Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Raspberry Pi
- Ilyen blokkot sem láttunk még készre szerelt vízhűtésnél
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Tervezzen neked chipet a Samsung!
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
válasz
Bathalsar
üzenetére
A squid-hez sokszor HDD-t használnak. No, ott egyszerű megnézni. Sok felhasználónál kevés a RAM tárolásra. A squid-nek idő kell míg feltölti a rendelkezésre álló területet. Ha RAM van kijelölve neki akkor ne várj csodát. Esetleg valami beállítás kell neki. Lesz majd aki tud válaszolni neked, mert láttam használja valaki innen is.
Diagnostics/System Activity
Diagnostics/Command Prompt/Execute Shell Command/top
Diagnostics/Command Prompt/Execute Shell Command/dmesg | grep squid
Diagnostics/Edit File/BrowseAz utolsóhoz BSD ismeretek kellenek, mert szépen bele lehet rondítani. A többi csak figyelgetős/olvasós parancsok. Ártalmatlanok.
-
Brogyi
őstag
válasz
Bathalsar
üzenetére
Nekem lehet, hogy másképp jár az eszem.
Ha már van a LAN-on egy switch akkor miért nem oda dugod be a wifi AP-t? Mivel azt akarod hogy lássák egymást egy IP range kell.
Annak nem sok értelme van az én szempontból, hogy két külön IP range de azért lássák is egymást. Ahhoz bridge kell. Csak nem 255-nél nagyobb user tömeg van?
Hát pedig ott van a megoldás a youtube-on. Nekem 4 LAN van, és ment, de visszatértem a gyökerekhez az 1 LAN + switch. A belső forgalom nem terheli a pfsense-t. Ráadásul nekem így megy a port nyitogatás.
Mindegy, majd megkeresem a linket a 3 LAN bridge-hez.
A két IP range-t akkor alkalmazzák ha nem akarják látni egymást, vagy többen vannak mit 255 ( én így tudom).
Valami nekem nem gömbölyű.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- T14s Gen2i 27% 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 5 PRO 8540U 32GB DDR5 256GB NVMe gar
- ThinkPad T14 Gen2i 27% 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB ujjlolv IR kam új akku gar
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i5-1240P 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Fachixy FC-100 fejhallgató mikrofonnal / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi