Új hozzászólás Aktív témák
-
twollah
nagyúr
Horror aron fogjak adni.
-
HookR
addikt
Mitöbb, SO-DIMM foglalatokat fogadjon, abból több fér el egy ilyen kártyán.
-
HookR
addikt
A PCI-E slotba illeszthető RAM-Drive-nak akkor van igazán értelme, ha:
- legalább PCI-E v2.0 x8-os slottal rendelkezik (4GB/s), de inkább x16-ossal (8GB/s), hogy ki lehessen aknázni az olcsó DDR2 ramokban rejlő potenciált. Ha a sebesség a fontos, akkor RAM-Drive, ha a sebesség és a tárhely közti 'kompromisszum', akkor PCI-E-be dugható SSD (jelenleg ~7-800 MB/s), ha pediglen a tárhely, akkor marad a jól bevált HDD.
- legalább 4 slot áll rendelkezésre memóriamoduloknak (4 x 4GB már elég rendszer partíciónak), de akár 8 is elférne.
- bootolható
- rendelkezik saját akksival néhány órás áramszünet esetére és/vagy automatikusan kimenti az adatokat egy lassabb, de tápellátást nem igénylő tartalék tárhelyreNem tudom mit bohóckodnak itt SATA(2) csatolófelülettel...
-
Cobra.
őstag
Gigabytenak van Ramdrive-ja, csak azzal az a gond, hogy ha elmegy az áram, akkor elveszti az adatokat, tehát adattárolásra csak erősen korlátozottan alkalmas.
Egyébként pár év és elérhető áron lesznek ezek. Nemrég a kezembe akadt egy számtech újság a 90-es évek elejéről, abban volt egy árlista, amin 100e Ft felett volt egy CD író. És akkor ugye kicsit többet ért még a 100e Ft. -
HookR
addikt
-
bossvico
senior tag
mostmár ilyen kellene.
amúgy nem létezik olyasmi, hogy egy keret és én megtöltöm annyi ddr2 v. ddr3 rammal amennyit akarok azt kész.
Ilyen ram árak mellett érdemes lenne egy 16 v. 32 Gigás rendszer meghajtót "csinálni".
Mer everest szerint 6200Mb/s az olvasási és 6700Mb/s az írási sebessége a rendszer memónak. És ez is az északi hídon keresztül történik, akkor még lassú is a 700Mb/s. Bár nemtudom mi a vége a pci-e foglalatnak.
-
vottokar
senior tag
Lehet, hogy földhözragadt vagyok, de én inkább a megfizethető (részünkről) a merevlemezeknél jelentősen gyorsabb, és technikailag kiforrottabb flashmeghajtókat várnék. Ezek árát lehet, hogy soha nem keresem meg..
-
Timyyy
őstag
Ez nem nagyon gyors, hanem kva gyors!
-
bambano
titán
"az áráról nem érkezett hír"... ja, a feladott email még mindig csurog befelé a szerverre, mert sok benne a nulla...
-
P00By
nagyúr
Ez se gyenge
-
Thulcandra
senior tag
Csorog a nyálam...
-
zed1983
őstag
válasz
zsirfecske #32 üzenetére
Egy nyugodtan elfogadnék a gépembe
-
gabor85
őstag
Miért melegednek ezek annyira?
-
^Clown
addikt
Na ez már döfi
-
Jester01
veterán
Mondtam én, hogy fölösleges a SATA-val bénázni (főleg, hogy van külső pcie is).
@norbi1992: éppen ősrégi vinyókat nullázok, kidobás előtt ... 1GB! 3.2GB!
-
Ptech
addikt
Pedig van gyorsabb megoldás is [link]
-
dudika10
veterán
Nem rossz tempó. Elfogadnék én is egyet, bár nekem egy kisebb is elég lenne, mondjuk egy 128GB-s.
Ahogy elnézem nem ez a leggyorsabb rendszer. Ha esetleg valaki még nem látta volna... Igaz itt 24 ssd teljesít szolgálatot.
-
bteebi
veterán
OMFG
Na ez nagyon ütős, mindenféle szempontból. És még jól is néz ki
. Sajnos az ára is nagyon... naggyon ütős lesz
. Az 1 terás tutira több milla lesz
.
-
M@trixfan
addikt
Nagyon élvezem mi lesz itt egy éven belül adattárolás fronton. Szinte naponta jelenik meg valamilyen SSD termék
-
Ijk
nagyúr
Pedig egyik eddigi megoldás sem volt bootolható. Nem tudom miért nem sikerült eddig megoldani.
Nem bánnám, ha megdobnának egyel. Bár fogalmam sincs hova szerelném, ugyanis olyan idióta elrendezésűek az alaplapok, hogy közvetlen a pci-e 16x mellé rakják a pci-e 1x, és a vga hűtő szépen el is veszi a helyet. Egyetlen használható slotom van a 3-ból de abban már van egy hangkari a többi meg sima pci. -
64b0r
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy miért pcie csatlakozóval szerelik sata II (netán sata III) helyett? Tudom, mindkettőből van bőven bármelyik alaplapon, de akkor is, mitől jobb ez így?
-
luw2win
őstag
Púúú... azzal a 128gigással úgy ellennék
Ára gondolom az egeket verdesi -
zoo8800
veterán
szép cucc
zuhanhatna már az áruk, mert egyre jobban utálom a vinyókat. -
Lény
csendes tag
És 5 év múlva nosztalgiázunk majd, hogy mennyiért osztottak akkor egy ilyen kommersz cuccot.
Türelem....
-
gfefe
őstag
A fene ott egye meg... miért ilyen drágák ezek
Pedig egy ilyen meghajtót szerintem bárki elfogadna a gépébe... köztük én sem haragudnék ha hozzám vágnának egyet... -
mephi666
nagyúr
na egy ilyet szívesen beletolnék a gépbe
szerintem még énekelnék is közben örömömben
ára pedig? khm... szerintem 5számjegy... dollárban... :S 1HUF/USD árfolyamon rohannék érte ezerrel...
-
Enton
addikt
Egy szó sem esik arról hogy boot-olható vagy sem. Ha Az lenne akkor figyelemmel követem megjelenésig és beszerzek egy 256-osat. Jó lesz rendszer winyónak.
-
P.e.t.ya.
senior tag
PCIexp-es alutömb drágáé' eladó
-
Lény
csendes tag
Biztos gyorsan betöltené a Heroes III-at.
-
No-kia
addikt
1 terrás?
-
Igazán csinálhatnának ilyet az átlagusernek is. Az előállítása nem lehet valami csillagászati költség, kellene bele 128-256GB jó NAND flash, egy jobbféle áramkör és csókolom. 500€-ért piacképes lenne simán, és olyan sebesség költözne a gépekbe, amilyent még csak a "kirakatban" láttunk.
128gigán simán elfér egy tripla boot-os rendszer is (pl ubuntu+XP+win7)
-
Coccer
tag
Lehet vállalkozó kedvű teltházasakra gondoltak....
Ha belegondolok, hogy az én SATAII-esem tol ki magából legjobb esetben 90MB/s sebességet másodpercekig..., de átlag 40-60 között mozog.
Majdnem 10x olyan gyors... azt hiszem itt már nincs töltési idő meg ilyesmi...
-
hemaka
nagyúr
Óóó atyaég, én már a tizedének is örülnék sebességben
-
Metalfan
senior tag
Szép kis cucc, de az árát el tudom képzelni a paraméterei alapján, illetve annak a fényében, hogy vállalati környezetbe szánják
-
Hulk24
senior tag
Nah egy ilyet már elfogadnék!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Közel 700 MB/s-os tempóra képes a G-Monster-PCIe.
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest