- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarletiel
senior tag
-
Sinesol
veterán
A digital edition nagyon jol nez ki, a masik látványát elegge megtöri az a lemez nyilas.
-
törölt tag
Nekem is túl sok ez a forma/színösszeállítás, nem tetszik. De majd elteszem az oldalról és hátulról szellőző kabinetbe, aztán kész.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem lett ez olyan ronda, viszont cserébe hatalmas. Gondolom a hűtés miatt kellett így megoldani. De azért az jobb lett volna, ha a fényes műanyag helyett matt felületeket használnak inkább. Bár biztos ebből is lesznek majd ilyen-olyan kiadások, talán más színválasztékkal is limitált szériában.
-
dokanin
aktív tag
válasz bLaCkDoGoNe #45 üzenetére
Sőt, ma már "sportolóknak" hívjuk őket.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz #54625216 #38 üzenetére
"A mai 40-eseket még kockának csúfolták a haverjai, amiért az átlagnál komolyabban vette "számítózást", ma meg menő e-sportoló vagy streamer lenne."
...hacsak nem olyan haverokkal vette körül magát, akik majdnem annyira kockák voltak, mint ő.
Amúgy a többi része a hozzászólásnak nagyon ül. Én pl. nagyon nehezen tudom feldolgozni, hogy engem/minket még lenézett underdogként kezeltek a csajok emiatt (ezen helyzet minden kínjával és nehézségével), a mostani fiataloknál pedig ez már teljesen elfogadott, sőt esetenként trendi hobbi.
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
AssAssynn
őstag
Még, hogy nem illik a ház stílusához..."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz bLaCkDoGoNe #23 üzenetére
"Ráadásul az ilyen kvázi-extrém formák nem öregszenek szépen, pár év múlva már kimondottan avíttasnak fog tűnni szerintem."
Pontosan, sokan nem is értik, hogy a konzervatívabb, letisztultabb, egyeseknek kicsit unalmas formák az időtállóságot garantálják, hogy az a gép 6 év múlva is mutatós lesz a nappalidban. Nem úgy rakod ki a polcra mint egy műtárgyat, de nem is akarod majd csipkés terítővel letakarni pár év múlva mikor már megjön a Slim verzió felfrissített formákkal. Hát ezt 3 év múlva nemhogy letakarni, de egyenesen elásni akarja majd mindenki. Az is aki most az újdonság varázsa miatt éppen nagyon zabálja (és lelke rajta, nem tilos szeretni, csak majd lehet "én megmondtamozni" évek múlva).
-
paprobert
őstag
Formára OK lesz, színben viszont kellene nagyon a teljesen fekete változat, mint opció. A fehér cuccok jó esetben 4-5, rossz esetben 1-2 év alatt besárgulnak...
A hűtése szerintem ehhez hasonló lesz: [link] Bár ez teljesen passzív, de tippre az oldallapok hasonló szerepet fognak betölteni a PS5 hűtésében is, alulról ventilátorokkal megtámogatva.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
törölt tag
Durvábbat mondok, a mai huszonéves lányok már ugyanúgy rá vannak kattanva a gamelésre, mint a hímek. Nemrég dolgoztam egy helyen, ahol a főiskoláról frissen kikerül csaj az első fizetéséből PS4-el lepte meg magát. Nem a pasiját vagy az öccsét, hanem saját magát.
A mai 40-eseket még kockának csúfolták a haverjai, amiért az átlagnál komolyabban vette "számítózást", ma meg menő e-sportoló vagy streamer lenne. -
törölt tag
A játékok látvány/erőforrás aránya szvsz a 4K 60fps szabvány miatt romlott ennyire.
Ekkora felbontáson ennyi pénzből kb. ezt lehet kihozni. Elvégre még a legdurvább előrejelzések szerint sem haladja meg a PS5 ára egy középkategóriás vga-ét.Ezért mondogatom már jó ideje, hogy a Samsung, LG + kínai TV gyártók által a userek torkán letolt 4K helyett legalább a konzoloknál maradni kellett volna a fullHD-nál és inkább a részletgazdagságra, fizikára, ruha- és hajszimulációra, vagy - félve merem kimondani - a játékélményre kellett volna ráfeküdni.
Akinek meg 4K alatt nincs élet, az még mingid vehet magának 5GHz-re overclockolt, dual 2080Ti SLI, egyedi vízhűtéses gamer PC-t. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Akárhogy veszed meg a PS5-ös játékokat a gépre, lemezen vagy digitálisan, ugyanúgy fel fog települni, és ugyanannyi helyet foglal. Tehát a lemez nem jelent előnyt. A PS4 esetében előnyt jelenthetett, mert ott az történt, hogy a digitálisan letöltött tartalomnál több helyet is foglalhatott egy játék. A lemeznél ez nem volt így, ugyanis egy bizonyos mennyiségű adatot kimásolt többször, de nem mindet, tehát a duplikált adatok egy része még mindig a lemezről került leolvasásra.
Erre nagyon sok különböző módszert dolgozott ki a Sony, hogy miképp lehet optimalizálni. Például egy digitális letöltésnél bizonyos tartalmak 4-5x is megtalálhatók voltak a HDD-n, míg lemezzel elég volt 2-3x felmásolni őket. Az erre vonatkozó stratégia megválasztására komplett fejlesztőkörnyezete van a PS4-nek, és ezért nem volt ebből a konzolból Blu-ray nélküli verzió.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Juhaszatti
addikt
Szerintem jól néz ki, persze ez szubjektív. Remekül illik egy modern letisztult nappaliba, ezzel az álló designal és a fehér színnel pláne.
A játékfelhozatal sem volt rossz, volt 1-2 (számomra) komolyabb meglepetés. Ha nem lenne a Microsoft kezében ott a Gamepass, valószínűleg egy percig sem haboznék, hogy ezt válasszam. -
F.B.I.
veterán
Ne mondja senki, hogy otthona feleségének, csajának, anyukájának nincs egy csúnyább váza a lakásban. Amellett ez a gép egy design űrugrás.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Zanik
addikt
Nekem a sima PS4 tetszett, a Pro már kevésbe, de rájöttem hogy úgyse nézem soha, elfér ott.
Nekem amúgy kifejezetten tetszik hogy a PS5-nél kicsit bevállalósabb lett a Sony, és el mert szakadni az egyen téglatest formától. Nem minden részlete tetszik, de nem is tartom rondának. Amúgy se a külseje miatt fogom megvenni.[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Ringman
nagyúr
via tumblr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Scarletiel
senior tag
Kicsit túltoljátok ezt a "Nem is tudom hova rejtsem meg hova tegyem a konzolokat" dolgot. Mi ez egy embernek? Játszó eszköz vagy valami amit kitesz valahova, hogy mikor jönnek, akkor a vendég rákérdezzen, hogy "Juuuujjj miaz???" te meg büszkén tudd mondani, hogy az milyen menő holmi? Mert ha a második akkor kicsit baj van a fejekbe. Fogod megveszed ezeket az eszközöket, odateszed ahol van helyed, lehetőleg levegős szellős helyre és játszol. Nem műemlék ez basszus.... Kiidegeltek. Fontos a kinézet valamilyen pontig, de szerintem egyik sem unalmas és egyik sem hivalkodó.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
arty
veterán
A következő generációban két borzalmas formátumú és kinézetű gépet kell majd elhelyezni és eltűrni. Jajdejó.
Kedves Abu!
"Utóbbinak olyan nagy jelentősége az új generációs játékoknál nincs, mivel a működési koncepció miatt akár lemezen, akár a weben letöltve szerzi be a játékos a tartalmat, mindig fel kell másolni azt az SSD-re. A Blu-ray meghajtó tehát maximum a régebbi, PlayStation 4 konzolra kiadott címek futtatásánál, valamint az akár 4K-s Blu-ray filmek lejátszásánál lehet csak hasznos. "
Ezt a dezinformációs blokkot ámblokk kitörölnéd?
Mi az hogy "nincs jelentősége", ha a ps5 játék lemezes változatát csak ezen keresztül játszhatod? (játék akkor indul, ha az authentikációra használt lemez átmegy a próbán)
Mi az, hogy a ps4es játékok futtatásánál viszont kell? Azokat PONT ugyanugy kötelező 1:1 installálni (már ps4en is így volt) és csak az indításkori authentikációban van szerepe.Lemezről "közvetlenül" csak és kizárólag film megy.
(tekintsünk el attól, hogy bizonyos játékok már install közben is indíthatóak, tehát van egy kis időszak, amikor a lemez dolgozik de már játszol)[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
GodGamer5
addikt
Ez a legszebb konzol evör!!!
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
tegnap végignéztem a bejelentést, de azt kell mondjam, hogy nagyon ,de nagyon csalódtam.
Hogy miért? Mert amit eddig elmondtak a PS5-ről. technikai dolgokat és, hogy mennyire jobb gyorsabb architektúrát csináltak stb..
Ehelyett mit mutattak? olyan játékokat amik kb a 90es 2000es években volt menő a 2d-s korszakban csak most 3d ben. ez a kisebbik baj, a nagyobb baj, hogy a megvalósitás egyáltalán nem látszik meg, hogy miért is kell ilyen brutális gép ahhoz, hogy ezek a játékokat futtassuk .
A legtöbb ugy néz ki mint egy baltával faragott low polygonu indie játék amit egy kezdő programozó próbál kickstarteren népszerűsíteni.
ÉS emellett a létvény mellett mégis irtozatos nagy helyet és erőforrás igénye lesz ezeknek a jétékoknak is.
Csak kérdem én, mi értelme van egy olyan eszköznek és szoftverkörnyezetnek ami közel fotorealisztikus látványt is képes megjeleniteni olyan szintő játékokkal promotálni amit az elözö generációval is meg lehetett volna csinélni ha optimalizálják öket.A másik , ott ahol viszont ahol meg már látszik, hogy szép a táj a karakterek kidolgozása ott meg olyan dolgokkal szurják el mint a haj és a ruhaszimulációja. már évek ota mutogattak mindenféle techdemokat rüluk ahol szinte szálanként és a fizikénak megfelelöen mozog minden, erre a játékokban még mindig semmit nem létni ezekből, mindig csak egy egy nagyobb tincsenként elöre csontozott formában animálva mozognak.
ÉS a tetejében hiába a csillio poligon és a szép látvány ha a játékmenet meg nem teszi lehetővé, hogy akár egy tizedmásodpercig is észrevegyél a környezetből valamit, mert manapság csak a kapkodó rohanó stilusu jétékok vannak a képernyön tele ikonokkal és minden villog .
A konzolrol magáról annyi a véleményem, hogy az X-boxhoz képest desingra jobban néz ki , látszik, hogy több időt forditottak a tervezésére ás a hűtés is elég jol megoldott látszatra, jó lesz szoba fütötestnek. viszont a por is jobban beleszáll.A kontrollereken nem tudom, hogy mi olyan nagy szám a nagy vonalakban semmi változés nem történt a 2. generáció ota, ugyan au a szarvkormény szerü valami
A végére csak anynit, hogy sajnálom, hogy ez a trend és ez fog átgyuruzni a PC-s vonalba is. nagy fájlmáret erős hardvererőforrás hozzá, de a látvány meg nem fogja indokolni ezt sem a játékmenet.
-
Solten
őstag
Nekem is tul futurisztikus (az Enterprise kantinjaban mar elkepzelheto mondjuk kavefozokent), szerintem eleg kilog egy atlagos nappali kepebol. Valamint eleg batarnak tunik:
[ Szerkesztve ]
Saor Alba
-
bLaCkDoGoNe
veterán
"Önmagában" nem rossz a formája, viszont egy átlagos nappaliba vagy mancave-be nem nagyon illik. Ráadásul az ilyen kvázi-extrém formák nem öregszenek szépen, pár év múlva már kimondottan avíttasnak fog tűnni szerintem.
Ez a reveal videó viszont hihetetlen harmatosra sikerült, fantáziátlan az egész, az eleje a bogyókkal meg kimondottan unalmas.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Cassi
őstag
válasz RubbishBin #16 üzenetére
Soha nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Egyszerű és elegáns lett a design, jól fog mutatni a TV mellett.
Továbbra is nagy kérdés az ár, talán digitális alapverzió = 499 eur és lemezes alapverzió = 599 eur tartható lesz.
-
b.kov
senior tag
Gyönyörű.
Nekem nagyon bejön ez a fehér-kék-fekete vonal. -
Busterftw
nagyúr
válasz RubbishBin #16 üzenetére
30 felett idod sem lesz jatszani, hiszen gyerek mellett nincs ido es penz. A torta helyett gyereket kuldenek a cukraszdabol. A baratnobol felesegge tanszformalo partner sem engedi.
Es hasonlo sztereotipiak.Ekozben a konzolosok atlageletkora 35 ev.
-
jookomak
őstag
válasz Forraszto #14 üzenetére
Én inkább digitálisan vásárlok, de a lemezekkel ki lehet jönni olcsóbban, megveszed, végigjátszod a játékot, eladod, veszel használt lemezt, stb.
Plusz a szellőzés miatt nem árt, ha nyitottabb helyen van, így pl nem érdemes zárt polcra rakni. Viszont ha van egy manapság divatos, modern, letisztult nappalid, akkor idétlenül néz ki benne egy többszínű, amorf alakú kéken világító izé.RubbishBin: Majd kérdezd meg az asszonyt.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
Blu-ray meghajtó tehát maximum a régebbi, PlayStation 4 konzolra kiadott címek futtatásánál, valamint az akár 4K-s Blu-ray filmek lejátszásánál lehet csak hasznos.
Akkor ez már biztos, hogy visszafelé kompatibilis lesz?utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
pachito
őstag
válasz Stauffenberg #7 üzenetére
+1, én már azon agyalok ha ilyet veszek hova tudom majd elrejteni..a series x-t simán bedobom a nappali sarkába és teljesen vállalható a dolog de ezt?
Szerintem is a one s design szempontból nagyon el lett találva, talán nekem is az jön be a legjobban a ps2 vonal mellett. Visszafogott, elegáns mégis szép, semmi felesleges biszbasz az egész gépen..de hát ahogy előttem is mondták, ízlések és pofonok..
-
Forraszto
tag
Nekem még sosem volt konzolom, nem vagyok ebben a világban, de nem mindegy hogy néz ki? Én úgy is úgy kezelném mint pl. egy routert, valahová a szekrény tetejére vagy polc mélyére vagy ilyesmi. A kontroller be tudja kapcsolni, nem? Vagy a kontrollernek "rá kell látnia"?
Vagy ezt szokás kirakni valami főhelyre, mint egy kis szobrot vagy ilyesmit? (nem viccelek, tényleg nem tudom hogy van ez) Úgy értem, hogy a NAS-t sem rakom a szoba közepére, hiába dizájnos valamennyire, nem dísztárgy.
A lemez miatt lehet esetleg elől, de ki lemezezik már 2020-ban?
[ Szerkesztve ]
-
Tetsuo
őstag
Megcsinálhatnák rack rendszerűre (rack unit) az otthoni szórakoztató-elektronikát, sokkal praktikusabb és egységesebb dizájnú lenne, az öncélú, sehova nem illő kacatok helyett.
A kábelezést meg a hűtést is szabványosan meg lehetne oldani minden háztartásban, legalább a médiacenter esetében. -
jookomak
őstag
Meg fogom venni, még talán elő is rendelem, de hogy így 30 felett ez a formaterverzés nem az én ízlésvilágom, az is 100%...
Csatalkozom az ez "ronda" táborhoz. -
somogyib
őstag
"nézd meg az új xboxot, az randa"
Ezt úgy kell szebben mondani, hogy "tisztán funkcionális".
(#7) Stauffenberg "Fektetve is használható lesz a PS5"
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Meno a dizajn, de sosem vennek konzolt.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
J3LLyF!sH
tag
válasz Stauffenberg #7 üzenetére
Abszolút egyetértek
Összeadás ergo sum | Ah, teenagers. Known for dealing with shit in a stoic manner.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem a PS5 olyan lett, mint egy nagyra nőtt router, amiket a szolgáltatók szoktak osztogatni az internetelőfizetés mellé. Ez nem zárja ki, hogy őt válasszam az új Xbox ellenében (utóbbiból majd egy digital-only verziót talán beszerzek később), csak nekem a PS5 egyáltalán nem tetszik külsőre és ha jól látom fektetve sem lehet majd használni.
Ez a generáció valahogy el van cseszve. Az Xbox Series X kifejezetten unalmas küllemű lett, pedig a One S / One X formáját imádom (van is itthon), jó ránézni és mégsem hivalkodik azzal egy nappali közepén, hogy "hé, gamer cucc vagyok", de az új generáció már túl is tolja ezt és inkább olyan, mint egy buflák NAS. Bár még mindig inkább ezt tenném szívesebben be a nappalimba, mint a PS5-öt, de azért ott még nem tartok, hogy a külső formaterv döntsön az egyéb érvek felett. Lefogadom a PS5-ból majd 2-3 év múlva érkező re-design sokkal konzervatívabb lesz.
-
Duck663
őstag
Randaaaa? Akkor nézd meg az új xboxot, az randa, semmi fantázia sincs benne, egy tégla az egész. Bármelyik gyerek szebb formát rajzol, még unalmában is attól a szögletes borzalomtól.
A digitális verzió formája már-már tökéletes! A lemezes talán kicsit fura. A kontroller is telitalálat!
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
joey04
titán
Szerintem jól néz ki. A lemez viszont fontos a használt piac miatt. Pedig a digitális jobban néz ki, meg feltételezem olcsóbb is lesz.
-
RubbishBin
senior tag
Szerintem jól néz ki, és passzol egy modern berendezésű nappaliba. Végre nem úgy néz ki mint egy DVD lejátszó.
Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!
-
J3LLyF!sH
tag
Nem tudom melyik a randább, a kontroller vagy a konzol
Összeadás ergo sum | Ah, teenagers. Known for dealing with shit in a stoic manner.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gran Turismo
- Milyen processzort vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- PlayStation 4
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM