Hirdetés
- Egérpad topik
- Milyen processzort vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
paizinho
tag
Sziasztok fórumtársak!
Előre is köszönöm, ha időt szántok a hosszúra sikerült levelemre

Nemrégiben beköszöntött hozzám is a Digi 1000. Előtte is akadtak kisebb problémáim a routerrel, de azóta egyre többször, pedig a router fórumban a Digi 1000-hez javasoltak között van. A megoldást keresgélve találtam rá a cikkre, amihez gratulálok, nekem tetszik
. A cikk, fórumban olvasottak és pfSense keresgélés alapján eldöntöttem, hogy pfSense-et fogok itthon használni.
Tehát amim van:
- Digi 1000
- 3 db gép kábelen (NAS, DVR, asztali gép)
- 3 - 6 powerline kliens
- wifis kütyük (telefon, tablet, vendégek)A wifi-s kütyüket teljesen elkülöníteném a belső hálózattól (most is így van).
pfSense modulok közül egyenlőre csak a NUT, snort, esetleg Darkstat-ot tervezem. Proxy-t nem szeretnék, majd később csak egyfelhasználós (én hozzáférjek a belső dolgaimhoz) VPN-t használnék.
Az elkövetkező 2 évben vidékre költözünk, ahol végre normális hálózatot tudok kiépíteni a szükséges végpontokat kiszolgáló switch-el, de jóval kisebb sávszélességgel és több kábeles klienssel (ezért a DL alaplap).
A hosszú távra tervezett konfigom (csendes, alacsony fogyasztás, kis méret kell)
- Asrock H170M-ITX/DL
- Intel® Core™ i3-7100T Processor
- 4GB RAM
- Asus 1,8" 30GB külső USB2.0 fekete winchester vagy elég egy pendrive
- Cooler Master Elite 110 ház
- PicoPSU táp : szerintetek milyet?
- switch helyett kapok a cégemtől kiszerelt 4 portos Intel kártyát.Szerintetek jó ez az összeválogatás a hosszú távú célokat is figyelembe véve?
pfSense-ből az embedded verziót szerettem volna az itt olvasottak alapján, de a letöltési oldalon a 2.4.2-ből már nincs (vagy én értelmezem rosszul). A 2.3.5-re update-lődik (
) a 2.4.2?Segítségeteket előre is köszönöm.
Paiziho
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Yettel topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Egérpad topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919, 100% Akkumulátor
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB GameMax Aero Mini ECO 600W
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- XBOX Series X 1TB // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
. A cikk, fórumban olvasottak és pfSense keresgélés alapján eldöntöttem, hogy pfSense-et fogok itthon használni.
) a 2.4.2?