Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Cifu

  nagyúr

  Ez nagyon úgy hangzik, hogy figyelték mi lesz a RISC-V sorsa, és rájöttek, hogy nagyjából rájuk dőlhet a ház, szóval ellenkampányba kezdtek...

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Cifu

  nagyúr

  válasz ttt #3 üzenetére

  Nem látod a RISC-V sikereket? Amikor olyan cégek hoznak ki RISC-V procikat, mint az Alibaba, és fejlesztenek rá, mint az nVidia (aki amúgy nagy IBM partner)? Az Alibaba pedig kijelentette, hogy teljesen átáll hamarosan a nyitott rendszerekre, nem titkoltan azért, hogy az amerikai embargóhoz hasonló helyzetekben ne legyen kiszolgáltatva.

  Igazából az IBM szempontjából az látszik, hogy a RISC-V egyre nagyobb ütemben fejlődik, és ha valamikor, akkor még talán most bevághat elé azzal, hogy egy gyakorlatilag kész és kiforrott rendszert tesz nyíltá, tehát a még azért nem teljesen kiforrott RISC-V egyetlen még meglévő problémájára építhet. Kérdés ez elég lesz-e, vannak, akik úgy gondolják, hogy már nem, mert akik már nekiálltak a RISC-V-re építeni, azok nem biztos, hogy menet közben csak ezért átugornának a Power-re. De ha nem teszik meg, akkor egyértelmű, hogy le fognak maradni, a Power-t az IBM tartja életben, a RISC-V-t és az ARM pedig egyre növekvő ütemben próbál feltörni a nyílt rendszerek iránti igények miatt.

  Noha a Power főleg a nagy teljesítményű szervereknél tényező, ezeket főleg a tudományos kutatások hívják életre, a tudományos scéna pedig láthatóan rákattant a RISC-V-re, és már készülnek a nagy szervrendszerekbe szánt RISC-V procik. Megvan bőven a veszélye annak, hogy arra alapozva kezdenének el nagy teljesítményű szervereket építeni, és akkor az IBM csak pisloghat.

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés