- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2025: Naya, az igazán egyedi billentyűzet
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz PandaMonium #21 üzenetére
Én tanultam Javat, C#-ot és C++-t is, a fél évnyi TurboC után. A sirás elfogott volna, ha egyből ezekkel kellett volna kezdeni. Aki C-t tud annak nem nagy dolog beletanulni a többibe szerintem. Persze pluszban el kell sajátitani az OO elveket és egyéb dolgokat, de annak már nem sok köze van magához a nyelvhez, arra külön kurzosok voltak nálunk.
Szerintem iskolában-egyetemen a nyelvek megtanulása teljesen másodlagos kell legyen, mindössze eszközök kell legyenek a megfelelő gondolkodásmód és alapvető tudás elsajátitására.
Szerintem a C egy olyan nyelv amivel el lehet kezdeni a tanulást mert egy halom más nyelvnek az alapja (+ megtanulsz vele memóriát kezelni ami bár egyesek szerint már idejétmult dolog, de én ezzel nem értek egyet és szerencsére sokan mások sem). Persze nem szabad leragadni 1db nyelvnél, sosem lehet tudni hogy a diák éppen melyikkel fogja keresni a pénzét 5 év mulva.Ugyan ez igaz a DX-OpenGL verziókra is. Az egyetemen megtanitjțk neked az alapvető dolgokat, megvilágitás, transzformációk, modellek, stb. és ezeket szemléltekik a legegyszerűbb API-val (kb. OGL 1.1) majd te megtanulod azt amire szükséged lesz ahhoz hogy Cryengine-t fejlessz. Most nekem hiába tanitottak volna OpenGL 4.4-et (amire valoszinüleg elmenne a 4 év és csomó más dolgot nem tanulnék meg miatta) és aztán nézhetek ki a fejemből ha én végül DX11-ben, vagy OpenGL 2.0-ban kell dolgozzak.
(#25) priti: Nem tudom nálatok hogy volt, de mi egy halom dologból megtanultuk az alapot, aminek az volt az eredménye, hogy amikor kijöttünk az egyetemről, akkor kb 5-ször több tipusú munkalehetőség közül választhattunk, mint azok akik a másik egyetemre jártak és Java-t tanultak 3-4 évig. Persze azt nem kétlem, hogy az aki 4 évig egy dolgot tanult, az jobban tudta az adott témát, de másban viszont teljesen analfabéta volt.
Szóval van ahol csak duma az alapok oktatása, máshol viszont nem. Egy jó technikai egyetemen az alapoktatás keretein belül az alapokat tanitják és ez igy van rendjén. A diák majd specializálódik vagy a munkahelyén, vagy a mesterképzés alatt. Nem hiába vannak a különböző szintek (junior-mid-senior) a cégeknél, a junior arra van, hogy ők megtanitanak téged arra amire szükséged lesz a munkád során, te csak egy alapot viszel oda.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kuponkunyeráló
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AliExpress tapasztalatok
- Külpolitika
- Motoros topic
- Autós topik
- iPhone topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.