- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
"Kérlek ne kezd el bebizonyítani, hogy az optimális választás baromság"
Errol szo nem volt. De a nem optimalis valasztas sem baromsag, ezt pedig Te ne akard bizonygatni
Maradjunk inkabb annyiban, hogy senki sem hulye, aki *barmit* vesz.
"Attól, hogy valakinek van pénze nem feltétlenül kell értelmetlenül szórni"
Igen, es pontosan erre hoztam fel az uj autos peldat. Mennyien vesznek lenyegeben ertelmetlenul uj autot? Teljesen felesleges penzszoras, me'g ha ezzel az auto gyartok jol is jarnak. Nem erzel parhuzamot a GPU piaccal?
"A drogokkal (törvénytelen), alkohollal (fiziológiailag és szociológiailag káros), cigaretta (egészségtelen) kezdődő érvelés pedig végképp nem állja meg a helyét ebben a kontextusban."
Marmint szerinted. Egyebkent a kave is drog, es teljesen legalis. Just sayin'... Amugy meg, ha nem erted, mit akartam mondani, de erdekel, mire akartam kilyukadni, szolj, es kifejtem.
-
Petykemano
veterán
Sajnos azt kell mondjam, Fiery reálisan látja a helyzetet. Abból a szempontból legalábbis, hogy többet várna. Ő is, mint minden AMD-vel szimpatizáló figura, többet várna és csalódott. Amennyire nyomon követtem munkásságát, Fieryből is a keserűség hangja szól, amikor ostorozza az AMD-t. Megszólalásai egyáltalán nem nvidia, vagy Intel fanságot tükröznek. Igazából kár vele ezen vitatkozni.
Mert tényleg jól látja a helyzetet: az AMD sok rossz döntést hoz, sokminden nem sikerül nekik. Fiery nagyon jól látja, hogy hiába a sok előremutató technológia, ha ezzel nem tudnak bevételre, profitra szert tenni, eladást generálin, részesedést szerezni. Akkor abból nem lesz innováció. Töménytelen sok technológiai újítás vész kárba a világon mert nincs mögötte üzleti háttér, nem sikerül vele fogyasztói igényeket kielégíteni.Példával illusztrálva olyan ez, mint a hibrid autók esete. Ott van a kocsiban az elektromotor, meg a gigantikus akkumulátor is, de mivel nincs minden sarkon töltőállomás, ezért benne van a benzinmotor is, mert abból meg minden sarkon van töltőállomás. Hatalmas innováció az elektromos hibrid autó, sokkal kevesebbet fogyaszt, csak épp a kutyának se kell, mert ma még nincs benne az a többlet, csak elméletben, mert se töltőállomások nincsenek, se hosszú hatótáv, ezért a gyakorlatban persze benzinnel mész, de közben meg amit nyernél az elektromotorral, azt el is bukod azon, hogy az autó egy tonnával nehezebb, és egyébként meg többet fogyaszt, nincs csomagtere. Stbstb.
Szóval tényleg igaz, hogy nem csak a technológián múlik egy termék, vagy egy cég sikere, az is nagyon fontos, hogy egy terméket sikerül-e jól időzíteni, illetve pozícionálni, vagy sikerül-e hozzáigazítani a környezetet. Az Nvidia ebben sokkal több sikert ért el, míg az AMD rosszul pozícionált termékekkel, hardveers technológiai fölénnyel, ám arra alkalmatlan szoftveres környezettel bukdácsolni látszik.
De ha innen nézzük, akkor a DX12 az AMD számára gigantikus siker, még akkor is, ha egyébként a várt nvidia alázás elmaradt. Megcsinálta magának azt a szoftveres környezetet, amiben a hardvere tud domborítani. Ha az autós illusztrációnál maradunk, akkor ha a GCN eddig az elektromos autó volt, ami a kutyának nem kellett, mert nem volt töltőállomás, akkor a DX12 a töltőállomás.
Ezzel persze nyilván a munkának nincs vége és egyáltalán nem biztos, hogy siker lesz a vége. És az se biztos, hogy GCN, amihez kénytelenek voltak hozzáigazítani a szoftveres környezetet, tényleg jó döntés volt.Hogy jó-e valami, üzletileg, piaci tekintetben, azt tényleg csak a piaci sikere mondja meg, a vásárlások, részesedések, bevétel.
Kettőtök közti vita az, hogy a piac miről mond véleményt. Te abban tévedsz, hogy azt gondolod, hogy a piac a technológiáról mond véleményt és ezért a piac (a vásárlók) tévednek. Fiery - és én is - azt mondja, hogy a piaci siker nem csak a technológián múlik, hanem a tálaláson, marketingen is. ÉS mindezekben együtt az AMD konkurensei sikeresebbek voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest