- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Godefroy linkelt egy kimutatást, bár ott 48,4% a max., nos én egy hasonlót láttam korábban, de ott egy ponton keresztezte a két vonal egymást. Most hadd ne keressem.
(#79) Godefroy: Nem, nincs közgazdasági végzettségem, és?
Oké, akkor úgy mondom, hogy a kapitalizmus mai formája. Miközben szerintem te valami vadkapitalista álomvilágban élsz, amin a fejlett országok már túlléptek 1-200 éve...
Az állam garantálja a szabad piacot, ahol 1-1 cég nem helyezheti a saját érdekeit minden más fölé. A versenyhivatal nem csak dísznek van.
Az Intel kimondottan egy agresszív és notórius szabályszegő cég. (Mint írtam, jelenleg is folyik ellenük vizsgálat, és nem az AMD kezdeményezésére, hanem hivatalból. Lassan őrölnek ezek a malmok, de előbb-utóbb lépni fognak.) Ez egyszerűen tény, nem holmi fanság mondatja velem. Egyszerűen azért állok az AMD mellett, mert sokkal jobban tetszik a kreatív fejlesztés és együttműködés, mint ez a vadkapitalista mindenkit lenyomunk és háborúban állunk az egész világgal attitűd.
-
Godefroy
senior tag
-
TESCO-Zsömle
titán
de bizonyosan drágább mint pici panelt gyártani ugyan akkora PPI-vel
Csakhogy itt nem erről van szó. A pici panelok felbontása lassan beéri a TV-két is! Elvileg még idén megjelenhet az első mobiltelefon 5"-os 1080p kijelzővel. Akkor miről beszélünk?
De amúgy a fő akadály inkább az lehet...
...ami a netbook-oknál is volt. A gyártók szépen megegyeztek, hogy adott kijelzőméretre max milyen felbontást szabad tenni, hogy ha a paraszt jobbat akar, akkor mélyebben a zsebébe kelljen nyúlnia és kifizetnie egy rakás olyan dolgot, amire egyébként nincs szüksége.
Ha 13-15"-on többet akarsz, akkor vegyé' Ultrabúúkot 300k-ért... Igaz, hogy grafikailag a kanyarban sincs egy A10+7660 kombóhoz képest, amit megkapsz 170k-ért, de akkor is...
sz: Nem elég a trend, miszerint 2 centivel vastagabb noti "égő", technikai oldalról is meg kell támogatni a dolgot.
-
-
dezz
nagyúr
Persze. Én nem tudom, mennyire veszik ezt ma figyelembe, de 2-3 éves zoomhasználóként ritkán tapasztalok igazán zavaró problémát. (Leszámítva a pixel-éles pixelgrafikai elemeket, ami persze homályosabb lesz. A fényképek viszont pl. nem ilyenek, és sok AA-s rajz sem.) Az általad linkelt oldalon is korrigálni lehetne a jobb oldali elcsúszást a pozíció megfelelő megválasztásával, lásd a bal oldalon nem csúszik el. (Legalábbis a Maxthlon3-ban. Most nem szeretnék más böngészőt indítani, mert nekiállnak egy sor tabot megnyitni.)
Mindenesetre ez a 100 körüli ppi, ami a mai monitorokat jellemzi, igazából iszonyat kevés, csak azért nem érezzük ezt annyira, mert valami vagy pixel-határra igazított, vagy AA (ill. a betűk ClearType-osak), amitől viszont kissé életlenek. 200 ppi-n jóval csekélyebb lenne ez a proglémakör, 300-on meg talán el is enyészne. (Már a monitoroknál, kis kézi eszközöknél, amiket jóval közelebbről nézünk, inkább olyan 500 körül van ez.)
-
dezz
nagyúr
Ilyen PPI-re talán nem is lenne szükség, de egy duplázás már nagyon időszerű lenne. Bár nem tudom, mennyi kellene ahhoz, hogy már lényegében mindegy legyen a beállított felbontás, ne legyen látványosan rosszabb, mint a natív.
A Windows tényleg nem áll a helyzet magaslatán (ebben [is?] sokkal elmaradottabb, mint pl. az OS-X, ami már vagy 8 éve vektor-alapú, így kapásból profitált a Retinából, sőt igényelte is, úgyhogy ideje volt). Viszont szerintem a mai böngészőkben elé jó a zoom (legalábbis a Maxthlon3-ban, amit egy ideje használok, mert jobbnak bizonyult, mint a Firefox, de a többiben sem tűnt rossznak). Nálam pl. 130% a default (a betűket és a nem bitmap alapú grafikai komponenseket vektorosan kezelik [utóbbiakat pixelhatárra is igazítják], így ezeknek eleve mindegy).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest