Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- A BIOS frissítését javasolja a nem bootoló rendszereknél az AMD
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
Új hozzászólás Aktív témák
-
waverider
senior tag
végre, megszereztem, itt figyel az asztalon, nézegetem, kívül-belül, de nem tudok betelni vele
... valakinek van még esetleg?
-
waverider
senior tag
Arról van vmi infó hogy az EU-ban vagy a UK-ben mikortól elérhető?
Csak az USA honlapon láttam eddig... -
DellMac
-
Cyrin
addikt
nekem tetszik. kéne. utálom már a kábeltengert.
-
ddekany
veterán
"Ha márkás gépet veszel, akkor az tuti megbízható lesz."
Ezt tapasztalatból vitatnám... manapság már annyira kapkodás meg káosz van (mert nincs sokáig ugyan az a típus, állandóan variálnak), hogy már ez sem igaz. Mondjuk úgy, hogy jobb esélyeid vannak. (Meg persze ha egész gépparkod van, és az egyik hardveresen behal, akkor átrakod a HDD-t a cseregépbe és ismét használható... minimális a kiesés.)
-
stepboy
csendes tag
Tesztelték a gépet Anandnál
A lényeg tömören:
-> A csúcs felszereltségű gép kb. egy árban van az Apple féle csúcs iMac-el.
-> Videószerkesztésre és 3D renderelésre a Dell gépe a jobb.
-> A fentieken kívül minden egyébre (játékra is!) az Apple megoldását érdemesebb választani.Ha most lenne sok pénzem valószínűleg én is egy ilyen all-in-one és egy gamer noti között vacilálnák. A régebbi játékokat jól viszi (persze nem a belépő kategóriájú VGA-val), sokkal kevesebb helyet foglal és adott esetben könnyebb cipelni is (LAN party, költözés).
-
kariad
senior tag
-
kariad
senior tag
Azért ennyi Pénzből jobb különálló GÉP-LCD párrost lehet összerakni......
-
simonzé
addikt
Hogy merészelnek egy XPS nevű gépet Intel GMA-val szerelni???
-
cucka
addikt
Na ezt pl. nem tudtam. Kérdés, hogy a különféle effektek is gyorsulnak ezáltal?
A példáim pedig olyanok, hogy nem feltétlenül alapkövetelmény bármelyikhez négymagos proci, például adatbázisoknál a diszkek sebessége szokott lenni a szük keresztmetszet, ennek ellenére sokszor jól jöhet. Amilyen olcsón lehet mostanában 4magos procit kapni, szerintem ha lehet, nem érdemes ezen spórolni. -
cucka
addikt
Ok, akkor mondok néhány felhasználási területet, ahol jól jön a sok mag és érdektelen a videókártya. A CAD nem tartozik ezek közé, sőt, igazából talán a CAD az egyetlen felhasználási terület, ahol számít, milyen videókártya van a gépben.
- grafikai szoftverek, pl photoshop, illustrator, ilyesmi
- szoftverfejlesztés
- virtuális gépek használata
- mindenféle számítógépen szimuláció
- videókódolás, mert ott a proci számol ugye
- nagyméretű adatbázisok
- a fentiek tetszőleges kombinációja -
cucka
addikt
Nem hiszem, hogy a dell beperelte. Viszont ez a kép is rendesen túlkapás. Mivel az imac-ben nincs kártyaolvasó, és nem tehetsz bele 1nél több vinyót, de még 4magos procit sem
Viszont a marketing ügynökséged puccos irodájában kirakod az asztalra és kurvajól néz ki, ellentétben a képen szereplő kábeldzsungeles géppel. Kinek mi a fontos, ugye..
Távol álljon tőlem bármilyen mac vs. pc flame, tényleg mindkettőnek megvan a létjogosultsága. Imac-nél kifizeted a dizájnt és az "életérzést", Dell-nél meg kifizeted az erősebb hardvert. A jól szituált átlagfelhasználót amúgy sem érdeklik túlzottan a műszaki paraméterek, ezért azt fogja venni, ami tetszik neki. Na ebben azért erős az iMac. -
BRinyo
aktív tag
Nem hiszem, hogy a dell beperelte. Viszont ez a kép is rendesen túlkapás. Mivel az imac-ben nincs kártyaolvasó, és nem tehetsz bele 1nél több vinyót, de még 4magos procit sem. SSok tekintetben ráver az imac-re. De főleg árban. Egy csúcs xps one is olcsóbb, mint a legdrágább imac. Tudásában pedig sokkal többet nyújt... Pl letesztelném jó kis hd videóval a csúcs imac-et és csúcs xps one-t...
-
marcee
addikt
Milyen felhasználásra kell quadcore proci, amihez gma4500 elég???
-
cucka
addikt
hehe ezért a képért a dell még nem perelte be az apple-t?
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy ez hivatalos Apple reklám, vagy csak egy rajongó követte el, de igaz rá a közhely, hogy egy kép többet mond ezer szónál.A pénztárcáját féltő vásárlót is meg lehet győzni arról, hogy miért érdemes megbízható gépet venni, főleg úgy, hogy nálunk nem a vas értékesítése a biznisz, hanem a support. (Feltelepíteni nekik minden szart, hálózatot, internetet, nyomtatót beállítani, ilyesmi, illetve ha valami hiba van, akkor javítjuk). Egyébként én nem ezzel foglalkozok a cégnél, de azért nagyjából képben vagyok.
-
Borgi
aktív tag
hi
hehe ezért a képért a dell még nem perelte be az apple-t?
amiket írtál azok igazak, FSC asztali gépekel még nem volt dolgom csak IBM-ekkel de azoknak néha volt nyűgjük
a karbantartás amit említettél az nekem is volt munkakörömben sok sok sok évvel és melóhellyel ezelött és leginkább azt tapasztaltam hogy egy ilyen 1-2k -val drágább FSC v bármilyen másik márkásabb gépet nehéz rábszélni a hozzánemértő de a pénztárcáját annál inkább féltő vásárlóknak. Főleg ha nem 2 gépről hanem mondjuk 20+ ról van szó.
u.i.: ez a cerbona reklámos figura nektek is iritálja a szemeteket?
üdv,
Borgi -
ByB
addikt
Ez gyönyörű, de szép is lenne az XPS notim mellé, de idehaza legalább 500-600k...
-
HookR
addikt
Kifejezetten szimpatizálok az 'All-in-One' típusú gépekkel, de azt a mai napig nem tudom megérteni, hogy miért nem tudnak barbone-t készíteni belőle, amibe az alkatrészeket az ember maga legózhatná össze.
Azaz az 'All-in-One' filozófiát kellene ötvözni a Desktop gépek tetszőleges bővíthetőségével. Technikailag semmi, de semmi akadályát nem látom...
-
cucka
addikt
Tudom, hogy kellő szakértelemmel össze lehet rakni alkatrészekből is jó gépet, ezt nem vitattam. De:
- Ha márkás gépet veszel, akkor az tuti megbízható lesz. Nem kell érteni a hardverhez és nem fog átverni a boltos sem. Nincs übergagyi márkás számítógép, cserébe alkatrészekből össze lehet rakni borzalmakat, lásd pl. teszkós konfigok.
- A garanciális háttér általában elég jó.
- Vehetsz hozzá extra supportot. Például ha valami elromlik a gépben, akkor 24 órán belül házhoz jön a szerelő és kicseréli a hibás alkatrészt.Ami valóban igaz, hogy bármilyen extra igényed van a géppel szemben, sokkal jobban meg van kötve a kezed, mint egyedi konfigurációnál.
A cégnek, ahol dolgozom, az egyik profilja a rendszerkarbantartás. Tehát pl. van egy ügyfél néhány géppel és a cég feladata, hogy működjenek a számítógépek. Egyszerű irodai munkára használt gépekről van szó. Több éves tapasztalat alapján általában alap fsc asztali gépeket kapnak az ügyfelek, mert pár ezer forinttal drágábbak, mint egy egyedi konfig, cserébe tényleg abszolut semmi gond és plusz munka nincs velük. -
cizoe
őstag
Gyönyörű masina!
Sokkal jobban bejön ez a design mint az Appleshit.
-
Borgi
aktív tag
hi
télleg megbízhatóak a gyárilag összerakott gépek de ha nem gagyi helyen veszel alkatrészekből összerakott gépet akkor ott sem fogsz tapasztlani semmi problémát, persze ne alkudj meg a 9k körüli alaplappal és a 7k körüli procival
mert akkor nem kapsz minőségi márka szülötte terméket
nem tudom pontosan hány gépet raktam össze alkatrészekből de amikre rá lett szánva a szinvonalasabb alkatrész halmaz és persze az idő azokkal nem volt gond utána.
persze amikor 2 nap alatt 20 gépet raktam össze xp+ office telepítéssel az azért húzós volt, és jól jött persze a +2 sett alkatrész is
mivel nem a leg márkásabb gépek lettek
nekem kifejezetten tetszene egy ilyen gép az iróasztalomon bár amd platformosan is kiadhatnák
üdv,
Borgi -
.mf
veterán
Csak tudnám, hogy egy ilyen gépbe minek C2Q...
Legalábbis nekem ránézésre egy hálószobai / nagyszobai gép olyanoknak, akik nem szeretik, ha a gépház szem előtt van, és nem is nagyon értenek a gépekhez. Nekik tehát mire kellene C2Q? -
Devid_81
félisten
Ebbe milyen alaplap van?
VGA kártya csere?MXM?
Hácc, nem is tudom, ez vhogy nekem gyanús , hogy cakkpakk notebook cucc van benne... -
cucka
addikt
Nem lehúzás, csak a dizájnt is ki kell fizetni, meg azt, hogy egyedi házat kell gyártani hozzá.
Ezen kívül a márkás gép mindig drágább, mint az alkatrészekből összerakott, cserébe tuti megbízható, jó konstrukció, van supportja, esetleg vehetsz hozzá helyszíni garanciát is, stb. -
^Clown
addikt
Nagyon komoly gép.
-
mephi666
nagyúr
adjanak nekem egy ilyet xp sp2-vel, 9600gt-vel úgy, hogy 1el balra tolják a tizedesvesszőt... esküszöm vennék is egyet
-
Khaal
őstag
Eléggé lehúzás szaga van, vagy másfélszer annyiba kerül mint ha nem a monitor háta mögött lennének az alkatrészek, hanem mellette egy dobozban....
-
Muton
addikt
szükségem van 1700 dodóra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat All-in-One PC megoldása erősebb belsőt és nagyobb kijelzőt kapott.
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F + Új RTX 4060 Ti GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Hibátlan - RETRO - ASUS P5B - Intel Core 2 Duo E8400 (2mag) - 3GB DDR2 800MHz dual channel
- Gamer PC , i5 14400F , RTX 3070 , 32GB RAM , 500GB NVME , 1TB HDD
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RX 7600 Xt 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 7600 XT 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest