- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
Ezzel a géppel két gond van, MSI, és az ára.
A lehetséges terméktámogatást nem is említem. -
fuze
őstag
Azt meg lehet nézni valahol, hogy mely gépek kaptak Adobe és Autodesk tanúsítványt? Jó lenne egy ilyen lista
-
brumi1024
veterán
Egyrészt ez se nem munkaállomás, másrészt 2400 dollárért megkapod egy combosabb konfigurációban az M4800-at, ami nagyon nem összehasonlítható egy MSI-vel. Egy nagy 0 a garancia, az MSI-t ismerve gyenge minőség bazári házban, szóval ezt nem érdemes erőltetni. Ja a Dell ennyiért 5 év NBD garanciát ad. Az MSI mit? 1 év MSI garanciát, ami itthon az egyik legrosszabb. Ez nem munkaállomás, ez csicsás játékgép Quadroval, ami ezért az árért vicc.
(#52) Godlike79: Addig jók az Asusok amíg nincs szükség a garira. Utána lehetnek problémák. Amúgy még egy ROG is melegszik, különben miért van benne hűtés?
-
válasz
kriszpontaz #52 üzenetére
Nem csak Elitebook van üzleti kategóriában. Ott a Dell meg a Lenovo is. Bár nekem személy szerint előbbi nem jött be, utóbbi meg elindult a HP után.
-
leviske
veterán
(#47) stratova: Valamit csúnyán bebandzsítottam. Azt láttam, hogy maga a forma azonos, de az alap GT-ken úgy láttam, hogy mindenfelé ki van vágva a case a ledek miatt, az meg gondolom nem tesz jót a stabilitásnak. Így viszont akkor nem szóltam.
(#49) tiborandras:
(#50) deja vu: Ezt elhiszem, de plusz $500-ért elvárnám, hogy még csak ne is tűnjön gagyinak, ha már alapvetően gyengébb hardvert is kapok a pénzemért. (Bár eszem ágában sincs üzleti notit venni.)
-
MongolZ
addikt
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Tothgera30 #42 üzenetére
Az hogy a ROG noti melegszik, nem tudom honnan vetted, de tapasztalatból mondom hogy nem. 2 utas hűtési rendszere van, külön a VGA-nak és külön a CPU-nak. Normál használat mellett még hangja sincs.
Egy HP Elitebook 8530W-m volt. Akkor megfogadtam hogy soha többé HP. Attól hogy valamire ráaggasztják az "üzleti" jelzőt még semmiben nem különb mint más notebookok, a szervizét meg meg se említsük.
Arról a notiról csak annyit hogy vigyáztam rá ahogy csak tudtam, erre 3 helyen (ahol nem kap igénybevételt) repedt ketté magától a műanyag burkolat (amit a szerviz nem cserélt mert user error-ra fogták), a töltője meg szétnyílt a melegtől annyira alul volt méretezve, a hűtése meg pont a kezedre fújta a forró levegőt, nagyon kellemes volt, a kijelzőt meg 2 hét!!! után nem lehetett lecsukni mert a gyári kijelző rögzítő zármechanika megadta magát. 5 ilyen notebook volt még körülöttem, abból 3 alaplapcserés is volt. 600K-ért ilyen notit senkinek nem kívánok. Ennél a kategóriánál ez egy vicc.
Engem business class csak annyiban hat meg hogy ugyanazt a teljesítményt 1,5-2X-es áron kaphatom meg, mintha ésszerűen gondolkodnék. Egy pozitívum volt a HP-ban az ujjlenyomat olvasó és a token alapú bejelentkezés vállalati rendszerbe. -
stratova
veterán
Irodai/üzleti gépnél viszont a napi hordozás és a napi többszöri lehajtás-felnyitás szerintem belevehető a normál felhasználásba.
Nem mondom hogy el fog törni, de az egyik legkomolyabb gyenge pont, ha nem rugdosod a gépet és vigyázol rá.
A olcsó-műanyag borítású gépeknél (mert a műanyagban is van eltérés) nem a zsanér törik el, hanem az azt burkolatba rögzítő csavarok lazulnak fokozatosan ki és okozhatnak kárt a fedlapban/kávában/billentyűzet feletti burkolatban. -
mghltm
addikt
-
MongolZ
addikt
Remélem sejted, hogy nem az a vízszintes csavar (vagy annak hiánya) szokott a legnagyobb probléma lenni...
Ez a kérdés is úgy túl van lihegve, hogy az nem igaz. Volt pár laptop a kezemben, otthon is van, melóhelyen is van, nem 1. Egyetlen zsanért láttam az utóbbi időben eltörni, az is egy öreg üzleti Toshiba volt. Még a kókány Fujitsu-Siemens laptopnak sem tört el a zsanérja mindennapi használat mellett a 4 év alatt. Elrepedt a kijelző hátulján a műanyag több helyen, más kérdés, de a zsanér bírta.
Olyat már láttam, hogy ráesett valami a kijelzőre, az hátrahajolt és kiszakadt az egész zsanér. De ezt egy 20x-os erőkartól már el is várom.
Normál használat mellett nem szabadna egyetlen zsanérnak sem eltörnie. Normál használatba nem tartozik bele, hogy rúgdosom a földön.
-
stratova
veterán
Miért ne lenne ugyanaz mint a GT notik esetében? Még Medion néven is összefuthatsz vele.
A Zbookot még nem mustráltam. Azonban bizalomgerjesztőbb, hogy a zsanérokat vízszintes irányban is rögzíti csavar, még ha nem is tűnik olyan robosztusnak, mint a régebbi Elitebook W. A GT60-nál sajnos nem, bár még mindig jobb lehet mint az "L profilú" zsanérok.
-
leviske
veterán
Érdekesek a reakciók.
A case-el elvileg nem lehet még tapasztalat (így esetleg a teljes kiépítéssel se), mert nem ugyanaz, mint a sima GT notik esetében. Emellett a 15,6"-al való problémát se értem, mert az Apple is max ekkora MacBook Pro-t kínál. A zsanérok így, első ránézésre nem tűnnek gyanúsabbnak, mint a HP ZBook-okon, amik ugyanerre a felhasználásra vannak szánva, csak $500 felárral (Quadro K2100M-el).Mindenesetre én nem halnék meg szégyenemben, ha egy $2400-os notbookkal kéne égetnem magam.
Viszont most megragadom az alkalmat és felteszem a kérdést, hogy a Qualcomm-Atheros Killer mégis mi a rosseb? Az eredeti Killer ethernet vezérlők nem a Bigfoot-tól jöttek? Vagy ezek is eredeti Killer cuccok, csak eladták a technológiát/céget?
-
stratova
veterán
Ami a numpadot illeti nekem sem ezzel, sem ezzel nincsen bajom. 15.4"-on még kényelmetlenül szűkös billentyűzetet eredményezett, de ezek számomra abszolút használhatók, pedig az idő felében külső billentyűzetről gépelek.
Ami manapság sokkal jobban zavar, az a "trendi" félmagas kurzorbillentyű, azt szokni kell. -
Paul119
addikt
válasz
Tothgera30 #42 üzenetére
Volt 2 Asus Rog gépem ( g60j, g53sx) egyik sem melegedett jobban(sőt.
)mint az anno 430 ezres Qosmio x300 11t -
válasz
kriszpontaz #39 üzenetére
Nagyon nem jól csinálod. Szóval milyen EliteBook? Az hogy példányod volt az meg nem jelenti azt hogy mint kuka. De tegyük hozzá hogy i7-el vagy erős C2Q-al és egy izmos VGA-val igencsak izzadni fog mindegyik. Azt viszont megnézném hogy az EB hol használ papír vékony műanyagot? Mivel átlagban magnézium ötvözet és fém alkotja a nagy részét (mondjuk 8540 helyett és is ProBook 6550b-t vettem, mert igénytelenebb volt a műanyag külső miatt). Az Asus ROG géped meg igen jó (tegyük hozzá hogy ROG és Alienware jól sikerült, utóbbi persze Dell), de 1. - az árát is megkérik, 2. - nem business hanem gémer tehát egy lapon nem említeném a kettőt, mivel az EB-n szívesebben dolgoznék napi 8 órát mint az Asus nem épp kellemes billentyűin, továbbá a ROG brutálisan tud melegedni, az meg hogy műanyag műanyag hátán, és a pattintós alkatrészek/idomok, amiket eltörnek és elrepednek szétszerelés közben... nem hiába használnak komolyabb melóra Businesst. A Support pedig már csak ráadás.
A cikikben említett MSI GT gépecskék meg viccnek is rosszak, már ránézésre is látszik hogy anyagminőség nem itt kezdődik. Egyszerűen odatenném mellé az enyémet is 24/7-ben megnézném hogy hogy bírja a kis MSI.
#6 gygabor88: Simán elfér rajta, sőt örülök hogy van. Spec. én olyat veszek amin van, mivel megszoktam, nem lenne kellemes nélküle pötyögni.
-
kolle128
csendes tag
Jaa, hogy MSI, persze azok mindig sz*rok. A gamer laptopok is köztudottan mindenből a legrosszabb minőséget kapjak. A házát pedig visszahívott tele-tabi játékokból olvasztották a különösen rossz minőség érdekében. Csak én maradtam le valamiről?
Azokat a műveleteket, amiket el szoktak otthon végezni ezen is könnyen el lehet. Tényleg látnom kéne egy ilyen drágább HP laptopot, mert úgy látszik te teljesen más standardhoz vagy szokva.
-
kriszpontaz
veterán
Én is egy Asus G75VX-en dolgozom, voltam már vele meetingen (
), senki nem röhögött körbe, max annyi történt hogy pár hét múlva vagy 3 tervezőnél láttam ugyanezt a notit.
Volt HP Elitebookom (alumínium + papír vékonyságú műanyag, melegedett mint a kályha) is, annál trébb "munkaállomást" a világ nem látott. Anyagminőségben elbújhat a VX mögött, nem is értem mit isteníti mindenki annyira.
Annyi hogy a VX azért nem karácsonyfa, szolidabb megjelenésű, de egy munkaállomásnak nevezett valamihez képest erősebb hardverrel és komolyabb hűtéssel van megáldva. -
stratova
veterán
válasz
bitblueduck #21 üzenetére
Ez nem business, ez már rugged.
-
stratova
veterán
válasz
#32839680 #32 üzenetére
Magnézium váz, esetleg a régi szebb időkben.
-
btudos
nagyúr
válasz
kromatika #29 üzenetére
Meglepődnél, ha tudnád, hogy professzionális felhasználás mellett ennél több memóriát is simán kihasználnak.
A cikkhez:
Itthon ennek az egész gépnek semmi jelentősége, senki nem vesz munkagépnek olyan notebookot, ami mögött nincs garanciális háttér. Innentől kezdve igazából mindegy, hogy úgy néz ki mint egy ízléstelenül feldíszített karácsonyfa, és hogy valószínűleg ergonómiában sem ér fel a Precision/Thinkpad W/ZBook vonalhoz.
-
Petyyyyy
addikt
Gamer CAD user...? Helyben vagyunk! A fősulis szobatársam az egyik példa.
X óra rajzolás, számolás után volt kedve csapatni az F1-et.
-
kromatika
veterán
32 GB DDR3 RAM kérhető
Na annak sok értelme van.
-
Tazsam01
tag
Nagyon divatos fikázni azt látom de:
1. numpad CADbe kell, legalábbis nekem létszükséglet
2. a kinézetet a tervezőmérnökök pont leszarják szerintem
3. egy quadro amivel kimehetsz nyáron a napra a pár m2-es lyukból még ha az ereje miatt csak maszatolni meg előkészíteni, még akkor is nagyon hasznos.Nekem like.
-
Reggie0
félisten
15.6 col ekkora felbontassal... Legalabb egy szinhazi tavcsovet adnanak melle, ha nem kepesek 18.4-est gyartani.
-
zsolt501
nagyúr
Nem lehet hogy a CAD helyett COD akart lenni
-
válasz
dangerzone #14 üzenetére
Nem az MSI miatt., a 8600 GT eléggé fáradtak akkoriban
-
bitblueduck
senior tag
ebbe is tehetnenek egy quadrot es business tablet:
-
kakuk.tamas
addikt
Ha 3 SSD is lehet benne, akkor miért csak max 384 giga lehet?!
-
QwErTy42
addikt
Nem is a kinézete a legnagyobb probléma, hanem hogy retek a zsanérja, billentyűzete, váza, háza, akksija... kb mindene egy Dell Latitude, Dell Precision, HP Elitebook, Lenovo Thinkpadhez képest.
Azokat lehet szó szerint ütni vágni, az akksija a HP Elitebookoknak 3 év múlva is akksi, akárcsak a Precision-öknek.Másrészt mindennel ellenkezik, ami a mérnöki szemléletben megtalálható: funkcionalitás, egyszerűség, megbízhatóság, letisztultság.
Laptopot ilyen célra csak akkor vesznek, ha tényleg kell. Még egy ilyen is elbújhat egy HP Z800 mellett, amiben kettő darab hatmagos Xeon duruzsol 192 GB rammal és egy K5000-es vagy 6000-es társaságában.
Ha kell a teljesítmény, akkor megveszik és nem a próbálnak spórólni 1-2000 dollárt ott, ahol egy ilyen hetente megtermel legalább ennyit.Ez a gép olyan, mintha Lambo-val akarnál disznószart szállítani a tanyán: piszok jól néz, nagyon raj de nem oda való...
-
mghltm
addikt
"szegeny" ember hordozhato munkaallomasa ez a gep, kb olyan aron adjak a legujabb generacios alkatreszekkel, mint a sandy bridge-dzsel szerelt nevesebb hasznalt masinakat. dell precision / fujitsu celsius / hp elitebook w / lenovo w szeria teljesen mas dimenzioban van
-
dangerzone
addikt
Amúgy persze, a belseje rendben van.
5 éve, egyetem elején majdnem én is msi laptopot vettem, aztán hála istennek asztali pc lett. 4 ismerősömnek volt akkoriban valami menő msi-je, 8600GT vga-val, ami abban a korban nagyon durva cuccnak számított. Aztán 1,5 éven belül mind a 4 gép meghalt. -
-
alevan
őstag
Őszintén nem értem, mi a problémátok a lapossal....... elmogyorózza valaki?
-
válasz
dangerzone #9 üzenetére
Nem olyan biztos az....
-
QwErTy42
addikt
-
vittorio7
őstag
Hát, nem üzleties a megjelenése, az egyszer biztos.
-
skoda12
aktív tag
Ahh, numpad az nagyon kellett ra. Mi ez az uj trend, hogy 15,6"-os notebookokra numpad kerul? Probalta mar valaki es ha igen mi a tapasztalat? El nem tudnam kepzelni, hogy az egyebkent is kicsi billentyuzet baloldalara huzodjak dolgozni es meg a touchpad is el van tolva balra.
-
Blum1866_2
tag
Pofam leszakadna,ha egy ilyen geppel kene megjelennem egy munkahelyen/valamilyen hivatalos helyen (pl. prezentaciot tartani).
Subwoofer,meg karacsonyfa izzok meg killer LAN...
-
Hát nem tudom, de az biztos, hogy ha egy ilyennel állítana be valaki egy CAD-es állásinterjúra, hatszor körberöhögnék.
-
gerii
addikt
Ez egy viccc...
Garanciáról, és terméktámogatásról gondolom dirket nem közöltek semmit.-Haggyámá főnök, most Crysisozom
-
Ez már szép !
Csak fél milla az ára !?
teszteket várom !L
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egyetlen huszárvágással készítettek játékmasinákból munkagépet.
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest