logan, rozsomák
GeniusHU: Genius logó
Hack3er: Chester vagy Cheetos Chester, gepárd, Cheetos nevű chips reklámfigurája
Hujikolp: madárka a For the Birds c. Pixar animációs rövidfilmből, Madárkák a dróton
HZoli87: Ropsz és Edi, Crash és Eddie, Jégkorszak - Olvadás animációs film szereplője, oposszum. Ha kék a szeme, akkor Crash, ha barna, akkor EddieÉs itt egy hiányos azonosítás:
csontváz: Dinoszaurusz koponya, sajnos a fajra nem sikerült rájönnöm, de valamilyen növényevőre tippelek. -
Arcanis
aktív tag
Üdv:
Polacheck: Mr. Irdatlan, Hihetetlen család c. animációs filmből, Pixar
ptiboy: Worms 3D, kukac
Ramses07: Spawn, Spawn c. képregényből (Image Comics)
Robaj: Pingu a Pingu c. gyúrmafilmsorozatból
RoyalFlush: Shadow the Hedgehog, Sonic, konzol játékból
scope2007: Chowder a Chowder c. rajzfilmből, cartoon network
smartshop.hu: SmartShop logó
somé: kőfej, Húsvét szigetek, Easter Island, stone head
Str8 sk8r: Hulk, Marvel, képregény
Sub-ZeRo: Mortal Kombat, Sub-Zero, nindzsa, kék
szasanyi: Szatír, Disney, Herkules, Hercules c. rajzfilmből
Thomas1: Lilo, Disney, Lilo és Stitch – A csillagkutya c. rajzfilmből
TommyGun: Star Wars, Csillagok Háborúja, Clone trooper lieutenant, Klón hadnagy, kék
upc on-line: UPC logó
várnarancs: M&M's drazsé, narancssárga
vbbb: Borat, Sacha Baron Cohen
vedini: maszk, Jim Carrey
westlake: kaszás, Billy és Mandy kalandjai a Kaszással c. rajzfilmből, cartoon network
Winne: worms ultimate mayhem, kukacÉs a végére itt egy apró javascript az ismeretlen avatarok megtekintéséhez. (Kicsit lassúcska a sok replace miatt, de legalább egy helyen lehet látni névvel az összeset amit még be kell azonosítani)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csak akkor nevezd meg, ha már be van állítva az arckép!
►►► Megnevezés formája:
Neved - címkék - kateg.
Kategóriák: állat, anime, fantasy, film, híresség, játék, képregény, PH avatar mod, rajzfilm, sorozat, sport, zene, egyéb
Példa:
MichaelSD - Warframe, Excalibur, Prime, Excalibur Prime - játék
norbi2010 - Boku no Hero Academia, Shouto Todoroki - anime
NE szedjétek külön a címkéket, mert zavaró:
Rossz példa:
Kategória: ...
Cím: ...
Név: ...
Címke: ...
Akinek már volt arcképe és cserélt, az kérem írja oda a megnevezés mellé, hogy CSERE!
Aki szabad arcképek közül választott, az kérem írja oda a megnevezés mellé, hogy SZABAD KÉP!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Eladó Logitech G502 X Plus White
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Remek áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! i7-1185G7 /32 GB /1TB SSD/TOUCH/15."/
- MSI geforce rtx 4070 ventus 2x OC 12GB
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest