Új hozzászólás Aktív témák
-
micsu
tag
válasz KTM-Szaki #631 üzenetére
Szia,
1., ma már nincs olyan telefon, amivel nem lehet emailt olvasni, nemhogy okostelefon
2., a legtöbb okostelefonhoz gyárilag adnak olyan office csomagot, amivel olvasni tudod ezeket. némelyik telefonhoz teljes verziót kapsz, amivel szerkeszteni is lehet. ha te nem kapsz ilyet hozzá, akkor máshonnan is be lehet szerezni ilyen szoftvert
3., HW-es követelmény: tudomásom szerint ilyen 1700 mAh-s akksija egyetlen más telefonnak sincs. SW-es követelmény: az üzemidő csak a használattól függ, na meg a használt programok optimalizáltságától. Manapság már az utóbb nem lehet gond.Üdv,
Micsu -
micsu
tag
Sziasztok,
(T-mobil-nál vettem, nincs rajta magyar nyelv.)
Rootolni szeretném a telefonomat, melynek paraméterei:
Android verzió: 2.3.5
Kernel verzió: 2.6.32.9-gbdd614e
Build number: 4.5.1-134_DFP-125
System version: 45.0.1250.MB526.NonEFIGSRetail.en.EUElolvastam az egész fórumot, eddig ketten rootoltak 2.3.5-ös telót, eddig csak Nimitz, szabof1, szucsinka és carr írt arról, hogyan kell a defy+ esetében rootolni.
De összen csak két leírás létezik, DooMLoRD féle és psouza4 féle.
Előbbit már carr fórumtárs sikeresen leteszte, utóbbi viszont nem biztos, hogy jó a defy+ telóra.Kérdésem az lenne, hogy az Defy mélyvíz első hozzászólásában leírt rootolási módokat nem lehet-e használni a Defy+ esetében is?
Csak mert ez a DooMLoRD féle módszer picit bonyolultabbnak tűnik azokhoz képest: úgy kezdi, hogy tedd fel az ADB-t, ami viszont csak az Android SDK-ban van benne.
Nincs ennél valami egyszerűbb módszer Defy+ esetén?Köszi,
Micsu -
micsu
tag
Köszi a tippet szabof1!
Szerencsére nem volt szükség sem az Android SDK-ra, sem a SOC file-okra az ADB feltétel biztosításához.
Ez a "make sure u have installed adb drivers for ur device" kikötés csak annyit tesz, hogy azt a driver-t kellett telepíteni, ami a telefonnak egy PC-hez (WinXP) USB-vel történő kapcsolásakor megjelenik egy virtuális meghajtóban. (Arra már sajnos nem emléxem, hogy az USB kapcsolatot melyik üzemmódba kellett ehhez állítani.)
+1 rootolt teló -
micsu
tag
Bocsi, de ha visszaolvasnál picit, nem sokat, hamarabb választ kapnál a kérdésedre a független kérdésre. Sőt még visszaolvasni sem kell, csak beírni a topic keresőjébe, hogy független, pl így.
Azért szerintem az, hogy valami hasonló telefon, egy kis pontosításra szorul még, nem?
-
micsu
tag
Egy nagyon alapvető probémát próbálok megoldani, de 3 óra alatt sem találtam rá megoldást
Röviden
- beállítom a Settings / Display / Screen timeout értékét 30 másodpercre
- amikor lekapcsol a háttérvilágítás, akkor a készülékzár is bekapcsol
- csak abban az esetben tudom megint használni a telefont, ha a készülékzárat feloldom
- ez a feloldás két lépésből áll: power gomb megnyomása, majd a zár csúszkát elhúzni balról jobbraMiért zavar ez engem?
Mert ha 1-2 percre teszem a screen-timeout-ot, akkor soxor feleslegesen világít olyan sokáig.
Ha viszont mellettem fexik az asztalon egész nap, tehát nincs értelme lezárni, akkor ne kelljen már egyfolytában a készülékzár feloldásával bajlódni.Egyelőre addig jutottam, hogy a NoLock progi a készülékzár feloldáskor a power gomb után nem kéri, hogy huzogassam még a csúszkát is. Csakhogy a feladat nem az, hogy könnyű legyen a feloldás, hanem az, hogy ne is zárja nekem le.
Létezik erre a problémára megoldás, vagy ez fix android feature?
Köszi
-
micsu
tag
lassan kezdek rájönni, hogy amit én akarok, az fizikai képtelenség
ugyanis amikor letelik a screen timeout, és lekapcsolja a kijelzőt, onnantól kezdve nincs benne áram, tehát semmit sem érzékel.
Ilyen helyzetben tehát a kijelzőnek nem lehet azt mondani tapogatással, hogy lécci kapcsolj be.
Más módon lehet csak ezt megtenni, pl: fizikai gombok, vagy egyéb más érzékelők.
Ezekre mind léteznek is programok:
- bármelyik fizikai gomb: pl AnyUnlock, WakeAll
- mikrofon: Android! Wake up!
- gyorsulásmérő: JustFlip
- közelség érzékelő: Tap Tap AppSzóval akkor marad az 5 percig egyfolytában világító kijelző
Szerk: és ha a kijelzőben nincs áram, akkor valószínűleg az érintésérzékeny gomgokban sincs
(bár ha ez a feltételezés megbukna, akkor még lenne remény)[ Szerkesztve ]
-
micsu
tag
Köszönöm a tippet, stefi68.
Sajnos a BetterSleep egyszerre 2 szenzort is használ, tehát több áramot fogyaszt azoknál az alkalmazásoknál, amelyek csak egyet használnak.Közben megtaláltam azt a módszert, amivel a képernyő fogyasztását a lehető legalacsonyabb szintre lehet csökkenteni:
Brightness Rocker Lite
Screen OffViszont még mindig több gond is fennáll: ha 10% alá viszem a háttérvilágítást, akkor a programból történő kilépéskor a telefon automatikusan visszaemeli 10%-ra. Ez valami biztonsági szolgáltatás lehet, remélhetőleg a cyanogenmod rom-ban majd ezt ki lehet kapcsolni.
De ha ezt így sikerül is megvalósítani, még mindig nem biztos, hogy ez a megoldás kevesebbet fogyaszt majd, mint pl egyetlen szenzor bekapcsolt állapotban tartása, pl távolságmérő vagy mikrofon.
Szóval szerintem maradok valamelyik egyszenzoros megoldásnál a 666-os hsz-ban említett lehetőségek közül. -
micsu
tag
Ha jól értem, a kérdésed nem az, hogy lehet-e rootolni a Defy+ telefont, mert erre a kérdésre ugye egy 10 másodperces kereséssel is megtaláltad volna a választ: link
A SOC féle rootolási dolog ennél a telefonnál nem működik, de már ezt is megírták leőttem, biztosan nehéz lett volna rákeresned: tessék
-
micsu
tag
Ha valaki mást is érint ez a probléma:
Végre megtaláltam azt a progit, amivel a háttérvilágítás értékét 10 alá lehet csökkenteni, és úgy is marad: SuperDim [root] -
micsu
tag
ezt a blur account-ot én is kihagytam, nekem nincs szükségem rá.
nyilván másoknak sincs rá szüksége, különben nem létezne a blur mentes rom.
ezt a motorola phone portal programot nem nagyon használtam. nekem jobban tetszik, és céges környezetben nálunk stabilabb is az AirDroid. -
micsu
tag
Sziasztok,
Gyakorlati tapasztalatok alapján jelen pillanatban melyik custom rom az ajánlott?
pl
- CM7 utolsó verziója mennyire volt stabil&használható?
- CM10 bugosabb, mint a CM11?
- CM11 stabilabb, használhatóbb, mint a CM7?MIUI nem érdekel (a xiaomi redmiről is leszedtem)
köszi,
micsu -
micsu
tag
asszem meg is találtam a választ!
a szeptember 03.-i állapot ez volt (azóta a CM11 csak jobb lehet)a kérdés:
egy régi bevált cm7-et használok már egy ideje. Szerinted érdemes cm11-re váltani?
a válasz:
Mindenkeppen erdemes, nemgyozom hangsulyozni, hogy a CM 11 a Defyre mar mar tokeletesCsak egy megerősítést kérnék, hogy "igen a CM11 már jobb mint a CM7"
köszi
-
micsu
tag
próbálom felvenni a fonalat, de még nagy a homály
All custom roms for motorola defy plus (ICS/JB/KK) linkHa jól értem, a CM11 felejtős a "telephony layer" hibaüzenet miatt?
Létezik olyan CM rom (CM7, CM8, CM9, CM10) defy plus-ra, ami stabil?
-
micsu
tag
válasz INMOTEP #27292 üzenetére
magyarításra rákeresve ilyeneket találtam:
1) 2013.jul.09.
2) 2014.jan.14
úgy látom, ezek közül már csak a második műkő linkszerk: a megbízható, bevált ROM fogalma szubjektív. érdemes lehet próbálkozni pl. a CM romokkal, ezek közül leginkább CM7.2 vagy CM11.
de ha maradsz a gyári romnál, az is megoldás, csak értemes blurtalanítani, pl így[ Szerkesztve ]
-
micsu
tag
válasz INMOTEP #27294 üzenetére
Ha szaggat a gyári rom, akkor:
- a linkelt blúrtalanítás leírásban szereplő felesleges appok kigyomlálása
- további felesleges appok kigyomlálása:
BlurAlarmClock
BlurSNMessagingEngine
CarDock
CMP
DockService
FileManager
HomeSyncWizard
KpiLogger
LiveWallpapersPicker
MasterClearErrorReport
Swype
ToggleWidgets
VisualizationWallpapers
VideoPlayer
VoiceReadoutService
VoiceSearch
- Launcher lecserélése valami minimálra, én ezt használom: LauncherPro
- Végül az eredeti launcher-t is lehet kigyomlálni: BlurHomeKigyomlálás mehet az APK file átnevezésével / törlésével, vagy az alkalmazás fagyasztásával.
Fagyasztásra sok progit használhatsz, pl AntTek AppMgr, SystemTuner, SdMaid[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest