Hirdetés

Megmutatta a PlayStation 5-öt a Sony

A vállalat új generációs konzolja két változatban is elérhető lesz.

A Sony még márciusban leplezte le a PlayStation 5 képességeit, amely konzolnak már a DualSense nevű gamepedjét is megmutatták. Most végre sor került a konkrét gép bemutatására, amely a korábbi évektől eltérően fehér alapszínt kap, bár ezt a kontrollerből már sejteni lehetett.

A rendszer kifejezetten vékony dizájnt kapott, amely látszatra futurisztikus vonalakat követ. A Sony kétféle verziót készít majd a fejlesztésből, lesz egy Blu-ray meghajtóval ellátott normál PlayStation 5, illetve egy Digital Edition verzió, amelyből az említett részegység hiányozni fog. Utóbbinak olyan nagy jelentősége az új generációs játékoknál nincs, mivel a működési koncepció miatt akár lemezen, akár a weben letöltve szerzi be a játékos a tartalmat, mindig fel kell másolni azt az SSD-re. A Blu-ray meghajtó tehát maximum a régebbi, PlayStation 4 konzolra kiadott címek futtatásánál, valamint az akár 4K-s Blu-ray filmek lejátszásánál lehet csak hasznos. Mindkét verzión lesz egyébként egy USB Type-A és egy USB Type-C aljzat.

A vállalat készül töltőállomással is a vezeték nélkül működő DualSense gamepedekhez, illetve egy HD kamera, valamint egy távirányító is elérhető lesz. Ami viszont nagyon lényeges az a Pulse 3D nevű vezeték nélküli headset. A PlayStation 5 esetében a Sony már korábban is hangsúlyozta a 3D-s hangzásvilágot, amelyre nagyon kigyúrták a rendszert, viszont a tökéletes élményhez egy fejhallgatóra van szükség. Természetesen nem lesz kötelező a Pulse 3D-ra alapozni, jók lehetnek más headsetek is, vagy akár egy megfelelően elhelyezett sztereó hangrendszer is. Utóbbi esetben a Sony leginkább a tévék beépített, sztereó megoldását javasolja, ha ugyanis nincs külön fejhallgató, akkor az adja majd a legjobb 3D-s hanghatásokat.

A vállalat természetesen játékokkal is készül az év végi startra, viszont az árazást még nem hozták nyilvánosságra.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés