- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pötyi
őstag
Csak azért, hogy a korábbi érvemet alátámasszam egy aktuális hírrel:
Trianon-emléknap romániában
Ők especiel örülnek annak, hogy az országuk területe nőtt. (Sőt, _kötelező_ örülni ennek...) -
UserX
addikt
Azért az emberek nemcsak a pénztárcájukkal gondolkoznak. Az általad felhozott német újraegyesítés is például családokat hozott újra össze . (Akik az előtt csak a Balatonon találkozhattak évente egyszer, jó esetben...). Ezt a messze nyúló témát tényleg nem lehet itt kivesézni...
Ha van link, hogy Putyin Stalin rehabilitációja felé hajlik azt tényleg küld már el légyszi...
-
dabadab
titán
Mit nem lehet azon érteni, hogy általában jó, ha egy ország alapterülete nő?
Hát hogy ezt pl. milyen adatok támasztják alá. Ráadásul az előbb még csak az "általában" se volt ott, hanem amolyan egyes korreláció volt az alapterületnövekedés meg a jólét között. Elég megnézni mondjuk csak a német újraegyesítést, hogy legyen egy elég masszív ellenpélda.
Ráadásul itt a következő mondatokban már simán az ország területe és a jólét között húzol párhuzamot, ott meg aztán végképp nagyon csekély a korreláció. Nyilván beledobhatnám az országok területét meg mondjuk a GDP/kopf adatukat egy korrelációszámításba, de szerintem enélkül is elég jól látszik, hogy nem nagyon fog itt különösebb összefüggés látszani. Ha ez igaz lenne, Algéria meg Kazahsztán a világ leggazdagabb országai között lennének, a luxemburgiak meg nyomorognának.
Szóval azt az átlagoroszt ne lehülyézd
De hát - ahogy írtam - nem is rájuk gondoltam, a Sztálin-kultuszt Putyin tatarozgatja szépen.
-
Pötyi
őstag
Mit nem lehet azon érteni, hogy általában jó, ha egy ország alapterülete nő?
Ha egyszerű hasonlatot kell mondjak, ez olyan, mint a kocsid végsebessége. Vagy a farkad hossza. Vagy a nőd csöcse. Vagy a bankszámlád. Vannak ilyen dolgok, minél nagyobb, annál jobb. Ha egy ország területe nő, akkor ott lehet bányászni a természeti kincseket, egy elszigetelt ország hozzáfér mondjuk tengeri kikötőkhöz, lehet az embereknek földet osztani, ecetera, ecetera, ecetetrá. Pont mostanában volt valami történelmi cikk, ami leírta, hogy Lengyelország keleti oldalának lerohanása után a szovjet sajtó azt hozta a címlapokon, hogy végre helyreállt a a cári időkből eredeztetett területi állapot. Szóval ki az, aki nem örül egy ilyen hírnek? Mindenki büszkén itta a vodkát. Hidd el, azt a húszezer szerencsétlen, tarkónlőtt lengyelt, mint járulékos veszteséget a Pravda nem írta meg...
Én ezt a sok érvet abszolút nem a lengyelek ellen írom le neked, mert nekem is megvan a Katyn eredeti dévédén, hanem az átlagorosz védelmében. Aki beleszületett abba a rendszerbe. De tudta, hogy ha helytáll a lámpuskagyárban és teljesítik a sztahanovi kétszáz százalékot, akkor neki lesz rubel, tud cipőt venni a kölkének, kendőt a nejének, lesz nyaralás Szocsiban, ÉS Lengyelország megszállása után Lwowban IS! ha pedig befogja a száját és a pártgyűlésen lelkesen tapsol, akkor nála biztos nem fog hajnali négykor kopogtatni a kágébé. Szóval azt az átlagoroszt ne lehülyézd, hanem tegyél azért, hogy többet tudjon! Már ha tudsz. Már ha nem tilt be az FSZB, mint külfödli kötödésű propagandát. Hiszen a felvilágosító kampánnyal sérted a regnáló hatalom érdekszféráját. Sose az átlagoroszt utáld, az nem tehet semmiről...
Szóval én is látom, hogy az eredeti cikkben leírt dolog rossz. (Nem feltétlenül a demokrácia szekerét tolja.) Na és én mit tehetek? A saját szintemen elmondom azoknak, akiket érdekel a téma, hogy ez rossz. Nyilván nem fogok forradalmat indítani Budapestről csütörtökön, 18:45-kor Vlagyimír Vlagyimírovics megdöntésére.
De - mint azt már feljebb írtam - ezt a témát sokkal szívesebben beszélném át sör mellett.
-
dabadab
titán
Például nőtt az ország alapterülete. Ez önmagában jó. Ki az a hülye, aki ilyesminek nem örül?!?
???
Ezt értelmezni sem tudom. Mitől lenne ez egyértelműen jó?
Azt meg ugye gondolom nem akarod megmagyarázni, hogy Sztálin alatt a Szovjetunión belül minden remek volt és senkinek sem tűnt fel a tomboló terror.
Egyébként meg nem az átlagoroszokról beszéltem, hanem a vezetésről, annak kapcsán, hogy ott miért nem számít tiltott jelképnek a vörös csillag.
-
Pötyi
őstag
Nem ezt mondja az átlagorosz. A dolog nem ilyen fekete-fehér. A két véglet közt rengeteg átmeneti árnyalat van. Például nőtt az ország alapterülete. Ez önmagában jó. Ki az a hülye, aki ilyesminek nem örül?!? Hogy Sztálin és Berija ezek mellett főbe lövetett húszezer lengyelt, azt az átlagorosz 1990-ig nem is tudta! Szóval te Sztálin és Berija egy (eltitkolt) tette alapján ítéled meg a mostani orosz gondolkodását? Hogy mennyire jó/rossz az, hogy rajong Sztálinért? Hát, a dolog ennél nagyságrendekkel összetetteb, amit szerintem jobb lenne sör mellett megfilozofálni, mint ebben a fórumban...
-
UserX
addikt
Katyinon is túl sorolhatnánk Stalin bűneit (Szibéria stb)!!! Nem nagyon követem az aktuális politikát, TV-t egyáltalán nem nézek!
Adhatnál egy linket Stalin rehabilitációjáról! Az viszont szerintem nagy piros pont a túlélő oroszok számára, hogy a 'Nagy Honvédő Háborút' megnyerte!
-
dabadab
titán
-
Sinesol
veterán
Na már megint a szalmabáb érvelés...
Kicsit lehetnél kritikusabb, lehet nem minden úgy van, ahogy azt próbálja/próbálta beállítani a propaganda. Plusz nem fekete és fehér a világ, bármennyire is sulykolja ezt az Usa, csak mert valaki nem ördögként tekint az orposzokra, attól még nem fogja Sztálint dicsőiteni.. -
UserX
addikt
Távol essék tőlem, hogy Staliint vagy a diktatúrákat dicsőítsem!!! De ahogy Gabibácsi írta, ott van valamiféle kontinuitás. És ők valahogy szembe mernek nézni a tényekkel. Lehet, hogy tévedek és rosszul látom!
Az is tény, hogy lassan kihal az a generáció, akiknek értékes személyes tapasztalatai vannak, így a történelemkönyvek lapjaira kell hagyatkoznunk. -
UserX
addikt
válasz
Gabibácsi #29 üzenetére
Igen csak nekünk magyaroknak is van történelmünk és sokan úgy tesznek, mintha az nem így lenne. Az is igaz, hogy a vesztes oldalon álltunk. Jó film például az 1945, ami tabukat dönget. Azt nehezen tudnám elképzelni, hogy kisiskolás leányzók énekelnék például az 'Ott, ahol zúg az a négy folyó'-t... A közönség pedig ütemesen tapsolna! Ja az oroszoknak is voltak veszteségei, mégpedig nem is kevés!
-
ttt
senior tag
Csak drakulálnék a bejegyzés írójának, hogy egy magyar származású - anno az oroszok által disszidensnek minősített - osztrák szerencsétlennel kommentál egy olyan cikket, ami éppen egy diktatúra kőbevésését teszi nyilvánvalóvá.
(Ember, ha akkor éltél volna nem lennél ekkora hülye, vagy de. De akkor meg tényleg egy marha vagy, szép nagy szarvakkal.)
-
Sinesol
veterán
Néha nézek én is hasonló videókat, tényleg olyan, mintha szabadabbak lennének, plusz valahogy mintha boldogabbak is.
Az emberek lehet gazdagabbak, de mégis mindenki depressziós. Mindent ural a véleményterror, ha csak megszólal valaki, tuti sérti valakinek a jogát, tele vagyunk "közösségi irányelvekkel", megy a
cenzuramoderálás ezerrel, mindenféle tevékenység végletekig szabályozott, ott tartunk, hogy egy focista sárgalapot kaphat, mert cselezéssel, megszégyeniti az ellenfelet.
Érdekes dolgok ezek. -
UserX
addikt
Na, ha mi így állnánk ki a tragikus háborús emlékeinkkel, a 'győzelem napján', pedig azért maradtak fent katonadalok, amik a kultúránk részét és a hősöknek való emlékállítást jelentik ...:
Ott még a vörös csillag sem tilos!
-
-
-
Gabibácsi
őstag
válasz
szabogabor10 #19 üzenetére
sőt, a tuggyukkik a piramisból indították el a vírust, ami igazából nem is létezik, csak meg akarnak csippelni !!!!!!!!NÉGY!!!!
-
Röhej. De ezt az intézkedést szerintem nagyon szívesen megtartanák a járvány utánra is. Jó eséllyel alig várták már, mikor találhatnak ürügyet.
-
-
-
Pötyi
őstag
Szándokánt csak és kizárólag ékes cseh nyelven vagyok hajlandó hallgatni!
Na jó, de visszatérve a topicindító írásra: gondolkozzunk el azon, hogy a hatalom azt is számon fogja tudni tartani, hogy az álompógárok mikor-merre jártak.
Persze a hatalom azt fogják mondani, hogy ááá, ez csak statisztika...
Meg itt van az a fal duma, hogy kijárási tilalom esetén milyen jól lehet majd szabályozni, hogy ki szállhat fel a tömegközlekedésre, ha pld. páros napokon a lakosság egyik, páratlan napokon meg a másik felénke lesz csak aktív a kártyája. Persze. Csak mi lesz akkor, ha reggel két ember kártyát cserél?
-
Prof
addikt
Na ja, mert van olyan palimadar aki el is hiszi a szamokat amit Putyin publikaltat.
-
bhonti
aktív tag
Sőt: https://www.youtube.com/watch?v=8jXmoQDx5yQ
-
Top cat
addikt
-
bhonti
aktív tag
https://directory.shoutcast.com/Search?query=linkin
(1 hibája van, néha késik a kiírás...)
-
kcsa
veterán
Meg könyörgöm, mit keres a Dschingis Khan a cikknél? (Értem én, Moskau, Moskau, deine Seele ist so groß, Nachts da ist der Teufel los, de mégiscsak na... Legalább egy busz lenne.)
-
Mi ebben az újdonság? Régen is így volt, csak digitális nélkül...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Csak digitális igazolvány birtokában lehet majd igénybe venni szerdától minden közlekedési eszközt.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Synology NAS
- Konteó topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen okostelefont vegyek?
- Diablo IV
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest