-
PROHARDVER!
Légy szíves olvasd el
Hivatalos: 10.0.15063.674 (október 10.)
Release Preview: 10.0.15063.674 (október 10.)
Fast ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Slow ring: 10.0.15254.1 (október 11.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dolfikavik
csendes tag
Sziasztok!
Egy hónapja használok egy telenoros 640-et, alapvetően elégedett vagyok vele, pár "apróság" viszont bosszant. Esetleg más is tapasztalta ezeket a problémákat? Ha igen, mire jutott velük?
Az első, a képernyő elforgatása. Ha képeket akarok nézni, és elforgatom a telót, vagy egyáltalán el sem forgatja a képet, vagy beletelik 6-10 másodpercbe, mire elforgatja. Egyedül úgy tudom fektetve nézni a képeket, ha a Lumia Camera appból megyek be a képek közé. Így viszont nem tudok böngészni, hanem vissza kell lépkedjek egyenként, ami nyilván nem megoldás. A képernyő elforgatásának letiltása beállítás nincs bekapcsolva. Netet bújva ez tipikusan olyan probléma, ami akkor jön elő egy Lumiánál, amikor Cyan-ról frissítették Denim-re a szoftvert, és állítólag a Lumia Camera okozza.
A másik problémám a bluetooth. Ford Sync-hez csatlakozik a telefon a bluetoothon keresztül, letölti a telefonkönyvet, lehet hívásokat kezdeményezni az autón keresztül, lehet hívásokat fogadni, sms is megy, ez rendben is van. Viszont zenét nem tudok a telefonról átküldeni, illetve a telefon csengőhangját sem engedi beállítani, hogy ezen csörögjön, ha bejövő hívásom van. Az előző telefonom egy Nokia 700 volt, ott gond nélkül ment ez, tehát nem a kocsival és a Sync-kel van a gond. Megjegyzem a Sync is Microsoft szoftver, nem hiszem, hogy itt inkompatibilitási problémáknak kellene lenniük...
Egyébként túl vagyok egy factory reset-en, mivel új a teló, ezért sok vesztenivaló nem volt vele. De ez sem segített rajta. Ha valakinek van/volt hasonló problémája, megoszthatná a tapasztalaitAmúgy senkit nem akarok elriasztani a vásárlástól, sőt, ez egy remek ár/érték arányú telefon, minden fillért megér.
-
dolfikavik
csendes tag
No, úgy tűnik a hard reset mégiscsak hasznos volt. Elforgatás oké, és a zenéket is átnyomja már bluetoothon a kocsinak. Lehet hogy csak én voltam peches, de az azért elég gáz, hogy egy hard reset kellett ahhoz, hogy az előző szoftver maradékát eltüntesse.
Más. Tudtok olyan progit WP-re, amivel egy hálózati forrásból DLNA-n keresztül mkv fájlokat is le tudok játszani a telefonon? Smart Player-t használok avi-khoz, de ez nem viszi az mkv-t. Létezik egyáltalán ilyen?
-
dolfikavik
csendes tag
válasz Maximum1 #8563 üzenetére
Azt akartad mondani, hogy érezhető a különbség a kínai és a vietnami cuccok között? Kár a kínai cuccokat fikázni. Egyrészt mert manapság már minden ott készül (oké, a 640-es pont Vietnamban), másrészt meg azért akárhogy is nézzük, igenis jönnek fel minőségben és egyre jobb cuccok érkeznek onnan, már a "noname" gyártóktól is, a Lenovo-ról meg nem is beszélve.
Én nem tudom, de nem megyek falnak a 640 hangminőségétől. Nem rossz, de semmi extra. Tisztes iparosmunka, úgy szól, ahogy egy ilyen árkategóriás telefonnak szólnia kell. Szerintem casual zenehallgatásra kb minden mai telefon alkalmas. Ha meg komolyabban akarsz zenét hallgatni, azt úgysem telefonon teszed. -
dolfikavik
csendes tag
Valaki próbált már ezzel a telefonnal VR cuccokat? Google Cardboard és annak szofisztikáltabb változataira gondolok. Tudom, csak 720p, meg kevés VR app WP-ra, de érdekelne, milyen lehet az élmény. Ilyen szemüvegeket már sz**ér-h**ér dobálnak mindenhonnan, érdemes kipróbálni?
-
dolfikavik
csendes tag
Szeretném megköszönni mflex-nek a pár hozzászólással korábbi részletes leírását a frissítéséről, annak alapján csináltam meg, és mindenféle probléma nélkül felment. Egy apró változtatást tettem csak, nem állítottam át a régiót, és így is simán megtalálta a frissítést.
Glance megy, emailek jönnek, hangok beállíthatók, semmi nem tűnt el az éterben.
Éjszakára nem tettem a telót repülési üzemmódra, és így kb 9 óra alatt 15%-ot esett a töltöttsége.
Egyelőre elégedett vagyok a W10-el. -
dolfikavik
csendes tag
A "Ford gyári bluetooth egységén" felkaptam a fejem Csak két kérdés azokhoz, akik a Sync-hez csatlakoztatják a W10-es 640-esüket.
SD kártyán tárolt zenéket csak nekem nem hajlandó játszani, vagy ezt a Sync tényleg nem tudja? A telón tárolt zenékkel nincs ilyen baj.
Illetve hiába állítom be a Sync-en, hogy a teló csengőhangjával csörögjön, erre nem hajlandó, csak a saját gyári Sync-es csengőhangokkal. Apróság csak tudom, de pl a Symbian-os Nokia 700-am a Syncre csatolva simán csörgött a teló csengőhangjával, a 640-es meg nem. -
dolfikavik
csendes tag
válasz kezman #18734 üzenetére
Win 10 10.0.14393.67, 640LTE. Semmi probléma, tök stabil a telefon. Nem lépked ki sehonnan, duplakopp működik, atomstabil, nem merül egy nap alatt, blabla. Upgrade advisoros-mflexes módszerrel telepítve anno. Aki ezen gondolkodik (akár a telefon vásárlásán, akár a W10 upgraden) csinálja nyugodtan. Az orosz rulettes hasonlat kicsit erős. Talán érdemes lenne csinálni egy szavazást vagy felmérést arról, hogy a totyikot látogatók közül kinek jött be és stabil a W10 és ki menekült sikítva vissza a W8.1-hez. Nekem eddig abszolút pozitív élmény a W10, és a környezetemben aki még valamilyen Lumia leszármazottat használ mind elégedett a W10-el.
Amúgy semmilyen módon nem kötődöm a Microsoft-hoz, ez nem a reklám helye volt Csak úgy érzem, nem kellene elriasztani az érdeklődőket. -
dolfikavik
csendes tag
Srácok, valaki segítsen pls. Van egy másfél éve nagy megelégedéssel használt 640-esem, majdnem tökéletesen működő Win 10-el. Nemrég kamera gondok miatt szervízbe kellett vinni (előtte biztonsági mentést csináltam), ahol azt ki is cserélték. Viszont ahogy a szervízben csinálni szokták, a telót alaphelyzetbe állították. Hazahoztam, kamera műxik megint, hurrá. Biztonsági mentés visszaállítása. Az appok, háttérkép, csengőhang, ébresztők vissza is jöttek. Viszont a kapcsolatok nem. Járt már így valaki? Hogy tudom visszahozni a kapcsolatokat, a telefonszámokat? Jó nagy szopás lesz, ha nem tudom visszavarázsolni őket. HR volt 2x is, szoft is. Mi mást lehet még tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest