Új hozzászólás Aktív témák

• szaszlaci

addikt

válasz dezz #79 üzenetére

"milyen "kapható" videókra gondolsz? Gyári HD-DivX és WMV-HD?"
    Pontos kodek beállításokat nem tudok mondani, a következőt viszont igen:
    Egy általad jónak tartott HD videót átkonvertálsz XVid-el alacsonyabb felbontású videóba. Úgy 2,5 Mbps-ra (300 MegaBájt/sec, így értem), egyéb beállításokat nem tudom. De ezkb olyan jó lesz, mint TV-n, mint az eredeti.

"3-4m-ről kell nézni"
    Összehasonlítunk, 3-4 centiről és 3-4 méterről is nézzük.

"éppen a HD-Ready tévékben nincs csúcskategóriás up-scale"
    Ezt már írtam:
    HD TV: SD, HD, FHD jó rajta
    FHD: HD, FHD jó rajta, SD ronda
    Tapasztalat ezt mutatta, indokolni nem tudom. (bár ez olyan nagyon nem lényeges)

"Nem ismerem ilyen szempontból az Xbox360-at"
    Pedig ez meggyőzne lehet arról, amiről beszélek. Ha van rá lehetőséged, tégy egy próbát.

"Ha mondjuk egy játékot kap a TV alacsony felbontásban..."
    Na ennél a résznél van mondanivalóm lényege. Megpróbálom érthetően leírni, kérlek még a szokásos figyelmednél is jobban koncentrálj! :)
    Szóval az elektronika optimalizálása, működése, ami érdekes.

Nézzünk egy példát! Ha egy egyenes, fekete vonal van a képen, fehér háttérrel, azt nem nehéz egy eljárással különválasztani, értelmezni. Így lehet növelni a felbontását már, és az eredmény szép lesz.
    Olyan lesz az eredmény, mintha ezt a képet - fehér háttérrel fekete vonal - nagyobb felbontásban kapta volna a TV. Mivel különválasztotta az algoritmus a vonalat, és vonalként értelmezi, nem pixelhalmazként.

Ha mondjuk "ráeresztünk" egy búzatábla fényképére egy ilyen algoritmust, ami jó volt a vonalnak, akkor nem jó ennek a képnek. Nem tudja elkülöníteni a búzaszálakat. Így az eredmény ronda lesz, olyan, mintha csak simán felnagyítanánk a pixeleket. Vagy valami még rondább, vagy a kettő között.

Nos tehát meg vagyok győződve róla, hogy a TV elektronikája a videó felvételhez van optimalizálva. És nem is akármelyikhez, hanem csak bizonyos videókéhoz. (Például az XVid-ek az elég magas bitrátájú és megfelelő forrásból készített videói megfelelnek ennek a kritériumnak.)

Hogy pontosan mi alapján lehet szétválogatni a videókat, milyen kritériumok kellenek ahhoz, hogy a TV tudjon velük mit kezdeni, nem tudom megmondani. Aki az algoritmust írta, többet tudna mondani, azt hiszem.

Egy játék nem felel meg neki, mert nem arra van. A játékhoz az XBox van optimalizálva.
    Ugyanúgy bizonyos videóknak szintén nem felel meg.

Új hozzászólás Aktív témák