- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- Milyen videókártyát?
- ASUS ROG Ally
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Simán eladhatnád az 5700xt-t és vehetnél akár 0 ráfordítással 6700xt-t.
podtibi: Én is megtehettem volna, hogy a 5700xt árán veszek 3060ti-t, de nem adok érte annyit, mert középkategóriáért vicc az az ár, ami most van. Helyette vettem egy klímát, meg egy 1650-et, majd ha jóval olcsóbb lesz veszek egy sima 3060-at. Ha meg így maradnak az árak jövőre is, akkor majd rendelek egyet. Ez elvi kérdés és nem siránkozok miatta, de nem önigazolom itt magam.
szerk.: illetve aki játékra veszi, annak sose fog hasznot hozni a kártya, így tök mind1, hogy mikor veszi.
[ Szerkesztve ]
-
podtibi
senior tag
-Én magam úgy gondolom hogy nem is tudja az ember az igényeit kielégíteni. Maximum kontrolálni...korlátozni.
-Ellenkezőleg. Nem mindegy milyen áron. Nekem is volt egy keretem amit szándékoztam a videókártyára szánni és annál feljebb nem engedtem. Ehhez képest annál jobb áron szereztem be. Ami másoknak továbbra is sok lehet.
-Én nem úgy tapasztalom(Amennyire tapasztalom.) hogy az ember bármerre is fejlődne. A találmányaink vagy épp a tudásunk pont hogy azzá tesznek amik vagyunk. Emberré.(Márpedig jelenleg sem múltuk felül önmagunkat mivoltunkhoz képest. Szerintem.)Ezt inkább rád bízom.
-
podtibi
senior tag
Értem.
-Milyen alapon? Esetleg hogy ne azt kelljen tapasztalnom mennyire is...rosszul raknak össze egy játékot...vagy akár oprendszert...akármit számítógépre...
-Ha nincs keret jobbra, akkor már gyengébb nem is lehet?
-Ha nem hasonlat volt vagy netán általánosítás, akkor én kérek elnézést.
-Ami meg a megérését illeti... Az idő pénz, tehát jelenleg is megéri hosszabbtávon komolyabb kártyát venni szerintem.
-Valóban nem tudom megérteni mindazt hogy egy elégmagas áron mozgó kártyára várakozni kellene.(Természetesen ha van rá keret.)
-Ha az emberek az ár miatt nem veszik,(Mármint ha telik is rá.) akkor szimplán el szállt az igényük szerintem. Ez lehet szerintem mohóság vagy zsugoriság is, de lehet tévedek.
-off: Tápot cseréltem a legjobb áron amin csak tudtam és minőségben is kiváló.(Természetesen az árakat is mérlegeltem és nem csak megböktem valamit végül. Sőt. Magán a próhardveren is ajánlották.)
-Ha az a kérdés hogy megéri e a vásárlónak, akkor meg mért venne új videókártyát ha meg sem érné neki? Ha meg nem vesz új videókártyát, akkor miről is beszélünk? Ha pedig vesz új videókártyát, akkor mért is vette meg ha nem éri meg neki? Mondjuk ezt az utolsót lehet én értettem csak félre. Mondjuk a többi sem kivétel.Ezt inkább rád bízom.
-
envagyok
veterán
+1
Én tavaly ősszel adtam el a 1070et, hogy majd az indulás utáni láz elmúltával vagy black fridaykor olcsón veszek 3060tu-t vagy 3070est.
Aztán pont úgy jött ki, hogy koppantam.
Egész mostanáig mivel amúgy sincs sok időm játékra, régi retró játékokkal játszogattam néha, nyáron meg motoroztam, nyaraltam, és most jött egy nagyon jó áru Nvidia Titan X Pascal SLI pár, darabja kb gtx 1080ti, rtx 3060t-3060ti teljesítménnyel. 120 volt darabja.
Ha be is esnek a vga árak, ez a kuriózum ritka mivolta miatt alig fog esni.
Minden tökéletesen elszaladgál rajta 2560×1080-on.
Türelmes voltam, vártam.[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
Azért a mostani helyzet nem szokványos, mivel ez a hülye helyzet 1,5-2 éve fennáll váltakozó hevességgel. Könnyen elképzelhető, hogy aki már akkor napolta a cserét, az mostanra elég türelmetlen, és látva, hogy nem várható javulás, inkább megveszi most, mint másfélszeres áron az ünnepi szezonban, vagy azonnal kapkodva egy nem várt meghibásodás esetén.
Az valóban reális veszély, hogy a VGA árak a mostani trendeket látva magasan maradnak, de szerintem ez a vonat már elment. Egyelőre én arra "számítok", hogy a VGA árak már soha nem lesznek fajlagosan olyan alacsonyan, mint korábban. A kérdés már csak az, hogy mi lesz az új árszint.
Amíg dübörög a bányaláz, addig tök mindegy, hogy az enduser megveszi-e a kártyákat aranyáron, mert amit nem, az kap csákányt aztán mehet melózni. A vásárlási kedv valós jelentősége akkor jön meg, ha túlkínálat alakul ki a piacon, tehát lesz valódi választás.
A jelenlegi helyzet, annak a következményei drámaian fogják befolyásolni a jövő pc-s játékos szegmensét (közép-hosszú távon).Alogonomus: sok kicsi sokra megy, de szerintem az általad felsoroltakból a GPU és a memóriák lehetnek a legdrágábbak. Mondom ezt úgy, hogy nem néztem utána tételesen.
Yutani és envagyok: látom mások csesztetése jól megy. Szerintem a fenti okok miatt egyelőre nincs jelentősége, hogy megveszik-e vagy sem. Ellenben az viszont reális veszély, hogy a népek megszokják ezt az árszintet és akkor is kérdés nélkül fogják kifizetni, amikor már nem lesz indokolt. Szerintem.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
podtibi
senior tag
Ellenkezőleg. Nem azért vettem mert két év múlva is ugyanilyen drágán akarok kártyát venni. Szimplán hosszútávon így is megéri. Ami meg a hasonlatot illeti, elég nagy hülyeség. Az hogy mit mennyiért veszek, nem egyenlő mindenki mással. A nép nem megszokja az új árszintet, hanem vagy megszokja vagy nem lesz neki. A kettő nem ugyanaz. Minden vásárló a saját döntése előtt áll. Tehát ne keverjük már össze a dolgokat úgy mintha mindent kötelessége lenne a vásárlónak megvennie.
Ezt inkább rád bízom.
-
haxiboy
veterán
Közvetlen kapcsolatban állunk több disztributorral akik közvetlen a gyártótól hozzák a nagykereknek a kártyát, ők sem adják olcsóbban. A nagyker rátesz egy kis hasznot 3-4%, illetve a kisker is ráteszi a maga 3-4%-át meg az ÁFÁ-t.
Mi a különbség a scalper és a nagyker/kisker között aki nagy tételben vásárol eladásra kártyát/alkatrészt? Mindenki a legnagyobb haszonnal szeretné eladni, erről szól a kereskedelem. Ha valamit el lehet adni drágábban, akkor miért adná olcsóbban? Ha a disztributor megkapja MSRP -20% áron de eladhatja az MSRP 3x-án a nagykereknek akkor annyiért fogja adni.
A PS5 hiány sem azért van mert a skalperek felvásárolnak pár db konzolt, hanem mert a jelenlegi gyártástechnológiával nem tudnak eleget gyártani az alkatrészekből. Ha az olyan nagy cégek, mint az AUDI, BMW nem kapnak alkatrészt, mert egyszerűen nem tudnak eleget gyártani, akkor jól látható hogy nem a bányászok és skalperek okozzák a hiányt, hanem egyszerűen NINCS elég gyártókapacitás, vagy ha van is, a COVID betett az egész termelésnek.
Amíg az igény nagyobb mint a termelés az árak felfelé fognak menni, majd ha 2x-3x annyi kártya/alkatrész/kiskutya kapható a boltokban, mint amire igény van és a túlárazott készletek elfogynak, esetleg kifutnak akkor lesznek szép akciók.
Ez egyébként pontosan látszik az építőiparban is ahol 1.5 hónap alatt vannak alapanyagok amik 4-5-15x áron kaphatók, a trükköző kiskereket persze itt büntetik, de ahol már a nagykertől/gyártótól kapnak ilyen magas árakat az ellen nincs mit tenni.
Sőt, az élelmiszerek árainál is hasonló a helyzet, a marhahús KG-ja átlagosan 80%-al, a zsemle 50%-al a krumpli 130%-al emelkedett az elmúlt 10 évben...
Ebbe kéne belegondolni, és nem a bányászokat csesztetni, mi sem szüljük a pénzt, ugyanúgy kifizetjük a termékeket, fizetünk az áramért, fizetjük a TB-t stb stb, ha valaki valamiért nem hajlandó vagy nem tud fizetni bizonyos összeget pedig teljesen szubjektív, de emiatt másokat okolni....
Játékra még mindig ott a konzol mint lehetséges alternatíva jóval olcsóbban...Ja és a cigi is 3x-4x annyiba kerül mint pár éve mégsem látok kevesebb dohányost
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Egy mai 50-100gb-os játéknál igazán lehetne tele.
Nálam 128gb ram-ot a windows képtelen megtölteni pedig kompletten berakhatná a játék filejait amennyit csak bír aztán dolgozhatna abból megkerülve azt hogy az ssdről kelljen olvasni. (100gb/s ram vs 2gb/s nvme sávszél még ha csak 10%al gyorsabb valós helyzetben már megérné.)
Vramból nekem csak 4gb van (2gpu kártya 4gb/gpu) tisztában vagyok a határaival, ennek megfelelően nem visz mindent max grafikán fullhd-ben azaz kissé fura a helyzet mert a 2gpu elég erős (rx5700/2080 szint némely játékban, 8128 core, 1tb/sec ram...) de a vram mennyisége a limitáló. Dx12 mgpu segítene mert ott összeadódik a két vram csak éppen csesznek írni mgpu dx12 játékokat.[ Szerkesztve ]
-
félisten
pedig már most is " csak" (erős idézőjel) 50 % felárral vannak több helyen Ampere kártyák, EVGA-nal sorba állás után kiírt áron hozzáférhetsz. karácsonyra várható MSRP ár környékén kártya. Mint mindig az MSRP áron nem MSI gaming és Rog strix lesz, ha lesz.
Itt [link] az Augusztus 8. ról származó cikk és helyzet jelentés. AMD kártyák legolcsóbb versenyzői 59 % kal vannak MSRP ár fölött, az Nvidia kártyái MSRP+ 50 % most. akár hogy is nézzük ha minkét gyártónál MSRP vagy MSRP + 50 % az ár akkor is az arányok megmaradnak...[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
addikt
Na de ha van egy kártyád amin egyértelműen kevés a memória, ott nem az a megoldás ,hogy veszel egy új alaplapot, hanem az ,hogy veszel egy új kártyát.
Ahogy elfogy a Vram, csúnyán bezuhan az fps. Akkor ott szerintem már baromira mindegy ,hogy a PCIe 4 miatt kevésbé esik be. Vagy a kártyát cseréli az ember, vagy a textúrákat és minden mást visszavesz.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
killbull
aktív tag
2018 as 2700X config, nem lenne baj ha AMD ismerné a PCIe x16 slotot alsóbb szinten. De nincs hova cserélnem, amivel játszok egy 10 éves core 2 duo n is tud 200 fps t, és ami van még az nemsokára kapja a Vulkan t és multi thread et, onnantól meglódul.
Azon van a hangsúly hogy aki régebbi gépbe tenné az szívni fog, csak az jár jól aki full új gépet vesz vagy 2018 után vett gépet! Ezt másik oldalon nem kell elszenvedni!
-
addikt
Másrészt persze az se a bölcsesség csúcsa, hogy ennyi pénzt kiadtál egy olyan gépre, ami még PCIe v4-et se tud...
Ezt még most sem értem egyébként. Mire is kell a PCIe 4 annyira?
10900k + Z490 tulajok szerintem nem kötik fel magukat a PCIe 4 hiánya miatt...
Videokártyákat nem fogja meg. Még egy 3090-est sem.NVME SSD. Ok. Csúcs. Nem 3400MB/s lesz a max hanem 5000MB/s. Aki tényleg ki is használja annak szükséges a PCIe 4. Csak hány százalék érzi meg ezt ténylegesen? Hogy az elméleti max olvasás írás 3 helyet 5GB/s. 1% alatt.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Mobil flották
- Starfield
- Durrogtass
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja