- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Google Home/Nest
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
podtibi
senior tag
Nekem elveszi a kedvem mindaz hogy mennyire veretik magukat a konzollal rendelkezők. Persze ezt a pc-vel rendelkező is megteheti vagy akár meg is teszi. Nem akarok abból vitát hogy a konzol mitől is jobb. Ezt bizony úgy teszi meg az ember hogy rendelkezik egy konzollal. Normális esetben.
Pc-vel több mindent csinálhatok és nem akarok két irányba költekezni.(Persze ezt pc felől nem is kötelező. Van azaz opció.) Sőt a konzolnak nem értem igazán az értelmét. Örömmel játszanék azzal is egér bil. combóval, de szerintem bőven elég ha csak egy irányba költekezik az ember. Tény hogy konzollal olcsóbban kijössz, viszont azon csak játszik az ember. Nekem az nem elég és dos-os játékokat azon meg nem is fogok tudni futtatni. Nosztalgiázáshoz.Ezt inkább rád bízom.
-
podtibi
senior tag
-
podtibi
senior tag
Ellenkezőleg. Mindegyik kategóriában lehet halasztani a vásárlást. Nincs semmi lehúzás bányász szempontból. Szimplán aki akarja megveszi. A bányász is egy vásárló, tehát nem tudom mért kell bántani őket. Milyen alapon lehúzás mindaz amit a bányászok csinálnak? Megveszik mert megakarják. Ők a gyorsabbak mert teljesítményben mérik a kártya értékét és nem árban. Nem tetszik? Végülis mit vártál? Te is lottóznál ha tudnád hogy nyersz.
Ezt inkább rád bízom.
-
podtibi
senior tag
-Én magam úgy gondolom hogy nem is tudja az ember az igényeit kielégíteni. Maximum kontrolálni...korlátozni.
-Ellenkezőleg. Nem mindegy milyen áron. Nekem is volt egy keretem amit szándékoztam a videókártyára szánni és annál feljebb nem engedtem. Ehhez képest annál jobb áron szereztem be. Ami másoknak továbbra is sok lehet.
-Én nem úgy tapasztalom(Amennyire tapasztalom.) hogy az ember bármerre is fejlődne. A találmányaink vagy épp a tudásunk pont hogy azzá tesznek amik vagyunk. Emberré.(Márpedig jelenleg sem múltuk felül önmagunkat mivoltunkhoz képest. Szerintem.)Ezt inkább rád bízom.
-
podtibi
senior tag
Értem.
-Milyen alapon? Esetleg hogy ne azt kelljen tapasztalnom mennyire is...rosszul raknak össze egy játékot...vagy akár oprendszert...akármit számítógépre...
-Ha nincs keret jobbra, akkor már gyengébb nem is lehet?
-Ha nem hasonlat volt vagy netán általánosítás, akkor én kérek elnézést.
-Ami meg a megérését illeti... Az idő pénz, tehát jelenleg is megéri hosszabbtávon komolyabb kártyát venni szerintem.
-Valóban nem tudom megérteni mindazt hogy egy elégmagas áron mozgó kártyára várakozni kellene.(Természetesen ha van rá keret.)
-Ha az emberek az ár miatt nem veszik,(Mármint ha telik is rá.) akkor szimplán el szállt az igényük szerintem. Ez lehet szerintem mohóság vagy zsugoriság is, de lehet tévedek.
-off: Tápot cseréltem a legjobb áron amin csak tudtam és minőségben is kiváló.(Természetesen az árakat is mérlegeltem és nem csak megböktem valamit végül. Sőt. Magán a próhardveren is ajánlották.)
-Ha az a kérdés hogy megéri e a vásárlónak, akkor meg mért venne új videókártyát ha meg sem érné neki? Ha meg nem vesz új videókártyát, akkor miről is beszélünk? Ha pedig vesz új videókártyát, akkor mért is vette meg ha nem éri meg neki? Mondjuk ezt az utolsót lehet én értettem csak félre. Mondjuk a többi sem kivétel.Ezt inkább rád bízom.
-
podtibi
senior tag
Értem. Milyen megoldást látnál minderre?(Ha már ez az állításod.) Hiszen ha valami kell az embernek, akkor mégis be kell hogy szerezze vagy tévedek? Főleg hogy az idő sokkal nagyobb pénz. Tehát nagyobb veszteség lehet az is akár ha nem időben szerzed be mindazt ami kell-szükséges.
[ Szerkesztve ]
Ezt inkább rád bízom.
-
podtibi
senior tag
Milyen célközönség? Mert én úgy döntöttem hogy így is megéri nekem jelenleg? Miközöm van nekem mindehhez? Ugyanis én nem te vagyok vagy bármelyikőtök. Ha veszek egy videókártyát magamnak, akkor én máris mindent drágán veszek mert megtehetem? Miért is? Honnét tudod te egyáltalán hogy mire költők? Ne találj már ki légy szíves olyan dolgokat amiről semmit sem tudsz.
Ezt inkább rád bízom.
-
podtibi
senior tag
Ellenkezőleg. Nem azért vettem mert két év múlva is ugyanilyen drágán akarok kártyát venni. Szimplán hosszútávon így is megéri. Ami meg a hasonlatot illeti, elég nagy hülyeség. Az hogy mit mennyiért veszek, nem egyenlő mindenki mással. A nép nem megszokja az új árszintet, hanem vagy megszokja vagy nem lesz neki. A kettő nem ugyanaz. Minden vásárló a saját döntése előtt áll. Tehát ne keverjük már össze a dolgokat úgy mintha mindent kötelessége lenne a vásárlónak megvennie.
Ezt inkább rád bízom.
-
podtibi
senior tag
-
podtibi
senior tag
válasz Alogonomus #284 üzenetére
Nem mondom hogy valaki ne vásároljon hobbi szempontból olcsóbban, de azért ne várjon csodát miután valakinek meg telik rá és megveszi akkor is.(Természetesen ebből lehet haszon is.) Én sem örülök az áraknak, de nem fogok hisztizni. Inkább elgondolkozok mindazon hogy akarok e változtatni vagy sem. Nem pedig az hogy jobb e most vagy később, hanem hogy hogyan érhetné meg legjobban ha vásárolok. Ne gondoljuk már azt hogy lejjebb mennek az árak miután mások úgyis megvennék helyettem ugyanúgy.
Ezt inkább rád bízom.
-
podtibi
senior tag
Nem. Megveszik. Megveszik mert telik rá, mert új. Ha hiszed ha nem.
Másrészt driver-rel lehúzzák az előző generációkat. A pénz és ahogy minden más egy mozgó érték. Hogy is mondjam... Kézről kézre jár. Ha van jobb akkor jobbat veszel, mert megteheted. Ha nem te, akkor a világon mások.Nem tudok senkit sem megérteni abban a helyzetben, hogy valami drága és arra vár hogy olcsóbb legyen. Mert jelenleg egy termék nem arról szól hogy te vagy én ne adj Isten nem vesszük meg, hanem hogy másoknak telik rá és megveszik. Felejtsük már el azt a szép világot amikor még lehetett hinni bárkinek is árak terén. Készülj a legrosszabbra és máris nincs min meglepődnöd. Amit még jobban nem értek hogy mire vár az a vásárló aki akarja a terméket. Mert ha az ár zavarja, akkor szimplán nem akarja, mert a francért venne gyengébbet.(Csak siránkozok mint egy 5éves a játékéért.) Ha pedig nem tudja kihasználni, akkor még olcsóbban végképp nincs szüksége rá. Szimplán az illúzióját kergeti. Szóval tényleg nem értek sok embert. Oké hogy van ember akinek hobbija a gép változtatás, de ez nem jelenti azt hogy jóval olcsóbban is kell vásárolni. Ha valamit akarsz azt meg veszed és csalódás helyett megbecsülöd, persze használja is az ember ha már van.
Tény ami tény, tápot kellett cserélnem. Tápot cseréltem. Tény ami tény, új videókártyát vettem. El van a gépházban és sehova sem cipelem. Megbántam. Meg hát. De ez nem azt jelenti hogy bánkódnom kelljen, beletörődtem. Magamnak kell bizonyítanom és nem másoknak. Úgy tudok érvelni rendesen. Játék meg majd úgyis lesz ami megpörgeti idővel. Viszont nem siránkoztam amiatt hogy mi mennyibe is kerül, hanem inkább gondolkodtam mindazon hogy most vagy később vegyem, gondolkoztam azon hogy bele tudok e törődni mind abba hogy miképpen is döntök. És bele.
Ezt inkább rád bízom.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest