- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daelion
őstag
Nincs mit,legalább most rávettem magam hogy kipróbáljam ezt a felvevő progit.
De ez a Vram dolog elég zavaró,pláne hogy a játék simán fut attól függetlenül mert van mellette elég memória,tudom nem előnyös de ha nem akadozgat akkor engem nem zavar.
Hivatalos fórumba is felhozták ezt a problémát és aszonta egy 'hivatalos' tag hogy tudnak róla de nem veszik ki a játékból mert csak.
'pedig csak egy sima on/off kapcsoló kéne de mind 1' -
Raymond
titán
Nekem ugy tunik mintha a Dynamic Quality nem mukodne. Mindegy hogy peldaul fix Ultra vagy fix High a beallitas vagy dynamic es a Target az Ultra vagy High az FPS ugyanaz mint a fix beallitasnal. Utoljara a Forza 6 demonal neztem ezt es ott meg mukodott. Vagy en neztem be valamit es a beallitas (dynamic, target "ami kell", 60FPS)?
-
Raymond
titán
Victory!
Egyebkent mertem parat, nagyon jol megy a jatek (GF1070 - GPU 2000Mhz Mem 8800Mhz):
2160p Min Avg Max
--------------------------
Ultra 40.4 - 48.2 - 56.3
High 54.6 - 59.9 - 65.5
Medium 58.2 - 63.3 - 69.2Ultra Min Avg Max
---------------------------
2160p 40.4 - 48.2 - 56.3
1440p 64.4 - 76.0 - 91.1
1080p 81.8 - 98.2 - 120.3Ami erdekes az az hogy hiaba nincs 60FPS peldaul 2160p-ben Ultra-n, a jatek akkor se szaggat, nincs tores a kepben es siman jatszhato ugy is mert eleg kicsi a kilenges az atlag FPS-tol igy nincsenek kilengesek hogy erzesre mennyire reagal az auto.
-
Redneck
nagyúr
Meggyőztetek, ez teljesen rendben van. Örülök hogy nem a játék hanem más okozhatta a videókban a mikroakadásokat.
Daelion:
Szépen fut, köszönöm a videót! -
ScomComputer
veterán
Én nem vettem észre mikroakadásokat....
2700X@4.3ghz+Gtx1080Ti...4K/UHD/Ultra -
Daelion
őstag
Ez még az én 'igénytelen' szememnek is feltűnő ha így rángat meg dobálja a frameket de nem akárhogy is nézem nálam ez nincs hiába nyavalyog a Vram miatt meg minden.
Most használtam elsőnek a Shadowplayt szal olyan amilyen,amit kell lehet látni szerintem.
SSD-re vettem fel mert ha HDD-re ment akkor voltak random akadások a felvétel miatt meg ugye levett pár FPSt is a felvétel eleve.
Ha meg csak 'magas' FPS-en mint pl 70-80+ jelentkezik a probléma akkor meg le lehet korlátozni még játékon belül is,ezt ugye én nem tudom letesztelni jelenleg.
-
D.Va
őstag
Maradok a TEREP2-nél. Meg az 1NSANE-nél. Az a tuti.
-
Redneck
nagyúr
Annak aki nem érti mire gondoltam... Ajánlom ezt a videót, 0:36-tól, 0,5-ös sebességgel.
-
Daelion
őstag
Nem játszottam a 3-al és ez az első Microsoft stores játék amit felraktam.
Maga a játék egész jó mint autóverseny és nem tapasztaltam fura akadásokat,rendbe van a frame time is ~40 FPS-el FHD mediumon.
Ami viszont nagyon zavar az,hogy a játék felerőszakolta magát Magyarul és nem nagyon találom hol lehetne váltani.
Semmi gondom nincs azzal ahogy fut a játék de mégis a pofámba vágja,hogy nincs elég Vramom amit kösz de én is tudok.
Ha rámegyek,hogy ne mutassa ezt megint pont leszarja,nagyon kellemes a felugró ablak amikor 300-al mész..De eleve minden nyavalyáért jön a felirat,hogy most ezt meg azt nyomd meg,most komolyan ezt kiknek csinálták?
-
törölt tag
Szoftveres beállítások között olyan bagatell dolog hatnak a mikrolag-ra, mint az asztal felskálázása, az egér játék által adaptált érzékenysége, van-e alatta elegendő lapozó-file, dinamikus-e.. stb.
Ki lehet egyesével sakkozni, ha van hozzá szemed.
W7-en könnyebb dolgod lehet, mert mindent enged állítani, és valóban megtörténik...
-
Redneck
nagyúr
Mikroakadásra gondolok. Nem egyenletesek a frametimeok, valamiért engem zavar.
Nem a videó akad hanem a tartalma. Elképzelhető hogy a youtube konvertálás miatt, nem tudom. Egyébként maga a lejátszás nem akad nálam, más 4K videóval nincs gondom. Holnap ha otthon leszek jobban rá tudok nézni például lassítva.Adtatok egy jó ötletet logout cikkhez. Mikroakadás és egyenetlen frametimeok. Avagy ki érzékeny rá és ki nem.
b.:
Tolhatsz fel egyet, privátban elfogadom a linket. -
Redneck
nagyúr
Akkor ez csak a Windows Store-os mivoltából adódna? Tehát valamelyik felvevő program miatt jelentkezik ez az idióta rántogatós akadás? Anno a Crew-nál mindegy volt mit raktál alá, csinálta.
Azért kérdezem mert a Forzák miatt szívesen váltanék Win 10-re, egyébként egyelőre nem.
Pedig mikroszaggat a videókon a játék. Nem annyira mint az FH3 de csinálja.
-
Redneck
nagyúr
Na és persze a Forza Horizon 3-mal. Akadás hegyek.
Erre az eltérő frametime miatti hülye akadásra nincs valami megoldás ezeknél Forza a címeknél?
-
GodGamer5
addikt
Nálam közel 2k-ban fullosan viszi a játékot az öreg 970-el. Sokkal jobban van optimalizálva mint a FH3.
-
Puma K
nagyúr
Tudom, hogy volt egy DX10/10.1 is de az nem volt olyan horderejű az általad írt okokból kifolyólag mint a DX9c vagy a DX11.
Nekem a Vistával nem volt semmi bajom. Volt hozzá erős gépem és az SP1-es kiadása javított az összképen.
Csak egy ideje úgy van beállítva a DX11 mintha a legnagyobb probléma lenne. Holott anno a 2 kártyás rendszerek szépen mentek alatta és a több magos CPU-kat is szépen terheli. Pl GTA Online, Arma 3 pl amik multis címek és nem a grafikában látom a játékok legnagyobb problémáját hanem a tartalom az ami némely címnél a 0-val vetekszik.
-
->Raizen<-
veterán
Nagyon jol opzimalizalt 970 ultran 60 fpst lazan hozza fhdban 40-60 fps kozt pedig 2560 as felbontasban. Parades. Meg fogom venni ahogy eddig minden forzat ami pc re is kijott.
-
-
-
Raymond
titán
Nalam nincs meg a lassu gepen se. Egyebkent az a problema hogy random nem indul el mert a betoltes vegen kilep az asztalra peldaul. De mikroakadas nincs ha fut. Az elso nap volt olyan (a nagy gepen, GF1070-el) hogy egy bizonyos helyen megakadt, de mindig ugyanazon. Aznap este kesobb mar nem volt ez, siman futott vegig.
Egyebkent ha az osszes csuszka maxra tolva es 4xMSAA-val igy megy FHD-ban:
A benchmark modja nagyon jol van megcsinalva szerintem.
-
Volt közte egy 10 is
Egyébként anno a dx10 is lassan terjedt, mert azt meg anno a Win7-hez kötötték, és az emberek nem akartak XP-ről váltani, illetve annál is fennállt kezdetben, hogy nem nagyon volt se szebb, se gyorsabb, mint a dx9. A dx11 inkább csak egy "upgrade-elt dx10", nem akkora paradigma váltás, mint a dx10 volt korábban, vagy most a dx12.
-
Láttam sok szarul optimalizált, vagy inkább nem a hardverre való játékot XB360 korszakomban (25 fps alá esegettek), ahhoz képest ez mesébe illő.
-
NGA
addikt
XO-n FHD-ben teljesen jól fut
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mindkettőn jól fut, csak itt már olyan mértékben használják az API-t, hogy PC-n nem feltétlenül elégek a mai langyos tempóban fejlesztett driverek, így ezek CPU-limitet eredményezhetnek. Ezzel nem tudnak mit tenni, az adott gyártó feladata, hogy a DX12 meghajtóimplementációja a lehető leggyorsabb legyen.
-
törölt tag
Szóval Xboxon instant jól fog futni, PC-n meg akkor ha a driver-vendor kiszedi a cpu limitet generáló részt.
Khöömmpffsssz-he-he..he.
-
snecy20
nagyúr
Amúgy már a Forza Motorsport 7 is gyönyörűen futott, a 4K@60FPS elérhető volt rajta, ellenben a Forza 3-mal, ami elég tragikus sebességet produkált 4K-n, de még 1440p_n is.
-
cheatergs
senior tag
Kezd marhára unalmas lenni a DX-ek gyorsulását kiabáló marketing.
A 10 óta az összes verziónál állandó a rizsa az ultimate speedről, aztán az esetek 95%-ában csak - néha igen tetszetős - lassulás volt-van. A 9c-ig legalább ezzel nem fárasztották a népet. Bár igaz, azóta a látvánnyal látványosan nem lépnek előre, szal marad a kamuzás.
Az is tökre hihető, h a motorfejlesztőkre mutogatnak, mert eszerint tízezrek tizenéve nem értik meg, h mi az a DX.
-
Silεncε
őstag
Az jó lesz, ha optimalizálnak. Az FH3 a 2 gigás GTX1050-emen nem volt hajlandó 1600x900@low fölött futni mert elfogyott a VRAM. Az FH7 meg kb el se indult... Maga a GPU simán kihajtotta a 70FPS-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A sorozat alapjául szolgáló videojáték-motor elkezdi használni is a korábbi frissítésekben bekerült képességeket.
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest