- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen processzort vegyek?
- Mini PC
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
afk22
tag
válasz
Parallaxis #134 üzenetére
"A probléma az, hogy én pontosan tudom, hogy mit használok, mert használom azt és nem úgy mondok róla véleményt, hogy csak fotón láttam már ilyet, meg hallottam róla."
Mit tapasztalt fejleszto (15 ev). Tudom, hogy a user nem tudja mit hasznal. ez szinte alap definicio
. Nap mint nap talalkozok ezzel, es azt is tudom, hogy a sales, de meg a termekert felelos (nem technikai) vezeto sem tudja.
"Azt meg, hogy ki mit tud, ne feszegessük, mert valaki nem attól ért valamihez, hogy hangzatos címekkel dicsekszik a fórumon és közben a témában alapvető ismeretei sincsenek."
Probaltam eddig kerulni, hogy mi a beosztasom, es milyen tapasztalataim vannak, de pl nem mondtam milyen publikacioim vannak, miket vegeztem, milyen eredmenyeim voltak... Tehat mondjuk ugy, hogy ovatosan jeleztem csak, hatha picit eszhez tersz... Igen lehet nem kellett volna, csak annyira idegesito vagy, hogy ezt hoztad ki belolem
.
"(Én elhiszem, hogy profi fejlesztő és ért a Windows-hoz, de ne akarjon már megmondó ember lenni OSX terülten, mikor bevallottan nem is ismeri azt.)"
Nem akarok OSX megmondo ember lenni, csak amikor technikailag baromsagot mond valaki, akkor ahhoz had szoljak hozza. Nem is emlekszem, veletlen az egesz nem onnan indult, hogy oltari nagy baromsagokat mondtal a Surface Book-rol? Aztan a Windows rendszerre mondtal megint oltari nagy baromsagokat? Tehat ki akar megmondo lenni egy olyan rendszer amihez fingja sincs? OSX mint oprendszerhez tuti hogy sokkal tobb kozom van, mint neked. Szerintem azt sem tudod, hogy mi az OS resze, mi van/szokott egy kernelben lenni es mi kulon program. Az mas kerdes, hogy felhasznaloi szinten valoszinuleg naprakeszebb vagy. De ismerem az alapfilozofiat, mert hasznaltam, meg ha nem is most, valoszinuleg 10 percen belul siman megtalalnek minden beallitast es funkciot.
-
afk22
tag
válasz
"... és vannak olyan magukat szakembernek képzelő egyedek is, akik nem tudják miről beszélnek, mert derogál nekik meglátogatni egy weboldalt és elolvasni egy leírást, vagy legalább rákeresni az adott funkcióra, vagy megnézni a belinkelt videót, vagy akármi."
Arrol van szo, hogy te PR szoveget olvasol, aminek semmi koze a technikai hatterrol. (Resume valoszinu egy hibernalas/memoria snapshot/resource eltarolas, az mas kerdes, hogy applikacio szintu, es hogy igazabol mire is jo). Viszont amiket te allitottal az ugy nem igaz, most nem fogom belinkelni.
"Egyszerűen röhejes, ahogy sokan megvédenek egy olyan állítást, amit két perc Google keresés után lehet tudni, hogy fals."
Kezd el elorol olvasni amiket irtal, es nezd vegig, hogy mirol derult ki, hogy hulyeseg. Ezeket szepen elfelejtetted, es jottel ujabb dolgokkal.
"Most tényleg arról vitázunk, hogy egy már lassan 4 éve az OSX részét képező funkció megvalósítható, vagy sem???"
Nem nem errol folyik mar reg a vita, hanem arrol, hogy van egy muszaki/informatikai analfabeta, aki nem latja at a hatterben meno dolgokat, csak a PR szoveget es a cukormazat, illetve ez alapjan mond lozungokat. Salesesnek is mar tul saleses vagy. Komolyan milyen muszaki iranyu vegzetseged van??? Miket tanultal vagy miben van tapasztalatod (a nyomom az egeret az nem az)? Szamodra ki elfogadhato szakember informatikaban?
Tovabba te mondod, hogy nem ismerem az OSX-et, kozben fingod nincsen, hogy mas kornyezetben mi van es mi nincsen. Olyanokat allitasz, hogy de az OSX-ben jobb, kozben fingod nincs hogy mashol mi van. Soha sem allitottam, hogy OSX-ben uptodate vagyok, figyelem a tech vilagot, mert erdekel is meg kell is. De engem a technikai hatter erdekel, nem a bullshit. Tudom milyen technikak vannak. Ez alapjan mondok velemenyt. Azt tenyleg nem tudom, hogy az Apple milyen hangzatos nevet ad valaminek aztan adja el bullshit PR szoveggel. Te csak ezeket majmolod, es orulsz mint majom a farkanak, mint sajnos sok Apple orult. Nem white paper-oket, API dokumentaciokat, hanem PR szarsagokat linkelsz. OSX teljesen jo rendszer, ember fuggo, hogy ki mit szeret jobban (es itt nem csak win/osx hanem a kulonbozo linux-okat is ertem). Te viszont az a bazari majom vagy, aki sajat magat hergeli, mert gondolom fel attol, hogy kiderul, nem az o rendszere a legjobb, ez mar milyen, es ezert csak azt olvasod, hogy hu de allat a te istenitett rendszered. Barmilyen kritika a te imadott rendszered fele (minden rendszernek van hibaja) tamadas ellened. Mas rendszerekrol, meg csak azt hallod meg, hogy milyen szar. Ha valami veletlen jo lenne, akkor azt csak fan-ok mondhatjak.
Probaltam technikai reszletekbe belemenni ugy, hogy megertsed, de semmi jelet nem mutattad, hogy nyitott vagy ra. Ezert valtottam, lehet kicsit szemelyeskedobe mentem at, de ettol meg az az igazsag, hogy egy muszaki/informatikai analfabeta vagy.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Nem, nem tudod, de ez jol van igy
A hisztit meg fejezd be, semmi ertelme mivel csak magadat jaratod le megjobban.
En nem vitazom errol a funkciorol, ismerem es nagyon regota letezik windowsban, sokkal regebb ota mint OSX-ben (a VSS windows 2000-nel debutalt, az autosave 2006-ban jelent meg officeban.), a mukodeset is ertem mivel uzemelteto vagyok es mas platformokon mar hasznaltam. Hidd el semmi kulonbseg a ketto kozott a mentesek idoziteset kiveve
Inkabb az a szegyen, hogy eddig miert nem volt OSX-en.
Az meg, hogy egy fejleszto nem erti, hogy mukodik ez, teljesen normalis. Opr nem egyszer szaladt mar bele ilyenbe, van ilyen de legalabb tanul es elismeri ha teved.
Te nem, te hulyezel es hisztizel.
A cimekkel valo dicsekves tenyleg nem szep dolog, foleg hogy senki nem senior fejleszto 5-6 evvel a palyakezdes utan."(Én elhiszem, hogy profi fejlesztő és ért a Windows-hoz, de ne akarjon már megmondó ember lenni OSX terülten, mikor bevallottan nem is ismeri azt.)" - ez meg sulyos tevhit, egy profi fejleszto nem ert az os-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
- PH! aranyköpések
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ford topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest