Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

válasz Graphics #86 üzenetére

Pontosan ezt csináltam én is (bár én az asztali gépemben is megtartottam biztos ami biztos alapon a vinyókat és ssd-ket, de leginkább csak azért, hogy nehogymár' ne legyen elég tárhely az asztalimban). Az asztali gépemben lévő vinyókon és ssd-ken főként játék vagy olyan munka van, ami azért mindig jó ha megvan lokálisan, de alapvetően nem nagyon hullámzik már a szabad hely az asztalin.

Minden fontos adat (amit védeni akarok hardver meghibásodástól), fotók, doksik meg minden média megy az épített unraid szerveremre. Egyrészt megy rajta egy plex, szóval bármelyik rajta lévő filmet, sorozatot bármelyik eszközömről bárhonnan elérem, másrészt a megjelölt könyvtárak tartalma azonnal megy offsite backupba (backblaze). Csak azt tartom lokálisan valamelyik eszközömön, aminek az elérése nem elég ha gigabit (plusz van még pár virtuális gép a szerverben lévő ssd-ken)

Amúgy technikailag most az unraid szerver sync-eli bizonyos könyvtárait egy 4 meghajtós syno nasra is, mert még nem bíznám az életemet az unraid szerveremre, a syno meg éveken át megbízhatóan szolgált, szóval még nem értem meg rá hogy elengedjem, de kezdtem szűkösnek érezni a kb 10TB-t amit a syno nyújtott :D De úgy hogy naponta sync-elődik a kettő, igazából megvan minden, akár több helyen is, ha az egyik épp kiesne :)

Van ugyan hbo meg netflix előfizetésem, de gyűlölöm ha a megnézendő film pont egyiken sincs rajta, ezért fontos a plex

Új hozzászólás Aktív témák