- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Home server / házi szerver építése
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Analóg fényképezés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibro5
senior tag
MSI B450M Mortar Max lapom displayporton 1440p monitorral bugos a bios megjelenítése néha (furcsa hogy nem mindig), M-Flash nem jelenik meg a monitoron csak újraindul a gép.
Ezzel a hibával más is találkozott?
HDMI-vel megy minden... -
Gibo
senior tag
válasz
masvilagx3 #44 üzenetére
F12-re mit reagál?
Végsö esetben a CPU-tól függöen esetleg frissítsd a BIOS-t -
Pferi
senior tag
Üdv!
Átmenetileg az MSI B450-A PRO MAX alaplapomba egy AMD A8-9600 Quad-Core 3.1GHz AM4 processzort tennék, de a lap kompatibilitási listáján nem szerepel ez az AM4 cpu.
Felejtsem el ezt a cpu-lap párosítást? -
masvilagx3
tag
Sziasztok
Nem tudom jó helyre írok, de hátha.
Adott egy msi a320m pro-e alaplap.
Beszeretnek lépni a biosba, de csak alap kép jön be.
A gép működik csak szeretnék egy beállítást módosítani.
Vmi ötlet. Jelenleg a forgalmazóval levelezek, de még nem jutottunk semmire. Nagyon más fórumot nem találok.Előre is köszönöm a segítséget.
Szép estét.Ui: kivettem az elemet is hogy "nullázzam " a bios-t ,de ugyanez a kép fogad.
-
Lassan őrölnek a malmok: Al*ánál is végre felbukkant a B450 Tomahawk MAX 40590 Ft-os árral + szept 3. dátummal.
-
DraXoN
addikt
válasz
BoneDragon #39 üzenetére
én addig vásároltam amíg "késő estig" nyitva voltak (kényelmesen eljutottam így oda munka után), de manapság már hétvégén sincsenek.. így nem éri meg már nekem elmenni hozzájuk ...
-
törölt tag
-
L4mie
veterán
valahogy sejtettem, csak mondjuk egy B450 Tomahawk a "régi" gyári specifikációban 3466-ig írja a ramot, a MAX nál már 4133-ig, ezért gondoltam, hogy van némi változás ebben is.
De akinek van tapasztalata leírhatná, hogy nem MAX típusú AM4-t frissítve lehetővé vált magasabb frekvencián üzemeltetni a memórát? -
BoneDragon
veterán
Ahogy nézem szép lassan kaphatóak lesznek. Itt már van.
-
törölt tag
Valakinek valami info, hogy varhatoan mikor lesz itthon elerheto barmilyen B450m MAX alaplap? Alza.hu-t kerdeztem de nem tudnak/mondanak semmit. Amilyen rossz a felhozatal komolyan fontolgatom, hogy veszek egy sima Mortart aztan majd eladom kis bukoval, ha lesz eleg kinalat MAX-bol.
-
Atlas007
csendes tag
Itt is van megint az ellentmondás, Ausztriában már van egy listázva, illetve hogy ez lesz még pár hét
MSI összekaphatná magát...
-
Atlas007
csendes tag
válasz
BoneDragon #25 üzenetére
Én nagyon örültem volna neki, ha nem tévedsz és már ha más nem előrendelhetőek lennének
Redditen mondjuk azt olvastam, hogy Hong Kong-ban pár napja már listázták őket kiskerek. Illetve UK-ben is előrendelhetőek néhány helyen. De ahogy már írtam is, nem épp pozitívum hogy ilyen zavaros pletykák vannak csak.
-
DraXoN
addikt
mondjuk AM4be 2020ig jön cpu, azt a maradék 1 generációt még valószínű a korábbi alaplapok is támogatják, utána meg valószínűleg AM5 only cpuk jönnek majd.
így lehet a régi lapok csak 2020ig lesznek támogatva, de az új se tovább szerintem ... maximum hiány a grafikus felület lehet (már akinek) ... de mikre nem képesek pár centért a gyártók. "nem fér be az új generáció" ... hát, jah.
mondjuk igaz, anno régen az am3 idejében is ment a kavarás, hiába volt a foglalat OK, akkor se ment feltétlen az újabb chip, gigabyte és msi szeretett rá új verziós alaplapot kiadni inkább az új modelleknek...
mondjuk anno nem évente váltottak teljes modellpalettát, max. pár évente és évről-évre inkább csak gyorsult pár extra megaherczet ahogy finomodott a gyártás, vagy volt egy nm váltás (bár utóbbi azért sokszor kért alaplapi támogatást, új mikrokód formájában).mondjuk erre az egészre 2 féle megoldás is lenne, akár a cpuba egy "boot code" részt belerakni (bár ha azt gyárilag elrontják, akkor pech), vagy az alaplapokat kötelezően úgy megcsinálni, hogy cpu nélkül is képesek legyenek updatere, akár netről leszedős változatban.
-
Hunork
veterán
A Stream során azt mondták, hogy legkésőbb Augusztus végére már mindenhol elérhető lesz, de vannak olyan országok ahol már most kapható néhány darab. Én eddig csak a Konzolvilágtól tudtam annyit kiszedni, hogy "legalább 2 hét" mire lesz náluk készlet, remélhetőleg nem kell annyit várni rá más boltnál itthon.
-
DraXoN
addikt
mondjuk sose voltam jó véleményen MSIről, ebben se változtatják meg utóbbit ... a vicc, hogy egyik legjobb (specifikációjú és hűtésű) VRM mégis az övék a B450 lapok között.. az ASUS gyengébb minőséget rak rá, emiatt jobban hűtendő, Asrock minden hűtőbordát alul méretez, a Gigabyte, kb. ASUS szint szintén (más vezérlő, de azonos alkatrészek).. bár ezekről most csak általánosságban írtam. Biostar van még, de ő kb. ennyi is említés szintjén több figyelmet nem érdemel (sajnos, kb. asrock "kicsi" borda, gyenge vrm alkatrészek)... más gyártó meg nincs.
Mondjuk a 65Wos cpukat bármelyikük elbírja, csak OC esetén körültekintőnek kell lenni, 8 magosakhoz már jobban kell figyelni, 12magost igazából egyikbe se nagyon ajánlott rakni, bár alapon lehet elketyeg, de még a PBO szintje is kérdésessé válik (mondjuk a gyári hűtő pont jót tesz ezen lapoknak, a légáramlat valamennyire pótolja az "inkompetens" felépítést, de a 8 és főleg 12 magos cpuk esetén nem a cpu hőmérséklet lesz a korlátozó tényező tuning esetén)... Ami biztos, az összes alaplap 3 vagy 4 fázisos a B450 alaplapokból, bármit is írjanak rá (duplázzák néha, részben, vagy teljesen, néha doublerrel, de attól még max. 4 valódi fázis) -
Atlas007
csendes tag
Elég tág sajnos ez a nincs messze
Mortar-t akartam rendelni, de nem nagyon találtam már itthon sehol. Ezért tegnap rendeltem egy Bazooka Plus-t. Erre este látom a Tomahawk hibákat, az MSI ajánlásokat, meg hogy nincs MAX még sehol, és nem tudni mikor lesz. Ilyenkor mondja vissza az ember a rendelést, és várja a csodát? Aztán lehet hetekig nem is lesz elérhető? Hát ettől nem alakul ki az emberben pozitívabb kép az MSI-ről. Se azt nem mondanám hogy túl kompetens a gyártó.
-
DraXoN
addikt
valószínű nincs messze a MAX lapok megjelenése, mert a sima modellek készletei hamarosan elapadnak ... eléggé elfogytak az üzletekből a modelljeik nem csak nálunk de amazonon is egyre kevesebb kereskedőnek van még belőlük... valószínű MSI kivár, hogy elfogyjanak a boltok többségéből a régi lapok, és már az újakat fogja szállítani.
-
Atlas007
csendes tag
válasz
BoneDragon #9 üzenetére
Fura, hogy szerinted már a héten elérhető lesz, az MSI semmi hivatalos megjelenést nem mondott, olyan pletykákat olvastam, hogy szeptember eleje meg 3. 4. negyedév között. Már két magyarországi nagy boltot is megkérdeztem, sehol nem tudnak a MAX lapok várható megjelenéséről. Gondolom ha a nagyker már listázná, csak tudnák, bár simán lehet az is hogy nem...
-
Atlas007
csendes tag
válasz
#79563158 #16 üzenetére
Illetve azt is mondták, hogy javasolt megvárni a MAX lapokat az új procihoz, aki mostanában vásárolt régi lapot inkább küldje vissza (spec Tomahawk-ra mondta, nem tudom mennyire értelmezhető univerzálisan). De a legszebb ebben akkor is az, hogy ilyen javaslatokat tesznek, miközben senki nem tudja mikortól kaphatóak a MAX-ok! És akkor az ember ott van, hogy itt az új ryzen generáció, de ha nem akarok ~60k+ alaplapot venni akkor mit tegyek?
-
törölt tag
Ma volt MSI livestream, a nem-MAX alaplapok 2020ig tamogatottak, utana nem lesz BIOS support uj processzorokra illetve marad a betaban megszokott fapados grafika, plusz ugrik az OC profile support.
-
TIT
veterán
Én már 3 éve akarok de mindig jön újabb proci,most végre meglépném erre kiszarnak velem az X570-el,memo árak is mennek fel,nagyon jó.
Procit nem nagyon kapni,eleve több is picivel mint kéne.
Csak a 450-nél lehet biosfrissítés kell,hogy a 3xxx procikat felismeje,nehogy simán menjen valami. -
-
törölt tag
Azert a hosszutavu tamogatassal kapcsolatban vannak ketejeim, plusz a Mortar plusz USB bemenetei szinten jol jonnenek, ugyhogy egyelore visszakuldom a Gaming Plus-t es varok. UK pricing alapjan elenyeszo a kulonbseg a MAX es nem-MAX lapok ara kozott, ugyhogy par ezrest meger a lelki bekem.
(Arrol mar nem is beszelve, hogy az utobbi idoben nem voltam tul szerencses a vasarlasokkal, ugyhogy inkabb nem rizikozok.) -
törölt tag
Remelem hamar megjelennek itthon is a kinalatban. Ket hete vettem a B450M Gaming Plus-t, de inkabb visszakuldom es megveszem a B450M Mortar MAX-ot, ha mar ennyi kavaras van a BIOS korul.
-
varek
csendes tag
És B 450 carbon pro-t sem módosították
-
paperboy
senior tag
Inkább B550 jöhetne már
-
Locutus
veterán
Kár, hogy a mortarból a titaniumot nem adják ki MAX-ként. Az jobban néz ki
-
DraXoN
addikt
Akkor ezért tűntek el a piacról a tomahawk és mortar alaplapok ... eléggé fura is volt, hogy egyre nagyobb a hiány belőlük...
végül is a nagyobb bios jó dolog ... csak kár, hogy eredetileg "erre nem gondoltak". kezdetektől lehetett tudni az amd hosszútávra tervez a foglalattal...mondjuk van egy előnye a dolognak, ezeknél biztos nem kell bios frissítéssel kezdeni, hogy egyáltalán beinduljon a ryzen 3000 (bár az eredeti alaplap is jó, mert ha jól rémlik mind 2 említett alaplap cpu nélkül is tud biost frissíteni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat négy B450-es modellel frissített, amelyek hosszabb távon kiváltják az elődöket.
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest