Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen SSD-t vegyek?
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Memóriakártya topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
Ja az lesz szeretettel várjuk a "csak újra akartam pasztázni de nem indult el" szövegeket. Azután megnézzük és agyon van sarkazva vagy a fél mag letörve
amd xp korszak óta úgyis már hiányom volt az ilyen szövegekből
Ismerek olyan rendszergazdákat és egy csomó boltost akik emiatt nem fogalmaznak/vesznek mai napig amd-t.
Guga is írta párszor akkoriban csak p4-el foglalkozott mert az nem lehetett lesarkazni könnyen -
Psych0
őstag
Mekkora hiszti...
-
-
Reggie0
félisten
Pentium 3-nal lehetett latni. Ertelem szeruen nem csupasz szilicium, mert a feluletet passzivalni kell, hogy ne diffundaljon bele semmi.
"Ez a méret túl kicsi ahhoz, hogy bárki rá tudjon tenni egy hűtőbordát anélkül, hogy megsértené a magot. Vagyis mechanikailag erősíti a kupak a magot, mert megtámasztja a hűtőt."
Regen hogy raktak? Az intel hogy rakja ra a kupakot? Valahogy megis sikerult, igy nyilvan lehet ra bordat is rakni. Az mas kerdes, hogy nagyobb a riziko, de messze nem lehetetlen. -
Benőke
őstag
Még jó hogy az az alap kommunikáció, hogy számunkra, tehát a felhasználók számára készül. Számunkra fontos hogy minél hűvösebb legyen és ez nem csak tuning esetében van ez így. Magyarul fogalmazva hoztak egy költség csökkentő döntést, mert amúgy ez nekünk rossz de nekik jó. Mindig dezsavűm van mikor az intel stikliéire fény derül és jön a magyarázkodás.
Kis hiba? Hát inkább nevezzük nevén a dolgot. Egy átgondolatlan döntés, és felelősség az nincs, mert szándékosan akarták hogy ne legyen jó. Most aztán meg lehet nyugodni. Köszönjük... Így valóban sokkal jobban érezhetik magukat a felhasználók.
Notikban külön fontos lenne a hőtermelés visszaszorítása, és a proc minél hűvösebben tartása, mert kis helyen nagy hőt elvezetni probléma. Így gondolom ott ez sokaknak okoz majd örömöt, hogy az újabb, jobb, kevesebbet fogyasztó melegebb lesz.
Csak épp nem írták oda a cikk végére hogy akinek nem lényeg az ne vegyen Ivy Bridge -et. Sebességben alig van előre lépés, a régieket ha elkezdik kiszórni, pedig olcsók is lehetnek.
Jobb lenne ha elhagynák a fémkupakot...
-
szab.tam
nagyúr
igen, csak ezzel több probléma van.
- ugye a gari
- lesarkazás (az egyre elfuseráltabb cpu hűtő rögzítések ebben tudnak is segíteni.)
- a direkt érinkeztő hőcsöves hűtők középső 2-(3?) csöve fogja érni a procit,a szélsőkhöz nehezebben jut el a hő. (a sapka kicsit terített is. pont ezért nem tudtam a nagy hűtőm blokkjára ati kártyát venni, sem új nvidia-t...)az intel ezt magyarázhatja, de úgy gáz, ahogy van....
szerk:
és milyen szép lesz madj garipaírra az apróban vásárolgatni használt, átkent procikat, amiről baromira nem látszik, hogy át lettek pasztázva. (igaz, többször hűtőcserélt vga-knál ugyanez volt idáig is...)
próba, működik, örülünk, megdöglik, gari. kiderül, hogy ugrott, szevasz... -
djculture
félisten
-
banhammer
veterán
Vihar a biliben egy csipetnyi egy hülye százat csinállal megszórva.
Sajnos az Intel hiába bizonyítja, hogy az Ivy Bridge CPU-k hibátlanok ha a száj hagyomány már a szájára vette, hogy hibásak stb.
Ez kb. olyan, mint a majd 10 éve elterjedt nézet, hogy nem jó az AMD mert melegszik, megsül, stb.
Ha jól emlékszem akkor ennek az alapja egy Tom Hardware-s teszt volt ahol müködés közben lekaptak a P3-as, P4-es és az AMD processzorokról a hűtőbordát és a nyomorult AMD CPU-k elégtek. -
-
-
djculture
félisten
Aki már K-s procit vesz mondjuk nem azért fizet ki+ pénzt mert dicsekedni akar hogy nekem k-s procim van. Ebben a formában hülyeség k-s procit venni kimondhatjuk. Szerintem az ilyen kupaktalanításos barkács nem opció, legföljebb annak aki nem akarja majd később eladni a procit. Meg ha lesarkazza a magot nem lesznek tőle álmatlan éjszakái
-
subaruwrc
félisten
ide jó lehet a liquid pro ,csere pasztának, mert összegyógyítja a két felületet
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kizárt, hogy ezért legyen új revízió. Tudni kellene, hogy az Intel miért választotta ezt a megoldást. Nagy az esélye annak, hogy szándékos, ami azt jelenti, hogy ennél maradnak. Ez egyébként nem baj. Alapvetően ez a megoldás nem hibás. A termék sem hibás ettől. Ezt csak az elégedetlen tuningmániások próbálják bemesélni. Azt hiszik, hogy ha elmondják az Ivy-t minden szarnak, akkor az az Intelnek rossz lesz, és visszatérnek a régi megoldáshoz.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezüst pasztát nem szokás alkalmazni közvetlenül a processzormagjára. Igazából nem a Liquid Pro a lényeg, mert bármiben benne van a kockázat, ami ezüstadalékos keverék. A Liquid Pro csak egy paszta, szóval önmagában ez nem hordoz nagyobb kockázatot, mint egy konkurens paszta.
-
Az fain... Na a használt Ivy procik vételénél is érdemes lesz figyelni...
Az Intel most nagy öngólt lőtt magának... Prescott ReBorn.... -
FlekkeN
aktív tag
Kupak nélkül fel lehet tenni a bordát? Nincs valahol egy olyan mérés? Kiváncsi lennék rá.
-
pele79
csendes tag
Performance Tuning Protection Plan by Intel®
Terms and Conditions
Exclusions to Coverage. This Plan does NOT cover:
Any costs associated with the removal of the Eligible Processor and/or installation of the replacement, including without limitation, labor, damages to the system, downtime, or any consequential costs incurred by you, and in particular, any costs related to the removal or replacement of any Eligible Processor that is soldered or otherwise permanently affixed to any printed circuit board; OR
Damage to the Eligible Processor due to external causes, including accident, problems with electrical power, abnormal electrical, mechanical or environmental conditions, usage not in accordance with product instructions, misuse, neglect, alteration, repair, improper installation, or improper testing; OR
Any Eligible Processor which has been modified or where the original proprietary markings (trademark, logo or serial number) have been removed, altered or obliterated from the Eligible Processor; OR
Damage to any other component(s) within the system housing the Eligible Processor or the replacement processor. -
Angel1981
veterán
válasz
fatallerror #37 üzenetére
+1
Kezdetek kezdetén én is tuningoltam a magamét (Q9550) puszta kíváncsiságból, de utána visszaállítottam alapra, azóta úgy megy, és semmi hátrány nem érint emiatt.
-
Z_A_P
addikt
A "sima" I7-nel (860 pl) hogyan volt ez megoldva? Paszta v forrasztva volt?
Valaki irta hogy ha pasztas, es lehet 2 even belul az szepen jol megzarad - hat tokon szurom magam -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezek a legendák.
Egyrészt ropogósra sült Barton sosem volt, mert nem éghetett le. A hűtőt levéve pedig bármi leéghet még ma is. A hővédelem nem garancia arra, hogy extrém körülmények között megakadályozza a termék meghibásodását. Ezek jó hatásfokkal működnek, de ha maga a bordát leveszed a termékről, akkor nincs rá 100%-os garancia. Borda mellett persze tökéletes az eredmény. Nyilván a bordát levenni nem életszerű helyzet. Nem is ajánlom senkinek, mert csináltam már ilyet. Szórakozásnak indult és egy halott Core 2 Duo lett belőle. Többet nem is szórakoztunk ezzel.A TLB bug az errata probléma. Ha nézed a processzorok errata listáját, akkor talán kiderül, hogy nagyjából mindegyik lapka tartalmaz úgy minimum 40 hibát. Valamelyik többet is. Például a Core 2 anno közel 100-at tartalmazott. Annyira komplexek már a mai rendszerek, hogy nem lehet ezeket hibátlanra tervezni. Erre vannak dokumentációk, melyek leírják, hogy hol van bennük a hiba és hogyan lehet ezeket elkerülni. Esetleg a súlyosabb hibák egy részét mikrokódfrissítéssel orvosolni lehet. Emellett vannak olyan hibák, amiket laborkörülmények között hónapokig tartott reprodukálni. Ilyen volt az a TLB bug is amiről beszélsz. Ez otthon szinte senkit sem fenyeget.
A súlyos hibák, amik rendszerint visszahívást vonnak maguk után, azok konkrétan egyszerűen reprodukálhatóak. Ilyen volt a Pentium FDIV bugja, ami rosszul számolt. Az Intel ezeket a processzorokat cserélte is anno, mert ez tényleg előjött otthoni körülmények között. -
jerry311
nagyúr
válasz
Picturemaker #39 üzenetére
Akkor lecsereled a pasztat, gari mar ugysincs ra.
Mellesleg hogy szarad ki egy paszta zart kornyezetben? -
Attix82
addikt
Szerintem se kéne spórolnia ilyen dolgokon. De szerintem a közvélemény picit azért nyomással lesz erre, és változtathatnak. Bízom benne.
-
-
Löncsi
őstag
válasz
sikolymester #43 üzenetére
De az meg nem proci.
AMD-nél azért voltak fura dolgok, lásd ropogósra sült Barton, TLB bug, vagy ha már melegedés a gond akkor rá lehet nézni a dózerre.
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz
Picturemaker #39 üzenetére
No igen!
Egy újabb példa arra, hogy már nem a mérnökök szava dönt a gyártásban évtizedek óta. Ők minden meeting után mehetnek vissza a gyártósor mellé duzzogni, amíg a marketinges/közgazdász kollégáik vállát kékre-zöldre lapogatják, hogy már megint sikerült valamin spórolni a cégnek...
Így egész új értelmet nyer a tartós fogyasztási cikk fogalma.
-
PR0JECTNR56
addikt
A forrasztásos megoldás szerintem is szimpatikusabb, de tekintve, hogy a paszta is hibátlanul teszi a dolgát normál felhasználás mellett, így teljesen feleleslegesnek tartom ezt a felhajtást körülötte.
-
Tiszteletes
aktív tag
Nem tudom, hogy rossz/jó gondolatmenet-e az, ha feltételezzük a gyártóról, hogy: nem akart "túlságosan jól tuningolható terméket piacra dobni az 1.gen ivy-k személyében, mert ez esetben a következő család többletpotenciálja, sokkal kisebb max tuning-max tuning között.
Vagy tényleg csak ennyire Jordán pozitív banda, hogy ezen a 25 centen is spóroltak?
-
Picturemaker
őstag
Ha kiszárad a paszta (mondjuk kb. 2 év múlva), mert ki szokott (a képen látható kemény trutyi meg főleg) és elveszti a (nem túl acélos) hővezető képességét? Akkor rögtön vegyek új procit?
-
fatallerror
addikt
manapság lett divat h a 4,6 ghz-es tuning az alap dolog és ha nem tudja akkor hibás/szar....
csak a benchmarkbuzikat érinti ez a probléma, aki csak játszik v rendezgeti a videóit azt nem érinti mert nekem ne mesélje be senki h csak úgy elégedettek a teljesítménnyel ha 4,6 ghz-en simán hasít...
-
-
SkyS1gn
félisten
én pont úgy gondoltam hogy a kisebb fogyasztás+22nm miatt ha sokkal nemis de hűvösebbek lesznek alapon, tuning persze más tészta...
ezekszerint jól döntöttem, kis TX3 lehűti a 2500K-t 4,5 ghz-en, persze nemsoká megy rá a víz
megnéznék egy ehhez hasonló i5-öt 4,5 ghz-en hőmérsékletekben! -
Vertigo
aktív tag
Szvsz. a "K" szeriaval b@xnak ki, igy az olyan userek, mint en (aki mar lusta egy hetveget tuninggal szenvedni, de 5k extraprofitot az intelnek adomanyoztunk volna, hogy megnyugtatasul ott a "K" betu, ha valamiert nagyon kene) vagy vesznek sima 3770-et, de inkabb azt sem, elcsucsulnek meg fel evet a q6600-asukon, feltartott kozepsoujjal...
...most ha azt nezem, ha K-t vennek, ha simat, egy gabifogkrem minoseget sem elero pasztara sajnal az intel 50 centet, akkor en ezert vegyek eroseb, dragabb, hangosabb hutot?!?!?
Na meg 5x is meggondolom ezt az ivy-t, nem tetszik az ilyen nyilvanos hulyeneknezes, nem akar az amd gyorsba valami kevesbbe zabagepet piacradobni?!!?
-
Csupasz siliciumot nem látsz sehol. A "mag" alatt is egy fém lapot értünk.
Vagyis a siliciumot, amin egy fém lap található - fogalmam sincs, hogy milyen technikával rakják azt rá.
Ez a fém lapocska pont akkora, amekkora a proci lapka mérete. Ezt látod a cikkben szereplő képeken összepasztázva.
Ez a méret túl kicsi ahhoz, hogy bárki rá tudjon tenni egy hűtőbordát anélkül, hogy megsértené a magot. Vagyis mechanikailag erősíti a kupak a magot, mert megtámasztja a hűtőt.
A mag és a kupak is fémből van, ezeket szokták összeforrasztani. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt felesleges megnézni. Az Intel így döntött. A processzor teljesíti azt, amire garanciát vállalnak. Alapórajelen annyival meg nem melegebb, hogy kellemetlen legyen.
(#28) Loha: Kb. tuningol a vásárlók 2-3%-a? Az Intelt így nem fogja érdekelni.
Ha nem veszitek a K-s termékeket, akkor az olyan jelzés feléjük, hogy nincs már rá igény.
-
Loha
veterán
Nem baj az, ha az emberek emiatt nem veszik, meg nagy a média visszhangja, mert lehet akkor az Intelnél is elgondolkodnak, hogy azért legalább a K-s procikat nem ártana forrasztani, ne ezen spóroljanak már... Főleg, hogy K-s procik esetében dalolva kifizetné mindeni a forrasztás többletköltségét is akár...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elvileg vonatkozik. De az Intel ezt az egészet még nem dolgozta ki teljesen, mivel ez csak egy tervezet. A lényeg, hogy ha vettél egy ilyen papírt, akkor a processzort bármilyen állapotban ki lehet cseréltetni. Leégés, kupak polírozása, valszeg a levétel is ide tartozik.
(#21) Reggie0: Van rajta egy forrasztható réteg. Ez alatt van a szilícium. Az Ivy-nél nagyon egyszerű a kupaktalanítás, mert alávágsz és már le is jön. A forrasztásos megoldásoknál ez sokkal több figyelmet igényel.
(#23) Löncsi: Nézd a tuningoló szemével. Látja, hogy nagyon forrósodik, holott ez már a 22 nm-es űrtechnológiás izé. Erre kell még pár obrféle kimutatás és ömlengés, hogy szar, meg hogy jön a javított verzió, és máris sokan hibásnak tekintik. Nem olyan nehéz ezt elhitetni manapság. Csak ugye ez nem a valós kép.
-
SzlobiG
félisten
válasz
LackoMester #10 üzenetére
Az aláírásában a lényeg...örömmel olvas ilyen híreket ne foglalkozz vele.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Írni kell róla, mert nagyon sokan úgy gondolják, hogy az Ivy Bridge egy hibás termék és jön egy új revízió, ami javítja a melegedést. Erre sajnos az olyan idióták, mint az obrféleségek rásegítenek, és skandálják, hogy ennek nem ez a normális működése és meg ne vedd. A valóság az, hogy az Ivy Bridge nem hibás.
-
Dagidög
senior tag
Rendben van, hogy hozza az ígért dolgokat, de egy ekkora teljesítményű procinál spórolnak a hővezető pasztával? Ez szerintem elég kiábrándító, tekintettel arra, hogy mekkora eltérés van hőfokokban
(#13) 04ahgy: úgy érzem gari esetén valaki kupaktalanítani fog
-
Reggie0
félisten
"...Sandy Bridge esetében forrasztást alkalmazott..."
Mit forrasztottak mihez? A lapka tetejere fem van felgozolve, hogy forraszthato legyen?
-
04ahgy
nagyúr
"Kupaktalanítás mellett tehát érdemes megfontolni, az Intel tuningra vonatkozó garanciáját, melyről korábban már írtunk. A bejelentéskor még nem láttuk ennek értelmét (és Sandy Bridge processzorokhoz továbbra sem tartjuk szükségesnek), de az Ivy Bridge esetében már lehet nyerni azzal, ha a hővezetőpaszta lecserélésre kerül. A vállalat egyébként hozzá is adta a Core i5-3570K és i7-3770K jelzésű termékeket a Performance Tuning Protection Plan szolgáltatáshoz."
A leszedett kupakú termékekre is vonatkozik a kiterjesztett garancia, vagy csak arra, ami ugyan sértetlen, de tuning hatására lelte a halálát?
HGYu
-
walkmanboy
tag
Én sem értem mi ez a nagy felhajtás miatta, a tuningot egyik gyártó sem szereti vállalni, az, hogy most jobban melegszik, ez nem tervezési hiba.
Bolhából elefánt dolog ez.
-
LackoMester
addikt
Nemtudom, h. vagy vele, de próbáltad a procit?
Teljesen jó, én egy kis tuningot alkalmazva 4.1 Ghz- n használom ( HT On ) , a RealTemp mérése alapján 2 - 3 óra játék után a max. 55- 58 fok körül alakul a CPU hőmérséklet ( Artic MX2 pasztával, 1500 -as fordulaton a GX- 7 hűtő ), nálam ez még a nagyon belefér kategória. -
Tovább dagad a vihar a biliben, szükség is van rá, etetni kell a népet valamivel.
(#10) LackoMester
Szerintem nem csak Nálad számít jónak, ezek mindenhol korrekt értékek.
Igaz nem lehet összehasonlítani a kettőt, de én az FX-et nem tudom ennyin tartani H100-al.
-
Bagoly81
aktív tag
ha leszeded a kupakot, mivel ragasztod vissza?
-
stranger28
addikt
Ejnye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A PC Watch alapos tesztnek vetette alá a rendszert, így az Intel korábbi nyilatkozata más megvilágításba került.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest