Új hozzászólás Aktív témák
-
TRitON
aktív tag
"Örvendetes, hogy ilyen bizakodóak a legújabb termékeikkel kapcsolatban
. Mennyi garanciát is vállalnak rájuk?
"
Jogos a kérdés, de szerintem nem a gáz elillanása, hanem annak ára/elérhetősége az, ami a problémát okozza. Pláne, hogy a jelenlegi felhasználással kb. 15 év múlva el is fog fogyni, ergo napról napra drágább.
A hélium árának feltételezett alakulása 2000-2014 között
A fenti képen jól látszik, hogy 12 év alatt megnégyszereződött a gáz hélium ára, a tisztított, folyékony héliumért pedig 2007-ben Amerikában literenként ~5USD-t kértek el, Európában és Japánban pedig 15-öt. Azóta ez kb. duplázódott és a fogyással négyzetesen emelkedik tovább. Szóval szerintem ezért dolgoznak az alternatív megoldásokon, hogy a jövőben (3-5 év múlva) már ne kelljen méregdrágán héliumot venni. Mert most még egy merevlemez árában elhanyagolható az az 50mg, amit tartalmaz, de lehet, hogy pár év múlva már nem lesz elhanyagolható, sőt, beszerezhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Milyen NAS-t vegyek?
- iPad topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Medence topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Hobby elektronika
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Kingston NV3 1TB (SNV3S/1000G)
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Logitech MX Magyar Business Windows Edition HU Átalakítás és testreszabás / mx keys
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest