Hirdetés
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- Speciális hővédelemmel bírnak az ASRock nemrég bemutatott tápjai
- Csúszni fognak pár hónapot a megjelenéssel a Noctua idénre tervezett termékei
- A biztonságra és a friss VGA-kra gyúr az új AIDA64
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
- Napok óta legyőzhetetlen a 32 GB-os új Radeon pletykája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srácok, áruljátok el, hogy lehet egy ilyen okádék fos felületet készíteni, mint ez az Adrenalin 2020??
Komolyan mondom ilyen rossz, átláthatatlan felületet még talán életemben nem láttam! Volt egy letisztult, átlátható régi dizájn, de az nem jó, el kell cseszni!
-
fcc
aktív tag
Hi!
Feltettem a legújabb drivert, csak az illesztő programot.
Mégis kb. 3 Gb-ot foglal. Ez normál? -
lm83
őstag
Csak én nem találtok ebben egy sima ReLive kikapcsoló gombot mint a 2019-es verzióban
-
törölt tag
Sziasztok! Leírom tapasztalatom. Hátha segít másoknak.
A kezdet, hogy az új 2020-as adrenalin driverek telepítése után a játékok elkezdtek fagyni. Még az egyszerű facés is. Fekete képernyő, gép újraindulás, volt minden.Feltettem az új chipset drivert. Első körben nem akart települni, 1720-as hibát adott. Némi googlizás után régi drivert töröltem. Új simán felment. Természetesen törlés, telepítés után a gépet mindig újraindítottam.
Adrenalin 2020 Edition 20.1.3 Recommended (WHQL)-t letöltöttem. Telepítéskor előző verzió törlése opciót kiválasztottam. Gond nélkül települt.
RAM: D.O.C.P-t kikapcsoltam, beállítottam a processzoromnak megfelelően manuálisan 2933Mhz,
időzítés? 16-18-18-18-36 fesz.: 1,2vEgész délelőtt játszottam gond nélkül. Azt gondolom, hogy az AMD driverei nem szeretik a frissítést. Előbb mindig törölni kell a régit.
A RAM ilyenformán beállítása után érzésre mintha gyorsabb is lenne a gép. Bár a sebességgel eddig se volt gond. -
akaido
addikt
Az RX460-omon csak tegnap frissült erre az új szoftverre, érdekes.
-
pistabyte
tag
egyszerubb mar felrakni az eszkozkezelobol a drivert es hagyni a sok adrenalin feature a fenebe.
-
pontyos
senior tag
Srácok, az új Adrenalin 2020 Edition 20.1.1 verzió telepítésekor is felmegy az a sok sz.r ,kezelő pult, meg prüttyögés, beállító menü stb??
-
Kansas
addikt
válasz
huskydog17 #370 üzenetére
Nem ismerte el driver hibaként - a driverben javított hibaként ismerte el.
Driver hibaként akkor ismerte volna el, ha benne lett volna a korábbi driverek "known issue"-i közt is, legalább is akkor lenne egyértelmű a helyzet.
Ettől persze még lehet driver hiba is, amit a két driver kiadása közti időben észrevettek és rögtön javítottak is, de a "fixed issues" listában való jelenlét önmagában nem mond semmit a hiba okáról, csak azt, hogy az adott driverben javították.TL-DR: nem azt mondom, hogy 100% biztos, hogy nem driver hiba volt, hanem azt hogy nem 100% biztos, hogy driver hiba.
Mellékesen: ha neked még nem kellett erőforrást ölnöd más hibájának a javításába, irigylem az életedet...
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
-
huskydog17
addikt
"Ellenben amíg a régebbi driveremmel jó ideje nem volt semmi gondom, a 19.12.3 felrakása után egy órán belül kétszer megfagyott a Mechwarrior 5, majd a második után az R9 390-em meghalt"
Fixed Issues (20.1.1)
MechWarrior 5: Mercenaries™ may experience a game crash and DXGI dialogue error when running the game using HDMI and Radeon FreeSync display configurations.
Driver hiba volt. Ez sajnos a döglött hardvert valószínűleg már nem fogja visszahozni. -
nubreed
veterán
Nem sírtam tele a fórumot, csak leírtam a véleményem, egy fórum már csak ilyen, ha nem tetszik lapozz. Semmi gáz nincs ebben. És ha még csak egy egyedi, elszeparált esetről lenne szó, azt mondom, üsse kő, adok még egy esélyt egy másik AMD kártyának, de így, hogy elkezdtem kutatni a netet és elég sok találat jött velem szembe teljesen hasonló problémával, mint amivel én is küzdök, ez késztett arra, hogy dobjam az AMD -t. Nekem nincs ehhez se türelmem se időm, hogy azért imádkozzak, hogy találjak egy olyan kártya és driver kombinációt, amivel működik a szóban forgó funkció. Egyet várok el egy terméktől, hogy installálás után tökéletesen működjön, minden funkciója, mindenféle workaround -ok alkalmazása nélkül, nos ezt jelen esetben nem tudta hozni az AMD-s kártya.
Tegnap ugye lévén, hogy el kellett búcsúznom az 5700XT kártyától, és visszaraktam a GTX 1070 -et, a legújabb nVidia drivert raktam fel, előtte egy sokkal régebbi volt fent, és érdekes módon ezzel is tökéletesen működik minden, nincs ez a töketlenkedés mint az AMD -nél.
És részben igen is a gyártóra fogom, ez az ő töketlenségük, ha nem lenne tele ezzel a net, azt mondom, mint már fentebb is írtam, hogy kifogtam egy szar példányt, de ez általános hiba. Még akkor is általános ha az össz userszám mondjuk csak 10%-át érinti. A maradék lehet, hogy azért nem tud róla, mert soha nem haszálta/használja a HDMI -n keresztüli audio átvitelt. De elég sok bejegyzés van már a neten ezzel kapcsolatban ahhoz, hogy általánosabb problémának tűnjön. A legszebb az, hogy kornát sem csak a RX 5000 sorozatot éritni ez a probléma, hanem régebbi Polaris vagy akár mobil GPU -kat is. Nekem ez erősen szarul megírt driver szindrómának tűnik.
-
Kansas
addikt
Parancsolj, itt a hivatkozás.
A releváns szekció a HSA-ról szóló rész, a lényeget kivastagítva:
"Hardware Support App (H): Any user interface (UI) component associated with a universal driver must be packaged as a Hardware Support App (HSA) or preinstalled on the OEM device. An HSA is an optional device-specific app that's paired with a driver. The application can be a Universal Windows Platform (UWP) or Desktop Bridge app. You must distribute and update an HSA through the Microsoft Store. For details, see Hardware Support App (HSA): Steps for driver developers and Hardware Support App (HSA): Steps for app developers." -
Abu85
HÁZIGAZDA
Már egy rakás dolgot érdemes a felhőben tároltatni. Pont ezekre az esetekre.
Majd ha behivatkozzák, hogy a Microsoft hol kér ilyet, mert az AMD bizony be tudja rakni a vezérlőpultot a DCH driverbe.
(#363) Cifu: Miből gondolod, hogy ha a 19.12.2-t újra felraktátok volna, akkor újra elkezdett volna fagyogatni? Csak azért kérdem, mert a WoT nálunk még az újságírói driverrel is tökéletesen ment, pedig az aztán tele volt buggal.
[ Szerkesztve ]
-
Szerintem félreértettél. Vadiúj gép, feltelepítem a Win10-et, felrakom a 19.12.1-et, minden rendben, nem tapasztaltam fagyást. Közben jön az Adrenalin 2020, driverből felrakom a 19.12.2-őt, majd a WoT nekiáll fagyogatni. Ebből a helyzetből végül az hozott feloldozást, hogy újratelepítem a Win10-et, felrakom a 19.12.1-et, és a gép gazdijának a lelkére kötöm, hogy nehogy frissítsen, amíg nem szólok neki...
Mutass rá, hol van itt a User Error...
De én inkább elengedem ezt a témát.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Annak gyorsabb az OS reinstall, akinek nincsen több tucat apró-cseprő nem exportálható beállítása, amit utána manuálisan kell újra alkalmazni mindenféle programokban, illetve sajnos a játékok user profilban tárolt részének(beállítások, modok, mentések, stb) átvitele sem teljesen triviális vagy zökkenőmentes...
"A Microsoft nem kötelezi a cégeket, hogy a store-ból kelljen letölteni a vezérlőpultot." - fura, mert az Nvidia és az Intel is hivatkozik ilyesmire:
1. "Following Microsoft requirements, neither the Intel® Graphics Control Panel nor the Intel® Graphics Command Center will be included with the graphics driver."
2. "Per Microsoft requirements, the NVIDIA Control Panel is no longer included in the base DCH driver package and is instead distributed exclusively through the Microsoft Store and seamlessly installed following the completion of the NVIDIA driver installation. "Az AMD-nél sajnos nem találtam hasonló FAQ-t.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sajnos az gondot okozhat. Van a Microsoftnak egy részletes leírása, hogy mit kell manuálisan csinálni, hogy visszaálljon a normál állapot, de tényleg gyorsabb újratelepíteni az OS-t.
(#357) Cifu: Erről beszélünk. Sok problémát az OS újratelepítése megold. Csak a gyártóknak ez gond, mert a lejelentett hibát nekik ki kell vizsgálni, még akkor is, ha közük nincs hozzá. A pénz, a munkaóra, a humánerőforrás végül benne lesz.
(#359) Kansas: Az AMD meghajtója DCH. Alapból így települ, de van valami parancs, amivel meg lehet kérni, hogy a normál verzió menjen fel, csak ezt nem reklámozzák, mert mindenkit át akarnak rakni DCH-ra. Amúgy a csomag úgy van kialakítva, hogy mindkettő opció benne van, és az OS verziója alapján dönt. A user ebbe a kérdésbe nincs bevonva. Ha az OS verziója oké, akkor a meghajtó vált DCH-ra.
A Microsoft nem kötelezi a cégeket, hogy a store-ból kelljen letölteni a vezérlőpultot. A modern verzió használatát írják elő, de felőlük lehet azt a meghajtóval is telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
Nálam Windows 10 újratelepítéskor 5p után már rakott fel drivert a win. GPU-Z program azt írta rá DCH.
Azóta az új driver alól frissítem és DCH-t ír továbbra is. De GPU-Z nélkül hol látni, hogy DCH vagy sem? -
Kansas
addikt
Az AMD drivere DCH-s egyáltalán(amit az amd.com-ról le lehet tölteni)?
Néztem, és úgy az NVidia mint az Intel oldalán leírják, hogy az NCH-s driverek esetében a Microsoft követelményei miatt nem lehet a driverhez adni a grafikus konzolt, hanem azt a Windows Store-ból kell letölteni - ez AMD oldalon nekem nem rémlik hogy szükséges lenne...
Vagy csak a Widows update-es driver DCH-s?
Viszont akkor ha - ahogy írod - az AMD drivere automatikusan dönt, akkor soha nem fog DCH-st feltenni a standard helyére, ezek szerint azt csak manuálisan lehet megtenni.Szóval hogy is van ez? AMD-nél miről lehet felismerni, hogy a fent lévő driver standard vagy DCH-s?
@ETOM: aha, szóval az update-es driver DCH-s és alapból felkúszik OS telepítéskor...
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
"@Kansas: Te szimplán minden áron meg akarod magyarázni, hogy mindenki helikopter."
He? Már bocs de erre nincs ennél szofisztikáltabb válaszom.
Még azt se mondtam, hogy akár a te akár nubreed gondja user error lenne.
Képzeld, nem minden user error, ami nem driver error.
Szerintem konkrétan a te példád egy meghaló HW volt, nubreed konkrét hibájáról meg nem tudni(több nyomozás kéne a biztos diagnózishoz), de ha minden driverrel jelen van, akkor alighanem a környezet valamelyik másik eleme lesz a ludas(HW, OS, beállítások).
Tudom, te említettél két másik problémás RX5700XT-t is, de mivel azok gondjairól semmilyen részlettel nem szolgáltál, azokra nézvést semmilyen állítást nem tettem.Ha már sommásan akarod látni az én álláspontom, akkor tessék: ki kell deríteni a hiba valódi okát, nem hasra csapva mindenért a drivert hibáztatni, pláne nem általánosítani egy példa alapján a gyártó összes termékére és lejárató kampányba kezdeni. Ezek után pedig a valódi okot kezelni, ha a driver akkor azt, ha a HW akkor azt, stb, stb.
-
-
Kansas
addikt
Én úgy tudom, teljes uninstall után(+cleanup) semmi akadálya a DCH driver helyére a standard felrakásának. Nvidia szerint legalább is. AMD oldalán ugyan nem találom, de alighanem ott is ez kell legyen a helyzet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Általánosságban beszéltem. A te kártyád eleve meghalt. Ott komolyabb gondok voltak a háttérben.
Jelenleg a DCH eléggé bekavart, mert ha egyszer telepítettél DCH-t, onnan visszamentél normálra, majd újra DCH-ra, mert mondjuk az AMD meghajtója látja a módosításokat és automatikusan dönt, akkor a rendszered már nem lesz jó. És ezen a DDU, meg mindenféle 3rd party cucc sem segít, mert magában az OS-ben csinált módosításokat az először telepített DCH driver. Az OS-t kell újrarakni ilyenkor, az a legegyszerűbb módja ennek. Persze el lehet kezdeni manuálisan visszaállítani, de hamarabb végzel egy újratelepítéssel.
Mi is egyébként eléggé figyelünk erre a teszteknél. Ma már átálltunk DCH-ra teljesen, azóta semmi gondunk nincs, de volt amikor bajunk volt belőle (elkezdtek fagyni a programok). Reinstall persze megoldotta. A mai megszaporodó problémák zöme minden gyártónál ehhez köthető, és erre panaszkodnak is, hogy kivizsgálnak egy csomó gondot, és mind user error lesz végül. Viszont az időt meg a pénzt viszik, elvégre meg kell oldani a beadott ticketet.
[ Szerkesztve ]
-
Tehát ha az AMD driver kezelőfelületén rányomok arra, hogy telepítse fel a legfrissebb drivert, akkor az user error?
Nyilván, egyértelmű...
@Kansas: Te szimplán minden áron meg akarod magyarázni, hogy mindenki helikopter.
Még a frissen telepített rendszeren lefagyó játékok is nyilván user error-ok, mert hát én ilyennek harcoltam az RX5700XT esetében.
Részemről ignore...
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Igen, a te problémád. Költsd amire akarod a pénzed, én is pont ezt teszem.
"Adtam egy esélyt az AMD -nek" nem, nem adtál. Egy kártyának adtál egy esélyt, és pechedre kifogtál egy olyan hibát, ami téged különösen zavar.
Erre telesírod a fórumot hogy milyen "szar minden AMD, több VGA-t nem veszek tőlük", az már kevésbé elegáns, hovatovább kifejezetten gáz."Egyszer szívtam a gariztatással az Iponnál" van ilyen, én meg az Edigital-nál, történetesen szintén AMD-vel, user error miatt(rövidre zártam a laptopom alaplapját véletlenül). Ettől még nem lesz igazad a teljes AMD VGA temékskála minden eladott példánya kapcsán.
"Semmi kedvem szívni a gariztatással, az minimum egy hónap mire végig fut, sokkal egyszerűbb ha elállok a vásárlástól." no, végre kibukott a lényeg. Még meg is tudom érteni a dolgot. Azt is, hogy egy elállás után ciki egy ugyanolyat kérni, és az 5700XT-hez valóban a 2070S áll a legközelebb, ha nem akarsz lefelé váltani(megsúgom egy másik boltban a visszakapott pénzből megintcsak azt veszel, amit akarsz, elállásnál nem kötelezhetnek levásárlásra).
De akkor mondd azt, ne úgy általában a gyártóra fogd.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb driverproblémát manapság a DCH-ra való átállás okozza. És ez sajnos user error, mert sokan nem tudják, hogy a normál driverről DCH-ra lehet lépni, de innen vissza normálra már nem. Nem fog stabilan működni a rendszer. Iszonyat sok panaszról derül ki, hogy valaki, vagy pusztán a Windows Update felnyomott egy DCH-t, majd utána manuálisan akartak a gépre telepíteni egy normal drivert, de azt úgy nem lehet, mert a DCH-ra való első átállás konkrét modulokat módosít az OS-ben, amit a normal driver használna, csak már nincs ott. Ebből egyébként mindenki sejtette, hogy hatalmas kalamajka lesz, és lett is. De alapvetően nem a driverek miatt van, hanem a user nem ismeri fel, hogy DCH-ra át van-e szabva a rendszere, vagy még mindig a normál futószalagok futnak benne.
A problémát a cégek most azzal kezelik, hogy a Windows Update-be az AMD-hez hasonlóan univerzális drivert csinálnak, és a telepítő lekérdezi az OS-t, hogy DCH vagy normál módban fut, és annak megfelelő drivert telepít. Ezzel a user nem tud rosszul dönteni, mert meg sem kérdezik róla.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
"Ellenben amíg a régebbi driveremmel jó ideje nem volt semmi gondom, a 19.12.3 felrakása után egy órán belül kétszer megfagyott a Mechwarrior 5, majd a második után az R9 390-em meghalt " Ez konkrétan azt jelenti, hogy a drivert hibáztatod, "post hoc ergo propter hoc".
"user error minden, ami baj az AMD háza táján előfordulhat..." ilyet konkrétan sehol nem állítottam, még utalást sem tettem rá.
Azt viszont igenis állítom, hogy:
1. létezik egy olyan mém(eredeti értelmében), mi szerint "Az AMD driverek szarok, bezzeg az NVidia"
2. ez a mém jó néhány AMD szimpatizánst/fant is megfertőzött, csak nekik nem deal-breaker
3. a mém fertőzés a "confirmation bias"-szal együtt azt okozza, hogy szinte az összes AMD driveres hibánál a "na ugye" hangulat megy, az NV driveres hibánál meg a "OK, van ilyen, de nézd már mennyivel több van az AMD-nél" - sok sikert az objektív értékeléshez...!
4. a hibák okát tudni kell felismerni, nem minden driver hiba ami elsőre annak tűnik, van még pár komponens a képletben(pl. HW, OS, user) amit illik megvizsgálni diagnózis alkotás előtt.
5. aki egy hibás kártya után végleg elvágódik a komplett gyártótól és még garis csere se jut eszébe, az nem ésszel dönt, kicsit sem, annak csak egy alibi kell hogy válthasson a másik gyártóra. Ez nekem user error. Szíve joga egyébként, csak ne áltassa magát az indokokat tekintve, és ne ossza az észt hamis indokok alapján."A tervezett avulás amúgy nem igazán értelmezhető, nyilván vannak jobb alkatrészekből, jobb minőségben gyártott és kevésbé igényesen, olcsó alkatrészekből gyártott termékek." tudom, ezért is írtam, hogy "konteó nyelven".
-
nubreed
veterán
Hadd legyen már az én problémám, hogy mire költöm a pénzem, vagy neked talán fáj, hogy 30-40 ezerrel többe kerülő nV -t akarok venni?
Adtam egy esélyt az AMD -nek, nem jött össze, ennyi. Semmi kedvem szívni a gariztatással, az minimum egy hónap mire végig fut, sokkal egyszerűbb ha elállok a vásárlástól. Egyszer szívtam a gariztatással az Iponnál, senkinem nem kívánom azt, ha nincs egy kollega itt a fórumon aki közben jár az érdekemben az Iponnál, akkor minimum 2 hónap lett volna az átfutási idő. Így is több hét volt. Igaz, ezt a kártyát most nem az Iponnál vettem, de a helyzet szerintem sehol nem jobb.
-
For the Record: nem írtam olyat, hogy a driver miatt halálozott el a kártya. A kártya halála egy dolog, de mondjuk especiel az minimum gyanús, hogy a 19.12.3-al egy órán belül volt 2 fagyásom, a korábbi driverekkel egy sem hónapok óta.
A tervezett avulás amúgy nem igazán értelmezhető, nyilván vannak jobb alkatrészekből, jobb minőségben gyártott és kevésbé igényesen, olcsó alkatrészekből gyártott termékek. Videokártyák esetén általában a túlmelegedés és a hőingadozás szokott lenni a probléma, az R9 290 és 390 esetében ismert probléma ez (lévén eléggé forrófejű), azonban esetemben egy Raijintek Morpheus custom hűtés volt a kártyán, két Akasa Viper ventivel, jól szellőző házban, nem egészen két évvel a halála előtt volt újrapasztázva, és jó egy éve semmiféle tuningolást nem kapott, előtte is viszonylag módjával került sor erre (alacsonyabb hőfokokat láttam, mint a legtöbb gyári prémiumhűtésű R9 390(X) esetében alapfrekiken).
Még valamit nyugodtan hamukázzál be, hogy mi miatt user error minden, ami baj az AMD háza táján előfordulhat...
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Nem vádoltalak NV fansággal, de azt hallom tőled is, amit tőlük: "az AMD nem tud drivert írni, bezzeg az NV"... nem szó szerinti idézet.
Azon meg, már megbocsáss, de kacagnom kell, hogy egy kártya elhalálozik, kétszeri fagyás után, az driver hiba. Szerintem meg már a fagyásokat is esélyesen az okozta, hogy a kártya az utolsókat rúgta. Persze nem szép dolog, ha egy kártya 5 évesen megpusztul, de a gyártók nem véletlenül csak max 2-3 év garit vállalnak - a költségcsökkentés jegyében beépített alkatrészek ennyit bírnak üzembiztosan(vagy konteó nyelven szólva: tervezett avulás).
"Szóval akkor ez meg ellenpélda arra, amit Te állítasz..." nem ellenpélda, pont ugyanazt illusztrálja: a kártyák túlnyomó többsége rendeltetésszerűen működik. Ha egy hiba az eladott kártyák 5-10%-át érinti, az már nagy publicitást kap, pedig a másik 90% működik vígan.
Nyilván bosszantó, ha a konkrét kártyád konkrét nyűge egy olyan feature-t érint, ami számodra kiemelt fontosságú, de általánosítani abból sem szerencsés.@nubreed: "De sajnos ha alapvető funkciók nem működnek, nincs más választásom, marad az nVidia." Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy azon az egy kártyán nem működik. Messze vagy még attól hogy az NV legyen az "egyetlen választásod". Egyébként akkor mi lesz, ha ott is kifogsz egy selejtes példányt? Mész Matrox-ra? Ja nem, az AMD GPU-kat használ... akkor az "egyetlen választásod" az Intel marad...
Esetleg közben valamelyik ponton rájössz, hogy garis csere is van a világon...[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Én kb ugyanezt tudom elmondani. Sokkal inkább voltam világéletemben AMD -s, sőt, ATI -s mint nVidiás. Ez a mostani GTX 1070 -es kártya, a 2. nVidia kártyám egész életemben, az összes többi kártyám ATI/AMD volt. Szívesen váltottam volna vissza AMD -re, nagyon megörültem, mikor láttam, hogy a teszteken elég jól szerepl a NAVI. De sajnos ha alapvető funkciók nem működnek, nincs más választásom, marad az nVidia.
Az, hogy a driver control panel kinézete fapados, pont nem érdekel, csak működjön. Lehet akármilyen csilivili ha valami nem működik vagy éppen CTD/BSOD -zik... köszönöm ebből nem kérek.
-
Nekem az Adrenalin 2020 GUI-ja pont, hogy nagyon tetszett, mondjuk ez szubjektív dolog, de especiel ezért raktam én is fel. Ellenben amíg a régebbi driveremmel jó ideje nem volt semmi gondom, a 19.12.3 felrakása után egy órán belül kétszer megfagyott a Mechwarrior 5, majd a második után az R9 390-em meghalt (nem ad ki jelet egyik kimeneten sem, másik gépben sem), és egyben a Win10-et végtelenített BSOD-be küldte úgy, hogy nem lehetett visszahozni sehogy (még alapállapotba állítani sem, sőt, csökkentett mód parancssor választása esetén is BSOD lett a vége).
nVidia fansággal éppenséggel nem lehet vádolni, az első Radeonom egy 32MB DDR volt még 2000-ben, azóta kétszer tértem át az nVidiához (az X szériás Radeonoknál, illetve a HD6000-es sorozatnál), és általában jobban szívleltem mindig az ATi-t ill. az AMD-t, mint az nVidiát. Sőt, még az ATi féle finomhangolás-problémákat is jól tűrtem, világ életemben 3rd party alkalmazásokkal együtt használtam a kártyáimat. Ennyit az előéletről és a fanságról...
De miután most decemberben két RX5700XT-vel szerelt gépet is összeraktam, és egyiknél sem ment minden flottul, plusz a fenti eset történt velem, a hátam közepére nem kívántam egy Radeont, nemhogy a gépembe. Amúgy az MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio köszöni szépen, jól megy, nincs vele gondom. Szóval akkor ez meg ellenpélda arra, amit Te állítasz...
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Az hogy a hiba nem egyedi, nem jelenti azt, hogy általános.
A magam példáján: nekem az RX 480(Nitro+)-on és a RX5700XT(Pulse)-on is rendben működik/működött a funkció, monitorra is, TV-re is. Mondjuk nekem erősítőm pont nincs...
Azért először gondolj a konkrét kártya hibájára, mielőtt design hibát kiáltasz - ha teljesen új, vidd vissza és kérj cserét, mielőtt azt az extra ~20-30e-t kicsengetnéd a 2070S-re."Lehet, hogy túlárazott az nVidia, attól füg honnan nézzük, de ott legalább minden működik gond nélkül és nem kell vele felesleges köröket futni." Aha, persze... ja, nem. Ajánlom az NV driver fórumot(link lentebb) körülnézésre, hogy ők mivel szopnak az új szériás kártyáikon.
Pár példa:
Don't buy a 144hz Monitor if you run Windows 10/Nvidia
Asus RTX 2070 OC crashes every game@(#342)Cifu: no igen, nekem se a szívem csücske az új GUI(ha rajtam múlna, a mai napig ATI Tray Tools-szerű felületet használnék, pedig az épp annyira le van ragadva a múlt évtizedben mint az NV jelenlegi felülete), de pont a 19.12.3 óta nekem az összes addigi driveres gondom megszűnt. Az RX 480-nal pedig soha nem is volt semmilyen driver-problémám - egész az 5700XT-ig nem értettem, milyen AMD driver gondot haluzott be magának minden NV-hívő(leginkább azok, akik életükben nem láttak még AMD drivert, csak hallomásból tájékozódnak).
Igen, az új RX5700 széria valóban meg van/volt verve driver problémákkal, de javul a helyzet folyamatosan, és az új felületet is meg lehet szokni egy idő után. Én még olyan kommentet is láttam ahol az NV hívő irigykedik az AMD driver felületére, igaz, nem a legújabbra, hanem az egyel korábbira.
Egyébként ha körülnézel az NV driver fórumon, ők is meg vannak verve bőven hibákkal, csak úgy tűnik kussolnak róla más fórumokon.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Teljesen felesleges beruházni külön hangkártyára ha ez a funkció adott. Üvegszál? Abszolút visszalépés lenne a HDMI -hez képest, sokkal rosszabb minőségű, ráadásul, max DD/DTS 5.1 -et viszel át rajta, Dolby TrueHD -t, DTS HDMA -t, ne adj isten Atmost el is felejtheted ha nem HDMI -t használsz. Nekem ez nem pálya.
Ez egy teljesen új kártya, tegnap installáltam fel és ez volt az eredmény. Egyébként nem egyedi esetről van szó, tele van a net ezzel a hibával ami nálam is előjött, hogy HDMI-n küldve nincs hang az RX sorozatnál. Ez hatalmas nagy blama az AMD részére, ilyenekkel maguk alatt vágják a fát.Lehet, hogy túlárazott az nVidia, attól füg honnan nézzük, de ott legalább minden működik gond nélkül és nem kell vele felesleges köröket futni.
-
Miért kéne különálló hangkártyát használni, ha ez a képesség benne van több, mint 10 éve a VGA kártyákban?
BTW nekem is a 19.12.3 tette be a kaput, hogy egy időre leszálljak a Radeon vonatról (ismét). RTX 2070 Super jött és működik problémamentesen. Pedig utálom az nVidiát, mint céget, de legalább ők tudnak normális GPU-t tervezni és (legalábbis most) drivert írni. Az AMD-nek ezek most annyira nem mennek sajnos...
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Hát, ha neked ennyi elég, hogy "örökre elvágja" magát nálad az AMD, akkor megérdemled, hogy az NV túlárazott cuccait vedd.
Azon nem gondolkoztál, hogy egy normális hangkártyát használj, és azt kösd az erősítődre, mondjuk üvegszállal?
Ezzel együtt az átlag 5700XT-n vígan megy a HDMI audio(nálam pl. DP-n is), szóval lehet hogy a te kártyád konkrétan hibás, és egy garis csere is megoldaná a dolgot... nem feltétlenül az AMD hibája a dolog, lehet a kártya gyártójáé is. vagy a drivercsere előtt ugyanezen a kártyán jól működött a HDMI audio?[ Szerkesztve ]
-
AVR-rel és az xt-vel vannak gondok úgy néz ki.
Try this;
- Uninstall the AMD Adrenaline properly with DDU
- Restart
- Install the AMD 19.7.4, but make sure you select 'Custom Install'
- De-select installing 'AMD HD Audio Driver' (i.e. don't install it) but select other options
- Finish install and re-boot
- Confirm the AMD HD Audio Driver isn't installed by going to 'Add/Remove Programs' and search by 'AMD'
- Click 'Modify'
- You should not see 'AMD HD Audio Driver' in that list
- Now try using your HDMI Output via sound settings (It will still appear as a AMD High Definition Audio Device)
- See if that works
Ezt találtam az amd oldalán. -
nubreed
veterán
válasz
Sub-ZeRo #338 üzenetére
Kipróbáltam 2 régebbi driverrel is aztán, egy 2019 októberi WHQL és a legelső driverrel, amit kiadtak, mikor kijött ez a sorozat. Ugyan az a helyzet, bármelyik driverrel is próbálkoztam. Az AMD videokártyák terén örökre elvágta magát nálam, ha egy számomra alapvető funkció nem működik, akkor nekem ez a kártya így nem kell, viszem vissza az üzletbe és vissza kérem a pénzt. És lesz majd 2070 Super.
-
-
nubreed
veterán
Csak nekem csinálja azt ez az új driver, hogy HDMI -n keresztül egyszerűen nincs hang? Egy Yamaha erősítőre küldeném a hangot HDMI -n keresztül, de ez az 5700 XT -vel és a legújabb driverrel nem működik. "AMD High Definition Audio Device not plugged in". Próbáltam már mindent, amit a neten lírtak ezzel kapcsolatban mint work around -ot, semmi nem hozott sikert. Egy dolgot nem próbáltam még ki, egy régebbi drivert felrakni. Melyikkel működhet ez a funkció? Vagy az AMD -nél ez a dolog nem is működik?? Rohadtul idegesítő, lehet, hogy hamarosan elbúcsúzok ettől a kártyától és úhy általában az AMD -től. (Hogy miért nem vettem 2070 Supert, nVidiánál sosem volt gond azzal, hogy HDMI -n keresztül átvigyem a hangot az erősítőre).
-
Akkor igazából tekinthetem magam szerencsésnek is, maga a driver pöpec, nem fagy semmi, csak felbsz a UI és a privacy teljes hiánya.
-
csongi
veterán
Akkor nem csak nalam fos. Igaz nem a whql minositesuvel szenvedtem. War thunder szetfagyott, ram hibak sokasaga. Most whql el fogok probalkozni.
-
-
wjbhbdux
veterán
Igazi hulladék AMDtm driver. CSGO szétfagy, MPCHC fullscreen szétfagy, hotfix nem telepíthető rá az alap driverre. A tabletes kezelőfelületet elviselhetetlen, már az előző is kiverte a biztosítékot, és most már nem is opcionális? Hotkeyeket nem lehet kikapcsolni csak kiszedni egyesével? Overlay összevissza logolja amit csinálok, méghogy a microsoft kémkedik
-
-
Mizol29
senior tag
válasz
FoxiestFox #327 üzenetére
Ha nem tetszik a kezelőfelület vissza lehet térni korábbi driver-re. Mást nem tehetsz
-
válasz
FoxiestFox #326 üzenetére
Megvan!
De ettől még él a kérdés, rá lehet erre a szentségtörésre húzni a régi, normális szoftver felületét? -
Feltelepült az új driverrel ez a remek új felület, ami akkora, hogy hátrébb kell gördülnöm a kijelzőmtől, hogy átlássam, és még így is az utóbbi évek legigénytelenebb szemete a szoftveriparból.
Hogy lehet az új vga driver megtartásával a régi felületre visszaállni?
Vagy legalább azt mondja el valaki, hogy a videofelvétel részletes beállításait hol érem el, mert ezt 5 perc alatt sem sikerült megfejtenem.[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
Tiszta telepítésénl 80 fokos VGA Venti 700-as RPM. Uninstal gyorsan
Kifagy a játék fagy az egész rendszer -
törölt tag
Sziasztok! Végül is sikerült működésre bírni az új drivert. (19.12.3)
Revo uninstallerrel letöröltem a régit. Bár valószínű az AMD saját eszköze is jó lett volna. Új drivert feltelepítettem. Tom Clancys Ghost Recon: Breakpoint szépen elindult. Nem volt hiba induláskor mint máskor. De néhány perc után gyönyörű kék halált produkált. Valami dxgmms.sys miatt nyavalygott. DX12-es cucc. Google szerint mások is ezzel szívnak. Nvidiások, más játékok, stb. Megoldás nincs. Minden hülyeséget mondtak. BIOS frissítés, rossz a kártya,stb. Mindenki az MS-t szidja, hogy nekik kellene megoldani.
Megoldás: Uplayt elindítottam. Játék fájlok ellenőrzése. Hibát nem talált. De azért a játék első indításánál directxes fájlokat telepített. Kábé 3 órát játszottam hiba nélkül. A WOT is megy rendesen. Game centert újra kellet telepíteni. -
csongi
veterán
"legnagyobb újításához: legyen minden annyira egyszerű, hogy a felhasználók lehetőleg mindig csak egy kattintásra legyenek a kívánt hatástól."
Ehhez kepest vagy 50et kattintottam mire sikerult az fps limet beallitanom. :).
A keresot lehetne jobb.
Amugy nekem tetszik. :). -
válasz
pistabyte #312 üzenetére
Igen, pont arra lenne jó, bár gyakorlatilag arra is korlátozottan, mert ha HDMI-s TV, nem DP-s monitor, akkor a mai kártyák megrekednek 60Hz-en 2160p-ben, így többet ér inkább hagyni, hogy a TV scaler-e elmaszatolja 1080p120-ban, vagyis érdemesebb inkább 1440p120-ban hajtani, mert az általában nem is néz ki olyan rosszul (életlenül, maszatosan), mint az 1080p120 (LG TV-ken pl. jobban hasonlít az 1440p a 2160p-re, mint az 1080p-re, csak az 1080 a ramaty, a Panasonic TV-k pedig tudnak 1080p-ből 4x4 nagyítást, vagyis ugyan ezt az integer scaling-et).
-
Kansas
addikt
válasz
pistabyte #312 üzenetére
Alapvetően igen, illetve még a régi 4:3/5:4-es nagy felbontású kijelzők gazdáinak a retro játékokhoz.
De te még mindig jobban jártál, mert a 1440p-nek legalább vannak a gyakorlatban használt egész számú osztatai(lásd lezso6 fentebbi hsz-ét).
Akinek viszont kb. totál lényegtelen, azok a FHD és az annál kisebb felbontású(pl. 768p, 900p) szélesvásznú kijelzők tulajdonosai, ők pont semmit nem érnek vele ha teljes kijelzőt ki szeretnék tölteni, vagy élvezhetik a két szélen a fantasztikus fekete csíkokat, amik tökéletesek pl. a monitor bevilágításának a bemutatására... -
pistabyte
tag
Értem,akkor ez inkább 4k-s kijelzőknek van kitalálva 1080p-re,mert nekem 1440p kijelzőn (2560x1440p) az 1080p-s játékoknál ugyebár nem működik,de még 720p-ben sem igazán van látványos különbség,lejjebb meg nem is tudok menni sok játéknál,max 1024x768-ig,de ott megint nem működik az integer scaling.
Meg modern játékoknál emiatt nem is szembetünő akkor. -
Kansas
addikt
válasz
pistabyte #309 üzenetére
Pont arra, hogy a nem egész számú skálázasra kitalált interpoláció ne mossa a képet.
Szerintem a legjobb/leggyakoribb gyakorlati felhasználása a 4K-s monitorok 1080p-n hajtása játékokban minőségvesztés nélkül, ha nincs elég combos VGA a 4K játékhoz, de az asztalt/filmeket/miegymást azért szeretné az ember 4K-ban tolni.[ Szerkesztve ]
-
pistabyte
tag
Kipróbáltam 720p-ben valóban kirakja így már teljesen a képet,de igazság szerint nem tudom mit kellett volna észrevennem,mert utána ki-be kapcsoltam az integer scalingot,de csak mintha a betűk lettek volna hát recésebbek,élesebbek. Sok értelmét én nem látom ennek az integer scaling-nak,nem is tudom elképzelni,hogy mire lett ez kitalálva.
-
-
pistabyte
tag
Sziasztok.
Valaki eltudná nekem magyarázni,hogy ez az Integer Scaling pontosan mire is lenne értelme használni,mire való?
Bekapcsoltam,de a játékok ha nem a monitor natív 1440p felbontását használom,hanem mondjuk 1080p-t akkor nem rakja ki teljes méretbe a monitorra a játékokat.
Bár nem mintha baj lenne,mert ilyenkor úgy se fullscreen-be szoktam játszani,hanem windowed módban.
Leginkább arra lennék kíváncsi,ha a monitor felbontását 1440p-be használom a játékokat,akkor kellene valami javulást látnom? Akkor már kirakja teljes méretbe a játékokat,csak így nem igazán látom,hogy ennek mi értelme van? -
ricsy888
senior tag
válasz
Cyberboy42 #288 üzenetére
-
sb
veterán
Ahogy írták: nem kapcsol be csak terhelésre, addig elvan kikapcsolt ventivel.
Nálam pl. napokig mire olyan terhelést kap amire be is kapcsolna... kivéve persze a sz*r működést.És, hogy hangtalan? Már amelyik... ez pl nem, mert hallottam és onnan vettem észre. Pedig némi hangszigetelés is van a házon. A Brocken2 ventijét pl. nem hallom 500-on, az oké.
A lényegre visszatérve: még mindig nem értem a kötekedés okát. Nyilván nem így kéne működnie, nem erre lett kitalálva. Ha hangja nem is lenne akkor is fogyaszt feleslegesen mivel melegszik.
-
törölt tag
Valamikor nyáron raktam össze a gépet. Azóta pakolgatom egymásra a drivereket. Eddig nekem se volt gond. Soha nem piszkáltam semmit. Mindent hagytam alapon. Tehát szerintem nincs mit reszetelni se. Ez is felment gond nélkül. Csak használatban volt valami. De, ahogy nézem nem csak nekem. Lehet adok neki még egy esélyt.
https://community.amd.com/thread/246229%MCEPASTEBIN%[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Új felhasználói felület, Radeon Boost, integrált webböngésző, integer scaling, és még sok más újítás a friss csomagban.