- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
hugo chávez
aktív tag
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám"
Ezt, ha nem bánod, utólagos engedelmeddel betenném aláírásnak. Ha bánod, akkor jelezd és leveszem.
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
lenox
veterán
En ugy latom, hogy ez siman nem igaz (szepen fogalmazva). En #127-ben latom a filter nevet, es te #148-ban irtad eloszor, hogy bilinear, hogy hozhattad volna es irhattad volna te? #127-#146 kozott haromszor szerepel, hogy lateral (egyszer rosszul), es egyszer sem, hogy linear. De az is fura, hogy kb. egy bilinear filtert nezel ki a gimpbol, meg a photosopbol, de azert eldontened, hogy gpgpu-nak szamitanak-e. De legalabb ertem, hogy miert nem tartod nagyra a gpgpu-t...
-
lenox
veterán
A bilATERAL filter szuleteset valoban nem tudtam fejbol, en kb. 10 eve irtam ilyet eloszor, de a tortenete nem erdekelt, csak a 18 ev miatt volt gyanus, hogy akkor meg tul komoly gpuk nem voltak, szoval gyanitottam, hogy ezt nem tudtak hardverbol,
sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám
Hehe, beeges, menekules . Azert akkor menekules kozben/utan meg a kedvemert keress ra a bilateral filterre, hogy legalabb legkozelebb ne szivd meg, es tanulj valamit ket megmondas kozott .
Nekem ugy tunik egyebkent, hogy politikusnak jobb lennel, nem probalod ki?
-
lenox
veterán
Aha, szoval abbol ered a felreertes, hogy nem tudod, mi a kulonbseg a bilinear es a bilateral filter kozott. Pedig tobben, tobbszor irtak, hogy lateral, nem tunt fel, hogy nem linear? Azt eszre kene azert venni, hogy a grafika azert egy tudomany, szoval erdemes ugy osztani az eszt, hogy ha mar nem tudod, mit mond a masik, legalabb rakeresel... Ja, eleg komoly egom van, kb. mint neked, csak nekem van mire .
-
dezz
nagyúr
És? Eddig a CPU számolta. Most pedig egy Llanón is 20-50-80x(!) gyorsabb, mint pl. egy i5-2410M-en...
Itt van a többi:
Can OpenGL And OpenCL Overhaul Your Photo Editing Experience?(#116) Löncsi: Tudom, már a legelejétől követtem a témát, bár a CUDA-s történéseket nem annyira. Mi az a millió CUDA-s képszerkesztő?
(#118): Mi mást? Mindent, amire 1s-nél többet kell várni...
(#121): A HSA hatékonyabb lesz, mint a CUDA.
-
dezz
nagyúr
Define "világ"... Már most is elég sok helyen használják (miért is hagynák parlagon az elérhető nem kicsi teljesítményt?).
Ha a PC desktopra gondolsz, itt is terjedőben van: már elkezdték GPGPU-sítani pl. a GIMP-et és a Photoshopot is.
(#112) orbano: Azt nem tudom, de ugye van egy olyan is, hogy C++ AMP (Pikari figyelmébe is).
-
dezz
nagyúr
-
dezz
nagyúr
Az mond valamit, hogy System Requirements?
A SIMD-ről is azt írtad, hogy gyakorlatilag használhatatlan (mert... és itt jött két teljesen fals indok). Mindenki tudja, hogy vannak pl. a 80 bites lebegőpontos számok (pl. x87 ISA-ban használatos is), de azt te már nem tudtad, hogy SIMD-ben nem használatos 64 bitesnél nagyobb és hogy a 128-256 bites SIMD nem 128-256 bites lebegőpontos számokon dolgozik...
A topik elején a HD8000 szériáról írtad, hogy értelmetlen, holott az egy nagy lépés a HSA irányába... (Na persze ettől függetlenül sem az.)
No és a híres sokszálas programod hogy fog futni az 1-magos, 1-csatornás, 5 éves gépeken, ha nem jó lassan?
Az orrodig már ellátsz. Most tegyél fel egy szemüveget, és meglátod, hogy azon túl is van világ...
Nem zavar, hogy az a pár értelmes gondolatod elvész a sok bugyuta között - ezzel elvéve azok hitelét is? No offense.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Miről ismerkszik meg a jó troll? Hát hogy hiába is prezentálják számára a(z egyszerűen ellenőrízhető) tényeket, csak fújja tovább ugyanazt a szöveget...
"-a trend inkább ellentétes: egyre gyengébb a gpu (igp) a processzorhoz képest. az igp már csak egyfajta szűkséges parazitává degradálódott, ami a processzor része lett.az igp-k gyakorlatilag nem fejlődnek."
Pfff... No comment...
(Csak azért emelem ki ezt, mert ehhez különösebb magyarázat sem kell, hogy miért hülyeség, a többihez kellene néhány mondat, de minek, te már eldöntötted, a tények nem érdekelnek...)(#62): "a pc-k jó ha kb 5%-ára feltelepített runtimeot igénylő"
Kb. egy éve minden AMD grafikus kártya driver csomag része az OpenCL runtime. (NV oldalon nem tudom, mi van.) Nem beszélve a DirectCompute-ről, ami a DX10+ része.
Minderre mondják, hogy jó kifogás sose rossz...
Muris, hogy a HSA-ra inkább nem reagáltál, mert azzal nyugtáztad volna a létezését, így viszont legközelebb is úgy tehetsz, mintha sosem hallottál volna róla...
(#71): DDR3-1600 rammal, 2 csatornás memóriavezérlővel ~25 GB/s a sávszél... Ez ma már átlagos, de vannak gyorsabbak is. Meg lesznek méggyorsabbak. Nem beszélve majd a stacking megoldásokról...
(#60) Dagidög: Mintha némi ellentmondás lenne a hsz-ed eleje és vége között...
[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
Alaplapra integrált Ati kártya gondolom 4200 és hasonlók. Amik igazából a 3200 sorozat tagjai. Ezektől ne is várj sokat. Nézd meg egy Llanon.
Valami egyszerűen iszonyatosan rossz a gondolatmenetedben. Egy Radeon 9800 elméleti számítási kapacitása nagyjából 1/3-1/2 akkora, mint egy csúcs Llano-é. Tudásbeli különbségeket pedig inkább ne említsünk. -
orbano
félisten
ráadásul nehéz úgy letenni egy platform mellett a voksunkat, hogy azt sem tudjuk fél év múlva az még létezik-e, vagy már lesz valami másabb, jobb. Túl dinamikusan fejlődik még ez az egész az én szememben és túl képlékeny. Jó irányba halad, de sem a HW fejlesztők, sem a SW keretrendszereket írók nem tudják még, hogy mit akarnak. És nem mindenkinek van "kedve" átportolni egy HPC appot évente valami újabb, jobb, egységesebb, kezelhetőbb, de még mindig gyerekcipőben járó rendszerre.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Másképp kell gondolkodni a GPGPU-nál, de a legnagyobb gondokat a HSA megoldja. Szóval a kezdeti gondok már nem számítanak. Most az számít, hogy minél több cég lépjen be a HSA alapítványba, vagy ahogy Johan Andersson mondta, ha ez nem tetszik, akkor gyorsan készítsenek egy olyan, hasonló infrastruktúrát, ami mindenkinek megfelel. Nyilván a HSA is megfelel mindenkinek, hiszen ellenérvet nem lehet felhozni a támogatása ellen, hacsak az nem ellenérv, hogy az Intel félti a monopóliumát, mert a HSA ezt valóban darabokra tépi, de a programozónak nagyon kedvező, ha egyszer ír meg valamit, és az módosítás nélkül megy minden hardveren.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az ipar egy dologban hisz, és az a skálázhatóság. Ez megoldható a Pollack-féle szabály alkalmazásával, vagyis sok pici Atom/Bobcat szerű mag, vagy megoldható a GPGPU-val, amivel megőrizhető az egyszálú számítási teljesítmény. Utóbbira startolt mindenki, mert az egy szálú tempót senki sem akarja kivégezni. A többi gondot út közben megoldják. A HSA a legfőbb problémákra már tökéletes megoldást kínál a programozó oldaláról. Annak még lesznek különböző verziói a jövőbeli problémákra.
Nyilván nem kötelező az iparral egyetérteni, de ők azért jobban tudják, hogy mi az ami kivitelezhető, és mi az ami nem. Nyilván ők is tudják, hogy lesznek programozók, akik ezt nem fogják követni, hiszen ma is vannak olyan programozók, akik nem programoznak több szálra.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AMD architektúrája jobban figyel Pollack szabályára mint az Intelé. 1 mag meg 2 wattból is kihozható, ha kellően lebutítod. Pollack szabályára természetesen lehet építeni, csak nincs értelme, mert kiheréled az egy szálon elérhető teljesítményt. De igen, lehet 3 GHz-es 16 magos procit csinálni Atom és Bobcat magokkal, és akkor 125 watton belül vagy. Kérdés, hogy kinek lenne ilyenre igénye.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A mostani magok mellett úgy 230 wattos fogyasztással lehetne ezt megoldani. Tekintve, hogy 125 wattot tartanak még elfogadható TDP-nek a cégek, így ilyen nem lesz, szóval ne is számíts rá.
-
Peetee(tm)
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest