- Fujifilm X
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gjon
csendes tag
Nekem egy közeli ismerősöm említette a dolgot. Ő abszolút laikus az informatika témában, de belevágott. Jelenleg 10 gépe van és nagyon jól hoz neki a konyhára. Kíváncsi voltam a részletekre, így összehozott egy üzletkötővel. Mivel ő (is) teljesen laikus volt, sok kérdésre nem kaptam választ, úgyhogy utánanéztem egy kicsit a dolognak.
A cég - ahogy fentebb is írták - angliában van bejegyezve, az Egyesült Királyság cégnyilvántartásában szerepel, bár az aktivitása nem teljesen világos [link]. A cég Gilikter Ákos nevére van bejegyezve, akiről a közösségi oldalakon (LinkedIn, Facebook) nem található szinte semmi információ.
Ahogy előttem netscaler is írta, valaki kitalált/tervezett egy speciális szervert, amivel felhő technológián alapuló grafikai számításokat lehet végezni. Ahogy utánakerestem a dolognak, ez a cég a Softeq Consulting Kft., ami magyarországon van bejegyezve.[link] Az ő közvetítésevel lehet a gépeket megvásárolni, a Money Map Calculate Cloud (MOMACC) üzemelteti és adja el a számítási kapacitást egy amerikai befektetőnek, aki aztán valamit csinál vele. Az üzletkötő nem tudta, hogy ki ez a befektető. A MOMACC célja egyébként egy 5000 gépből álló "flotta" létrehozása, jelenleg kb. 1300-nál tartanak. A szerverek egyébként Szlovákiában vannak, ha jól emlékszem Tárkányban. A számítási kapacitás értékesítéséből származó bevételt 2 hetente utalják a gép tulajdonosának, az általa megadott számlaszámra. Arra a kérdésemre, hogy pl. OTP-s devizaszámlára is utalnak-e, és ez külföldről származó jövedelemnek minősül-e a válasz igen volt, de(!), ahogy az üzletkötő mondta: a MOMACC szerződésben áll egy ciprusi bankkal, aki nagyon kedvezően biztosít számlát és egy CashCard-ot, és ez nagyon jó, mert nem jelenik meg a hazai számlámon, nem kell adót fizetni stb. Hogy ki a menedzsment, és esetleg náluk is lehet-e tájékozódni kitérő választ kaptam. Szerintem az üzletkötő sem tudta.
Kaptam hozzáférését a MOMACC oldalához, amin a gépek által termelt hozamokat lehet látni. Ez alapján jelenleg nagyon vonzó a dolog, de a struktúra szövevényes, és ami rosszabb, hogy titokzatos is. És az a ciprusi bankos szál...
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix gamer laptop makulátlan állapotban.
- AZTA! Dell XPS 13 Plus 9320 13.4" Profi Notebook -70% Brutál i7-1260P 16/512 FHD+ Iris Xe /MILLIÓ/
- Asztali pc
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest