- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Akciókamerák
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cefet
aktív tag
De. 25 fok difi miatt lesz fele a fogyasztás. Azért, mert a hőmérséklet emelkedésével a kártya BIOS-a elkezdi emelni a feszültséget, hogy stabil maradjon a GPU. Az én Tahiti magos radeonomnál ez 0,875V-ról kb 1,1V-ra emelkedést jelent. Ez a feszültség emelkedés dobja meg az áramfelvételt, mert közben más paraméter (pl frekvencia) nem változik. Ezek a dolgok a gpuz programban nagyon szépen látszanak. Persze az 55 fok csak nagyon hatékony hűtéssel tartható. Elvileg sima léghűtéssel is elérhető ez, de hatalmas borda, vagy hideg levegő kellene hozzá. Ezen kívül a ventilátorok sebesség\hőmérséklet profilját is meg kellene változtatni, mert a gyári beállításon 65 fok felett kezdenek begyorsulni, de az már késő.
Legyen béke! Menjenek az amerikai katonák haza, azonnal!
-
3.Aragorn
addikt
"Arról még nincs adat, hogy megvásárolható lesz-e... "
Szerintem itt be is lehet fejezni a mondatot. -
-
Ribi
nagyúr
Lehet hülye kérdés, de ugyan azzal a hűtéssel van ez a különbség?
Vagy amikor 65A-t eszik, akkor 55 fokos és amikor 126A-t eszik akkor 80 fokos? Mert az teljesen normális. Hűtés miatt ennyit nem változik, ott biztos hogy más is változott. 25 fok difi miatt ugyan olyan teljesítményen nem lesz fele fogyasztás.
Enyni erővel az enyém meg 30 fokon 1A-t kér -
Cefet
aktív tag
A melegebb GPU több áramot is kér. Az enyém 55 fokon 65A-t, 80 fokon 126A-t fogyaszt. Duplán megéri vizezni. Eleve csendesebb a vízzel, de így, hogy a fogyasztás is fele, hűteni is könnyebb. Az már csak hab a tortán, hogy a táp is csak fél gőzzel megy, meg van kímélve... Nagyon jót tesz az élettartamnak. Szóval egy rendes víz aranyat ér.
Legyen béke! Menjenek az amerikai katonák haza, azonnal!
-
Dilikutya
félisten
válasz Lacielvtárs #9 üzenetére
A mostani VGA árakkal az a baj, hogy gyártói oldalról azok nem olyan magasak. A nálunk félmilliós RTX3070 is a gyártók oldalán csak 200 ezer +/- amit éppen ingadozik a forint az euróhoz képest.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
mike710
aktív tag
válasz flashpointer #23 üzenetére
De. Halk. Mivel kb 30% terhelésen megy a hűtés. Egy Fragtal Design Define R5-el. Próbáld ki. End of stroy.
-
mike710
aktív tag
Mielőtt nagyon belemennénk itt a sopánkodásba szólnék hogy a Radeon™ RX Vega64 8GB HBM2 Liquid Cooling 1x nem ment még 65 fok fölé max terhelésen 2 és év használat alatt aminek a gyártó adata TBP: 345 Watt a 6900XT-nek meg 330 Watt. Szóval lehet nem hülyék egyébként ott mérnök asztalnál bármilyen meglepő.
-
Zeteny06
csendes tag
válasz Predatorr #13 üzenetére
A DLSS utánzat még nagyon nem végleges állapotában van.
Az meg hogy a vízhűtés pénzlehúzás azért nem igaz, mert:
1.részt rohadt jól néz ki.
2.részt a GPU temp 70-80°C-ról 35-40°C-ra esik le, ami konkrétan a fele.
3.részt a proci temp azért csak 5-6°C-ot csökken, mert nagyon kicsi a proci hőátadási felülete ezért nem hatékonyak a vízesblockok se.znagy.hu
-
tegbashar
tag
"amely most egy továbbfejlesztett verziót kapott, de ez nem lesz elérhető mindenkinek"
Tehát pont, mint bármelyik másik VGA mostanában. -
harmincas
tag
Abunak nem erőssége az írásbeliség... a címbe nagyon nem kell vessző.
-
carl18
addikt
Szép, ezt instan megy a bányába! Kripto mellé jól jöhet a vízhűtés?
Kíváncsi vagyok mikor lesznek újra normális árak?Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Dragon3000
veterán
válasz nagynorbert #16 üzenetére
A talált információk szerint ott 38mm vastag volt a radiátor, mostanában meg a 27mm a divat. Na meg ph-s teszt alkalmával is csak a 7990-hez képest volt halk megoldás. Ennél egyelőre nem találtam erről információt.
[ Szerkesztve ]
-
nagynorbert
csendes tag
Amd nek anno az R9 295x2 höz is elég volt egy 120 as hűtő pedig az 500W os TDP vel volt "megáldva".
-
Z10N
veterán
https://videocardz.com/newz/amd-launches-radeon-rx-6900-xt-liquid-edition-with-330w-tbp-and-18gbps-memory
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
tibaimp
nagyúr
Ezzel a tuninggal, már egy 3090-es szintjét hozza kb. Nem rossz.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Predatorr
őstag
Egy 2 slotos, szerény 2080 FE-m van, tuningolva (+10/15%) is elvan max 84°C-on (anélkül max. 76°C) egy kis FSP CT230 házban, kijön a meleg és nagyon a szobát sem fűti. A procimon a DP4 a legtöbb készvíznél jobban hűt (tesztek szerint). A vízhűtés csak pénzlehúzás. Amúgy AMD elmehet a francba, amíg 2* annyit esik vissza a teljesítménye sugárkövetéssel, mint az nVidiának (és a DLSS utánzat sem az igazi).
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Zotya84
őstag
Én már azon is oda vagyok meg vissza (sic!), hogy a beszerezni tervezett 6700XT-hez eddig nem találtam FC-blokkot G1-4-ekkel. Bár az sem kizárt, hogy én keresem rosszul... Így lehet, hogy ez is kimarad, és majd a következőből. Pedig már csak pár hónap és talán arra a szintre esik az ára, figyelembe véve, hogy elindult lefelé, hogy ki is akarnám fizetni. A 6800-ast biztos nem fizetném ki, ahhoz meg persze van.
Miközben a sima Pulse 6700XT is 230W TBP, a mostani 7950 meg 200W TBP, és arra meg volt. Helyette jönek az ilyen gagyi játékvizes cuccok.
Pedig kényelmesen beilleszthető lenne a rendszerbe, mert akármit is csinálok, nem tudom a 3700X-szel maxra hajtva őket 65°C fölé fölvinni, még néma hűtés mellett ebben a kánikulában sem. Ha meg tekerek a ventiken, az még mínusz 3-4°, ha a pumpát is gyorsítom... na azt még nem próbáltam a 3700X bekerülése óta...Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
DiamondBack
senior tag
it's brilliant but i like this
[ Szerkesztve ]
-
hasznoa ötlet, meg ha már vízhűtés, akkor miért nem lehet beborítani a teljes felületét a vga-nak, alul és felül, hogy maga a kártya ne melegedjen, és oda biggyeszteni egy hatalmas akár három ventis radiátort, amivel ki lehet hozni közvetlenül a meleg levegőt a házon kívülre...
vagy legyen két venti, de akkor mindenhol "érje a víz"
és bele férjen sok tipusú gépházba és ne csak félmegoldásokkal szolgáljon a gyártó, mert szerintem a mostani vga árakba bele is férne egy kis újítás
lehet az én megoldásom is be kéne adni a szellemi tulajdon védelmi hivatalba[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
vaakuum
addikt
Én pl. simán bevállalnék bármikor egy 4 slotos ra növelt, 2-3 hőcsővel megtámogatott, a szokásánál és egy hajszállal nagyobb lamellatávval és egy kicsivel nagyobb sugarú ventivel rendelkező (hogy könnyebb legyen átfújni egy kicsivel alacsonyabb fordulaton is) gyári hűtést. Sőt, valszeg nem is vennék többet olyan kártyát, ami függőlegesen van lamellázva, mint a mostanában jellemző 3 ventis rettenetek, amiknek a fele gyakorlatilag semmit nem ér, mert hiába fújja le a meleget az alaplap felőli élén, onnan a meleg nem tud menni sehova, csak visszakanyarodik a venti elé, amit ismét ráfúj a bordákra...
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
-
igen ez a gondolat bennem is megfogalmazódott már, hogy miért nincs univerzális AIO VGA-ra mint a CPU esetében, mert valóban sokkal több hőt termel egy VGA mint egy CPU
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
vaakuum
addikt
Én sem értem. Nyilvánvaló, hogy a gpu-k többet zabálnak, mint a cpuk, ehhez képest a cpu-kon kilós tömbök csücsülnek.
Be kellene látni, hogy a VGA is talán ésszerűbb lenne akár 4-5 slot vastagságban, lehetőleg olyan technikával, hogy a meleg nagyját kitolja a házból."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Ribi
nagyúr
Ha már egyszer valaki vizezi a vga-t akkor miért nem egy rendes méretű bordát adnak hozzá?
Egy szál 12/14-es radival 330Wot lehűteni? -
válasz flashpointer #1 üzenetére
hát igen, nekem is ez volt az első gondolom, nálam a gigabyte aorus két ventis vízhűtője is oda tud durrant amikor dolgozik és okádja a meleg levegőt
-
flashpointer
őstag
Biztos nagoyn halk azzal az egyszem 140-es (120?) Radiatorral.